Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia v tichosti vydala pomalejší verzi GeForce MX150, dejte pozor při výběru

A není to jen úpravou taktů podle přání výrobce, protože jiné modely mají jinak řešené chlazení nebo jinou kapacitu baterií?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jiný model (ID) s odlišně nastaveným TDP. Oba modely pak samozřejmě mají určitou variabilitu taktů s ohledem na chlazení, ale fakticky jde o dva produkty s podobným rozdílem jako mezi mobilní GTX 1060 a GTX 1060 Max-Q, jen ten výkonnostní rozdíl mezi nimi je výraznější.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To že výrobci notebooků jsou prasata, co v tichosti dávají DDR3 místo GDDR5, už víme, ale tohle mohla nVidia ošetřit třeba označením Max-Q, aby bylo hned na první pohled vidět, že jde o verzi se sníženimi takty.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Skôr by som bol za iné označenie, napr. MX145, nech aj BFU vie, že je to menej ako MX150. Detto GTX 1060 3 GB mala byť GTX 1055. Koľko BFU vie čo je Max-Q?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, to je pro zákazníky ošklivý zlý nepěkná věc. Ať ze strany výrobce NB, nebo ze strany nVidie, by mělo dojít k nějakému rozlišení - např. MX150 lite, nebo MX140? To je v podstatě jedno. Tak, či tak to není vůči zákazníkům fér jednání.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Musí dostat od někoho dříve či později vylágoš,stejně jako Sapphire za 45W verzi RX560.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím , že cokoli s označením GeForce MX je samo o sobě dostatečně výmluvné . Soupeřit s Intelem ve výkonu zobrazovadel pracovní plochy jaksi ztrácí smysl ,když musí být přítomen chip navíc .

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. At si NVidia a vyrobci notasu hodej vykonejsi i tu malo vykonou MX150. Na hry je to smesne.
Naopak zasadne, kdyz nekomu stavim neherni notas, tak vyfiltruju grafiku na pouze Intel, samozrejme, jakmile budou mobilni RyZeny v notasech, tak tomu se urcite nebranim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze to ma hacek a dokonce si ho i ty uz i napsal jinde v prispevku :))
Kdych chces neco hodne prenosneho, placateho..tak v principu tahle MX150 je jedina volba a zahrat si na tom jde, samozrejme s kompromisy. Dalsi moznost by byl notebook s Ryzenem, ale tech je zatim porad malo. A integrovana grafika od Intelu to neda a vetsina tech placek notasu treba lepsi 1050 uz neuchladi, nemluve o tom, ze treba takovy Dell XPS15 s 1050 je drahy jako prase...
Takze je to o cilove skupine..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud ma byt EU k necemu, tak tohle je presne ten pripad, kdy by meli zasahnout... Oznacovani masla a jinych nesmyslu vadi, ale to ze zakaznik dostane uplne jiny produkt pod stejnym jmenem MX150 je jedno? Hnus

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.