Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Picasso, nástupce APU Raven Ridge, potvrzen

ano, to by mělo význam 6CCX modul, v tomhle segmentu je třeba nejvíc máknout a důkladně proniknout do mobilních zařízení. 12nm by byl zbytečnost, ještě větší než údajně chystaný refresh čtyřjader. Pak by i název Picasso byl oprávněný neb by totálně rozmázl konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

14nm to nebude urcite, protoze Picasso vypada jako otoceni RR na 12nm (7nm?) proces, aby AMD usetrila. Predpokladam, ze tech procesoru prodaji tolik, ze se jim to i v pripade 12nm vyplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si polemizovat: není to Intel, se kterým bude AMD bojovat v tomto segmentu, ale nVidia. IMHO je cílem sebrat jí trh v entry levelech, ať se to týká notebooků, nebo "multimediálních" PC. Intel je na kapačkách v tomto ohledu už pár let, ale on to dohání tím, že své CPU bundluje s nějakou lacinou nvidií. Takže podle mého je cíl veškerého snažení právě tam. Pokud se AMD podaří dostat "Picassa" cenově významně pod konkureční bundle, bude to právě ten cíl, na který APU aktuálně míří - uvidíme, s čím to pak bude samo AMD srovnávat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Intel není moc na kapačkách, resp. pokud ano, dal si do kapačky aktuálně pěknou šlehu. V noteboocích je podle mého zatím ještě zajímavější volbou. Jak jde vidět tady u recenze toho IdeaPadu, tak AMD prostě žere víc v klidu i pod zátěží (pokud se mu nekrouhne TDP na 12W) a Vega se sice může jevit jako zajímavý počin, ale v kancelářských strojích není její přidaný výkon potřeba a na hraní je to taky spíš okrajově. Navíc má Intel ještě jedno eso v rukávu, a tím je thunderbolt, který se dá použít pro připojení externích grafik, kde už to s hraním může vypadat trochu vážněji.

Rozdíl není veliký, že by se mělo AMD nějak zatracovat, ale pořád tam je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně mně je jedno, kolik to žere, pokud jsou rozdíly v jednotkách wattů. Mně spíše vadí to, že Intelovo GPU stačí tak na jeden monitor, pří více zobrazovadlech v tom straší, všelijak to poblikává, semtam se ztratí monitor, a tak.

Externí grafiky mě nezajímají, a věřím že to tak má 95% zákazníků. Propojovat počítač nějakýma "šlauškama", to fakt ne. To jsem si užil s Amigou. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A u notebooků s AMD je to s více monitory lepší? (Nesnažím se trollit, ptám se.)

Jinak ta externí grafika zase není takové drátové peklo. Jeden drát jde z krabky do zásuvky, druhý do počítače a zároveň ho nabíjí (takže tam není víc drátů, než při připojení přes klasický napájecí zdroj), třetí může jít popřípadě z krabky do monitoru, který bys ale při připojení monitoru z počítače potřeboval stejně. Počet šlaušků navíc je tedy celkově nula.

Že to nezjímá 95% zákazníků souhlasím, ale myslím, že se to v blízké budoucnosti změní a lidi se zájmem o notebookové paření budou kromě interních zvažovat i externí grafiky, na fórech se to začíná objevovat jako "lepší volba" proti interní grafice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to významně lepší, troufám si tvrdit, že z té obligátní trojky daleko nejlepší. Ono není náhoda, že Matrox dnes staví právě na čipech od AMD.

Co se drátařiny týká, já to už zažil s pizzaboxem Amigy. BTW, tenhle počítač byl snem "drátaře" - viz např. https://www.jigsawmix.com/2018/01/31/remembering-commodore-amiga/ (všichni, až na barony s A3000/4000 měli doma podobné "salátové vydání" Amigy) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://old.reddit.com/r/linux/comments/911c0i/why_intel_will_never_let_...
Proste svinarna takeho rozmeru ze komousi su pri tom len "skolaci" a mali nakoniec o vsetkom z usa bloku -- PRAVDU
Toto je zas slusna bomba)) namet na clanok pre diit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.