Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Obrázky a specifikace GeForce GTX 690 jsou podvrh

GeForce GTX 690 fake
Apríl je dávno pryč, okurková sezóna daleko a přesto seriózní internetové magazíny nepřestávají s publikací nesmyslů. Tentokrát nemá smysl jmenovat, zaručeně pravou GTX 690 odpublikovaly snad všechny…

Opět je situace podobná jako s falešným Radeonem HD 7990 a opět jde o podvrh. Na čínském webu Inpai se objevil článek s údajným obrázkem GeForce GTX 690 (buďto byl stažen nebo má server nějaký problém, ale odkaz už nefunguje a přesměrovává na hlavní stránku). Toho se chytla řada jiných magazínů a obrázek přepublikovala dál, jako první fotografii GeForce GTX 690.

GeForce GTX 690 fake
GeForce GTX 690 - falešný snímek

Některé weby k ní dokonce přidaly i parametry - pocházející neznámo odkud, další vše převzaly a přidaly zase své, takže již můžete narazit na poměrně rozsáhlé články uvařené kompletně z vody. Původně jsme o tom už ani nechtěli informovat, ale když se k těmto serverům přidal i poměrně uznávaný X-bit labs a Softpedia, rozhodli jsme se to uvést na pravou míru.

Colorful GeForce GTX 680
Colorful GeForce GTX 680 - fotografie, ze které obrázek vznikl

Je nám docela líto, že relativně staré a kdysi velmi uznávané weby odpublikují obsah a fotku, jejíž původ a podobnost s dalšími se dá v dnešní době odhalit během pár (desítek) vteřin. Údajná fotografie GeForce GTX 690 totiž není nic jiného, než Photoshopem roztažený a nepatrně upravený oficiální snímek Colorful GeForce GTX 680, kterou vidíte výše (sedí i odlesky).

Zdroje: 

X-bit labs a řada dalších

Diskuse ke článku Obrázky a specifikace GeForce GTX 690 jsou podvrh

Žádné komentáře.