Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plány s Tegrou, aneb co je Nvidia Kal-El+, Wayne a Grey

Kal-El je přece pravé jméno supermana - měl by Nvidii dle dnešních zvyklostí zažalovat za zneužití jména ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako Batman, Wolverine a Iron Man, že jo... ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň víme, že další "tegra" v řadě se bude jmenovat Parker :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no je sice pekne ze ma velke plany, ale nevim jestli jsou tak moc realne.
Sam mam tablet s tegrou2 a na jakoukoliv normalni praci to bohate staci, takze vetsi vykon je potreba leda na nejake hry (i kdyz co jsem zkusil nejake hry tak jsem byl s visualni stranlou spokojenej jiz ted). Takze mohou dobre uspet leda kdyz tablety budou razantne prebirat ulohu game console. Coz si myslim ze ve velkem meritku neni mozne (lidi na zapade jsou zvykli hrat hry na televizi, na coz jsou console vyborne).
Takze ja bych vetsi uplatneni videl spise v procesorech/chipsetech na urovni vykonu tegra3, ale s daleko mensi spotrebou a celkovou miniaturizaci = levnejsi a tudiz daleko vice spotrebni zbozi (jinak receno "tablet" v dverich od lednice, dalsi primo v televizi, dalsi ve stolku,.....
Super vykone tablety podle me moc budoucnost nemaji, vzdyt i pocitace v dnesni dobe maji problemy s prodeji hlavne proto ze pro kazdeho normalniho cloveka staci i ten nejhorsi co se prodava.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Sam mam tablet s tegrou2 a na jakoukoliv normalni praci to bohate staci, takze vetsi vykon je potreba leda na nejake hry"

Mám taky takový tablet, i v redakci SvetAndroida.cz jsme jich testovali už několik, a nemáš bohužel pravdu, Tegra 2 je tragická v podpoře akcelerace videa. Slušný bitrate pro 720p H.264 je na hranici možností, o high profile FullHD si může nechat zdát. Přitom jiné i levnější čipy (Qualcomm atd.) kvalitnější video zvládají i v čínských tabletech za pár tisíc. Takže Tegra 3 je potřebná jako sůl, anebo se zatím podívat po konkurenci (třeba nové Archosy, resp. přebrandovaná Prestigia).

Hry nejsou špatné, pro tablet to docela stačí, i když grafika i u Tegra zone her je někdy dost low-poly (o chybějícím anti-aliasingu nemluvě), takže prostor pro zlepšení by se našel i tady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Tegra 2 je tragická v podpoře akcelerace videa. Slušný bitrate pro 720p H.264 je na hranici možností"

to je naprosta lez. s bitrate nebo vykonnosti to nema nic spolecneho. jediny problem je, ze tegra 2 podporuje jen H.264 baseline profile. tot vse. v baseline profilu si pustis klidne 1080p@60 video. v tegre 3 ma byt jiz vse, takze nebude nutny transcode, pokud je original v jinem, nez baseline profilu

http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC#Levels

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krásná teorie, kterou nikdo nerozporoval, no budiž ti přáno ;) V praxi je problém i s běžnými HDTV ripy seriálů, zkoušel jsem přes 10 přehrávačů (Rock, V, Mobo, K, ... player), nejlepší je Dice player, který si poradí s hw dekódováním h.264, ac3 zvukem přes ffdshow i titulky, ale stejně je to na hranici použitelnosti. A streamovat to extra z PC nebo nedejbože předem konvertovat mi přijde u tabletu za 10 tisíc opravdu zvrhlé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zadna teorie. btw na titulky pozor - casto ty 3rd party softwary dokazou hardwarovou akceleraci rozbit. zkus ten samy zdroj bez titulku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jména sou srandovní. Ale je dobře že po samých chlapech přijde Grey což je holka, a jak všichni ví, tak holky mají lepší multitasking :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.