Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PCI SIG připravuje PCI-Express po kabelu

A komu tím prospějete :)) co ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

som zvedavy kedy konecne niekoho napadne ze idealne miesto na externu grafiku pre notebook je docking station. prides domov,zacvaknes pracovny notas do dockiny,zapnes a mas herny stroj.

externy box na snure je blbost,kto to ma vlacit so sebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak za toto +10 internetov. ozaj asi jedine rozumne a potencialne masove vyuzitie externeho pcie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z jedne strany dobry ale z druhe zase spatny napad.
Bylo by to ok pokud docking station budou kompatibilni coz momentalne nejsou casto ani v ranci modelove rady.
jinak si budes muset pro kazdy notebook porizovat i novou doskingstation.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IBM (lenovo) mívaly k top modelům dock s PCI, později s PCIe x16.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mam oboji doma jak ThinkPad Dock II ( http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkPad_Dock_II ) pro PCI, tak i ThinkPad Advanced Dock pro PCie ( http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkPad_Advanced_Dock ) ..... akorat te musim opravit ...slot je sice 16x , ale je to jen pichli pres rise do PCIe 1x ... to me privadi k tomu jestli nekdo nevi jak si poradit s nedostakem DMA a kolizni IRQ .. tyka se u obou dokin .... u PCI verze to s donucenim dokazu rozjet ale u Advanced dock, ne a ne ... povypinal jsem vse co se dalo (serial, parale., BT, fw. atd) ale proste ve spravci zarizeni hlasi nedostatek prostredku ( dedukuju ze je to vyhrazeni pameti- dma ci kolize irq pere se vnitrni grafika s grafikou ve slotu dokiny) je jedno jestli to je na xp ci W7 :-(( ( u Advaced deku hned rve bios a ani se nerozsvit obrazovka- kolize rozhrani grafik ... kdyz ulozim notas (T61) do dokiny po najeti OS tak to nahlasi kolizy .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkus upadate BIOSu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... bohuzel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kromě zmiňovaného AMD a XGP, které to už napadlo (viz můj příspěvek dole) to ještě napadlo Vidock, což není nic jiného než 1 pci-e linka express card vyvedená ven do krabičky, do které pak můžete strčit stolní GPU. Omezení oproti XGP, které nabízí 8 linek je zde ale jasné - pouhá jediná linka je velmi úzké hrdlo, ale je to jediná možnost pokud váš ntb disponuje jen int. grafikou
http://www.villageinstruments.com/tiki-index.php?page=ViDock

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a? docking station zasa tolko nestoji,a kedze grafiku by si mohol proste vytiahnut zo starej a strcit do novej,tak problem nevidim.staru mozes vzdy predat a stiahnut tak naklady na minimum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě přijde vůbec divný chtít po notebooku vysoký grafický výkon.
- Na malém displeji i malé klávesnici je herní zážitek naprostá hrůza.
- Hrát 3D akci někde na letišti nebo ve vestibulu by vypadalo dost divně. (rozruřený týpek mlátící do klávesnice je divnej)
- Dá se to použít snad jen na "práci".

Když už teda někdo opravdu chce nadupanou grafiku, tak "externí" je snad to uplně nejhorší řešení.
- Je to další krám co sebou musíte tahnout.
- Musí to mít vlastní baterii, takže to bude těžký jak blázen.
- A už vůbec si nedokážu představit současné grafiky, které mají 2x 8fázové napájení.
- Takže mobilní to určitě nebude. Spíše přenosné-přenést, zakotvit, připojit a zažhnout.

Mnohem lepší by bylo udělat 3D akcelerované vzdálené připojení. Grafiku by rendnerovala nadupadná domácí mašina a chcíplý notebook by jen přenášel pohyb myši a HD obraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to nemusí vztahovat jen na notebooky. Představ si domácnost (nebo firmu, pracovnu) s více počítači postavených na základních platformách jako třeba fusion, ze kterých by se výkonný (ať už pro hry nebo výpočty) stroj vytvořil připojením externí grafiky. Stačil by levný základ - uživatel, který by potřeboval výkon, by si jen přinesl externí box s grafikou. Představ si, jak by to zjednodušilo realizaci např. takové lanparty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš asi hodně rád marketing AMD že? Stačí k Sempronu 2500+ připojit Radeon 6970 a je z toho ultimátní stroj vhodný na vše.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

na vše ne, ale na většinu her ano. Schválně se podívej co dokáže 11,6" netbook s 65nm K8 Athlonem na 1,2Ghz když se k němu připojí Graphic booster alias HD 3870, viz link v mém příspěvku níže

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro junk a další, kteří pochybují o tom k čemu je to dobré jsem to vyfotil, protože to řekne víc než slova:

http://obrazku.cz/obr719858_XGPe.JPG

XGP obsahuje Radeon 3870 (hdmi+DVI), o to samozřejmě nejde, ntb má už nějaký ten rok, jde o koncept, na Pci-e linky lze navěsit jakékoliv desktopové GPU. XGP obsahuje i USB porty, mám připojenu USB zvukovku, USB klávesnici i myš. Je to tedy zároveň i docking station. Po příchodu s notebookem stačí připojit jen 2 věci: napájecí adaptér a XGP konektor a pak už neexistuje oproti práci na desktopu žádná nevýhoda. Doteď nechápu proč se to neuchytilo. Softwarově problematický Optimus by pak nebyl vůbec potřebný, navíc diskrétní GPU v notebooku jen zvyšuje jeho hmotnost, je problematické chlazení (teplo se sčítá s CPU, chipsetem), prostě výkonné GPU do ntb nepatří. Jinak přítelkyně používá netbook Ferrari One 200. Koupili jsme ho právě proto, že jako jediný další ntb na trhu měl XGP. A pochopitelně s ním ten Radeon v krabičce funguje taky i se všemi USB zařízeními připojenými k XGP. Pracovní stůl tedy může použít kdokoliv přijde, přitom pracuje na svém ntb a zároveň pracuje s pohodlím desktopu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

video fujitsu XGP z sa-3650 + Acer Ferrari one netbook:
http://www.youtube.com/watch?v=VWZJykGjo7M

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, dnes už máme light peak ne ? Ten také umí tunelovat PCIE...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a nebo ty grafiky dělat přímo zabudované (či jako "standardizované" zasuvné moduly) přímo v monitorech ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesouhlasit(XGP+Fujitsu): "Licence vypršela na přelomu roku 2009 a 2010, ale to již samotná specifikace externího propojení byla morálně zastaralá a bez známky vývoje"

Zajímavé, a přitom je to 8x pci-e linek podle specifikace 2.0, tedy to stejné jako rychlost kterou nabízí pro své pci-e x16 sloty řada chipsetů, v čem je tedy ona zastaralost? Až budu doma, tak vám postnu screen. Dále nechápu jaký další "vývoj" byste chtěli od 8 pcie linek na drátě? Napadá mě jen, že by těch linek mohlo být 16 nebo že by mohl být delší drát, to jsou ale pitomosti, úplně by stačilo kdyby se jen stávající XGP strkalo do více notebooku, bohužel existují jen dva ntb s ním, Fujitsu Sa-3650 a Ferrari One 200, oba mám externí grafiku si mohou bez problému půjčovat, mohl bych udělat i nějá měření nebo minirecenzi byl-li by zájem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Píšu o morální zastaralosti, to je něco trochu jinýho :-) Morálně zastaralým se stává de-facto každý produkt vydáním svého nástupce, nebo ukončením marketingové podpory. Prostě to už není mega-ultra-cool-in. Ale na funkci to samozřejmě nemá vliv ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady důkaz, že XGP funguje už na pcie 2.0 linkách
http://obrazku.cz/obr720056_pcie20.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je kábel jak z miešačky betónu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.