Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CES 2013: NZXT má novou inkarnaci zlatých zdrojů HALE90

NZXT HALE90 V2, konektory
Oproti první verzi jsou to tentokrát plně modulární zdroje. NZXT také změnil OEM dodavatele ze Super Flower na FSP Group.

Americký NZXT kromě pár skříní uvedl na CESu i revizi své řady zdrojů HALE90, tedy zdrojů s certifikací 80+ Gold a charakteristickým čistě bílým krytem. Nová verze, HALE90 V2, bude alespoň pro začátek sestávat z modelů o výkonu 850 W, 1 kW a 1,2 kW. Největší změnou zvenku je to, že zdroje jsou tentokrát plně modulární. První verze měla napevno Main ATX, ATX 12 V a několik dalších kabelů, až zbývající byly odnímatelné. Zde je odnímatelné úplně vše. NZXT každopádně hovoří o „dostatku kabelů“ pro čtyřcestný CrossFireX/SLI u nejvýkonnější verze, třícestný u prostředního modelu a nakonec duální u 850W verze, obrázek si udělejte z obrázku :)

NZXT HALE90 V2, konektory

Ačkoli zatím nebyly zveřejněny přesné detaily, všechny modely mají mít silnější větev +5 V SB pro možnost nabíjení USB zařízení i s vypnutým počítačem. Dále dnes již samozřejmou jedinou silnou +12V větev a tvorbu nižších napětí formou step-down měničů z ní. Chlazení zajistí 135mm ventilátory, což automaticky znamená i nižší otáčky než u menších 120mm. Modelová čísla zdrojů jsou NP-1GM-0850A, NP-1GM-1000A a NP-1GM-1200A, prodávat se budou za 190, 230 a 270 amerických dolarů.

NZXT HALE90 V2 NP-1GM-1200A

Uvnitř se ovšem odehrály větší změny, původního OEM dodavatele Super Flower nahradil NZXT skupinou FSP. Jeden z produktových manažerů společnosti vypustil do světa i fotografii vnitřku. Zdroj se zdá být buď jakousi evolucí Aurumu, případně možná úplně novým návrhem od FSP. Problémem Aurumů totiž byla skupinová regulace napětí (krapet silný nedostatek na segment trhu, kam se s ním FSP Group tlačila), zde jsou napětí řízená jednotlivě. Každopádně vše uvnitř ukazuje na vysokou účinnost, ve zdroji je spousta místa a kam dohlédnu samé kvalitní kondenzátory Nippon Chemi-Con.

NZXT HALE90 V2, vnitřek

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CES 2013: NZXT má novou inkarnaci zlatých zdrojů HALE90

Žádné komentáře.