Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ohlednutí za Linuxem a open-source v roce 2011, výhled na rok 2012

go beastie, go!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, tohle je ta spravna fotka pro clanky o linuxu a BSD ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Steve Balmer si taky dokázal udělat srandu sám ze sebe.

The best of

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ten je dobrej :) Nebo něco na motivy KU od vedle z ábíčka: http://amigapower.sweb.cz/ku.jpg

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z rozsireni Ubuntu bude profitovat jen a jen Ubuntu, zadna jina distribuce (krom Ubuntu derivatu). Canonical ma ve zvyku vsechno delat po svem, vysledkem budiz treba Unity a spousta vlastnich "standardu" (jako napr. notifikace, ktere jdou proti cross-desktop standardum apod). Nebo treba z prodeje hudby/knih skrz USC bude taky tezit jen Ubuntu, nikdo jiny.

Nerikam, ze Ubuntu je spatne distro, naopak (sam pouzivam Kubuntu), jen z pohledu free software si Canonical kope vicemene na vlastnim pisecku a proto v dusledku spise skodi, nez pomaha...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skvely clanek, linuxove portaly se letos v bilancovani moc neroztrahaly...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pekne napsane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dík. přiznám se že jsem se těšil, jak si na le/abc/rootu počtu v rekapitulacích a ono bohužel nic ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že mezi firmami, které si zaslouží poděkování za přínos opensource by neměl rozhodně chybět Google. Spousta věcí se implementovala z jeho peněz v rámci GSoC. Android je nakonec také jeho dílo a přestože není tak otevřený, jak by si někteří přáli, nakonec se opensource verze vždy objeví.

Možná by za zmínku stála také Nokia, která zatím ještě pořád financuje vývoj Qt. Jak to ale bude do budoucna, těžko říct....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne moje nadeje idu do projektu wayland ... s timto by mohol linuxovy desktop konecne nabrat dru... vlastne prvy dych :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Po nějakém problému na HD se (kdysi) ozval Windows: něco není v pořádku doporučuji Check HD. Nebránil jsem se, proč by nemohl HD vyzkoušet a napsat, co se mu nelíbí, a odklepnul jsem souhlas. Protože toho na HD bylo hodně, a byl velký, věděl jsem, že to bude trvat dlouho, a šel jsem něco dělat. Po hodině jsem se vrátil k počítači, aby se podíval na výsledek: ten byl žalostný: na počítači lítaly řádky a milý čekovací program psal: mažu poškozený soubor a ukládám opravený, mažu..... Nechtěl jsem žádné opravy!!! - on se asi někde uprostřed práce zeptal, jestli chci vady opravit, a když jsem u počítače nebyl, zvolil defaultně opravy. Na disku nezbylo prakticky nic. Tak jsem přišel o spoustu dat, u niž jsem se právě chystal provést zálohu. Ta stará sice zbyla, ale aktuální data byly pryč. Tak jsem už mnoho let na Linuxu a docela spokojený.
Kamarádka se před třemi roky ptala: mě počítač pořád vykřikuje: kupte si antivirový prgram. Už jsem koupila různé Avasty a jiné a furt křičí, že chce další antivirový program. Startuje za 15 minut a cca 20 minut se ukončuje. Co s tím, poraď jaký koupit antivirový program! Zeptal jsem se, jestli tam nechce Linux. Fuj, nikdy, zněla odpověď. Někde jsem četla, že Linux je hrůza! Odpověděl jsem, že když si půjčí můj počítač, tak pracuje na Linuxu a zeptal se jestli jí to vadí. Rozšířili se jí panenky: To je Linux, vždyť je to stejné jako Windows, ale o mnoho rychlejší! Tak já to zkusím. Teď má třetím rokem Linux a nemusí kupovat antiviráky a je spokojená.
Co k tomu dodat? Kdyby si Ubuntu nespletl telefon s počítačem a staral se o nápravu chyb a zdokonalování a ne o skákající barevné čtverečky, byl by asi dlouho lídrem pro běžné uživatele. Takhle jsme ho museli opustit, zamáčknout slzu a současně používáme příjemnou Mageiu. Vývojářům držím palce, aby se jim dařilo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teda takovej neslušnej obrázek :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

co to plácáš, tux zakopl a tak mu démonek pomáhá na nohy ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem dlouho viděl universální linuxácký príspěvek.
tak tady je:Já mám v Linuxu perfektní souborový systémy a vy ve Windowsech ne. Já v linuxu nemám viry, rootkity a ostatní bordel, kdežto vy ve Windowsech furt. Mě nehrozí, že se mi samovolně smažou data na disku, kdežto vám vjednomkuse. Já si můžu nastavit všechny barvičky ve svém okenním manažeru a ve windowsech je to natvrdo šedé. Já mám zadarmo v Linuxu defaultně předinstalované už i aplikace iptables, xmms a mozilla. Linux má OBROVSKY VELKÝ UPTIME, daleko větší než ty vaše dementní zavaděče na hry. Vy musíte složitě klikat, jenže já, fiškus, si napíšu do commandlajny jen soubor=$(echo $1 | sed 's/^\(.\+\/\)\([^/]\+\)\.wav$/.ogg/'). Kdybyste nebyli brněnští vesničani s Intelem tak byste už dávno naši komunitní rozkvetlou květinu Linux používali jako každý normální člověk !!! Jste jen tupci a hovada jdoucí s davem. LINUX RULEZZZZZZ!!!!!!! Beztak je máte ukradený vy socky s nagelovanejma vlasama. Je mi z vás na blití.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tento druh příspěvků pochází od lidí co znají jen Win a snaží se z jiných dělat blbce. Stejně jako ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ba ne, chodím i na Živě a tam to linuxy ukazuje vcelku spolehlivě.

Fakt je, že za rok 2011 takovýchto debílků možná trochu ubylo, zbylí se postupně stahují se na Technet a zpravodajské servery.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

kvuli temto tupounum jsem kdysi davno dal prednost freebsd pred linuxem, jen kvuli komunite ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je zajímavé, že kdykoli se někde v hlubinách internetu, v nějaké diskusi, po dlouhé době objeví nějaký freebsd člověk, často cituje právě tento důvod. celkem proto mám pochopení, ale zatím jsem na fbsd nenašel odvahu. ono prostě i to tak často všeobecně nenáviděné dílo marka shuttlewortha má své kouzlo. ale třeba jednou...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ja vam nevim, ale roTTenuv prispevek mi prijde jako recese na novej rok, proc hned tak vazne? :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

souhlasím. já osobně to nenáviděné dílo taky rád používám. nikomu nevnucuju názor, že je ubuntu to nejlepší co je může potkat. i kdyby nic jiného, díky ubuntu je daleko větší povědomí o linuxu. ať je to jak chce, nejhorší co by mohlo nastat, kdyby nebylo na výběr. já osobně doufám, že se ubuntu co nejvíce rozšíří, protože z toho budou profitovat i uživatelé dalších vynikajících distribucí a nakonec vyhraje ten nejdůležitější - uživatel. a je jedno, jestli bude používat os od steva, steva nebo marka nebo kohokoliv jiného. nebo se pletu?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Absolutne nechapu. Až potkate tupouna, co má rád banány, přestanete jíst banány? Proč neaplikujete tuto "logiku" na všechno?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi protoze i tupci dychaji vzduch :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

+1 za dobru recesiu ! :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

viz: http://bill-gates-je.borec.cz/

Je to už staré a ohrané. Typický projev čtenáře Lživě.cz, Technetu, Novinek a podobné škváry a to prosím na jakékoli téma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dlouho NEviděl*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za pěkně a objektivně napsaný článek. Redakci přeji vše nejlepší do roku 2012

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A čo takto vymeniť foto ? :)
http://www.imagesocket.com/photos/guest/2378493

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.