Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Odborník radí: Web ochráníte proti hackerům i zadarmo!

PR článek
Pokud jste chytrý majitel webových stránek, budete řešit bezpečnost jako jednu z priorit. Chránit soukromé údaje zákazníka ale stále není standardem. Přitom existuje několik osvědčených řešení, která chrání citlivá data před phishingem a malware.

Zjistili jsme u odborníků, jak nejlépe zabezpečit domény i web. Přečtěte si, co radí! Více informací k zabezpečení stránek také najdete na www.SSLmarket.cz.

Mám web, čím ho zabezpečím?

Na internetu jsme denně vystavováni neuvěřitelnému množství bezpečnostních rizik, aniž bychom si to uvědomovali. Příčinou různých napadení stránek, krádeží osobních dat a phishingu je nezabezpečení přenosu dat majiteli stránek. Ochranu citlivých dat a bezpečné šifrování přitom jednoduše řeší SSL certifikáty, které by v dnešní době již měly být standardem v zabezpečení stránek. Odborníci doporučují využít osvědčené a globálně známé autority, jako například RapidSSL, Thawte nebo GeoTrust. Důvod?  Tyto certifikační autority jsou plně důvěryhodné a neprovází je bezpečnostní incidenty. Zároveň zvyšují důvěryhodnost vašeho webu, což ve výsledku ocení zejména vaši zákazníci.

Jak zabezpečit web zdarma? Zkuste FreeSSL

Existuje možnost, jak zabezpečit webové stránky ZDARMA. Slouží k tomu SSL certifikát FreeSSL, který je vydáván certifikační autoritou RapidSSL. Je plně důvěryhodný, nabízí doménovou validaci (DV certifikát) a šikovný admin ho tak nasadí na server během pár minut. Tento certifikát obsahuje pouze informace o doméně. Doporučujeme ho třeba k otestování certifikátu a jeho funkčnosti. Při jeho vystavení se totiž k ničemu nezavazujete, jste omezeni pouze dobou vystavení, a to 30 dnů.

SSL certifikát – VYZKOUŠET ZDARMA>>

Pokud byste měli zájem přejít z tohoto zkušebního certifikátu na nejlevnější certifikát RapidSSL, jeho cena vychází na 1 rok 490 Kč + DPH. Na více let platnosti je cenově výhodnější. Tento SSL certifikát využijete prakticky ve všech oblastech vyžadujících SSL komunikaci, např. u menších webových projektů (kde se nevyžaduje ověření společnosti, pro kterou byl SSL certifikát vystaven), v interních systémech nebo u intranetu. Pokud máte větší webové projekty nebo e-shop , doporučujeme OV certifikáty (např. Thawte Web Server s ověřením organizace) nebo prestižní EV certifikáty s rozšířeným ověřením, pro které je typický zelený adresní řádek (nezaměnitelný symbol bezpečnosti) v internetovém prohlížeči. Nejlevnější EV certifikát z nabídky je GeoTrust True BusinessID EV.

Širokou nabídku SSL certifikátů za nejlepší ceny najdete na stránkách www.SSLmarket.cz.