Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OSA hlásí rekordní příjem

Já bych to viděl na 3 823 autorů, 2 522 darmožroutů a 81 vydřiduchů. Podle rozdělených peněz je pak zřejmé, kdo se napakoval nejvíc a autoři to rozhodně nebyli. Mimoto náklady na OSA přes 130 mega jsou téměř neuvěřitelné. Zrušit tuto organizaci a hnát tu sebranku sviňským krokem, to je jediné řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sdílím podobný názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už sem to tu jednou psal, ale nebude na skodu to zopakovat:Osa vznikla, kdyz se sesel darmozrout s darmoslapem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

flusanec... ale kaslem ja uz aj na to...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, vím např. o tom že některé hotely, koleje nebo ubytovací zařízení apod. tito museli zrušit TV a radia na pokojích a v dalších místnostech díky poplatkům které byli donuceni pod pohrůžkou trestního oznámení zaplatit pět let zpětně, případně museli razantně zredukovat jejich počet, protože by díky těm poplatkům zkrachovali. A OSA není sama, kdo na tomto vyděračství rýžuje miliony! Uvědomte si že podobných vydřiduchů je v ČR mnohem více, existuje tady již několik kolektivních správců autorských práv, o jejichž činnosti se pořádně nic neví, zatímco vybírají nemalé poplatky za cokoliv co vás napadne, zatímco se nikdo nikdy nikde nedozví, kam a komu konkrétně ty peníze jdou. Je vidět že v naší zemi tuto problematiku nechce nikdo řešit, ani politici, ani stát. OSA - je jenom vrcholek ledovce. Jak může stát povolit neprůhlednou činnost těmto pseudoorganizacím, které nezveřejňují kolik komu odvedli a jak hospodaří s vybranými prostředky? V našem státě tyto organizace představují druh mafie, která drží jakési požehnání od státu. V takovém případě se stát chová jako tři opičky "nevidím, neslyším a nemluvím". Je na čase aby tohle už konečně někdo napadl u soudu, případně u jiné instituce, která by byla schopna vyčistit náš stát od těchto darmožroutů a příživníků a stanoví plně transparentní chod těchto organizací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podle toho jak dopadly volby se zase nic nestane, jinak názor sdílím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amen! A dufam, ze sa taktuto celosveetovu vlnu nevole podari rozputat vo svedsku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naklady 138mega za co jako? 10 uredniku, jeden server a IT system? Darmozroutska mafie, povesit vsechny za 00 do pruvanu!!!

Mimochodem za moje texty a pisnicky co se hrali v letech 1996-2001 mi doted tihle vyderaci neposlali ani korunu, hlavne, ze oni za ne dostali vsechny poplatky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jen nechapu, jak muze soudni dvur nekde v mimo CR rozhodovat, zda li je zakon spravny, nebo spatny ?

kdyby byl protiustavni a nebo porusoval lidska prava, tak prosim, ale jak muze sakra narizovat statu, ktery dal privilegium nejake soukrome organizaci vybirat dane za velky obsah narizovat, jak ji smi a nebo nesmi omezit.

To by me zajimalo, co by se stalo, kdyby ji stat zrusil veskere privilegia a postavil ji na uroven rovnopravnehjo soukromeho podniku, ktery by si umelci platili sami a smeli by zastupovat pouze ty autory, kteri si je plati ... takze by najednou na zabavach mohl kazdy hrat co chce a platit jen za ty pisne, kde si to autor preje, coz by rekl predem ... pak by se totiz verejne produkovaly jen ty pisne, kde by platit nebylo potreba ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zeptam se takto:
Ty jsi hlasoval pro ci proti vstupu do EU? Tvoji rodice, znami, pribuzni, hlasovali pro nebo proti vstupu do EU?
HINT : Nas, co hlasovali proti, bylo prilis malo a PROTO ted nejaky soud nekde mimo CR rozhoduje o tom, co se v CR deje. A mohou za to ti VSICHNI, co hlasovali pro vstup do EU. Jak proste...
Btw kdyz uz tam v te EU jsme, byl jsi pro a nebo proti "Lisabonske smlouve"? Ja byl trebas proti, a volil jsem ve volbach vzdy stranu, ktera vystupovala proti takovym vecem. Volil jsi stranu, ktera podporila "Lisabonskou smlouvu"? Kazdemu, kdo volil "pro" , rikam - dobre ti tak, jen at se na kazdeho takoveho cloveka navali co nejvice nesmyslu z EU, at kazdy sam vidi, pro co hlasoval...
Nehlasoval nekdo vubec? Pak je to, jako kdyby hlasoval pro...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo, zeptám se takto: bylo OSA před našim vstupem do EU, nebo ji vznikla až po vstupu do EU jako přímý důsledek vstupu ČR do EU? Jestliže platí to první, pak je Váš příspěvěk pouhý kydanec, co se snaží za každou cenu házet bláto na EHS/EU a jeho informační hodnota je na úrovni nule...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omg...reaguji na jeho hned PRVNI vetu, cituji:
"Ja jen nechapu, jak muze soudni dvur nekde v mimo CR rozhodovat, zda li je zakon spravny, nebo spatny ?"
Myslim si, ze jako odpoved na tuto vetu je muj text velmi relevantni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi těžko rozhodují o tom jestli je zákon dobrý nebo špatný, ale asi jestli je v souladu s legistlativou EU. Jestli ti naši poslanci vyprodukovali novelu - legistlativní paskvil, tak bych se ani nedivil že na něm našli nějaké mouchy. Nebylo by to poprvé a bohuže asi ani ne naposledy. Podívejte se např. na zákon o fotovoltanice (o obnovitelných zdrojích) u nás a v německu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omluvte mne, ale jdu se vyzvracet. A víc už k tomu nemám co dodat... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno skoro 1/4 vyberu na rezii a to prakticky jen za administrativu je slusnej vykon. v osa se asi nekdo slusne kapsuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi tady na CDR.CZ byl mooc pěkný koláč o ceně CD, az 100Kč, bylo to nějak takto:
20%DPH, 30%prodejci, 10%reklama, 25%OSA, 15%hudedník (a to bylo rozděleno tak nějak 2/3 text a 1/3 hudba) ... pekné že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kam sa na OSU hrabe mafia z obdobia Chicága 30 rokov!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Cejnarova mafie si nakradla už téměř miliardu, hmm...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.