Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OCZ GeForce 8800 s přetaktováním?

no jo pamatuji na to rozsypani obrazu, ale jen jestli to nebylo kabelem monitoru zapojenem v digitalnim vystupu, jelikoz jsem ted doma zkousel horsi sitovy kabel (cat 5e) (ja pouzivam cat  6) a zjistil jsem ze  staci kabel horsi 5e skrizit s kabelem z dvi a voala, obraz se zacne rozpadat a dale uz je PC naprosto nepouzitelne, a pomuze jen totalne vypnout ze site a chvilku pockat, tak jestli nahodou blesk  fotoaparatu tenkrat nerusil kabel a ne grafickou kartu,  jelikoz doma jsem si pocitac fotil hodnekrat a nic takoveho se mi nestalo,   dale je divne , ze kdyz jsem skrizil cat 6 s dvi tak se nic nestalo, hold asi neni kabel jako kabel ikdyz vypada stejne(i uvnitr pod buzirkou), hlavne je to pekna ostuda vyrobcu, co si dovolej vyrabet v dnesni dome,  moc bych se nedivil , kdyby to tenkrat delal monitor za XX desitek tisic a vyrobce mu nedal poradne stinenej a kvalitni dvi kabel :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, ja jsem zkousel uz nekolik obycejnych vga prodluzek k monitoru - proste potreboval jsem kabel 3m dlouhy misto toho 2 metry co u monitoru byva. Celkem jich bylo asi 5 a kazdy mi rozmazaval obraz, at jsem to zkousel na CRT monirou ci LCD a grafice nvidia ci ATI.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek OCZ GeForce 8800 s přetaktováním?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku OCZ má být dalším hráčem na poli grafických karet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jsem zvědavý jak to budou řešit se zárukami. Kdo dokáže že kartu nepřetočil o víc než jimi doporučenými hodnotami?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První grafická karta s oficiálním přetaktováním se už prodává, je z řady nVIDIA 7600GS a vyrábí ji Biostar. Přetaktování se dělá obdobně jako u základních desek, u grafické karty je takové řešení použito dle výrobce vůbec poprvé, pojmenovali to jako V-Ranger. A jak čtu tento článek, tak jistě ne naposledy, takových karet bude nyní asi dost přibývat....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re ABACUS: Mluví se o GeForce 8800, u kterých to nv zakázala. Jinak předem přetaktované karty jsou tu už minimálně od doby GeForceFX, takže ta 7600GS, o které mluvíš, je jen další z řady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ptipi: Ten Biostar to neni PREDEM PRETAKTOVANA karta, ale temer standardni karta 7600GS, ktera obsahuje na desce podporu zmenu napeti pro GPU a pameti, cili pretaktovani se razem dostava do jinych oblasti nez jen beznym pretaktovanim prostrednictvim software. Vyrobce k tomu pise:
BIOSTAR VGA model featuring revolutionary OC hardware tool called V-RANGER: Sigma Gate V7603GS21 V-Ranger stands for Voltage Ranger, which is the first VGA based dynamic voltage regulation in the world. V-Ranger makes the concept of ?power-on-demand? a reality. A powerful tool that can dynamically control the voltage of GPU and memory to achieve either the best overclocking results of the GPU or the lowest power consumption and temperature value of the card.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re ABACUS: klasické reklamní kecy. změna napětí je třeba u 6800-vek naprosto standardní záležitostí(a ano, používá se různé napětí pro 2D/3D a jde celkem jednoduše toto nastavení měnit i v BIOSu). Jediná drobnost asi bude, že oni to možná zpřístupní přes nějakou utilitku pro Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.