Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic končí s výrobou čipů, továrny prodá

Ono i ty televize od nich uz nejsou co byvaly. Ja jeste LCD Panasonic doma mam, ale dneska uz bych si poridil radeji neco jineho (Philips, Sony, HiSense).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Philips tiez sklamanie. U jednych znamych 2* opravovane podsvietenie po 3 rokoch. Ale co mame monitor bdl4220ql tak ten funguje spolahlivo uz asi 5 rokov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony bravia sa vyrabaju v nemenovanej nitrianskej (povodom cinskej) fabrike. Vyrabali si na rucnej freze taky pripravok, ktorym cez zadne mriezky "tukali" do plocheho kabla vnutri, aby skontrolovali kontakt (vypadaval obraz). Vzdy sa najdu nepodarky, bez ohladu na znacku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A takový Samsung prodává drahé TV na které nemá náhradní díly ani po uplynutí záruky + pár měsíců, takže majitelé je mohou po poruše vyhodit. Ta blbka Gréta by se mohla zaměřit na tohle, ale co chtít po pubertální kravce. Šmejd jako šmejd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problemov je tu viacero a Gretku by som tu neurazal.
Co keby aj boli nahradne diely, ked ich cena alebo cena opravy je taka vysoka, ze sa to neoplati. A gaazovych servisov, co by niektore poruchy opravili je uz vlemi poskromne.
Mal som TV tesne po zaruke, kde nefungovalo podsvietenie. Autorizovany servis ma hned odbil(na TV sa poriadne ani nepozrel), ze novy panel, kde cena je vyssia ako nova TV. Nasiel som jedne kutilsky servis, kde bola rozumna debata a vysvetlili mi moznosti a kde moze byt chyba. Nakoniec oprava stala par eur (vymena jednej diody v jednom pase podsvietenia) a TV funguje uz dalsie 2 roky.
Dalsi problem je technologicky vyvoj, co je dlasi dovod preco sa nikomu do opravy nechce ist. Kazdy rok novy model a nejaky novy standard, vdaka comu starsie modely rychlo moralne zastaravaju. O tom, ze sa mame dobre a vdaka tomu rozhadujeme peneiaze ani nehovorim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono na druhou stranu garážová oprava elektroniky většinou nebývá zas tak složitá, obzvlášť když se jedná o často vyskytující se problém, jako třeba kondíky v napájecích obvodech. Kdyby EU uzákonila, že výrobce spotřební elektroniky musí zveřejňovat i technickou dokumentaci a také nesmí blokovat dostupnost součástek potřebných pro opravu, možná bych přehodnotil svůj názor na užitečnost EU.

Blokování dostupnosti součástek -> to před pár lety začal dělat Apple, kdy vyměnil obvod pro řízení napájení za jiný, který má jiné vývody a zároveň si u dodavatele vymínil, že tento nový čip nesmí prodávat nikomu jinému než Applu. Takže když čip odejde, je celá základní deska na vyhození, i přestože máte zkušenosti i výbavu na výměnu chipů na základní desce. Díky tomu také přijdete o veškerá data, pokud SSD je přiletované na základní desce.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Gréta, je afektovaný, retardovaný, BEZMOZEK, to je dané..! ale neví o tom a nemůže za to, to je také DANÉ..! tolik k tomu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mam relativne levnou LCD TV Samsung asi 10 let a nak me ani nenapada, co by se tam mohlo teoreticky rozbit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní problém je "zastaralý", či spíše nekonkurenceschopný výrobní proces. Myslím, že skončili na 40 nm. Lít miliardy dolarů do něčeho, kde už teď citelně ztrácejí, nemá význam. Sony zatím zůstává, díky velkovýrobě snímačů všeho druhu, které si vystačí i, na dnešní poměry ve světě ICT, se "starými" výrobními procesy. Tuším, že snímače vyrábějí na 65 nm a 90 nm, jinak snad došli až na 28nm proces. Nicméně CPU do mobilů nakupují (aby zůstali konkurenceschopní).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Panuji docela nejasnosti, co vlastne Panasonic prodal. Haly, portfolio.. ale dobra, co zamestnanci provozu vyroby - mozna jo. Ale co vyvojove oddeleni? Bylo to soucasti PSCS, nebo ty si nechal Panasonic a prodal jen pekarnu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.