Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ozvěna Computexu 2012: SanDisk uvádí vlastní SSD pro PCI Express

SanDisk Lightning
Zatímco OCZ pouští na trh nová a nová SSD pro PCI Express, která slouží jako hlavní superrychlé úložiště, SanDisk na Computexu představil něco trochu jiného, byť na první pohled podobného: zbrusu nová SSD řady Lightning PCI Express s přídomkem solid state accelerator…

Jejich cílem je „navýšit výkon pracovních stanic a serverů používaných v datových centrech, serverových farmách a cloudovém prostředí“ - no zkrátka se tím výrobce snaží květnatě říci, že jeho PCI Express SSD jsou daleko rychlejší než dosavadní řešení, například baterie HDD + hw RAID řadič. Pochopitelně.

SanDisk Lightning jsou variací na Intel Smart Cache a podobné systémy. Konstrukčně jde celkem standardní SSD z PCI Express kategorie. SanDisk nabízí v tuto chvíli kapacity 200 a 400 GB v PCI Express ×4 v2.0 provedení. Oba modely nabízejí průměrnou reakční dobu 245 µs (nejhůře pod 30 ms) a latenci 50 µs při čtení/zápisu.

SanDisk Flashsoft

Za běhu tato SSD baští 15 W. SanDisk podporuje jak Windows, tak Linux či VMWare ESX. Do jednoho stroje lze umístit současně až pět těchto SSD. Pro Windows je k dispozici software Flashsoft (mimochodem prodávaný samostatně), který umožní s těmito SSD ve virtualizovaném prostředí navýšit výkon několikanásobně.

200GB varianta vyjde na 1 350 dolarů, 400GB na 2 350 dolarů.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ozvěna Computexu 2012: SanDisk uvádí vlastní SSD pro PCI Express

Žádné komentáře.