Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic bere zpět slova o ukončení vývoje plasmových obrazovek

jasne, su to vydrbanci :) ja mam yamu 120hz LCD s LED, mal som predtym vzdy 60hz LCDcka na SIPS, lepsi obraz ovela, ale 120hz lepsia plynulost. Inak by som rad skusil pre hranie plazmu, az na 2 zapory 1: spotreba 2:vypalovanie bodov, no OLED je daleko a aj ked nastupi tak to bude pre nas krizou poznacenych obycajnych ludi asi dlho nedostupne... no sranda vsade je sami neskutocny vyvoj akoze, a ja az take super vyrobky s ozaj kvalitnym zobrazenim + dostupne za normalnu cenu nejak nevidim, len reci o vyvojoch stale :p snad to vsetko vyriesi OLED?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ona to oled technologie vyřešit měla ale asi z toho bude hovno ;-) teoreticky by to mohlo být levné na výrobu, elektroniku stejně jako samotné oled displeje jde téměř doslova tisknout, ještě k tomu odpadá nutnost přilepovat podsvícení takže se ušetří ještě něco dalšího....prakticky se ale ten vývoj nějak zaplatit musí ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked som si prvykrat pustil Skyrim na 42palec plazme padla mi sanka, vyskusal som si BF3 a atd... Dodnes ma zlosti ze Panasonic nevyraba 32 palcove rozmery. Za 27palec Samsung som dal okolo 600 € , za plazmu okolo 30palec plus 3D kludne dam 1k €, ziadne LCD sa nechyta na plazmu ak porovname rovnaky rok vydania. A spotreba sa utesene znizuje aj u plaziem. No asi sa budem musiet uspokojit z niektorym z 29palcovych LCD ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem televize LCD/Plazma jsou prakticky 60hz tj u PC jen 60hz. Cokoliv nad 120hz je jen aplikace technologie MEMC(motion compensation motion estimation)+ scanning/ strobing backlight(blikání podsvícení)
Letošní Plazma a LCD od Panasonic je označena jako „3000Hz“ a tak schválně vezměte z těch televizí samotný panel a připojte k nim přes LVDS elektroniku(controller) firmy Mstar MST 8856 (ta je v těch herních monitorech Asus, Benq atd...) Co se stane? Kolik Hz budu moct nastavit v control panelu grafické karty?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teorie sice hezka, ale tohle se 99% zakazniku nikdy nedozvi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obchoďákům je nejlepší nevěřit, takže Panasonic končí s plasmou. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne nevidim rozpor. Vyvojove oddeleni s plasmou konci. Zbytek vyvoje prebira obchodni oddeleni, ktere bude pokracovat stylem "stary vyrobek s novym obalem, nazvem a cenou".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.