Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Oculus Rift chce prodejní cenu do 8 tisíc Kč

Toto je hodne spatny predpoklad:

"Pokud vyjdeme z předpokladu, že výroba finální verze bude levnější, navíc se podaří optimalizovat množství součástek (pro srovnání: proč myslíte, že je na grafických kartách na PCB tolik neosazených komponent? Protože během optimalizace nákladů se z PCB vyhazovalo cokoli, co nebylo nezbytně nutné pro běh), může být cena i výrazně nižší. "

Ty soucastky tam nejsou protoze mate oklestenou kartu. Az si koupite nejvyssi model, jiste je tam naleznete. V DK2 je komponent opravdu nutne minimum a jejich pocet a celkova cena je kolem $50. Otazka je, kolik zaplatili za displej, protoze kdyz ten DK2 rozeberete, je tam cely predek telefonu od Samsungu, vcetne dotekove vrstvy :)

Ad $350 - pripoctete clo a dph... 7500 korun to opravdu neni!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Distributor nemá koncovou cenu, ale má klidně 20-30% slevu, takže nevidím problém s cenou. Navíc co jsem četl, tak nikde nevidím, že se uvádí cena s dph :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

dotykova vrstva tam nieje, o by bolo fakt zbytocne.Ostali tam iba senzorove tlacidla a elektronika k nim.Teda aspon podla ifixit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis je zavadejici.
200$ = 200€ = 10 000Kc
bankovni prevod nejak neresi clo, dph, vyssi zdaneni EU firem oproti USA...

Palmer ale jasně dodává: ať už bude finální cena jakákoli, bude nejnižší možná, na kterou to budou moci srazit.
Jasne a FB ty 2mld $ zaplati kdo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V článku je jasně napsáno, že nechtějí vydělávat na zařízeních samotných, ale na službách s tím spojených. Co si pod tím představit je zatím otázkou, ale určitě k tomu bude zapotřebí rozsáhlé rozšíření Oculusu. A k tomu potřebujete nízkou cenu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Budu rad, pokud se to potvrdi. Ten potencial si momentalne neumim predstavit, FB provozuje nejake sluzby, za ktere se plati (nejsem uzivatel)? Jsem mel za to, ze FB zije z reklamy. To mozna at je radeji cena vyssi, nez "produkt prolezly reklamou". Ale radeji pockam na oficialni naceneni.
Masove se da rozsirit nejen nizkou cenou, ze iPhone, iPade...
Ono to masove rozsireni taky neco stoji. Potrebujes vice lidi, vetsi distribuci, reklamace, sklady, globalni marketing (ten pres FB asi nebude problem)...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Súčasné DK2 sa predáva za 350$ čo aj s daňou a s dovozom vyjde na 486$ teda cca 364€. Clo sa neplatí, pretože sa zariadenie do EU distribuuje z Anglicka a teda je to akože v rámci EU.

Ďalej je to presne ako píše Shal. Práve vďaka peniazom od FB si môžu dovoliť predávať okuliare za čo najnižšiu cenu a profitovať budú za SW. Si predstavl, že to zariadenie budeš používať nielen na hry ale na nákupy, prehliadky bytov alebo rôzne akcie (prehliadka múzea, futbalový zápas, škola). Dokonca FB ako sociálna sieť sa môže implementovať ako 3D svet pre virtuálnu realitu. Oni si spôsob ako toto všetko speňažiť nájdu. Určite to už majú dobre premyslené a nevyhodili 2 mld dolárov len tak.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Myslis prohlidku digitalniho bytu, sledovani fotbalu Fify, muzemum kompletne ve 3D? Nejak si nedovedu predstavit, jak by musel byt byt nasniman, abych si jej mohl virtualne projit... Ale mozna je to je ma neznalost (nebo slaba predstavivost - vidim jen "otroka" dodaneho spolu s helmou, ktery hybe kamerou v nabizenem byte tak, jak ja hlavou).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Byt by bol nasnimaný digitalne a ty by si sa v ňom prešiel ako keď hráš hru. To je ako keď by si pozeral interaktívny film nasnímaný v 360 stupňoch. Už teraz sa dajú v Rifte pozrieť ukážky filmov (nie interaktívnych ale môžeš sa v nich obzerať) a je to parádne. Múzeum je to isté. Otázne sú naživo vysielané akcie ak futbal alebo nejaká využovacia hodina v škole. Čítal som dávnejšie jedne rozhovor s Zuckerbergom, kde rozoberali rôzne možnosti ako Rift využiť. Hry sú len štartom a nie cieľom.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

i jen v EU je pro Oculus rozjeto jiz nekolik set projektu, i nas oslovili se soutezi zda nechceme pro Oculus pripravit nejake sceny, my jsme se nakonec rozhodli ze pro nej pripravime nasi mobilni gamesu kterou pripravujeme (bude i PC verze pro nettopy a jakakoliv slabsi PC), respektive jeji benchmarkovou cast :)

proste FB a jeho smluvni partneri si to osefovavaji u vyvojaru ruznych aplikaci jiz nyni a ekosystem pro Oculus tedy asi bude dosti rozsahlej jiz nazacatku

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

prave ten obsah a vyuzitie asi pri oculuse zavazi najviac. HW je na uz dost slusnej urovni. Este ti nieje uplne consumer ready ale myslim ze v relativne kratkej dobe sa to tam dostane. A v tom momente zacne byt prave dolezite co s tym, ako ten oculus/VR vyuzije obycajny clovek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

200*21*1.21=cca 5000 ... vsechny ceny v USA jsou pocitany bez DPH a pokud clovek nebydli zrovna v delawaru, tak DPH musi pricist i v USA .... a i v delawaru se myslim dph neplati jenom na SW a zradlo, na elektroniku asi jo.
A clo se za drobnou elektroniku vetsinou neplati, takze 200$ je 5000Kc .... a mnohdy se pouziva nevyhodnejsi prevod $=€, ale zas € uz je vzdy udavano s DPH, takze ten rozdil neni zas tak moc tragicky .... zvlast pri dnesnim vysokem kurzu dolaru ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

OFFTOPIC:
XONE
nevím, jak zkontaktovat redakci, ale chtěl jsem se zeptat, zda nehodlají napsat článek o problémem XONE při prodejích.
V naší městské pobočce JRC se reklamovalo 19 kusů z 20 prodaných kusů hned první den (ten poslední kus je asi jenom otázka času). A problémy registrovala víc jak jedna prodejna, takže to asi bude vážné.

ale žádné detaily zatím nejsou známy, protože velcí distributoři mlčí a i M$ mlčí...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Co ma MS a reklamace audiomixaku spolecneho? :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

vůbec nic. Ale XONE není žádný audiomixák, to je zkratka pro nový Xbox One ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Xone je dj rada mixu od allen&heath, rozsirena zkratka pro xbox je xbone :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je karma, trestá vás za to že děláte takové blbosti jako koupit si konzoli.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

desitky miliony idiotu na celem svete...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

data od predniho prodejce v CR - prodej od uvedeni 150ks, reklamace 2ks.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jelikož prodeje začali před 4 dny, tak pochybuju, že někdo bude mít přesná čísla (reklamací)

a jak jsem říkal: 19 z 20 konzolí bylo reklamováno v pobočce JRC a i další jejich pobočky registrovali problémy. Ale je možné, že problémy má třeba jenom ta série Xboxů, které byly dodány převážně pro JRC... těžko říct, bez statistik.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty ta cisla mas i jiny je nema?
Samozrejme ze je 4 dny po zacatku prodeje, nejen u tohoto typu zbozi, jasny pocet reklamovanych kusu. Nebo cekas, ze si clovek prinese domu nefunkcni konzoli za 11k, odlozi ji do kouta a pujde ji reklamovat pristi tyden, nebo mesic? Jak rikam, na 150 prodanych ks 2 reklamace, chces-li 1 vadny ks ze 75 prodanych ks. Nejedna se o distributora, ale koncoveho prodejce.

Tohle nejsou Rambo hry... ))
http://www.steverd.com/what26/what30.jpg (to byly casy ))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nechtělo se mi rozebírat detaily, ale jsou tady i reklamace přes pobočku M$. Někteří distributoři si chtějí ulehčit práci a zkoušejí lidi přesměrovat na M$
(samozřejmě, M$ se k tomu nemá, i když v jeho marketingových kecech bylo, že když si člověk zavolá, tak si jeho technici pro vadnou konzoli přijedou a pak vám ji spravenou zpátky bezplatně doručí...)

jinak pokud trváte na 100% správnosti vašich údajů, tak máme tady 2 různé koncové prodejce a jeden má reklamace někde okolo 1% , druhý někde okolo 95% ... zvláštní.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

to urcite. Zjistim data jeste od jednoho retail prodejce, at mame porovnani. V zadnem pripade nerikam, ze nemas pravdu. Uvadim jen data, ktera mam k dispozici.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.