Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HairWorks, aneb angorští vlci od Nvidie přicházejí

Jsem ještě neviděl vlčáka, kterému by takto vlála srst. Jestli náhodou nVidia poněkud "nevrtí psem" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlcaka jsem nejen videl ale i mel, a pokud se vykoupal, tak byla srst krasne jemna, navic vlcaku je nekolik druhu

ale to nic nemeni na faktu ze je uplne jedno jake logo je tam zobrazene, za nastavenim nestoji Nvidia, ale vyvojar ktery to nastavuje v enginu

z pohledu ke konkurenci si nemaji co zadat, oboje prehnane a oboje nedodelane ze strany vyvojaru, tam kde je Lara jak z reklamy na sampon a vitr vane jen na Laru a navic zrejme kdesi na mesici s mensi gravitaci, tam jsou i vlci a pes nasamponovani uplne stejne

vyvojari se s tim nejdriv musej naucit a hlavne musi se to naucit a dostat do ruky nekdo kdo to umi nastavit

jinak bez tech chlupu me treba ten vlk prijde spis jak medved, takze chlupy mu z celniho pohledu rozhodne pomohli aby vypadal jako vlk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. to spis teda ty vlci jsou s tim Furn On pritazeny za vlasy .. teda vlastne za chlupy :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo moze byt. Aspon to trochu prekryje nedostatok polygov takze niesu az tak hranaty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To neni zadnej vlcak ale Nemecky ovcak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, protoze vlcak ovce zere, ovcak je pase, to da rozum.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vlčák je vycvičen na žraní běženců a případných kapitalistických agresorů pokoušejících se překročit státní hranici ČSSR. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Roliseni ovcak X vlcak bohuzel dopadlo u laicke verejnosti stejne jako hacker X cracker. Rozsirena plemena vlcaku jsou pouze dve: Československý vlčák a Saarlosův vlčák. Ostatni jsou pak ovcaci: Německý ovčák, Švýcarský ovčák...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si upřesnit, že to není laická veřejnost, ale hloupá veřejnost, ta, která používá pojmy jako podpažDí, potenciONální, teplota na slunci atp.
A kolikrát mají tito lidé titul.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podpažDí - podle pravidel českého pravopisu jsou možné oba tvary (ono totiž existuje slovo "paždí")
potenciONální - slovník cizích slov SPN uvádí oba tvary, starší technický slovník myslím taktéž, ale ten teď nemám po ruce

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Paždí je botanický výraz, takže pokud se někdo považuje za bylinu, pak má vážnou krizi identity.
Potencionál není, pokud je ve slovníku, tak nemá opodstatnění ani základ. Je tam z důvodu "blbci si zvykli". Pozoruhodné je, že originální články v angličtině správně píší "potentially" a český hloupostí postižený pisálek to překládá neexistujícím pojmem. Je smutné vidět, že Američan rozumí cizím slovům více, než Čech.
Základ je latinské slovo "potentialis" - možný. Jsem zvědav, jakým zázrakem chcete tento prostý fakt změnit :.-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Paždí je botanický výraz, ale převzatý právě z lidské anatomie (podobně jako třeba hlava, krček a řada dalších).

Odvození termínu potenciální z latiského potentialis je sice správné, ale nevyplývá z něj, že by termín potencionální byl chybný. Totiž, řadu cizích slov nepřejala čeština přímo z latiny, ale dalších jazyků (francouzštiny, řečtiny a dalších), kde je koncovka -on běžně používaná. Také není nijak výjimečná situace, kdy byl termín s jedním významem paralelně převzat ze dvou jazyků zároveň. Tvrdit v takových případech, že jeden termín je správnější než druhý, pak postrádá smysl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Termín musí mít základ, a pokud je tento základ vystavěn na hlouposti, pak je možné o tomto diskutovat na úrovni Novy nebo Blesku. Místo, aby dotyčný přiznal, že je hloupý a neznalý, tak se snaží dokazovat, že je ještě hloupější a neznalejší.
Jestliže je tlusté střevo "colon", pak tam "-on" je a je to "-onoskopie" vkládat "on", tam, kde není nikdo rozumný nemůže.
Podpaží je slovo složené z "paže" a směru "pod", až bude mít člověk "paždi", pak to bude pod-paždí. Jenže v botanice není paždí žloženina, ale konkrétní lokace.
No, a závěrem je zde velice zajímavé slovo "compl" dosud mi nikdo nevysvětlil, zda je to odvozenina od "complůter" a co to je :) Tuším, že další blbost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lidé mají paže a podpaží, no-X a další mutanti paždě a podpaždí :-))).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Některým lidem prostě nedochází, že mezi slovy fekální a fetální je rozdíl přímo fatální, že? Však je to vždycky jenom jedno písmenko :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, nevím, kdo z vás je tady lingvista nebo kdo se vážně zabývá etymologií a vývojem slov, ale je vidět, že vám zcela unikla jedna věc, zdaleka nejdůležitější pro vývoj jakéhokoliv jazyka, dokonce i umělého - jazyk tvoří jen a jen jeho mluvčí a mluvčí samotní určují, co se stane součástí jazyka a co nikoliv. Takže i když se to některým samozvaným jazykovým puristům nemusí líbit, tak pokud je slovo "potencionální" srozumitelné mluvčím daného jazyka, potom je jeho součástí a ani když si tisíc akademiků postaví hlavu, tak to jinak nebude. Bez ohledu na to, z čeho vzniklo a jakým vývojem prošlo. Etymologie slova ukazuje na jeho historii, nikoliv na jeho význam v současné době. Pokud nejste toto ochotni přijmout, potom musíte považovat všechny románské jazyky na naprostý odpad, neboť je jedná o zdeformovanou, zjednodušenou a místním podmínkám uzpůsobenou obecnou latinu. A změny hlásek nejsou ničím ojedinělým, ba přímo naopak (např. franc. "faire" vs. špaň. "hacer", obojí ze stejného základu "facere"). To by jeden neřekl, jaká zběsilost ta francouzština se španělštinou jsou, že? A to jsou i lidé, kterým se tyto jazyky líbí!!! :)

Mimochodem, jsou stovky slov, kde původní význam je podstatně jiný, než v současné době. V případě češtiny jsou to zpravidla slova přejatá, která mívají mírně zúžený či posunutý význam vůči obecnému výrazu. Zatímco "doktor" může s sebou nést určité konotace, "lékař" je poměrně neutrální výraz. Stejně tak anglické "voyage" není totéž, co francouzské "voyage" a pokud by to takhle někdo přeložil, tak bude v případě drtivé většiny textů zcela mimo mísu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Česky mluvící a používáte cizí slova, to mě tak fascinuje (negativně) :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To bude zase FPS killer, jako byl TressFX v Tomb Raider.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

CoD už je FPS killer ...?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak neviem, mne sa podla toho obrazku nejako viac pozdava ten pes bez toho FURu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nejsi sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem asi zase jiný případ - já tam nevidím tak velký rozdíl, aby stál za námahu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nový šampon pro psy a vlky? :D

Nebráním se chlupům a vlasům, ale tohle je zase druhej extrém. Snad z toho vyrostou.

Mimochodem, hladké vlasy byly v 3Dmarku 03, nemýlím-li se? (a vlnilo se to stejně nepřirozeně, jako dnes)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další blbost. Snaha implementovat nové věci do her jsou nepřirozené, tak jako TreesFX bez fyziky nebo nelogické demonstrace PhysX. Ale stále zůstávají podivnosti mnoho let beze změny, postavy buď v první osobě nemají nohy nebo kloužou nad zemí, špatné pohyby, někdy zbytečně afektované, zkřížené textury místo vegetace, cyklický pohyb všeho, co by se mělo pohybovat neuspořádaně, mnohoúhelníkové kmeny stromů... Je toho moc, ale hlavně, že se bude tuhému vlkovi levitujícímu nad zemí vlnit srst, cyklicky, logicky.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Na real timelife rendering ještě není výkon , takže minimalizace ve hrách prostě bude ať se ti to líbí nebo ne .Stačí si vzpomenout jakou díru do kvality grafiky pod taktovkou současných lídrů udělala technologie převzatá z Kyro grafik . Vše je o optimalizaci ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že takto naondulovaný a vymydlený pes by asi ze všeho nejdřív vyhledal nějaké hovno nebo mršinu, aby svojí srst dostal do pro něj přijatelného a zdravého stavu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bez detailů a při hře bych to vlastně ani nevnímal .
Tohle už není Tekken v roce 2000 na PS2, abychom byli unešeni z dynamických vlasů , nicméně pokud po zapnutí neklesne framerate do pekelnných hodnot, tak proč ne ?
Bude se opakovat situace jako po příchodu dynamických stínů v Doomovi3 , pokud to bude killer výkonu zůstane tenhle efekt vypnutý , a v příští generaci grafických karet se stane mainstreamem ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zacinam mit pocit, ze pristi revoluce v IT bude akcelerator chlupu a srsti jako samostatna karta.... nejlepe s dvema procesory a samostatnym napajenim, spotreba by snad mohla byt i pod 150W.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

uplne stejna kktina jako casticove efekty. nerealne, nesmyslne ... 3D herni grafika se nejak toci v kruhu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.