Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pioneer DVR-220/720H/920H (stolní DVD-R/RW rekoréry s i bez HDD)

Mam 220, docela me stve nepodpora formatu CD TEXT. Skoda, ze jsem to nevedel drive. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo,,,a vypalovacky nebudou a nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pupek: taky marne cekam na recenzi klasicke DVD vypalky do kompu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky budou. Děláme na Sony DRU-800, vydržte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: Zmínil ses o dvojjazyčném záznamu, ale jen při kopírování. Jak to s tím vypadá při záznamu TV pořadů? Umí rekordér nahrát při dvojjazyčném vysílání oba jazyky jako dva audio streamy, případně mohu si alespoň zvolit, který jazyk chci nahrát?
Jak se chová rekordér, pokud si digitalizuji záznam z HiFi VHS přes SCART, kde bylo nahráno dvojjazyčné vysílání? Je možné nastavit, aby rozdělil kanály na dva různojazyčné streamy, nebo musím na videu nastavit jen jeden zvuk?
V jakém kódování audia rekordéry nahrávají? V DD nebo MPA, či ještě jiném? Jaké bitrate zvuku mají? Dá se volit, anebo jak se mění při snižování kvality záznamu?
Je možné na HDD zaznamenávat zvuk i v LPCM?
Díky za odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase schází ČEŠTINA v menu !!!!!!!
Může to umět co chce bez ní se DVD recordery moc prodávat nebudou,ale za to jich budou natřískamý sklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, me by treba zajimalo, jestli by slo ty mechaniky v tom pripadne vymenit a dat tam neblokovane. Nebo je ta moznost zapisu na +R/RW zamcena primo ve FW pristroje a ne ve FW mechaniky? Jinak pekne masinky, ja bych ale jeste chtel aby to dokazalo nahravat v DD5.1 a DTS, ale na to je asi jeste cas:) Protoze kdyz vypalim film treba v Neru(decrypter), tak bude mit DD5.1, tento rekorder(y) mi tu stopu downmixuje na DD2.0 nebo ji necha beze zmeny? Diky Dave

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
mirecek: Zmínil ses o dvojjazyčném záznamu....

Dvojjazycny zaznam je mozny z tuneru nebo z externiho zdroje.

Dvojjazycny zaznam neni mozny (vybere se jen to zvolene audio) pri zaznamu na:
-DVD v rezimu DVD-Video
-harrdisk
-v jakemkoliv rezimu (MN32 nebo FINE) kdy se pro zaznam zvuku pouzije LPCM

Jak se chová rekordér, pokud si digitalizuji záznam z HiFi VHS přes SCART, kde bylo nahráno dvojjazyčné vysílání?

Viz vyse, lze to zvolit jako switch u externiho audia.

V jakém kódování audia rekordéry nahrávají? V DD nebo MPA, či ještě jiném? Jaké bitrate zvuku mají? Dá se volit, anebo jak se mění při snižování kvality záznamu?

LPCM pro FINE, DD pro ostatni. 48kHz/16bit
Volba je automaticka.

Je možné na HDD zaznamenávat zvuk i v LPCM?

Pokud mas na mysli audiojukebox, tak pouze DD2.0 256kbps a to jeste analogovou cestou. Pokud mas na mysli doprovodny zvuk videa, tak ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

papa @ 194.228.238.170 - včera, 20. května 2005, 21:53:

Zase schází ČEŠTINA v menu !!!!!!! Může to umět co chce bez ní se DVD recordery moc prodávat nebudou,ale za to jich budou natřískamý sklady.

Ja si to nemyslim. Tyhle rekordery se alespon mne subjektivne tak libi, ze bych do nich sel i kdyby mluvily jen nemecky. Ono na trhu na vyber moc neni. Ale mas pravdu, ze handicap to je, alespon pri prodeji tem, kteri v anglictine tapou, nebo proste pro starsi generaci, jimz rezim (ted nemyslim zaznamovy) proste cizojazycne vzdelani neumoznil. Ale - mluvi to i rusky!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DavaPreca 82.114.204.60 - dnes, 21. května 2005, 00:17:

Zdravim, me by treba zajimalo, jestli by slo ty mechaniky v tom pripadne vymenit a dat tam neblokovane. Nebo je ta moznost zapisu na +R/RW zamcena primo ve FW pristroje a ne ve FW mechaniky?

Ja si myslim ze spis ve firmware mechaniky, ale firmware rekorderu se k nim podle toho chova a jinou mechaniku by nezvladl. Ty mechaniky jsou jak uz je receno v clanku, modifikovane, a napr. v 720ce to ani nema normalni IDE konektor, ale tenkou xandu, v 920tce je zase ksanda normalni. Ja osobne nepovazuji za handicap to, ze to nenahrava na pluska, ale to ze to neprehrava dvouvrstve +DL. Nova rada, vzhledem k tomu ze nahrava na -DL, minuska prehraje, +DL zase. Ale jine rekordery si dvouvrstvaku nevsimaji vubec....

Jinak pekne masinky, ja bych ale jeste chtel aby to dokazalo nahravat v DD5.1 a DTS, ale na to je asi jeste cas:) Protoze kdyz vypalim film treba v Neru(decrypter), tak bude mit DD5.1, tento rekorder(y) mi tu stopu downmixuje na DD2.0 nebo ji necha beze zmeny? Diky Dave

1) Ke kopii disku s 5.1 zvukem je urcen pocitac, s tim se nic nenadela...
2) Pri DiscBackup media DVD-R se provede kopie 1:1 (jako Nerem, nebo Decrypterem), takze jsou zachovany vsechny zvukove stopy a menu - je to proste kopie 1:1
3) Pri funkci one-touch-copy (zaznam jednoho titulu z DVD) se provadi A/D enkodovani, takze zaznam je dvoukanalovy a obraz je prekodovan (vcetne naklicovanych titulku)
4) pro obecny zaznam 5.1 chybi VSEM SOUCASNYM REKORDERUM digitalni vstupy, analogove 5.1 VSTUPY uz vubec (to by tam musel byt vlozen Dolby5.1 nebo DTS enkoder). Na tohle si jeste nejaky cas pockame (nejspis do BlueRay), protoze VR rezimy a vubec zaznamova DVD pro domaci pouziti (ve stolnich rekorderech, ne pocitacich) jsou brana jako dvoukanalova. I s ohledem na stavajici TV vysilani v analogu a NICAMu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava vety z prechoziho prispevku:

Ja osobne nepovazuji za handicap to, ze to nenahrava na pluska, ale to ze to neprehrava dvouvrstve +DL (krome DVR-920H). Nova rada, vzhledem k tomu ze nahrava na -DL, minuska prehraje, +DL ale zase nehraje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak z tohohle jsme vazne jelen:
Záznam tedy můžeme ukončit, aniž bychom přerušovali nahrávání.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...jo tam ma byt prehravani. Ale verim, ze jsi chytry kluk a nejsi z toho jelen a zes to pochopil. Pokud ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: jo pochopil, ale je to moc pěknej nesmysl.
BTW: proč pouziváš anglické "flagship"(a ještě ho skloňuješ), když máme používané české "vlajková loď"?
IMHO je věta ".a nadále tedy zůstává flagshipem Pioneeru." docela ošklivá...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: fajn ze uznavas chybu, ale co takhle ji opravit ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím, ale modely 520, 720 jsou modely loňské a už se doprodávají. Letošní s HDD jsou 433 (80 GB HDD),530 (160),630 (250) a špičkový 920

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Půlka příspěvku mi vypadla:
Ten krok Pioneeru za rok je dost markantní, v technice, cenách i v GUI, takže výhodou loňských modelů je jen výstup Firewire, který ty nové už prý nemají. Ale komu nejde primárně o využití i-linku in/out, měl by počkat na nové modely.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bubik vydrz. Ty nove modely mame od patku na stole a zdaji se byt hodne jine...

Podle tveho soudu by pak mel byt lonskym modelem i DVR-920H, coz samozrejme je, a ty ho beres jako letosni. Proste ted, v pulce roku se deje obmena. A take to v clanku rikam, ze jediny zasadni duvod pro nakup starsich modelu by byly jejich znacne slevy.

Chystam samostatny clanek o nejvetsich lakadlech novych rad Sony a Pioneer - dvoupruchodovem prevodu. Az pak se uvidi, o kolik jsou ty nove modely lepsi...

Pro tebe i pro ostatni: Nove modely maji zatim jeden zasadni prinos - na zadnim panelu pribyl jeste cinchovy vstup... tedy to, co mi na starsich modelech vadilo, ze ho nemaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem doma na testování několik dní nový SONY RDR-HX910 s 250GB diskem, a až na některé drobné problémy (nemá CZ menu ani ladění, nepodpora DVD-RAM) bych o něm mohl básnit jen v superlativech. Podpora VŠECH (s tou vyjímkou DVD-RAM) formátů pro zápis/čtení, vč. +RW DL, chassing playback, rychlý beztrátový přepis z HDD na DVD, mutlitasking bez omezení funkcí na popředí, odstranění úseků a-b (např. reklamy), funkce Divide (rozdělení nahraného titulu, bez omezení) atd..Nemá ten digi výstup (2x SCART/RGB, 2x AVI cinch, YPbCr), ale v této cenové relaci ?
Když přidám cenu, která je kolem 20 kKč, tak není co řešit. Samozřejmě umí vše co recenzovaný Pioneer, a spoustu zajímavých věcí navíc, a tak by mě zajímala cena toho Pioneera. Nedávno zde recenz. Panasonic s obdobnými (spíše výrazně horšími parametry) byl kolem 55 kKč, a to je ztracená věc, která málokoho zajímá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle udělat rekordér se zabudovaným dvb-t a dvb-s ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr:
Samostatne recenze novych Sony 710/910 a Pioneer 433/530/630 samozrejme budou, vsechny je mame v redakci. Chce to ale pockat, ostatni volaji i po recenzich PC vypalovacek, tak se to musi prokladat...

Ceny VSECH tech Pioneeru ktere se k nam dovazi jsou uvedeny v recenzi, podivej se na posledni tabulku.

Nove Pioneery take zapisuji na dvouvrstrva media, navic ctou DVD-RAM, maji take rezim dvoupruchodoveho zpracovani (primar - 15Mbps, sekundar - max 10Mbps). Jsou to vubec velmi podobne vybavene stroje, za velmi podobnou cenu.
Cili vybirat si budou zakaznici spis podle prislusnosti ke konkretni znacce, ne podle vybavy. Ta je shodna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já:

Není problém. Sony RDR-GX500.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam uz niekolko mesiacov model 520 a nemam jedine zle slovo, funguje perfektne a splna vsetko co som chcel (az na otazku kolegu - "mozes si skopirovat film z pozicovne?" - ale o to mi nejde. Je super, ked napriklad vcera pocas F1 si pocas priameho prenosu hned pozriem nejaku situaciu znovu a potom "dobehnem" realny cas, alebo ze sa mi nahraju Simpsonovci zatial co pozeram DVD... parada, taketo nieco som si predstavoval uz pred 20 rokmi. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na otazku zda lze zkopirovat film z pujcovny je v recenzi take odpovezeno:

Na DVD rekordérech Pioneer lze provést 1:1 kopii DVD disku (funkce Disk Backup), za předpokladu, že se jedná o jednovrstvé nechráněné lisované DVD, nebo uzavřené DVD-R (v režimu DVD Video, a to i kopii, resp. kompilaci vzniklou např. v DVDShrinku a vypálenou Nerem). Rekordér předpokládá, že se jedná o DVD, které vytvořil a uzavřel sám. V případě lisovaného nechráněného (nesmí obsahovat ani Macrovision, ani regionální a CSS ochrany) pak pravděpodobně vychází z toho, že kopie DVD bez takovýchto ochran neporuší významně či vůbec autorská práva tvůrců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem z toho fakt hotovej, uz jsem byl pevne rozhodnutej pro Panasonic EH50, coby nastupce 85... Jenze jak jsem na nej furt cekal, tak uz bude brzo Sony 710, ktera ma 2x vetsi hdd za cenu o 2 tis vyssi... Nevim cemu dat prednost... Ach jo!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No opravdu to nebude jednoduche rozhodovani. Ony ty nove Pioneery maji take multitaskingove resenou editaci - pri vysokorychlostnim nahravani neni problem EDITOVAT, nikoliv jen prehravat jiny material.
Presto ze mi EH50ka velmi prirostla k srdci, nejak ji ujizdi vlak jeste pred tim, nez se poradne dostala na trh (absence DV napr v teto kategorii je minimalne k zamysleni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám Sony HX710 a dvouprůchodový enkoding vypadá dobře. Pořad (Star Wars Epizoda 2) nahraný na HQ a poté po vymazání reklam vysmahnut na DVD-R do režimu LSP (3 hodiny na jednovrstvé médium, tedy již nižší rozlišení) vypadá nesrovnatelně lépe než kdyby byl do LSP nahrán přímo. (Navíc se tam automaticky fláknul název z teletextu, takže nebylo co řešit.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nektere rekordery neumi nastavit optimalni vyuziti mista na disku ani pri kopirovani z HDD. Pouze po hodinovych, v lepsim pripade pulhodinovych skocich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro Golema
malý dotaz, SONY HX710 dost silně po této hračce pokukuji, jaké máš osobní zkušenosti s tímto přístrojem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosinec: Vydrz, bude komplet recenze 710/910. A nebude ani treba cekat do prosince, sacuji to tak na 14 dni :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo - taky si musim povzdechnout. Jsem rozhodnutej pro Panasonic DMR EH50, no ale ted zacinam bejt lehce nahlodanej. Jednak Panasonic tvrdil, ze ty nove masiny budou uz od konce dubna, coz se nestalo (ale Polaci je uz maji :-(). Chtel jsem DVD-RAM, protoze se mi libi moznosti tohodle formatu. Ted malinko vaham, jestli neni lepsi mit moznost zaznamu na DL. RAM nebo DL stejne vetsina dnesnich prehravacu bezne neprehraje, pokud je vylozene nepodporuje.
Takze: stoji za to pockat na nove modely od Pioneeru nebo Sony?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To D_J: DVD-RAM škoda není, neumí nic co by neuměl i DVD-RW, to je jen reklamní masáž
To Prosinec: peněz určitě nelituji, HX710 je parádní mašinka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DJ: To je na kazdeho rozhodnuti. Tyhle Pioneery umi na DVD-RW velmi dobrou editaci, bez nadsazky skoro tak dobrou jako DVD-RAM. A Sony take, co predvadi na DVD-RW, ale i na DVD+RW, ktere bylo do te doby povazovano za temer needitovatelne medium.... Sony pak zapisuje na +DL, Pioneer na -DL. Multitaskingove moznosti jsou vetsi, stejne jako moznosti prime kopie media. Mohu odpovedne prohlasit, ze i zapis 13hodin na jedno single layer DVD je koukatelny. Panasonic nema DVin. Progressive scan pak maji vsechny zminene masinky. Zase - pokud nekomu vyhovuje DVD-RAM, coz plne chapu - pak je jedina volba Panasonic (i kdyz Pioneer to alespon precte). 2x rychlostni DVD-RAM jsou dnes za stejne penize jako DVD-RW. Lidi, ja Vam to nezavidim. Sam uz mam nastesti vybrano a nakoupeno, ale nebudu to tu uvadet, abych nebyl obvinen z predpojatosti :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Golem - 710/910ky bych se velmi kladne zastal z hlediska editovatelnosti DVD+RW, naopak bych ji dal minus za plynule nenastavitelne datove toky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jeste pripominam, ze DVD-RW sice umi presne to, co DVD-RAM, ale DVD-RAM ma podstatne rychlejsi reakce a take strih ve VR-RAM na Panasonicu byva z hlediska navaznosti zvuku lepsi nez na +RW/-RW. Chasing playback (na Panasonic DVD-RAM zvany time-slip) se da spustit ihned, ne az nekolik vterin... Media v cartridgi jsou pak bez pochyby trvanlivejsim a bezpecnejsim resenim nez "nahata" RW. Tak si vyberte :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plynule nenastavitelné datové toky mohou být považovány za minus, ale takový problém v tom nevidím. Ono je to totiž prakticky nerozpoznatelné, pokud pořad má např. 2 h 15 min a já jej nahraji s datovým tokem pro 2 h 30 min a na DVD zůstane nevyužitých 15 minut. Je to možná škoda, ale při sledování pořadu to stejně pouhým okem nepoznáte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On nastesti ten HDD ty rozdily mezi DVD-RAM/+-RW dost stira. Upravim na HDD a pak poslu na DVD+-R a hotovo.
Jo a jak je to u tech Sonaku/Pioneeru s rychlosti startu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Inak, nie ze by som nechapal ako veci funguju, technologie ma zaujimaju a udrziavam si prehlad a tak, ale toto: pouziva vobec niekto time slip prehravanie DVD pocas toho, ako sa nan aj napaluje? (Ani neviem, ci sa to da, neskusal som a nebudem skusat.) Ja by som mal z toho blby pocit, ci to nahravanie nebude prerusene, ved co chudak laser sa musi prepinat medzi vykonom (?) a zaostrenim (?) a navyse poziciou na disku... No kto by sa na to spolahol? Ja nie...
Ved pre mna uz len napalovanie CD na akejsi mechanike za par korun z vrzgajucej umelej hmoty je zazrak, ze sa laser vobec trafi na spravne miesto a vysmazi ciarky tak, ze sa to potom da aj precitat... ;-)
Ak ma niekto nepochopil, nech to necha tak, nevadi. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Ja osobne TimeSlip / Chasing Playback povazuji za funkci, bez ktere bych se neobesel. Napriklad se da nahrat porad od 20:00, zacit na nej koukat ve 20:30, a mit tak moznost preskocit reklamy a dobehne zhruba stejne. Misto toho, abych ztracel cas v nekolika 7 minutovych reklamnich blocich, radeji ho vyuziji v celku od 20:00, treba k ustni hygiene.
2) zda se, ze na zapis to nema vubec zadny vliv, vzdyt preruseni zapisu se kona pri kazdem buffer-underrun. Navic testy kProbe, ktere jsou zde ze zapisu na -RW uvedeny, pochazeji z medii na kterych bych pri zapisu zarazen chasingplayback cca 10 minut pozadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to vsecko moc pekny, ale nevi nekdo, jestli se dela, nebo chysta naky vyrobce vyrabet DVD recordery s integrovnym DVB-T tunerem? - mimo jine by odpadla komprese z analogu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len dodam, ze ako som pisal nizsie, tieto "hratky s casem" pouzivam velmi rad, ale iba z disku, na DVD vlastne napalujem velmi vynimocne az nieco zostrihane a tak (napriklad z kamery nahrane na disk cez firewire, nie sice tak kvalitne a s takymi menu ako sa da na PC, ale aspon daco). Rekorder bez disku by som ani "nechcel"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Svitivka:

Viz predchozi prispevky v diskusi, Sony RDR-GX500

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče funkcí, tak tam už snad dnes až na detaily ani není co zlepšovat, ale co bych velmi uvítal, je komunikace s PC. To nám značkoví výrobci nějak nechtějí dopřát...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Golem: to je castecne pravda, viz recenze na Panasonic DMR EH500. Jenze vyrobci nechteji uzivateli komunikaci s PC umoznit, protoze zastavaji nazor PC=piratstvi. Nicmene pokud ma uzivatel zajem muze uz dnes mit alespon HDD rekorder se sitovkou a DVB-S tunerem: Dreambox nebo Triple Dragon. Nicmene je potreba satelitni antena, coz je nezanedbatelna nevyhoda a dalsi naklady. Take temto pristrojum chybi DVD vypalovacka (coz by se melo zmenit u budouciho Dreamboxu 7080) a tudiz komfort primeho vypalovani. Dalsi alternativy s dig tunerem: http://dvbtshop.net/detail.php?sid=42958dea5dce2&wid=huidtv32 nebo http://dvbtshop.net/detail.php?sid=42958dea5dce2&wid=sim740av

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tp d-j: Já bych ani nepotřeboval soubory sem nebo tam kopírovat. To není třeba, když si to vypálím v rekordéru. Ale naprogramovat si timer, přejmenovat soubory, udělat playlist nebo vystříhat reklamy by bylo v PC prostě nesrovnatelně jednodušší než se patlat s dálkovým ovladačem. Prostě to ovládat i přes počítač. Pak by to, společně s integrovaným digitálním tunerem, bylo dokonalé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdy už bude recenze na sony 710? plssssssssss

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

m77: Ta nevyjde nikdy, protože už vyšla na LiteOn SOHW-1633S. A to je jedno a to samé. Tedy jestli jsi měl na mysli DRU-710.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ne ne, cekam na hx-710, dvd/hdd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky čekám na recenzi Sony HX-710, dvd/hdd, dočkáme se jí? A bude to co nejdřív?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V diskusii pisete, ze dokazu vypalovat aj na dvojvrstve DVD-R DL media. Dokaze to aj najnizsi typ Pioneer DVR-220 ?
Dakujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted mam problem s 220, proste odmita inicializovat jeden dvd-rw disk od verbatimu. Proste jej bud odmitne nebo jej nacte a nedokaze z inicializovat. Na pc je disk vporadku, tedy alespon se tak tvari. Zapisu na nej cokoliv jinde je to ctelne, smazat lze bez problemu, tak nevim co se nelibi memu recorderu? ,)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mireček: Potřeboval bych poradit. Koupil jsem si 433 a pokud se dívám (a bohužel i nahrávam) na TV přes DVD, tak se mi trhá obraz. Nevím, jestli je to propojením, nebo nastavením (progressive). Můžete mi prosím vysvětlit, jak mám nastavit, aby se mi při nahrávání na HDD nezapínal TV?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Duffino: Zkus nějaká lepší DVD média.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Právě že to dělá už jenom při sledování buď napřímo nebo z HDD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Duffino: Opakuju. Pal to na lepší média!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahoj lidi mohli byste mi prosim pomoci?-nemuzu najit manual na Pioneer dvr-220-s..nevite kde by se dal sehnat???diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zem: Na webu Pioneer? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.