Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia zvažuje snížení cen high-endových GeForce

For Nest: V tomto segmentu nikoho prece nezajima cena, trebas i dva tisice.
http://diit.cz/clanek/radeon-r9-390x-neni-prejmenovany/diskuse#comment-7...
Nedalo mi to, proste jsem musel. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

hmmm, nejak mi nejde do hlavy jedna vec, proc kdyz teda nVidia je lepsi proc musi snizovat ceny? Podle diskuzi vsude ruzne po CZ internetu to vyapada, ze lidem jejich extremni ceny nevadi... A kazdy to obhajuje ze jsou lepsi nez AMD a za to lepsi se musi zpalatit.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Protože náklady se už zaplatily, výroba se odladila a můžou na AMD vytvořit poměrně silný ekonomický tlak. Zvlášť když nové grafické karty, jejichž vývoj a výroba jistě musela být drahá stěží dotahují "zastaralé" karty od nVidie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

https://en.wikipedia.org/wiki/Price_skimming

I kdyby AMD neuvedlo vůbec nic, dokonce uplně zmizelo z trhu, tak k tomu dojde, protože když si nakoupí ti bohatí, je potřeba motivovat ty, co se rozhoupávají, jinak by se neprodávalo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak to pisete, to je hodne zjednoduseny pohled na vec a v tomot pripade spise mene nez vice pravdivy. Zapominate na nove produkty, vyrobni cykly, obchodne-marketingovou strategii firmy, cenove rozvrstveni portfolia produktu podle kupni sily, obchodni tlak na konkurenci, atd. atd.
Kdyz by to bylo jak rikate, tak by se to aplikovalo na vsechny a nejen "luxusni" vyrobky, coz se samozrejme nedeje. Naopak, konkurence je to, co pohani ceny nejvice dolu :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence pohání ceny tam, kde funguje (jako opravdová konkurence). V případě Intelu i Nvidie už jsme byli mnohokrát svědky toho, že uvedení nových konkurenčních produktů neudělalo s cenama vůbec nic, a hýbalo s nimi v podstatě až uvedení vlastních nových produktů.
A ještě na jednu drobnost se zapomíná, že zlevňování nemusí být nutně v režii AMD nebo Nvidie, ale může být (do jisté míry) i dílem samotných výrobců grafik, kteří s novou modelovou řadou upraví ceny starších modelů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt jsem to psal vyse, ze cenova tvorba je daleko slozitejsi nez jste to zjednodusene podal, ze cena budete klesat v momente, kdy se nasycuje cast trhu, pro ktery je urcena a ze bude klesat "konkurence-nekokunrence".
Nicmene opet se vratim k tomu, ze prave konkutence je to co tlaci ceny dolu. Samozrejme zase je to slozitejsi, protoze zalezi, jak je trh silny, kolik vyrobku je schopny pojmout, kupni sila obyvatel, fragmentace trhu, vyrobni naklady atd.
Nicmene myslim ze prave Fury-X je hezky priklad, ze konkurence prave funguje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak uz sa nabalili riadne tak mozu zlacniet, alebo vidia vo fury velky potencial, ktory duuuufam omega 2 ovladace naplno ukazu, tak sa chcu este viac nabalit a znizia ceny :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

GeForce 970 je predrazeny zmetek, ktery si koupi jen neznaly zakaznik. U GeForce 980 a 980Ti je samozrejme situace jina a NVidia asi muze reagovat na ceny od AMD, ale je otazka, zda pro zakaznika, ktery jde po TOP modelu, je cena az tak dulezita, aby se rozhodoval o koupi jedne nebo druhe znacky predevsim podle ni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to vis, nekdo si koupi zmetek aby si druhy mohl koupit nezmetek :) utratit penize je snadne

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne za zmetek povazuji vyrobek, jehoz vetsi pocet prodanych kusu se v zarucni dobe vraci na reklamacich.

A v tomhle Radeony 2xx rady vedou.Nejdou nainstalovat ovladace, padaji ovladace, artefakty v obraze a podobne.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze na Radeony neexistuji nejake lepsi ovladace :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

GeForce 970 je svym zpusobem trochu unikat, na ktery se da nahlizet ruznymi pohledy. Z pohledu uzivatele, kteremu se zacne trhat obraz v 1440p pri hre, protoze karta zacala lagovat se jedna o technologicky zmetek. Pro uzivatele, ktery ji pouziva za takovych podminek, ze se lagovani neprojevuje, je to dobra karta. Z pohledu marketingu a prezentace karty slo o zamerne nezverejneni jejich parametru, aby nedoslo k nizsim prodejum karty..coz by se melo nahlizet jako neferovy krok NVidie. Z pohledu "nastaveni" 3,5GB dalsimi pomalejsimi 0.5GB je to trochu technologicky unikat.
Kazdy at si vybere co potrebuje ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ano, i takto diplomaticky se to da rici, ale to nezabrani fans zelenych tento prispevek ominuskovat.
---
Ja to vidim i tak, ze GF980 je pro me prilis draha, GF970 je zase prilis slaba a jeste cenove nadhodnocena a ze v tomto prostoru nema AMD konkurenci od zelenych. Takze, jestli se situace nejak nezmeni, tak asi pristi pocitac bude mit po dlouhe dobe zase kartu od AMD, ted jsem od doby Radeonu X800 preferoval NVidie kvuli dualbootu Win/Ubuntu, na linuxu byly totiz ovladace na NVidii o deset radu lepsi nez na ATIny, AMD slibuje uz nejakou doby zlepseni, tak doufejme.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam taky Nvidie, jednu v Notebooku a jednu jeste starickou 460ku. Momentalne pro mne Nvida je take pase. 960ka je na 1440p slaba a 970ce se svymi 3,XGB Ram neverim.
Uvidime co FURY Nano a jestli AMD vyda plnohodnotnou Tongu v nasledujicih mesicich, ta by mohla na 1440p jeste stacit.
:-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji, že jste hloupě nezobecnil a nenapsal že: 980-ka je... drahá, ale že je jen pro vás!!! drahá :-)

Neb např. u mě rozhodoval hlavně výkon a výstupní rozhraní!!! a ne až tak cena a na to co jako první s HDMI 2.0 umí (výkon ve 4k, spotřeba přesto nevelký hluk ale jen v neotevřeném kejsu...), mi!!! drahá nepřišla :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jiste, GF980 je dobra karta, ale ja nejsem zase takovy paran, abych daval za kartu pres 10.000,-
Tuhle castku mam jako naprosty strop a vic nedam, to je samozrejme o prioritach a konkretnim vyuziti pocitace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já nehraju prakticky vůbec, ale koupil jsem 42" UHD IPS LCD a střihám svoje videa a i když zatím "jen" FullHD video, ale 1080p o 50!!! fps, chtěl jsem i něco perspektivního na nejen koukání ale i střih "4k" (vpravdě je to "jen" UHD a kámoš mi již najké záběry z vrtulníku táké jž donesl! i když zatím jen 30fps) a tedy nejen schopnost zobrazení 4k až o 60Hz/fps pro mě bylo při výběru grafiky a tedy i CPU (i7 4x4,4GHz) také rozhodující!

Jde to plynule, ale je to na hraně! Ještě že jsem nešetřil! - jak jsem původně spekuloval u CPU i u GK...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mate na mysli ten IPS smejd od LG ala jedina cenovo dostupna TV s podporou HDMI 2.0? Tak to nie, dakujem, na tom nebudem pracovat ani keby bola zadarmo.. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. není jediná dostupná s HDMI 2.0
2. vy jste obraz z PC na ni viděl osobně? A co se vám nelíbilo? A co myslíte tím pracovat? V čem je problém pro vaši práci? Raději by jste pracoval na TN-ku??? :-)) Nebo na PVA co neumí čistě bílou, ale narůžovělou?...
3. jeděně pro dynamické hry není ta LG ideální, pro svoji pomalost :-( Hry já hry nehraji ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

TNka sa v tychto uhloprieckach nerobia ;) VA alebo IPS, ale ten glow-efekt stoji za hovno, rovnako ako gamut. A VA mozna nema zrovna dokonalu bielu, ale IPS zasa nepozna, co je to cierna. ;) Na druhej strane, VA maju paradny kontrast a ciernu. Jedine IPS, na ktore sa da kukat, je to od Sony s Triluminos, ale cena je niekde vo hviezdach, ze.. Ktore cenovo dostupne TV maju teda HDMI 2.0?
Samsung UE55H6200 - AU Optronics - 5240:1 staticky kontrast a uroven ciernej 0.03cd/m2, 100Hz panel - kukat sa na to uz da, ale samozrejme to nema hdmi 2.0. Prijimam teda dalsie typy, na "levne" TV zobrazovadlo s hdmi 2 a slusnym obrazom. :)

/http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue55h6200-p19276/test...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Raději menší kontrast (což dávno neplatí ani u mého levňase s dimingem ;-) ) - čili raději mírně! našedlou černou (a jen večer bez lampičky, ale bez ní bych ani neviděl na klávesnici...), než "bílou" ujetou a namísto šedivého nebe buzerantsky růžové... a ksichty namísto hnědé tak skoro rudé :-( ................

Např. již přes 1 rok starý model LG xxUB850V (xx je úhlopříčka v ") má dokonce zaručen 10bit vstup HDMI 2.0! ( http://www.ozone3d.net/public/jegx/201412/lg-49ub850v-hdmi-4k-60hz-input... )

Tak jaképak špatný gamut???... Kdo ví co jsi kde viděl a jak zapojené - nesprávné HDMI, nebo i nesprávný kabel!...

Fotím do 24bit Adobe RGB a je to mazec na té mojí ač levné UHD TV a na testovacích obrazcích - jemných barev. přechodech nevidím skoky - tzv páskování :-)

Je ale třeba u TV ve spojení s PC povypínat všechyny "vylepšování"... obrazu!!!

Naopak ostatní hlavně Samsungy měly přechody jak vodovkami namalované :-(

Táhal jsem totiž moje těžké PC (i7+GTX980) po supermarketech a nelenil testovat osobně před koupí!

Jak psal již někdo také - prakticky už šechny!!! UHD modely od LG pro rok 2015 maj HDMI 2.0 :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mierne nasedla cierna? :D bavime sa o hodnotach 0.03cd/m2 vs. 0.6cd/m2 a to je sakra rozdiel. ;)
Dalej, neviem o tom, ze by moj panel mal naruzovelu bielu. Platilo mozna pred 10 rokmi na PC monitoroch. :) TV mi zkalibroval profik a v rezime movie ma paradny obraz. Rovnako v manualnom rezime "PC", kde sa vypnu vsetky postprocessing veci. Dokazuju to aj mnohe zahranicne profi recenzie. Takze na mojej strane stoja argumenty a dokazy, nie iba dojmy o realite, ktora uz davno neplati. :) LG IPS UHD sledujem od kedy prisli na trh, mal som dokonca v plane jeden taky kupit, kym som si to neporovnal s domacim IPS monitorom, 4x tak starym, na ktory sa narozdiel od toho LG odpadu da divat. A nebojte, nehodnotim po zhliadnuti jedneho kusu niekde v datarte. A samsungy by som taktiez nehadzal do jedneho pytla. Kym model UE55H6200 pouziva AUO s brutalnym kontrastom a ciernou, vyssi a drahsi model UE55H6400 ci 6500 uz pouzivaju panel Samsung s horsimi vlastnostami. Niekde inde je pak model UE55H7000, ktory vyhral za rok 2014 ocenenie najlepsi obraz. ;) Takze prosim, neskatulkovat a hodnotit objektivne a separe model vs. model a dokonca aj ulhopriecka vs. uhlopriecka. 47" inak rovnako oznacene modely casto pouzivaju uplne iny panel, ako obdobne 55". A to zdaleka nie iba pri Samsungu.
10bit vstup, super a podporuje to aj samotny panel s elektronikou? Ano, mozna ten od Sony za vela desiatok tisic..

//Uz len na tuzemskom testovacom portali dtest, 55UB850V hodnotenie obrazu "dobře (63 %)" aj to ziskal navrch body za UHD rozlisenie. Namerany kontrast 422:1. Netvrdim, ze vysledky dtestu treba brat ako referencny zdroj informacii, ale nepredpokladam, ze tam testuju uplne slepi ludia.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

LG ma i docela slusny obrazovky, chce to jen nekupovat nejlevnejsi model, coz plati i u monitoru.
A pokud doma nemas neco na urovni NEC PA322UHD tak bych si byt tebou haneni kvality obrazu u TV odpustil.

A co se HDMI 2.0 tyka tak treba Panasonic a Samsung je ma prakticky ve vsech letosnich modelech a vetsina je jiz v prodeji.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Rec je tu o najlacnejsich IPS 4k od LG ;)
Monitor mam s panelom, ktory sa osadzuje aj do apple cinema 27", nie je to uplny smejd a je rozhodne inde, nez LG o ktorom bola rec. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si zmetek GTX 970 za 224€ jelikoz ho nejaky znaly zakaznik koupil a pote hned vratil kvuli zavade s kapacitou RAM . Ale Redmarx to urcite nebyl.
Vse na Full HD jede jak ma a bez nejakych problemu,pokud bude rec o 4K tak uz jen ta myslenka je blbost, tam 970 nema co delat a konec koncu na 4K bych si zatim nekoupil nic.
Az leda s novou generaci GPUs a az nam ty monitoru trosku klesnou na cene.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.