Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Patch na rozchození SLI na ULi čipsetu

ULi PowerExpress Engine Enabling Driver - Splash screen

Po světě začal s poměrně klidným svědomím kolovat patch, který dovolí na deskách s čipsetem ULi rozběhat SLI režim, samozřejmě za předpokladu, že do desky půjdou vložit dvě PCI Express ×16 grafické karty (přičemž bude asi jedno, kolik linek která dostane, tedy zda půjde o konfiguraci ×8/×8 nebo ×16/×4 a podobně). Abychom byli přesní: Zmíněný patch konkrétně zapíná ULi PowerExpress Engine. Pochází téměř jistě ze stránek firmy ASRock (důkazem budiž snímek stránky, který pořídili na hkepc.com, když desku testovali), tam jej však již nehledejte, byl odtud odstraněn.

Jakmile se však něco na internetu objeví, už to hned tak nezmizí, to jistě znáte. Jedna ze stránek, odkud lze zmíněný patch stáhnout, se vyskytuje na serveru counter-strike.net, jiná je třeba na německém PC-treiber.net a další si jistě najdete sami. Faktem je, že po dokončení akvizice ULi nVidií už by z hlediska licenčního nemělo nic bránit oficiální podpoře SLI na ULi čipsetech (bylo by asi trochu zvláštní, aby část nVidie platila zbytku nVidie licenci za používání SLI).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Patch na rozchození SLI na ULi čipsetu

Pondělí, 27 Únor 2006 - 15:20 | Martin Schimmer | Zajímavý je to asi pro lidi co už desku mají, teď...
Pondělí, 27 Únor 2006 - 12:59 | Anonym | No celé mi to přijde jako hodně povyku pro nic....
Pondělí, 27 Únor 2006 - 11:06 | Anonym | Jenze SLI cipset od nvidie stoji mnohem vic nez...

Zobrazit diskusi