Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PC hry generují vyšší tržby než konzole

"Ale nová generace konzolí ještě neřekla poslední slovo a může situaci zvrátit." - ne nemuze, nova generace konzoli s AMD SoC ktera je nekde na urovni podprumerneho herniho PC nema moc co zvratit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Minulá generace konzolí byla po stránce grafického výkonu překonána tři kvartály po vydání $199 mainstreamovými modely PC grafik, takže se vlastně tehdejší situace nijak nelišila od současné. Přesto i po osmi letech od vydání tehdejší konzole v prodejích her překonávaly PC se zhruba 20× rychlejším grafickým hardwarem. Z toho poměrně jasně vyplývá, že o hardwaru to asi nebude.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

" překonána tři kvartály po vydání $199 mainstreamovými modely PC grafik" - jo, ale ted je to trochu nekde jinde, kdyz uz pri uvedeni je "zelezo" vyrazne slabsi nez PC mainstream. Ale beru ze to neni jen o hardware.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak jinde? Jsme dva kvartály od uvedení obou konzolí a rozdíl mezi teoretickým výkonem grafických čipů v konzolích a $199 PC mainstreamem je zhruba srovnatelný s popsanou situací po vydání Xbox 360 a PS3. Ani jejich hardware nebyl po stránce výkonu nijak zázračný, jen se o něm mluvilo s výrazným předstihem před vydáním konzolí, takže oproti tomu, co v té době bylo reálně na trhu, vypadal dobře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vydavatelé se nezajímají co je výkonnější, ale co jim více vydělá.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mne spis dostal ten obrazek Dyna Blaster :)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Konzolím odzvonilo, Buď si člověk koupí konzoli která jde minimálně vylepšit, nebo PC který jde vylepšovat do bodu kdy bude třeba nová základní deska.
Vem te si to takhle kdysi dávno za dávných časů byli konzole výkonnější než PC ale do nedávna bylo PC top a teď je to +- nastejno.
Jak víjde DX12 tak konzole nebudou mít plnou podporu, ta bude u PC.
Nevím jak u konzolí ale na PC lze měnit nastavení grafiky a ovládání, takže hra může být nádherná a jet jen v 25fps a nebo lehce nižší detajli a jede v 60FPS ale na konzoli máte lock na 30FPS.
Nevím jak to je u konzolí ale u PC můžete změnit Operační systém, nelíbí se vám XP tak nahrajete W7 a nebo W8,1 update 1 nebo chcete bezpečnost a surfovat po netu tak nahrajete linux a máte klid.
Dokonce tvůrci her přidávají podporu her pro linux. Na PC můžete mít i více operačních systémů na konzoli určitě jen jeden. Na PC se lépe pracuje, chci vidět chytráka který píše na konzoli protokol do školy.
Pokud jsou Hry na PC kvalitní tak se prodávají ale pokud je to odfláknutý rip z konzole tak si to každý stáhne z netu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Chlape, ty jsi evidentně nepochopil rozdíl mezi konzolí a PC. Na konzoli nikdo pracovat nebude, protože konzole k tomu není - kdo chce pracovat, má PC. Z toho plyne že nějaké měnění operačních systémů na konzolích nikoho nezajímá - proč by to měl dělat? (pomíjím PS3 a tehdejší možnost nahodit linux a vytvořit tak silný výpočetní stroj - kdo to dělal ale asi moc hry nepařil).

Vylepšovat konzole je taky pěkný nesmysl - bylo by to v podstatě PC bez klávesnice. Výhoda konzolí je v setrvalém stavu železa po celou životnost, takže se na to dá brutálně optimalizovat kód a vývojář si bude jistý, že to na všech konzolích jedné značky pojede vždy stejně. To u PC nikdy nemáš a mít nebudeš - proto možnosti nastavování detailů, které konzolisté řešit nemusí - hra je nastavená tak, aby to konzole utáhla.

DX12 může být konzolím taky fuk - na to se tu nehraje. Konzole mají vlastní API které má mnohem menší režii než současné DX. I proto vznikl Mantle a proto se chystá DX12.

Celý tvůj pohled na to je úplně mimo - konzole nejsou PC. Má to v podstatě jen výhody - možnost silných optimalizací, stabilní systém o který se nikdo nemusí starat co kam zatáhnul a jak to opravit, uživatelsky mnohem pohodlnější a jednodušší ovládání ... o tom jsou konzole. S PC je nemá smysl srovnávat.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jednodussi ovladani? To urcite. Ovladani takovy jak si predstavuje vyrobce a pokud ti nahodou nevyhovuje rozlozeni jak si vyvojar mysli ze je nejlepsi tak mas smulu, protoze se snazi tak zjednodusit nastaveni, ze ani nedovoli tlacitka premapovat. Alespon ze pri portech na pc je trosku trkne ze by se mohla namapovani klavesnice mohlo dat zmenit (az na nektere odstrasujici pripady)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem konzole jako celek, ne jednotllivé hry. U těch si asi člověk musí zvyknout (sám konzoli nemám, tak nevím).

Ale celkově to před lety vystihl kámoš (a to je to ajtík jako řemen) - "Když přijdu z práce domů, nechci řešit proč mi PC nejede - do konzole vrazím placku a do minuty hraju.". A to je to, o čem konzole jsou - člověk se nestará, prostě to funguje (mělo by).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je asi hodně špatný ajtík, když musí řešit proč mu nejede PC

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na konzolích lze přemapovat ovládání stejně jako na PC - záleží na tvůrci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jen dodám drobnou poznámku, existuje i několik gamepadů, které umožňují přemapování tlačítek bez zásahu softwaru.
Např. Razer Onza a Sabretooth.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dle mého názoru dnešní konzole přišla jen z jediného důvodu a to, že se pokusili vytvořit umělou platformu na které se nebude moct pirátit. Jenže univerzalita PC nakonec stejně vyhrála. Pokrok prostě nezastavíš a konzole jsou krokem zpět. Ikdyž prodejci konzolí toto nepřiznají a budou tvrdit upravenýma statistikama, že to tak není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A nakonec i na konzolích se dá pirátit :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dnesni konzole vznikla kontinualni evoluci konzoli z 80. let.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš zarazila první věta "I když je trh s PC pro klesající prodeje považován za mrtvý" ,opravdu ? Na tomto serveru ? Stokráta opakovaná lež se stává pravdou ? Platí vás za to Samsung nebo jiná firma prodávající arm hračky ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je stále totéž. PC trh ≠ PC platforma. Každý trh, který se zmenšuje, v jehož rámci klesají marže a ze kterého odcházejí výrobci a investoři, je z ekonomického hlediska mrtvý. Nejde o stokrát opakovanou lež, ale faktická čísla. Podívejte se na vývoj prodejů za posledních pět let, nebo si alespoň porovnejte, kolik výrobců sestav z branže odešlo a kolik nových se objevilo. Nevím, proč zmiňujete zrovna Samsung, který kvůli ztrátě v noteboocích prakticky ukončil jejich výrobu: http://diit.cz/clanek/samsung-notebooky-konec-vyroby

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Samsung jsem zmínil právě kvůli tomu, že ukončil výrobu notebooku. Celé je to jen o tom, že na PC se dalo vydělat dlouhou dobu spoustu peněz, přišlo spoustu výrobců i menších a ti teĎ končí a přežijí jen větší/schopnější/atd.. . Na tom se asi shodneme. Nicméně celý perex na mě díky té formulaci působí dojmem hodným blesku a ne odborného webu zaměřujcím se na IT. Pokud tu pak zabloudí normální smrtelník, který o počítačích atd. moc neví, může být díky tomu uveden v omyl. Ale to je asi věc názoru a vkusu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by byl uveden v omyl? To konstatování je pravdivé a podložené řadou událostí i čísel z posledních let. Chápu, že se to někomu nemusí líbit, ale realita taková je.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Omyl to není. Trh se bude smrskávat a slabší odpadávat dokud se nabídka nevyrovná s poptávkou, která v současné době není nijak velká. Nezaměňovat se zánikem platformy PC, to zatím nehrozí.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si koupim osobni pocitac zahraju si jako stary Wolfenstein tak nejnovejsi Battlefield, mam moznost konfigurace spusteni danych her a integraci dodatocnych modifikaci titulu. Kdyz si koupim Playstation 4 nebo Xbox One dostanu predrazeny cinsky pasovy vyrobek pro ktery dnes neni zadna poradna hra, nema to zpetnou kompatibilitu pro hry predosle a neumi to v roce 2014! spustit jednoduchou MP3, AVI soubor, nebo si zridit plnohodnotne DLNA. Osobni pocitac me zabavi, zhlednu filmy nebo pustim do svych usi hudbu a navic muzu delat praci, tohle mi konzole nikdy neda, vsestranost uziti! A je pravda hru si stahnu ale kdyz je dobra zakoupim si ji legalne, ale nejprv musim vedet jaka je kvalita, nebudu mrhat penezi za nedodelek.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Co vim, tak PS3 umi spustit MP3, prohlizet fotky, spoustet filmy (nevim, jak lokalne, ale pres DLNA z NASu urcite), nebo fungovat jako youtube klient. Druha vec je, ze to nedava moc smysl, kvuli spotrebe, film z DLNA prehraje primo TV, MP3 umi prehrat receiver.

Co se her tyce, ty, ktere jsem si koupil, mely vetsinou na PSN demo ke stazeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní televize tohle umí, ale nemá ji každý. Sám vím, jaké mám často problémy něco na televizi přehrát, protože jí nevyhovuje buď formát, anebo kódování. Právě konzole by měly být na přehrávání tak schopné jako PC a bylo by po problému

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám si nedokážu představit hraní na konzolích. Jsem stále u PC, který myslím nemá konkurenci. Pravda je ale ta, že pokud dojde na sportovní hry, tak to si beru radši ovladač. Navíc mi teď připadá situace s konzolemi trochu vyhrocená, protože koupě starších konzolí ztrácí podle mě smysl a do koupě nových bych radši nešel kvůli špatným zkušenostem uživatelů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kazde ma svoje. Taky jsem zacal hrat na pocitacich (ZX Spectrum, Amiga, PC) a konzole me nicim neoslovily, ale na konzolich jsou hry, ktere na PC nejsou a ktere stoji za hrich - na PS3 treba God of War, Uncharted, Heavy Rain, Gran Turismo, Final Fantasy (osobne moc nemusim, ale pro priznivce tohodle typu her pry klasika). PC je fajn na letecke simulatory, strategie, adventury...jak rikam, kazde ma svoje. Konzole ma vyhodu a to, ze se po celou dobu zivotnosti do ni nemusi vrazet zadne penize za HW, proste 1 specifikace, ze ktere se postupne uci programatori zdimat vic a vic, jak za dob 8bitovych pocitacu. Podivejte se na prvni hry na PS3 a treba ted na Last Of Us...na takovy skok by se PC muselo cele prestavet, protoze vyvojari se na PC s optimalizacema moc neperou...oni ani moc sanci nemaji, kvuli ruznorodosti konfiguraci PC.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No ono ani do PC sa nemusi vrazat moc penazi, staci ze clovek investuje viac pri prvotnej kupe, potom mu PC vydrzi. Ja mam asi 6 rokov stary komp a stale tam spustim najnovsie hry v 1080p a slusnom vyhladovani. Samozrejme ze konzola bola vyrazne lacnejsia ale je na rozdiel od PC iba jednoucelova. Podla mna pre toho kto rad hrava hry je lepsia konzola a pre toho kto si obcas nieco pusti (ja) pocitac. A je pravda ze hru som uz musel upiratit aj ked som mal kupeny original koli ich uzasnym protipiratskym ochranam, ktore su dobre iba na nastvanie poctivo platiacich ludi. Taktiez je pravda ze na PC uz davno nevysla kvalitna hra priamo na PC, iba zle porty z konzoli, ktore nestoja za nic (napr. Crysis2, 3). Preto uz PC netreba upgradeovat lebo hry su iba take narocne aby chodili na konzolach ktore su vykonovo "slabe" oproti realnym HW moznostiam dnesnej doby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typičtí český novináři, přečte si originální zdroj a zapomene popsat skutečnost kterou se dozvěděl. Jestli ji vůbec pochopil. Jak ono to teda je? Hry pro PC maj větší tržby než konzole nebo hry pro konzole nebo hry pro konzole včetně konzolí? :))) Víte proč je v dnešním světě tolik konspiračních teorií všeho druhu?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono větší tržby nemusí vždy znamenat vyšší zisky. A myslím, že tvůrci za zaměřují na víceplatformové tituly s tím, že vydělávají nejvíce na konzolích. Prozatím.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

staci skouknout a nazor dvou celkem povolanych lidi tam zazni z prvni ruky i ohledne cifer okolo hrani na ruznych platformach https://www.youtube.com/watch?v=EnovTwphv_U

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to obehrané téma pořád dokola. PC nikdy nenabídne úroveň vyladěnosti kódu a hratelnost jako konzole. Jestli někdo má čas a energii mrhat instalováním a laděním neustále padajících a částečně nefunkčních her na Windows, neustále vyhazovat co 2 roky tisíce za nesmyslné, energii žeroucí grafické karty, pro které nikdo neoptimalizuje, prosím. Kdo má Filipa, koupí konzoli, vloží hru a hraje na 100%. Chuj si jde poskládat PC a strávit 90% času rozjížděním padající hry...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Aspon ze mame na vyber kazdemu podla gusta :) Zabavit sa da ako s PC tak aj s konzolou.
Mne osobne pride zbytocne kupovat TV+konzolu ked uz mam PC ktore zahrna okrem beznych PC funkcii aj TV a konzolove funkcie ... Add problmy s hrami. To su vacsinou len drobnosti typu nove ovladace ci DX verzia... otazka par kliknuti....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja asi něco delam blbe ::-((
Me všechny hry co hraji funguji, nepadaji, a hraju na nich hry, které ani na konzolich nejsou, ci se stejne poradne nedaji hrat.
Docela by me zajímalo, které ty hry jsou ty padajici, ze s tim mam travit 90% casu, mohu poprosit o nejakou referenci, ze bych to zkusil?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi. Ked na novu generaciu niesu zadne hry pretoze si kazdy vydavatel myslel ze sa nebudu predavat. Teraz su seci v prdeli a budu im unikat 2-3 roky ziskov nez zacnu nieco vydavat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na novou generaci konzolí nejsou hry? Kde jste na to přišel, realita je odlišná:
http://www.ign.com/games/reviews/xbox-one
http://www.ign.com/games/reviews/ps4

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nejak tomu neverim .... chci presne udaje, tiskove zpravy danych spolecnosti .... ne jenom informaci na zaklade dobreho slova nejake nezname ANALyticke spolecnosti.
Jedine, cemu bych veril je to, ze nikdo nehraje ty novodobe sracky ......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já jsem spokojen s PSkem z Hernihosveta

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já mám z Herního světa pařby a taky se vším spokojenost, eshop super, není si nač stěžovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za tu cenu, za kterou ho tam maji, jsem ho levneji jinde nesehnal a jede na klid

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže můžu jedině doporučit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jaký máš od nich PSko?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

předpokládám že asi 3ku nebo 4ku, a vůbec se nedivím, že spokojenost s nimi máš taktéž

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dominno a kde jsi se o herním světe vůbec dozvěděl ? já např. náhodou na googlu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.