Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia uvádí GeForce 7900 GT a GTX

paráda, před vánoci jsem si koupil s velkou slávou 7800gt...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ceny to jsou super , ale kupodivu čím dál častěji nalézám zalíbení v lowendu. Dostatečný výkon a pasivní chlazení je to co mne láká .SLI a Quad je už dost o ničem , pokud chci mít počítač i k práci ....
Prostě to jsou závody ve zbrojení máme tank ...a my máme větší . Doba presscotů skončila ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem trochu "zmaten" podle oficiální tabulky nVidie je ve většině měřených titulů výkonnější ATi, ale koukal jsem na asi 7 cizích recenzí a tam to ti ubožáci (nejspíš hodně zaujatí ubožáci) naměřili většinou ve prospěch nVidie ... tak to by mě tedy zajímalo, kam se dnes poděla nezaujatost recenzentů??? Na druhou stranu dávám nVidii velké plus za to, že oficiálně uvádí správné výsledky i přesto, že jsou v její neprospěch (po výkonnostní stránce), ale poctivě hraje na tu "pravou" strunu, která znamená chladnější GPU než má ATi a tím pádem tišší chlazení a také v současné době nižší cenu. Kloubouk dolů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je pravda no ale ja jsem si chtěl před vánoci koupit 7800GTX a tak jsem si to rozmyslel a počkal se svým 6600GT a ted si budu tak za měsíc kupovat tuto grafiku ješte se podívam na více testů podrobněji a pak se rozhodnu a jak to znám tak 7900GTX :) jestli to pude tak příjde nějaka platinová edice GTX ktera bude taktovaná na hranici pomalu 2Ghz a to už bude mazecc!!!si myslím a nebudu daleko od pravdy

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to madman: asi si se trochu ztratil!!! GTX verze je taktovana na 650MHz. z toho se tezko dosahne 2GHz. a jestli myslis pameti, tak ty taky nepujdou tak vysoko, viz. clanek (1700MHz GDDR3 jsou temer nedostupny). ale nejaky pretaktovani urcite pujde :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to lukina:
o 1700mhz pametech nepadlo nic o nedostupnosti. nedostupnost byla v minulosti u 1800mhz pameti pro gf7800gtx512. i (nejen) z toho duvodu je logicke ze nvidia sahla po 1700mhz, protoze gf7900gtx by nemela byt nicim tak exkluzivnim a vyjimecnym svym malym mnozstvim, jako byla gf7800gtx512 v dusledku tehdejsiho nedostatku 1800mhz pameti. proto take potrebuje pouzit pameti, jich by mel byt samsung schopen dodavat dostatecne mnozstvi, tj 1700mhz gddr3. ono koneckoncu i ati vi proc na x1900xtx pouziva 1550mhz. take je otazka, jaky narust u gf79000gtx by 1800mhz prineslo, to se jiste dozvime v nejblizsi dobe na nejakem serveru. samozrejme ze v pripade madmanovych 2000mhz se muzeme bavit mozna tak o vodnim chlazeni/dusiku apod. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dostupnostb 7900GT v nasihc konicnach je jiz od dneska!!.V nejmenovanem obchodu jsem si ji dnes objednal a budu ji mit zitra.osobne tam nakupuju dlouh a nejen prosebe a jese nikdy mi o dostupnsot nelhai.Kdyz nebyl,tak rekli neni a ne jako jinde svou znamoi dodpovedi ("dodavatel") nebo neco jineho.
Mozna by se mel autor napred pozeptat kolem nez vynese takovy zaver o dostupnosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pardon za me psani.Jsem dnes nejak uspechany:-(.
 

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

devil007 > chapu ze jsi nenapsal nazev firmy rovnou, ale myslis ze bys mi to mohl poslat na email? diky moc
lukem@atlas.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaktoze ma GF7900GTX vetsi FPS ve FEAR se zapnutymi nez s vypnutymi mekkymi stiny???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne aj ja som si to vsimol. Vo F.E.A.R. ma vyssi vykon so "soft shadows:ON". Moze to autor este raz checknut?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, je docela zajimave, ze "super hi-end" GTX verze je obcas prekonana ATi, kdezto "beznejsi" levnejsi model prekona konkurenta VZDY. Hmm, ze by soudruzi z nVidie zjistili, ze se vic proda levnejsiho zbozi a tak zacali tlacit na pilu spise tam? :o) ;o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jojo, autore vysvetli nam ten softshadow, protoze kdyz ho zapnu ja, vykon rapidne klesa, brzdi to podle mne cpu nebo grafiku

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

softshadows:
vsem se moc omlouvam, v tabulce prezila takova hloupa copy&paste chyba, ted uz je vse v poradku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keddie: Porovnava rady karet 7900GTX a 1900XTX je ok, ale pozor naporovnani tech slabsich verzi. Tam se dle tabulky porovnavaji 7900 a 1800... ne 1900 rada od ATI.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

magovec: Aha, vida, to jsem si ani nevsiml. Diky za upozorneni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@ADD FEAR: - se softshadows je to bez AA a AF (viz. tabulka ... 1x AA, 1x AF), proto to může být i se softshadows rychlejší!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neviem,či aj na tomto servery nie sú trochu zaujatý.autor musel veľmi dlho hľadať hru, v ktorej ati valcuje novú kartu od nvidie /viď Far Cry/ a hneď zaradil do recenzie 4 výsledky z tejto hry, ktorá má mimochodom už 3 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to krija:
autor do clanku pouzil vysledky takovych testu, kterych se dockal v materialech od nvidie. ta poskytla ctyri testy ve far cry, takze nebylo duvodu proc vam napr. tri z nich zatajit. vzdy pisu at vysledky od vyrobce gpu berete orientacne resp. s rezervou a se svym osobnim hodnocenim karet pockate na prehled nezavislych zahranicnich recenzi. nejinak je tomu i v pripade gf7900 rady.
ja jen doufam ze se jednou dockam dne, kdy pod takovymto clankem nenajdu byt nepatrny naznak toho, ze uprednostnuji ati ci nvidii. znovu opakuji, ze me osobne je ZCELA JEDNO jestli o 0,1 nebo 10,0 fps vede ati ci nvidia, nebo nekdo treti v pozadi. ja bych naopak preferoval, aby vyrobcu na spici vyvoje pretahujice se o pomyslny trun bylo daleko vice nez jen tito dva nejznamejsi. pokud ctyri vysledky z farcry povazujes za protezovani jednoho z nich, pak neni problem na me strane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GeForce 7900 GT si chci koupit podle mě je to dostačující grafika pro moderní pc hry, a cena je taky přijatelna - asi 9000 kč

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Macros -- Podle mě je ATI horší než nVidie ale to je věc nazoru. \ostatně ty testy který si sledoval ti jasně ukázali že nVidia je lepší. Já osobně bých si teda atinu nekoupil.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.