Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dostane Titan-Volta NVLink místo SLI?

Je to dost prasarna ze kdyz si chce clovek postavit SLI na kartach Geforce GTX 1070, 1080 a 1080 Ti, musi si extra dodatecne zakoupit SLI HB Bridge za 45€ pricemz je to jednoduche PCB nacpane spojujicimi konektorama a interkomunikacnima linkama.

Nekdy clovek dostal bridge pro SLI, 3-way SLI a Quad SLI rovno k zakladni desce nebo k prave graficke karte vyssi cenove tridy, dnes si musi vsechno extra dodatecne a prodrazene zaplatit.

AMD prisla s XDMA, NVIDIA konecne po letech s NVLink, odpadne konecne nutnost dokupovat prodrazene a zbytocne omezujici(vyhradne SLI 2 karet pro generaci GTX 1000) externí SLI bridge.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SLI ale dava smysl jen na GTX1080Ti, jinak je to nesmysl z ekonomickeho hlediska, protoze se ti vyplati prodat starou kartu a nahradit vykonejsi, nez si kupovat druhou mene vykonou a je to nesmysl i z herniho hlediska, protoze ne kazda hra si se SLI poradi dobre. To same plati i u AMD s tou vyhradou, ze nejvyssi karta je momentalne RX580, takze nad fullHD je Crossfire v podstate nutnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Propojení můstky SLI style má jednu výhodu. A to tu že GPU nemusej bejt na jednom nrothbridge a SLI stále funguje OK. XDMA musí bejt na jednom NB, jinak má děsnej stutter a obecně se nedá používat. Tento problém nastává u systémů s vícero CPU, typu dual-xeony kde jedno GPU je na jednom CPU a druhé na druhym, SLI tam jede OK, CF přes XDMA ne.

Sám jsem dost zvědavej na EPYC a Thread ripper, protože ty budou mít defakto dvojí NB ( ty CPU jsem defakto jen více ryzen die pod jednim HS) jak tam tohle vyřešej.

To že se můstky musej kupovat je snaha šetřit, jen nevim jestli u NV nebo u výrobců GPU nebo u výrobců boardů. Dříve bylo nromal že SLI capable board měl můstky v balení, ale asi jim došlo že je to trochu úlet když 99% lidí to SLI nikdy nepoužije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na drahých MB sú SLI mostíky stále pribalené, ale aj tak ten čo si kúpi dve 1080Ti aj tak požaduje len ten pevný esteticky vyladený SLI, ktorý je zabalený v peknom boxe s logom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I ten je nepoužitelný u těch co si to dají na vodu a těch co si koupí 2x1080Ti a nebudou mít vodníka bude výrazně méně než těch co budou mít vzduchové chlazení.. Tedy na 1080 full plate bloku ty můstky nešlo použít a nejjistější řešení byl klasický SLI kablík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.