Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Outdoorové flash paměti ATP a Corsair

Ja bych jeste zkusil odolnost vuci elmag. poli. Treba dlouhou jizdu tramvaji v miste s nejvetsim elmag polem, dale umistit je na pulhodinu blizko pracujici elektricke svarecky.
Dalsi realne zdroje elmag. pole mne nenapadaji ... mozna blizkost zapnute mikrovlnky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jinak jednen vykonnostni rozdil mezi temi flaskami bych videl - ta ATP ma random access time 0.6 ms (coz uz asi dost zkresluje chyba mereni), kdezto ten Corsair pouze 15 ms a u druheho mereni i 20 ms! To uz je pomalu horsi vysledek nez u pevneho disku ... nechapu.
I ten obych levny smejd mel 3 ms ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.levi.cz/image/Voyager.pdf, snad ten odkaz nevadi, kdyz je od firmy, ktera dala flasku na recenzi. Vydrzi i to vareni ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je takhle dát do nádoby s vodou, a tu nechat v mikrovlnce přivést do varu? Sice to není ze života, ale určitě by to pamětem dalo co proto :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Nalim :) a co umístění do mikrovlnky :D ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste zajimave, i kdyz ne prilis prekvapujici. Bylo by zajimavejsi udelat srovnavaci test vykonu ctecek pametovych karet. Zatim co u USB disku a flash karet  prenosovy vykon vyrobci uvadeji, tak u card readeru, pda, mobilu nic. Clovek koupi rychlou a drahou flasku, aniz tusi, jestli to nejsou vyhozeny penize. Byl bych Vam opravdu vdecny, kdyby jste se toho ujali.
 
Dekuji Koza

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na blistru Voyager se sice uvadi zaruka 10 let, nicmene Levi to prodava stejne jen se zarukou 2 roky a stejne tak vsichni cesti maloobchodni prodejci - srovnani zarucnich lhut je tedy zcela irelevantnim udajem  - uz vidim neboheho ceskeho zakaznika jak se domaha po deviti letech reklamace u Corsairu  ;-)  protoze cesky prodejce se s nim po dvou letech nebude bavit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle ohen? Nemyslim vatru, ale lehke ohoreni napr. zapalovacem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vareni je bezna situace kdy majitele i s klicenkou ponori nejaky lidozrout do velkeho kotle a zacne varit, dokud nezmekne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Pavel:  Vareni a zmrazeni vydrzi samozrejme i ATP Thoughdrive, jen CDR server se do tak absurdnich testu nepoustel, simulovali problemy, ktere mohou flash disk potkat v beznem zivote.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Sobotce bohužel tramvaje zatím nemáme :-(( Ale ta svářečka by asi šla nějak zařídit. S mikrovlnou to rovnou zapomeňte, to mi žena nedovolí a když je nechám ležet vedle, asi tam toho záření skrz stínění moc neprojde. Ale napadla mě ještě další činnost. Sumulace pádu do vařící kávy. Tedy že bych je prostě zali vodou z konvice.
Nalim: Měření a srovnávání výkonu obou pamětí nebylo cílem toho testu.
Koza: Co přesně za hodnotu myslíš tím přenosovým výkonem?
pajosh: Mno, oheň. Ty paměti jsou gumové a obyčejná je z plastu. Zde je asi výsledek naprosto jasný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste si ty "gumáky" trošku pozohýbat (simulace sednutí si na flashku v zadní kapse obtáhlých riflí) :-)
 
OTi pak "gumákům" asi vytře zrak. :-) Už jsem viděl asi 3 mrtvé "gumáky", protože je jejich uživatelé prostě "zlomili vejpůl"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clanek testujici tyto pameti jsem uz cetl v nejakem papirovem magazinu se stejnymi vysledky. A mam dojem, ze tam i povarili...

Jinak to s tou kavou je skvely napad, ale chce to skutecne zalit flashku vcetne kavy, cukru a smetany tou horkou vodou. At je to pekne blizke realite. A kdyz jsme u tech testu. Nechcete udelat test znecisteni CD/DVD mechanik, kdyz se tray pouzije jako stojanek na napoj a zavrou se dvirka? Je to vice realisticka situace, nez opekani flashek svareckou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ABACUS: Jasne, vzdyt ja bych to po nich ani nechtel, ale kdyz uz to jinde zkouseli... Nakonec i v tom Computeru se nakonec rozhodli flashku neznicit.

Shodou okolnosti jsem presne tuhle (512MB) dostal k narozeninam. A musim rict, ze oproti moji predchozi 32MB USB1 sviha jako blazen. Doporucuju ;) A je i o dost rychlejsi, nez normal 256 MB CF Sandisk v USB2 ctecce, a mam obcas i pocit, ze je rychlejsi, nez muj hdd 120GB IBM na 2GHz Athlonu, ale ten ma evidentne i dost jine prace.

Jinak bych navrhoval outdoor simulaci typu: sileny biker jede v lese z kopce 40km/h a najednou mu flaska vypadne z kapsy. Ozene se po ni a pak

1, flashka pada na kamen 2, biker pada na flashku 3, flashku a bikera prejedou dalsi bikeri co jeli za nim 4, hromadna havarie 5, flashka se topi v krvi (no dobra, treba v potoce) a za pul roku ji nekdo najde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak musim rict, ze ta cepicka na Corsairu moc nedrzi a asi ji brzo ztratim. Taky bych doporucoval udelat test odolnosti poutek. Nedavno muj otec nasel na chodniku pulgigovy cruzer mini, ktery mel ulomene prave poutko. Zajimalo by me, kolik toho guaky v tomhle ohledu vydrzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nalim: elmag pole... to praní přímo v pračce ti nestačilo? :-) Já vím, že to bylo odstíněné, ale nedokážu si představit, že by odolné flashce vadila tramvaj, tou jezdím já denně (OK, já jezdím šalinou ;-)) a nic se mým pamětem nestalo, akorát hlava, ta občas zlobí a zapomíná... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm .. ale koukam ze tu nikdo neresi zcea realnou situaci .. a to ze si tu pamet vezmu sebou k mori a tam se s ni omylem vykoupam .. ;) TO je varianta 1. a varianta c. 2 - tak to by bylo jen nejaka slane podnebi. Dlouhodobejsi pusobeni by nebylo na skodu .. jakpak se asi zachova.. K tomu vykoupani ve slane vode.. rekneme ze vykoupani a pak aspon pul dne bez cisteni cistou vodou .. Zda to snese.. To by me zajimalot eda hodne. A pak jak takhle vykoupana pamet bude fungovat rekneme za mesic.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrovlnku beru jako zcestný nápad, tam musí zařvat jakákoliv fleška nehledě na povrchovou úpravu - snad možná by odolala fleška potažená desítkou plechem, ale někoho, kdo by nám na to věnoval mirkovlnku, neznám ;)
Zalití horkou vodou (nejlíp i s kafem, cukrem a smetanou) beru jako dobrý nápad. Stejně tak se mi líbí nápad "Martink" s tou slanou vodou, tam bude ale problém, že ta OTi fleška už je prdlá a dostane se do ní ta agresivní voda asi snáze než kdyby byla ještě vcelku.
Mě ale taky něco napadlo, dám vám to tu veřejně do pléna, protože v redakci už jsme se na toto téma bavili: Udělat fleškovou bábovku. Jinými slovy nalít klasické bábovkové těsto do formy a rovnoměrně tam utopit ty tři flešky (anebo raději pohromadě, ať je co největší část té bábovky ještě jedlá ;). No, a normálně upéct v troubě. Nebo se vám ještě nestalo, že by vám fleška vypadla z náprsní kapsy u košile do těsta aniž byste to zpozorovali? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to uz na to radeji zkuste poradne dupnout :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle nechat flashku blízko antény mobilu, nejlíp na místě se slabším signálem a pak na ten mobil zavolat? Kamarádovi odešla flashka v batohu vedle mobilu cestou domů z práce na kole. Když se to stalo podruhé, začal ji dávat jinam a je v pohodě. Já osobně mám Pretec Tiny Luxury a ten je viditelně zaplechovaný od konektoru až do cca 2/3 (dál už vidět není) a slouží asi rok a půl bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrovlnka je hovadina... zpracovavat v ni kov neni moc rozumnej napad..

Martine, ta vrouci voda je dobrej napad (o:

Pavle... nechtel bych bejt tim bikerem.. (;

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fleska blizko mobilu zni taky zajimave ... ale pokud by to skutecne mazalo flash disky, tak by zase moc dobre nefungovaly ani ty MP3 mobily s mikroSD kartami a podobnymi... Za se ty mobily mohou mit slot na ty karty stineny, nebo umisteny co nejdal od anteny ....

To bych fakt zkusil - dat ty flash disky primo k antene (nejlepe vybrat mobil s co nejvetsim SAR) a pakkrat si na ten mobil zavolat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sou teda testy ... dyt ty flashky nezazily vubec nic brutalniho, vsechno jen bezny kazdodenni situace malomestaka, zadnej brutalni outdoor, takze sbalit se a provest:
 
1) Vymachani v pekne jarni kaluzi plne soli.
2) Nechat venku za bourky, pokud mozno co nejbliz blesku ... ;-)
3) 50 stupnu je nic, na cernym rozpalenym povrchu na slunicku je klidne 60 i vic, pekne to tam vystavit, treba. do solarka, at si to uzije i nejaky to UV
4) Test sednuti na flashku v kapse kalhot, pokud mozno ne na rovnem povrchu
5) Prejeti autem, ale ne na zamkove dlazbe u vas pred garazi, ale na sterku nebo na polni ceste, at to nema kam rozkladat silu ...
6) Vystaveni cisticim prostredkum, ktery si neberou servitky ... napr. Savo, apod.
7) Politi benzinem nebo jinym rozpoustedlem
8) Cizi napajeci zdroj na ruznych kontaktech konektoru ... aspon 12V
9) "Nechtene" pribouchnuti flashky do dveri
 
Poradi si vyberte :-) , pokud vsechno tohle prezije, pak se da povazovat za "outdoorovou" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mobil ma malej vykon, vrazte to k CBcku, nejlip ke stabilce s aspon 50W topenim ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste k te babovce ... ja se tedy jako dobrovolnik na naslednou konzumaci zbytku babovky nehlasim. buhvico ty potvory gumovy+plastovy behem peceni pri nekolika stech stupnich uvolni do toho testa. na to se mam moc rad :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S touto recenzí jste přišli trochu pozdě. Outdoorové flashky testovali v časopise Computer už před dost dávnou dobou a tam do ní mlátili kladivem nechali povařit a vše přežila...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Jezek: Ja myslim, ze mekcene PVC a polychlorovane bifenily (nebo jak se to pise) tu babovku jen okoreni :-)
 
Jinak mam par napadu:
- Nechat flashku s daty projet v elektricky masine. Myslim, ze treva Ze zPlzne do Budejc jezdi cerna perla drah - Laminatka - a tenhle designove nadhernej stroj na 25000 stridavejch voltiku ma snad 30kW vykon a jako malej kluk jsem se do motoroyho prostoru mel moznost kouknout. Nechat tam flashku by snad slo domluvit.
- kdyz uz jsem to nakousnul, nechat prejet flashku vlakem :-)))
- vykoupat pul dne v levne kole z lidlu a bez omyti nechat oschnout. Ne klasicke cocacole, ale takovejch tech levnejch srackach, co pomahaji na povololeni zarezlejch sroubu a prej rozpusti i spendlik.
- nechat flashku pred salavym teplem z krbu. Aby nebyla primo vystavena ohni, ale proste vite co myslim. Do mist, kde je skvely se milovat, ale moc pali zada :-)
- zkusit blizko piezozapalovac, pripadne zapalovac na plynovej sporak. Nezkousel jsem, ale udajne je to dobrej zpusob, jak dostat na reklamaci HW, kterej zlobi jen nahodne.
- a nejrealnejsi zpusob - hodit do blata (at se to poradne zanese bahnem) a prejet autem. Tohle mi prezil i mobil Sony CMD-Z5 a to na nej celou noc prselo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, některý návrhy jsou zajímavý jen si je představím ;) Problém je, že mnoho z nich by poslalo do křemíkového nebe běžnou flešku a některé nejspíše i tu outdoorovou. A my máme na testování jen ty chudinky, co byly v článku. To jste měli vidět ty vyvalené oči některých distributorů, když jsme je žádali o zapůjčení flešky na "extreme testing" s tím, že se počítá, že to ta daná fleška nepřežije. Ono se to sice vyřizovalo telefonem, ale já ty "8-O" výrazy viděl i tak :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odolnost Corsairu je krásná při umělých testech, ale z reálu mám hardcore test - táta ji nechal v USB v Casu, kterej má na zemi a při vstávání jí ukopl. Bohužel způsob uchycení USB i konstrukce nejsou optimální a ze své zkušenosti vím, že to je to nejnamáhanější místo. USB konektor ani po opravě nefungoval. COrsair Putoval do nebezpečného odpadu :-), ale nahradili jsme ho zase Corsairem :-)

BTW: přejetí v malé rychlosti je podle mě nereálné, ale při 50, by asi žádná pamět už nevydržela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Wift - mikrovlnky bych se nebál, ale ty napětí, který se vytvoří na některých drahách na plošňáku by paměť asi usmahly. Kov mikrovlnce nevadí, to je mýtus. Ostatně dejte do ní rozkrojenou kuličku hroznu tak, aby v té 8 nebyla doříznutá a zapněte.
Ale kov a plech nic nedělá.
Myslím, že reálná je mořská voda, ale my moře nemáme. To by asi nepřežily, bez oplachu normální vodou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dostali jsme flashky od Corsairu v práci. Předtím jsem měl polofunkční A-data nebo co to bylo. Ta mi byla dána jako stará, ale běžně přežívala nošení v kalhotách. Corsair teď musím nechávat v práci, protože se mu při běžném nošení na klíčích vrtí konektor tak, že se bojím aby nezdechnul úplně. Gumové poutko na ty klíče drží vcelku solidně. Do kávy jsme ho zkoušeli dát, ale je mu to úplně jedno. Je fakt, že prohřát jsme ho nenechali a kávu majitel pak odmítl pít.
Jinak pro použití v běžném životě (včetně zpocení v kapse) doporučuju flash disk od Prestigio. Je celý zašitý v koženém krytu s kovovým kroužkem na konci na připojení na klíče včetně karabinky. Mrkněte na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37359

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Martin
 
Prenosovym vykonem myslim, jak z dane karty dokaze rychle cist/ zapisovat (ctecka je prostrednikem pro prenos dat mezi mediem a PC - proto prenosovy vykon. Vsichni uvadeji prenosovy vykon mezi cteckou a PC - USB 2.0 - 480Mb. Pritom u HDD se uvadi jednak rychlost interface (UDMAx, SATAx), tak i prenosovy vykon mezi hlavickami a diskovym rozhranim. Rozdil v rychlostech dohaneji cache pameti)
Mam CF Kingstone 256 MB - ruzne ctecky mi ukazuji (Sandra, HD Tach)  rychlost cteni od 3 do 8 MB/s. SD Transcend 2G deklaruje rychlost 150x - testy 5 - 10 MB/s. Nemuzu najit ctecku, ktera by z te SD karty dostala tech 20MB/s.  Zatim jsem zkouse 4 ruzne ctecky na ruznych pc.Jen v jednom pripade se mi pres PID/VID podarilo najit vyrobce IDE2USB prevodniku, ktery na svych strankach mel uvadeny max. vykony v standartnim zapojeni. U dalsich zarizeni (PDA, telefony, fotaky) se nedovite uz vubec nic. Jeste ze alespon vyrobci zacinaji uvadet max podporovanou kapacitu.
 
Dekuji za zajem a nashledanou Koza
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ten první test bych vám půjčil moje ponožky - myslím že už by ani nebylo třeba to dávat do pračky... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z vlastní zkušenosti vím , že nejhorší pro obyčejné flešky je používání !  Zkuste ji zasouvat a vyndavat do USBčka častěji . Když se mi dostal do ruky už několikrát reklamovaný typ , začal jsem stejný typ používat usilovněji .Kovové pouzdro ( moje je modrý elox ) a na první pohled pěkná věcička.
Asi po měsíci jsem flešku vyndával , a zůstalo mi už v ruce jenom kovové pouzdro. Zkrátka to houbeles drží pohromadě.
 - Pro osobné použití používám od A-Data typy JOGR a ATP TouchDrive - obě gumové , k naprosté spokojenosti . V šuplíku s odpadem už mám Fujitsu Siemens MemoryBird - té se rozlámal plošňák u USB konektoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zaruceny sposom ako zrusit odolnu usb je nosit ju vo vrecku, este lepsie v zadnom vrecku a sediet na nej. nevazim vela ale pamat sa urcite (hlavne gumenny corsair) ohne a casom konektor strati kontakt. dalsi zaruceny sposob je pchat usb pamat do caseov ktore maju zapustene usb (velmi inteligentna vec) alebo vo vedlajsom je zasunute nieco ine. Opat corsair alebo iny tucny kluc ma casom konektor v cudu. a posledny sposob je ukopnut kluc zasunu do pc. takze kaslite na vseliake odolne vymysli. treba mat kluc zasuny cez pridavny kabel aby volne vysel a nenosit ho vo vreckach... blbe veru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koza: Však měření Sandrou i HD Tachem v recenzi máš, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Martin : Ja ale mluvim o cteckach flash pameti (SD,CF,MS,xD atd), ne o Flash USB discich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Riki > k A-DATA JOGR > sice vyzera odolne, ale je stejne na prd. Mame na firme asi 15ks, a castym pouzivanim nam postupne odchadzaju, uz je asi polovica prec. samotny usb konektor je slabo upevneny k flashke a ked ju vytahujes z usb slotu, proste sa ti raz stane, ze ti ostane v ruke gumove telo flashky, ale konektor zostane zapojeny v usb :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Outdoorová flash paměti Corsair byla testována v časopise Computer,
tam ji skusili ještě 10minut vařit a i v pet lahvi uzavřená která byla naplněná vodou ji zamrazili. Při obou zkouškách byl výsledek za jedna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co tak nechat Flasku prejst zazivacim traktom :-)

Ak by nestacilo, tak ju potom hladat niekde v cisticke odpadovych vod :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To samé umí outdorová flashka s lepším designem od Emgetonu a má v ceně držák krytky!
http://www.emgeton.com/product47.htm
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už se ke mě dostal odešlý Corsair. Mechanickou odolnost bych si dovolil zpochybnit, neboť při běžném používání a nošení v kapse došlo k odlomení vývodů konektoru od plošného spoje. Tak jsem vývody napojil cínem a kapkami cínu z obou stran jsem zvýšil pevnost přichycení plechového těla konektoru ke spoji. Po tomto zásahu opět funguje. Můj závěr je ten, že možná vydrží přejetí autem v celé ploše, ale kdyby se přejela jen část s víčkem přes konektor, tak bych o výdrži pochyboval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krajicekp: Těch jsem se už naspravoval taky dost. Kup si v GM elektronic konektory USB1X90A OBJ.Č. 832-172. Stojí 5Kč/ks a jsou totožné s originálními konektoru na JOGR (A-DATA) FLASH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

!!!HELP!!! měl jsem to štěstí, že jsem svýho 8GB CORSAIRA připojil na špatně zapojený USB port a odešel mi tam SMD odpor a tranzistor - odpor jsem zjistil asi označení asi 72 ale tranzistor (či stablik) ani nemam-asi někam utek, když jsem vyškubl plošňák s čipy....prosim když opravujete konektory, pošlete mi označení  toho tranzistoru - je to jediná 3 vávodová sučástka na DPS.díky i za foto   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.