Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Oficiálně: AMD a ATI se dohodly na sloučení

Zni to sice zajimave, ale obavam se, ze AMD by si tim narusila vztahy s mnohem strategictejsim partnerem nVidia. Ktera chrli chipsety pro AMD jeden za druhym a patri k nejprodavanejsim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam ze bych to mel po sobe nejdriv precist nez to napisu :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak , AMD + Nvidia by bylo lepší spojení

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ATi má horší finanční výsledky (byla ve ztrátě) a proto by byla levnější...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil jsem ze AMD + nVidia by bylo lepsi. Vubec spojeni s tou ci onou by podle me nebylo moc dobre. nV chipsety se hodne prodavaji v desktopech, ATi zase v noteboocich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI by byla pro AMD zajimavejsi z nekolika duvodu. Prvni je ten financni jak uz nekdo podotknul, druha je multimedialni - ATI hodne dela do integrovanych reseni, settopboxu, pda apod - chipu pro tyto zarizeni, ma svuj celkem slusny SW pro multimedia, opravdu mohutne zkusenosti s All-in-one resenim na ruznych urovnich (PC, settopbox, PDA) Tohle jsou vsechno trhy kde AMD moc dobra neni ale snazi se tam dostat a ATI tam zrovna je nebo ma ty reseni lepsi. o nVidii toho tolik nevim, ale je vyprofilovana jako graficka a chipset PC firma. A s nastupem multimedii, v dobe ruznych marketingovych LIVE, VIIV apod technologii je ATI zajimavejsi - uz neco ma a doplnit to s AMD a dat tomu zajimavy kabat je pro budouci trzby zajimavejsi nez "jen" CPU, grafika a chipset od jedne firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slouceni by bylo i slusnou ranou pro Intel, protoze nestiha vyrobu chipsetu a pro low cost reseni doporucuje chipsety ATI - a predpokladam, ze by AMD prilis nepralo ATI chipsetum pro Intel :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no pokud by to prineslo kvalitni ovladace ATI grafik pro GNU/Linux a BSD systemy tak bych to uvital .. Ale myslim ze k zadnemu spojeni v blizke dobe nedojede

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xJohny
Myslím,že přečíst si to dřív než to napíšeš asi bude lehce nereálné :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

len aby to nesuviselo s
Advanced Micro Devices is going to fire back at Intel today in the enthusiast PC market. The Sunnyvale company will unveil a new socket for high-end computers today that will allow it to put two dual-core microprocessors side by side in a PC. The new 4x4 socket will help it compete for the speed crown with Intel, which is poised to launch its new Conroe desktop microprocessors in July.
http://blogs.mercurynews.com/aei/2006/06/amd_puts_pressu.html#more

Programmable Co-processor for Socket 940 (Opteron)

DRC, a small Santa Clara California firm, has built a better mousetrap - a programmable coprocessor for AMD's Socket 940 (Opteron's socket). This device will place a reconfigurable chip (a field programmable gate array) into the socket, directly connected to a dual channel memory interface hanging off the socket and also directly connected to its neigbouring Opteron processor via Hypertransport.

Configuring the FPGA to solve specific problems in hardware can produce results 4x-100x as fast as an Opteron could, so for specific applications hardware acceleration can be a huge benefit.
http://www.neoseeker.com/news/story/5648/
Socket AM2 je socket s 940 pinmi tak ako Socket 940...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba: AMEN! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba : AM2 ma sice 940 pinu, ale to je tak jedine, co ma se Socket940 spolecne. Jinak jsou ty sockety naprosto nekompatibilni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tow> Ok ale hypertransport maju obe a tak to moze ist

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI je šunt, tu by koupil spíš intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba : tak jednoduce to nebude - s939 a AM2 procesory maji jenom jeden HT kanal, opterony do s940 maji ty HT tri. A jeden HT sebere propojeni s chipsetem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

situace za par let? ATI + AMD + Google, Intel + nVidia + Microsoft. Nedivil bych se, kdyby google pripravoval nejaky svuj pekny OS, open source samozrejme :-) A mohl by se jmenovat trebas Googlin :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek AMD prý koupila firmu ATI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Sloučení ATI s AMD není nereálné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě další důvod větší zajímavosti ATi jsou obrovské zakázky pro Microsoft a Sony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedivil bych se, kdyby to byla pravda. IMHO má teď ATi nejlepší čipset pro AMD, v grafikách se mi zdá, že mají také víc (do budoucnosti) našlápnuto než nVidia,a hlavně je ATi s AMD více "kompatibilní" než nVidia - taky dělají od jednočipů (viz ati a mobily) a malých počítačů až k "velkým" PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ajajajaj to se mi moc nelíbí... To jo ATI měl koupit Intel a šunt jménem nVida mělo koupit AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kluzo: a počkej, až ti sfůzuje Intel s AMD :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: tak to už tady kdysi bylo že na 1 čipu bylo logo AMD i INTELu ale myslim že v dnešní době to zas až tolik nehrozí nebo si někdo dovedete přectavit co by to udělalo s cenama a s nástupem novejch technologii já teda radši ani ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DJ Digiman: no to bylo, ale to byly doby, kdy AMD byl jen licenční "offloader" výroby starších CPU intelu (stejně jako např. Cyrix nebo UMC)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT:  "Naštěstí" je tady EU a ti by to nepovolili

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM: proč by ne? Nevidím jediný důvod. AMD i ATi mají stejně "vážící" konkurenty, ani jeden není hegemonem trhu a navíc vyrábí komplementární produkty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Bespi:
Důvod, proč jsem se to zatím nesnažil podat jako hotovou věc (narozdíl od zmíněného čínského webu) je ten, že "se tak mělo stát už čtvrtého" a už je sedmého a ificiálně se zatím nic nestalo. Ale jinak ta zpráva z inquireru mi zní stejně důvěryhodně, jako ta od Číňanů (blízké nejmenované zdroje tvrdí). Akorát té od Číňanů ubírá na důvěryhodnosti každý den, po který oficiálně obě firmy mlčí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to este nie hotove

Wang Ako ranny repoter zo Shanghai-a

"Nebudeme sa vyjadrovat k tejto sprave(bezne sa nepouzije slovo news pri demnti ale slovo rummor=sum, zakulisna informacia, kacica) povedal v reakcii na AMD-Ati spojenie PR manager Projektu ATi China casopisu " First Financial Daily"

The day before yesterday, a person close to the negotiations side of the media confirms AMD acquisitions ATI news. The sources, ATI currently

Podla zdroja blizkeho rozhovorom(podla informacie starej 3 dni) sa zda ze obe firmy formalne uzavru dohodu, a to uz coskoro Partenrti v IT primyslel blizky AMD nam dnes povedali:"Firmy ozanmia moznu spolupracu do 48 hodin"
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Ftech.sina.com.cn%2F...

Ja sim myslim, ze si AMD necha cas do oficilanych vysledkov za II.kvartal 2006, kedze Ati ma nap. 70% trhu s graf. kartami v mobiloch

ono AMd by to nieco dalo
SUNNYVALE, Calif. -- July 6, 2006 --AMD dnes oznamilo, ze obrat v druhom kvartaly konciacom sa dna July 2, 2006 su ocakavane na urovni asi 1,215 milirdy USD ? co 52% percent narast oproti druhemu kvartalu 2005(podla obratu tych divbizii co ma AMD aj dnes) a 9 % pokles oproti I. kvratalu (pozn. II. kvartla je vzdy na trhu CPU najslabsi)

AMD zaznamenalo rekorny obrat z AMD Opteron-ov, ktory bol sposobeny pokracujucim silnym dopytom po jedno-, dvoj- a viac socketovych konfiguraciach pre server-e a prac. stanice Obrat za lacne a bezne notebook a desktop CPU sa znizil.
AMD oznami vysledky za II kvartal 2006 po zatvoreni burzy vo stvrtok 20. jula(cervence), 2006.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~110430...

Holt AMD sa predavat Opterony oplati vid cennik
http://www.amd.com/pricing
a Intel-u to tiez s Ich Xeon, Xeon MP(DP) a Itanium dost poskodi prijmy
www.intel.com/intel/finance/pricelist

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT:  Pokud EU musí/chce schvalovat např. i prodej jedné lokální sítě hypermarketů druhé (Carefour vs Tesco), tak by fůzi dvou světově hlavních výrobců CPU pro os. počítače nepochybně schvalovali taky. Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš protestovat, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tynyt: Reagoval jsem samozřejmě na vtip s fůzí INTEL - AMD, nikoliv ATI - AMD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je normální kachna, spíš uvěřím, že v Jadranu sežral žralok českou učitelku, než tomuhle.
A jinak by se mi - stejně jako několika lidem předemnou - mnohem víc líbila spolupráce AMD-nVidia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM: ano, ale ve tvém příkladě jde o přímé konkurenty, kdy fůzí vzniká "tlustá" a "ještě tlustší" firma, která si jednak může diktovat nákupní ceny, jednak diktovat prodejní ceny a jednak omezovat ostatní (třeba slaší) konkurenci tím, že se stane hegemonem trhu s např. >60% podílu.
Situace u potencionální fůze AMD a ATi by byla zcela odlišná - ATI dělá grafiky a čipsety, AMD zase (skoro) jen CPU (co se PC týká). Navíc AMD je řádově menší než Intel a ATi má cca stejně velkého konkurenta v podobě nVidie. Opravdu nevidím (ani náznakem) nebezpečí ohrožení stability konkurenčního prostředí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz zacina uhorkova sezona ? ale co ked :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM - EK asi nemá američanům co kecat do obchodu, ale antimonopolní úřad v USA a Kanadě bude moct. Tesco je britský a Carrefour francouzský, takže tady je to jinak.
Já jako uživatel budu happy. AMD bude mít kompletní řešení - asi odladěnější než nyní a NVidia bude tímhle hodně poškozená. Ale vzpomeňte si NV a ULI. NVidia se může zlobit, ale její majoritní trh jsou grafiky. Ostatně SLI je zamčené pro její grafiky a čipsety Intel s drivery a grafikami NV nechodí dual. Takže jaký poškozený NVidia je. Je to byznys a NV se nechová jinak :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pleva: Na(ne)štěstí, to je věc pohledu, se mýlíš. EK by do toho nic nebylo, pokud by dotyčné firmy nepodnikali i v EU. Je to překvapující, ale ony podnikají. Ergo kladívko do toho bude EK šťourat. Každá nadnárodní firma, která je dost velká aby významně ovlivňovala trh a dost rozlezlá po celém světě, je taky všude regulovaná. Takovéto fůze jsou potom schvalovány kdejakou komisí kdekoliv na téhle planetě, nejenom tou evropskou. To je podobné jako tuším Microsoft vs korejská Fair Trade Comm. nebo jak se to jmenovalo. Ono se to netýká fůzí, ale primárně regulací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, doufam, ze to vyjde a nVidia bude vice potom uzce spolupracovat s Intelem, coz mi vyhovuje (tak nejak nejsem privrzencem AMD od dob jeho kopirovani (i kdyz je to davno) a o grafikach ATI  v openGL si myslim sve (i kdyz Kanadu mam rad)). Nu, uvidime, ceho se jeste dockame, snad to prinese lepsi stabilitu a vykon produktu a nizsi ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemam na to cist vsechny prispevky a nedovolim si prihodit svuj
nevim proc ale proste mi myslenky pocita amd a vidim ocima od nvidie
proto by me tohle slouceni hodne nesedlo (a to rikam slusne :-)
kazdej muze namitat ze je nvidia horsi a amd taky a co ja vim, mam to proste v srdci nic vic nic min
nemyslim si ze by to moh nejakej urad zrusit prave z toho duvodu ze kazdej dela neco jinyho, a nejvesti pozici na trhu cpu a grafik ma intel a taky to nikomu nevadi
no nic, doufam ze se tak nestane a kdyz tak proste zivot de dal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne by viac vyhovovalo AMD+nVidia. ATI ma OTRASNE ovladace a AMD by mohlo tie od nVidie rovno uvolnit ako OpenSource - a vsetci by boli stastni...

inac je mi uplne jedno co mam za grafiku ked funguje ako ma, co ATI nevie zariadit - takze afekt - neznasam ATI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

user id 0>
Ono by ta to malo skor tesit
Tabulka 1 1: Linux New Media Awards 2005

Naj pro Linuxovejsi dodfavatelia HW
1. IBM 23.5 %
2. HP 16.3 %
3. AMD 11.3 %
http://www.linux-magazine.com/CustomerService/Exclusive/2005_Linux_New_M...

Takze spojenie AMD+Ati by viedlo k vyrazne lepsim instalatorom properietarnych ovladacov Ati (ktore su oproti nVidia-i strach a hroza hlavne modifikacia konfigurakov X server-a)

zoznam najetickejsich firiem na svete na rok 2006
High-tech invazia
V siedmom roku je tu dominanciatechnickych firiem v top 10. Hewlett-Packard (No. 2) je uz 7 x v top 10, pokym Advanced Micro Devices (No. 3) je tam prvy raz
http://www.business-ethics.com/whats_new/100best.html

a ze by to suviselo aj s tymto
CDNL Country Reports

Edinburgh - 21 August 2002
VATICAN CITY
Vatikanska kniznica

Rocenka za roky 2001 - 2002

Vatikanska kniznica by mala byt digitalizovana...
Za ucelom moznosti prehliadania digitalizovanej kniznice bolo ziskanych v ramci update 15 ks AMD-ciek na 1 GHz.
http://72.14.221.104/search?q=cache:Ar8lPREzWKMJ:www.nationaltreasures.n...

Na digitaliaciu Vatikanskej kniznice boli pouzite sytemy IBM
http://www.research.ibm.com/journal/rd/402/mintzer.html

Technologia HP pohana pristup do Vatikanskej kniznice cez Internet
http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press/2002/021029c.html

Nie je to az az prilis velka zhoda nahod...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: to s těmi ovladači bych tak neviděl. Jednak ovladače ATi nejsou už až tak hrozné (v okamžiku, kdy většina her je vyvíjena na nVidii, tak je celkem logické, že jsou na nich odladěny a na ATi "zbývá" problém marginalit (tj. neoptimalizovaný kód, který se může projevit chybami) a odlišná implementace některých hardwarových aspektů. Já už "jedu" jen na ATi (tak nějak mi sedí víc), ale hry moc nehraju, ale i z testů zde provedených vyplývá, že ATi má např. 3D obraz kvalitněji propočítaný. Nicméně co je otřes, tak to je CCC. Ještě že existuje alternativa.
 
A co se týká OpenSource driverů - to se bojím, že by firmy příliš odhalily své know-how, a tudíž, že se toho nedočkáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to fotoba:
ale ja nemam nic proti AMD, viem ze su na nasej strane :)
ale cakat kym by dokoncili ATI ovladace by ma netesilo. ATI je daleko za nVidiou...

to tynyt:
ale videl, nebavime sa t o windows only ovladacoch. bereme do uvahy aj ine operacne systemy a architektury a tam sa niet o com bavit.

>> A co se týká OpenSource driverů - to se bojím, že by firmy příliš odhalily své know-how <<
to mna ako zakaznika nezaujima, zaujima ma kvalita a podpora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panebože, modlím se, aby Ati radši koupil Intel. AMD si pak může koupit nVidii. To by byla bitva - Intel rozhodně odrovná AMD, protože má lepší procesory. Na poli grafik by to nebylo tak jednoznačné - nVidia je sice většinou napřed s technologií... Nemůžu se však zbavit dojmu, že nVidia sází spíš na kvantitu, narozdíl od Ati. Takže volím Ati, kvalita je důležitá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: upřímně řečen, nevím proč tvrdíš, že ATI ovladače jsou otřesné, vždyť to není pravda, jel jsem víc jak 3 roky na ATI (R9800Pro a X800XT) předtím jsem měl GF4600Ti, nyní 7900GT a úplně v pohodě , navíc s klidným svědomím prohlašuji, že ATI má o něco lepší obraz
u ATi mě vadil akorát ten nový CCC, ale jdou stáhnou ovladače s klasickým CP, či použít alternativní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LK: on asi myslel ovladace pod linuxom, tam maju o dost nizsi vykon ako opengl ovladace pod windows. Pod windows maju zas opengl ovladace nizsi vykon ako direct3d. Nvidia ma vykon vs. troch priblizne na rovnakej urovni.
Ja mam inak taky dojem, ze AMD pomaha GNU komunite lebo nema vlastny kompilator, co nie je bohvieco a odkazuje na gcc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: jasně Linuxové drivery ATi nejsou nejlepší (a v tom by se mohli rozhodně zlepšit), ale já své unixy ovládám zásadně přes SSH :-) a X-ka neinstaluju vůbec (na co taky na serverech :-) ), takže mě to netrápí.
 
Nicméně tvá přání o OS ovladačích ATi přímo od ATi asi "nedopadnou". Klidně se můžeme vsadit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to lenuser:
ano, ovladace pod linuxom. ono ani nie je vela oficialnych ovladacov pre ine systemy nez win/mac/lin.
>>Ja mam inak taky dojem, ze AMD pomaha GNU komunite lebo nema vlastny kompilator, co nie je bohvieco a odkazuje na gcc.<<
ach jaj...

to LK:
nikto nespochybnuje ich kvalitu na wintende x86. otvor oci a uvidis aj ine kombinacie...

to PetrTwo:
ano, lepsie procesory... asi preto sa vracia k pentiu 3.

to tynyt:
nejsou nejlepsi? odpad. nejak velmi sa tym nezaoberam, ale niekde som cital o 30% vykonu oproti windows. a spominal som ine OS a architektury, nie len linux na x86.
cez ssh? ale to by mi velmi nepomohlo prihlasovat sa na localhost (ja mam unix aj na desktope a som velmi spokojny)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to uid0:
....ty uz prosim te nic neres, nic neprepinej, bud rad ze ses. (re 'navrat k Pentium 3') ... C2D te zrejme hodne stve, co? Snad jsi ale neveril, ze ti to nekdo sezral

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu vlastně jsou nějaký "nej high end" grafiky? Kolik se jich asi prodá....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Momo: Prodá se jich hodně, ale až budou low-end :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: K procesoru nevydat kompilator jazyka C, to je hanba, co sa ti na tom nezda?
Aj tak si myslim, ze je to kacica.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm pokud to neni kachna tak mi to docela vadi nebot doufam v novy ATI chipset pro Intel procesory Core ... snad vidina zisku vyhraje nad PR

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ....ty uz prosim te nic neres, nic neprepinej, bud rad ze ses. (re 'navrat k Pentium 3') ... C2D te zrejme hodne stve, co? Snad jsi ale neveril, ze ti to nekdo sezral <<

WTF? ty uz to nehul...
http://www.svethardware.cz/art_doc-3B56A5C905E08771C125715E00793B42.html
netusim co je c2d, takze ma to nemoze stvat...

to lenuser:
a kolko ludi by asi ten compiler pouzivalo... ach jaj
BTW GNU gcc = GNU Compiler Collection, nie je to len kompilator C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak po 14dnech je jasno a hned i o ceně. Přesto, že je léto, kachna to nebyla :-)
 
http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20060721235340.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zapomněl jsem na originální zprávu, ze které XBitlabs čerpaly :-)
 
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20060721.wati0721/BNS...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Spekulace o sloučení ATI s AMD pokračují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To logo AMD sa vam celkom podarilo. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, všichni jsme mrtví. Já nechci - Ati se přece nebude zahazovat s takovými břídili, jako AMD jsou (můj názor).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to PetrTwo
vis co si s tim svym nazorem muzes? ;-)
Osobne sem zvedav, jak se to projevi, napad je to silenej, ale treba to povede ke zlepseni :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este 3 hodiny a bude to oficialne
>Update 10:50 ? Právě nám oficiální zastoupení AMD v Česku potvrdilo, že >ke sloučení skutečně došlo. Na další podrobnosti teprve čekáme.

AMD urobi podstane firmene oznamenie
Advanced Micro Devices (NYSE: AMD):

KTO: Hector Ruiz, gen. riaditel a predseda predstavenstva a vykonny riaditel- to je uz Derick Meyer, Bob Rivet, sefekonom

CO: Stretnnutie s poznamkou/oznamenim s naseldnymi otazkami a odpovedami

KEDY: Pondelok 24 Jula , 2006 o 8:00 rano EDT (resp 5:00 a.m. PDT ci 14:00 CEST)

Ako sa k tomu dostat: Cislo konferencie ID 837580 . Zvuk bude prenasany tiez nazivo,cez
http://www.amd.com/announcement
http://www.forbes.com/businesswire/feeds/businesswire/2006/07/24/busines...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Oficiálně: AMD a ATI se dohodly na sloučení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> PetrTwo:
Rychle prodej svou grafiku ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak takovýhle spojení omezí dost konkurenci na trhu chipů do PC obecně :( I když mám v současnosti procesor AMD a grafiku ATI, tak z toho nemám vůbec radost. Třeba to ještě antimonoplní úřady nepovolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by sa mi nikdy ani neprisnilo, že sa spoja (osobne som ich vždy preferoval ale toto..., aj momentálne bežím na ich železe) Neskutočné sa stalo skutočným. Dufam že aspom pri grafikách ostane ochranná známka (brand), "ATI" (ma to predsa už nejaku historiu). Už len zaželať vela štastia v konkurenčnom boji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do haje zelenyho ... to neni dobry. Tedy nemyslim si ze by to nejak ovlivnilo kvalitu ATI smerem dolu (spis naopak), ale opravdu nemam dobry pocit kdyz na trhu, kde je konkurence sotva znatelna dochazi k jejimu jeste vetsimu utlumovani, a jestli na to intel zareaguje zahajenim jednani o slouceni s nVidii tak to bude hodne zle. Snad to nehrozi, ale to jsem si nedavno myslel i o slouceni ATI a AMD. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si, ze jsou AMD bridilove, ale pokud dojde na tvrdy vypocet, tak je intel rychlejsi. Plusko v nazvu jejich procesoru je poplatne aplikacim, ktere dokazi vytezit z optimalizace jejich procesoru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to je gool.. :-) je mozne ted spekulovat o X verzich dalsiho vyvoje.. best pro AMD do ted byla nvidia se svymi chipsety, sam tu kombinaci doma mam..a co ted? a naopak Ati avizovala a dela i pro Intel..co ted?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AxA: nezacinejte s tim zase ... s temito flame prizpevky si bez na zive.cz, kde je dokazi po zasluze odmenit !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re uid0 : četl jsi ten dokument na SH, nebo jsi jen přelétl nadpisy kapitol? Z pentia 3 v tom procesoru nezbylo prakticky nic(cca 20%). Úplně původní Athlon (do slotu A) má s X2 více společného než P3 s Core 2 Duo(aka C2D).
Ale o to vlastně vůbec nejde, jak hodně to má společného s nějakou starší architekturou. Důležité je, že ve chvíli, kdy bude C2D v obchodech, tak koupit do stolního kompu jakýkoliv procesor nad 5000 od AMD bude naprosté šílenství. Dokonce pro ty, co svůj procesor mají vždy přetaktovaný je i při ignorování ceny lepší koupit E6300(který s dobrou základkou přetaktují na(d) 3GHz) lepší volba než Athlon FX-62(viz článek "Contemporary Dual-Core Desktop Processors Shootout" na xbitlabs)!
A co se týká cenové hladiny do 5000, tak Pentium D 805 je stále nepřekonaný procesor.
Jediný důvod pro koupi AMD by mohl být ten, že si někdo za každou cenu chce nechat starší základní desku.
A to vše tady říkám jako majitel dvou strojů s AMD a jednoho s intelem(Pentium M v NB), takže žádný fanatický zastánce jedné nebo druhé značky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no uvidime, vysledky spojeni stejne budou az nekdy pristi rok, Ati avizovala dost veci pro Intel, ktere ted bude uvadet pod hlavickou A/md/ti ?! :-) zajimave.. je logicke, ze ted dojde k jednanim nvidia a intel.. treba jen o "hlubsi" spolupraci..
co mi vrta hlavou, kde na to vsechno Amd vezme.. pokud se nemylim, tak i na vystavbu nove fabriky si pujcili ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To neni dobry, protoze se klido muze stat, ze na chipsetu AMD-ATI budou mit grafarny jinych vyrobcu "nevysvetlitelne" problemy, nizsi vykon, ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V oficilanom oznameni je
este jedna vec

V roku 2008 a po nom, AMD chce prejst na "poterjsie" technologicke konfiguracie na zlepsenie vyrobnych technologii na vyrobu kremikove specificke platformy integrujuc CPU a GPU ne jednom chipe.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~110899...

k tomu

Tovarne AMD v Drazdanoch a New York mozu robit GPUs
http://theinquirer.net/default.aspx?article=33175
http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=News&file=art...

Ale to by uz mala byt nova platforma

20.04.2006 12:15
AMD vsadilo na Linux
AMD chce rozsirit vyskum v Drazdanoch a to na nie len optimalizaciu Linux-u na svojich CPU, ale integrtovanim poziadaviek Open Source SW do vyvoja svojich CPU.

Podla popisu prvace vyvojarov, tito ludia nebudu len vyvyjat Linux nastroje pre AMD CPU ale teiez optimalizovat procesory pre Linux
http://www.heise.de/english/newsticker/news/72169

A kledze Ovladace ATI su otrasne a AMD je TOp3 Most Linux friendly hardware ventor je to jasne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Něco mne napadlo. Třeba má AMD smlouvičku s nVidií - AMD koupí ATI, pak ji bude postupně utlumovat, nakonec to zruší úplně (budiž ti země lehká, ATI). No a za to pak obdrží od nVidie nějakou sumičku. I tak by to sice byl drahý způsob, jak se zbavit konkurenta, ale na druhou stranu by na tom hlavně nVidia hodně vydělala - časem - vždyť by neměla žádného většího konkurenta... Nakonec by mohlo dojít ke sloučení AMD a nVidie, takže by naproti zbyl jen Intel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zastance INTEL a Nvidia :) ale treba AMD ted neco vymysli a bude na hrani her lepsi AMD a ATI , treba nejak vykoumaj lepsi spoluprace procesor s grafikou kdyz ted budou jedna firma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne bude zajimavy sledovat, co bude s jejich platformama. Kazda firma rozhodne vlastni knowhow, ktery dokaze nejak vyuzit ta druha.
Doufam, ze AMD donuti ATi k podpore opensource systemu, jako to dela samo. OS komunita je na ATi nasrana(a pravem). Linuxari se jim vyhejbaj, jejich drivery jsou pod linem asi 3x pomalejsi a znacne nestabilni.
Tesim se na konfiguraci AMD+ATI+ATI,  snad to nepohnojej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: PetrTwo... Rekl bych ze veskere predvedene myslenkove pochody jsou zcestne a rekl bych i dost infantilni... To fakt na tyhle stranky nepatri...To: All... Kazdopadne pokud AMD potrebovalo vyresit sve slabe misto spocivajici v chybejim chipsetu a grafickem reseni pro svou platformu, pak opravdu moc na vyber nemelo. ATI je vhodnejsi partner nez NVidia pro 2 hlavni cile AMD (Ziskani silnejsi pozice v oblasi 1.server a 2.NB). Prece jen pro AMD treti cil v poradi -> desktop, kde uz je pozice ATI i NVidie srovnatelnejsi, tak to neni dostatecna paka k uvaham o NVidii jako vhodneho partnera pro AMD. Co vidim jako hlavni prinos pro AMD je to, ze bude moci nabizet sve kompletni reseni, ktere jiz nebude trpet neschopnosti odladit stabilitu a konflikty chipsetu (vecny problem NVidie), s dostatecnou vyspelosti cipsetu (ATI jiz v teto oblasti dospelo a AMD se o ni nikdy nesnažilo).Grafiky od ATI vzdy byly v podstate jedinymi grafikami, ktere se kdy v oblasti serveru pouzivaly a tuto oblast tedy lepe vykrýt nešlo. Pro oblast NB jsou chipsety od NVidie vzhledem k energeticke nenazranosti nepouzitelne (vynechame-li stabilitu, ktera u NB nebyva narusena tak velkou rozmanitosti HW). Ostatne NB je taktez dlouhodoba oblast pusobeni ATI, na kterou byl v grafikach spoleh.Etika firem ATI a NVidia je taktez velmi rozdilna. ATI je firemni kulturou velmi blizko AMD, nebot se nikdy nepoustelo do nekorektniho ocernovani konkurence, monopolniho chovani, atd.. (Coz se taky pocita, zejmena pokud AMD potrebuje dotahnout svuj spor s Intelem v jeho monopolnim chovani...) Suma sumarum: nikde nevidim zadny vyznamnejsi plus pro NVidii, ktere proste neni tak zajimavy partner pro AMD ve vecech, ktere proste potrebuje... A z ceho to AMD zafinancuje? Vzhledem k tomu jake jmeno i trzby si v posledni dobe AMD udelalo v kategorii serveru. A zejmena zakazkam, ktere tam jsou a budou, tak se neni nutno bat o stav financi AMD. A s tim ani CORE2 od Intelu moc nezahybe, protoze ten se pouze dotahuje na pozici Opteronu (Kdo zna situaci 4 a viceprocesorovych serveru vi, ze tam Intel az tak idealni neni... a  to ani s CORE2).Myslim ze k deformaci trhu nedojde, naopak dalsi firmy v branzi budou vice nuceny k ferovemu chovani. A hlavne vznika s definivni platnosti druhy silny hrac, ktery ma dostatecne obsahly vyrobni program a je jako Intel schopen vyvíjet a dodat pro MB cipset, CPU a grafiku. A Intelu nezbyva nez jej brat vazne a redukovat sve naklady, nebo brzy nebude stacit s dechem na zesilujici vyvojovy tym AMD a jeho produktum... Intel uz prisel o sve podpasovky typu skont firmam jako DELL, atd... (podminenych vyhradnim odberem produktu pouze od Intelu). Takze se nechme prekvapit:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mike>

ked hovoris o server-och
stvor RDIMM socketov pre Opteron-Server

Socket F

http://www.heise.de/newsticker/meldung/75773

mimochodom reagujes na str. 3
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAssets/FINAL_Ri...

kde ma AMD nove priority v poradi od roku 2004- 1. server CPU, 2. notebook CPU 3. desktop CPU..

Podla teba teda AMD ide v ramci svoje dlhodobej strategie, ktora je podla teba spravna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Fotoba ...no ja uz jsme takovy, ze neumim reagovat jinak nez sirsich souvislostech. Takze samozrejme tyto predchazejici vedome informace jsou dlazdenim cesty, kterou vidim pro dalsi vyvoj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to fotoba> uz viem, ty to hadzes rovno z pc translatora

Ale inak, podla mna bude logicke, ked amd uvedie grafiky do socketu pre procesor a podobne srandy. A ati nevyraba len gr. cipy! viac http://www.ati.com/products/index.html
No, dufam, ze sa zlepsia tie ovladace pre ATi aspon, vykon Xiek bol dost o nicom a dokym neprislo XGL a to je bez opengl ovladacov tiez o nicom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to neni dobre ..
Neni moc duvodu, proc by hybrid A&A (ti+md) mel vyrazne pusobit na poli vykonnych desktopovych grafik, kde konkurencni boj nvidia vs ati generoval - v jinych oblastech nevidany - technologicky pokrok. Skoda, nvidia tak ziskava v teto oblasti patrne fakticky monopol a tim padem podrazi a pribrzdi vyvoj.
AMD vytezi slusnou grafiku pro notebooky a dostane pod kontrolu zatim prumerny chipset, coz je komponenta, ktera ji vzdy hodne chybela. Snad z nej udela neco alespon trochu obdobneho, co na poli chipsetu dokaze Intel.
Pokud jde o obchodni hledisko - AMD nyni ceka tezke oddobi, jak je v CPU oblasti bezne - na tahu je nyni Intel. Docela me prekvapuje financni narocnost teto operace, AMD jiste bude potrebovat hodne prostredku na vyvoj novych CPU, kterymi by po case opet prevzala zezlo do Intelu. Do te doby musi konkurovat nizkou cenou a to ji na zisku tez neprida.
Snad tento nakup nebyl krok nejakeho vysokeho obchodniho namagora, opileho "docasnym" uspechem firmy na poli CPU ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>No, dufam, ze sa zlepsia tie ovladace pre ATi aspon, vykon Xiek bol >dost o nicom a dokym neprislo XGL a to je bez opengl ovladacov tiez o >nicom.

A co tak HW Compiz

.. nova prac. sila u AMD nebude len optimalizovat Linux nastroje pre AMD ale tiez optimalizovat CPU pre beh Linux-u na nich
http://www.heise.de/english/newsticker/news/72169
Volat sa to bude Operating System Research Center (OSRC),vedene to bude Chris-om Schläger-om, ktory bol do zaciatku roku sefom vyvoja SuSE Linux
http://www.heise.de/english/newsticker/news/72178

X terminal

X terminal je HW ktory robi X-server
http://en.wikipedia.org/wiki/X11

takze X-server je HW

Co tak dat do CPU X -server a nebodaj aj prostredie?

Compiz

Compiz je prvy Window manager pre OpenGL akcelerovany X server

Co je ale podstatne
Compiz bol uyvolneny Novell-om v January 2006
http://en.wikipedia.org/wiki/Compiz
http://en.opensuse.org/Compiz
tak ako XGL, cize prvy OpenGL akcelerovany X server
http://en.opensuse.org/Xgl
http://en.wikipedia.org/wiki/Xgl

Novell kupil SuSE, uz ti je jasne co z toho moze byt Compiz/KDE/Gnome/blackbox atd mozu bezat Hardverovo na AMD+ATI

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> fotoba:
Člověče, tobě k dokonalosti chybí už jen IP adresa z Drážďan ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fotoba> Klobuk dole, nieco na tom bude. Ale musim oponovat. X-Terminal je HW, ale existuju aj softwarove servery, to, co pouziva vacsina ludi, napr. x.org. X-server by som radsej nedratoval, od prebratia projektu od xfree86 prebieha pomerne rychly vyvoj, skor by som zapracoval na poriadnej akceleracii niektorych funkcii.
Ale aj tak si myslim, ze problem je v knizniciach, ved tie su casto pomale aj pod windows, napr. take fltk sa mi zda z hladiska rychlosti absolutne ok.
HW Compiz - skor nejake hooky a pod. veci na jeho efektivnejsiu implementaciu. Composion manager je(bude) sucastou window managera. Aj tak si myslim, ze comp. manager je nechutny hook a da sa to urobit aj bez neho a bolo by to mozno rychlejsie.
Problem s Xkami je tiez, ze chyba podpora akceleracie prehravania mpeg videa, hoci je na to rozhranie. Implementovane to ma len nVidia, ale nemam nVidiu, tak neviem ako to funguje. Proste take tie drobne funkcie, ktore robia z pocitaca multimedialne centrum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> fotoba:

-----
X terminal

X terminal je HW ktory robi X-server
http://en.wikipedia.org/wiki/X11

takze X-server je HW

Co tak dat do CPU X -server a nebodaj aj prostredie?
-----

Proboha, člověče, to je vidět, kam až vede někdy fanatismus, trošku mi to připomíná, jak jsi tu kdysi tvrdil, že AMD bude používat v CPU teorii chaosu (nebo cosi podobně ujetého) jen proto, že jsis špatně přeložil/vyložil zkratku.

Kopírování celých bloků textu, dokonce snad přeložených nějakým translátorem také opravdu není pro diskusi vhodné.

Ale zpět k tomu co tu říkáš - jakákoli optimalizace procesorů AMD na JAKOUKOLI platformu (s logickými dopady na platformy ostatní) by měla hrubě negativní dopad na prodejnost výsledného produktu. Univerzálnost a schopnost rychlých modifikací v čase je v tomto segmentu mnohem účelnější, než hypervymakané CPU, které bude za půl roku, rok zastaralé v nějakém jiném ohledu.

O implementaci čehokoli "vyššího" přímo do CPU to snad ani ty nemůžeš myslet vážně a už vůbec ne v oblasti Open Source, kde obvykle bývá ctěna právě možnost svobodné volby. Nehledě na to, že to technicky není možné.

Podle tvých (promiň) poněkud dětinských představ se tedy chystá situace, kde AMD sloučené s ATI zaiplementuje přímo do HW tak "nepostradatelné" kusy "linuxu", jako je X Server, optimalizovaný pro OpenGL a možná i akcelerovanou kalkulačku a očička. To vše proto, aby na tom jelo SuSE jako víno... tak nějak jsi to myslel, ne?

Čili zpět na zem prosím a ještě bych dodal - "takze X-server je HW" je nesmysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale HW X-terminaly existovali robil ich napr. Digital/DEC

A ak to chces modifikovat
Tak to urobim ako programovatelne logicke pole a spojenia ulozim do DDR266 Flash-ky

a co sa tyka tej FLASH
Sunnyvale, Calif., -- September 12, 2005 --Spansion LLC, the Flash memory venture firiem AMD and Fujitsu Limited , dnes oznamili dodavky Package-on-Package (PoP) Flash memory vzoriek

Technicke vlasdtnosti
PoP ma 133 MHz dual-data rate (DDR) rozhranie podla JEDEC-u.

ide teda o PC 2100 alias DDR266 co znamena, ze prenos dat z FLASH je az 2100 MB/s. a z takej FLASH by sa bootovala, resp robila hybernacia a start z nej. Alebo ju rovno pouzit ako RAM moduly
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543_2054~1...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A AMD pripravuje spojenie so SUN AMD

na str.7

http://www.970eval.com/images/Maple_D_10_Website_Spec_FINAL.pdf

je jasne, ze South Bridge k PPC970FX je AMD8111 a ten moze byt nahradou za Uli

a k tomu do roku 2008 ma mat SUN ten isty socket ako AMD
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32854

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT>
ked uz tak IP z One AMD place (sucasne sidlo AMD)
alebo povodneho sidla v dome zkladatelov Thompson PI

http://maps.google.com/maps?f=l&hl=en&q=Advanced+Micro+devices&a...
v Sunnyvale
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=Sunnyvale,+CA&ie=UTF...

(Intel sidli v Santa Clara)

Alebo v sidle ATI v Markham-e
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=Markham&ie=UTF8&...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba> to logicke pole by sa mi pacilo ovela viac, predsa len to ma viac vyuziti...

Chcel som napisat na fotobovu obranu, ze ano, hw terminaly existuju, tak ako existuju terminaly na MS RDP, tie lepsie vedia potom oboje, napr. HP take robi, SUN tiez nieco tak (tie ray tenke klienty) a kopec inych vyrobcov. To je totiz povodna idea, ze X -terminaly sa pripajaju na jeden server, nieco ako cytrix.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Sloučení ATI s AMD je zatím přáno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Spojení ATI s AMD dokončeno. A co dál?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak je too ochladnutie vztahov s nVidia tak neviem

AMD COMPLETES ACQUISITION OF ATI QUOTE ADDENDUM

NVIDIA Corporation
"NVIDIA and AMD have innovated together for over a decade. As a result, NVIDIA GeForce and nForce processors set the standard for AMD systems. AMD's open platform strategy enables continued partnership aimed at providing customers with a wide choice of industry leading solutions," said Dan Vivoli, executive vice president, NVIDIA Corporation.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~113741...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Novy web maji pekny, jen skoda ze uplne zmizelo logo ATI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sef NVIDIE ani nic ine nemohol povedat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koukám že ten dlouhý odkaz designu stránky pěkně rozhodil úsměv. Co takhle zkusit odkazy automaticky zkracovat stylem <a href="celyodkaz">15znakuodkazu....</a> ? Nemelo by to byt nijak zvlast obtížné implementovat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba: Vzdycky je potreba tvrdit, ze vsechno je nejlepsi, pripadne na nejlepsi ceste, ze jsme dosahli skvelych vysledku, bla bla bla. Prilepime nekolik kolacovych ci sloupcovych grafu a je to. Jen manazerske kecy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, ati.amd.com a hned na titulnej stranke maju ako najlepsi herny stroj pocitac postaveny na Intel core2 procesore :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase je pekny ze maj na tech ati AMD strankach odkaz na ?Best Gaming PC?* 2006 kde je core 2 duo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sakra si byl rychlejsi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což si tak nějak neumím představit v opačném případě, kdy by bylo na špici AMD a Intel měl na svých stránkách něco obdobného ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2aastha & eNorm...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.