Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podíl notebooků na trhu s PC procesory překonal 3/4

v serverech to intelu moc nejde.. s vybehovym zen4, co je na konci ery a za mesic nebo dva ho nahradi zen5, se amd dostala na historickej rekord.. co bude intel delat po vydani zen5, co ma 2x rychlejsi avx512 a o tretinu vic jader??

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"...co bude intel delat po vydani zen5..."
To isté čo doteraz = tliachať, sľubovať, odkladať produkty, posúvať termíny a navyšovať príkon svojich CPU

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A překonávat rekordy v počtu revizí serverových (i jiných) CPU před jejich uvedením na trh.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu asi bude odpoved, preco AMD moc nehroti v desktope lowend.

Proste nechaju mid-range predoslej generacie na trhu o nejaky ten piatok dlhsie a funguje tam ako low-end.

Mimo OEM segmentu je asi podiel lowendu na celkovom trhu s procesormi mizivy. Komu netreba vykon, proste si kupi laptop, aj keby mal cely svoj mizerny zivot prezit pripojeny na nabijacke a skvarit sa na jednom mieste na stole.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Do tejto štatistiky som prispel v druhom kvartáli aj ja osobne, hoci som nekúpil laptop, ale mini PC priamo z AliExpressu. Toto je podľa mňa nová kategória PC, ktorá začína skresľovať tieto štatistiky, pretože v mini PC (porovnateľná s NUC od Intelu) sa používajú hlavne mobilné CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S klesajícími prodeji desktopu bych se nedivil, kdyby časem low-end a mid-range pokryli APUčky. Takové 8500G (3 800 Kč) je ideální pro nenáročné uživatele už dnes, a super úsporný. Kdo chce víc, je tu 8600G (4 500 Kč). Ceny půjdou časem ještě níž. Jak budou do budoucna přibývat jádra, tak plebs opravdu nepotřebuje plnohodnotná jádra, kombinace 4+4/6+6 bude více než vyhovující.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá by byla statistika, jaké % ntb nikdy neopustí primární místo svého použití (domov, kancelář). Pro toto jistě nemalé procento je volba notebooku způsob jak si za více peněz zajistit horší ergonomii, nižší dosažitelný maximální výkon, omezenou vnitřní rozšiřitelnost, menší počet vnějších rozhraní, nákladnější servis, zkrácenou dostupnost náhradních dilů, ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Zajímavá by byla statistika, jaké % ntb nikdy neopustí primární místo svého použití (domov, kancelář)."

Takže když laptop používám stále doma (=domov), ale jednou na stole, jednou na gauči a jednou v posteli, tak jsem si měl koupit desktop?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Desktop (pro práci na stole a PC Master Race hraní)
Konzoli (pro gaučové aktivity)
Tablet (pro uspávání v posteli. Sbírka zákonů funguje s dostatečnou jistotou ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou 3 zařízení a stále to předpokládá, že na tom gauči chci hrát a ne dělat něco jiného, jen o něco více užitečného. Třeba dělání účetnictví, sjíždění trhů apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napríklad ja keď seriózne pracujem, tak jedine za stolom, za 27" IPS monitorom a plnotučnou klávesnicou a myšou + Asrock X300 (Ryzen 7 5700G, 32 GB RAM, 2TB NVMe). Či už svoje veci, alebo práca - vtedy cez RDP na laptop ktorý je na polici. Na firemnom laptope priamo nerobím takmer nikdy - malý displej, nemožná klávesnica a myš. Potom máme doma ešte dva ďalšie laptopy - Ideapad pre manželku a starý Thinkpad Yoga 370 pre mňa, keď niečo riešim v garáži alebo u klientov, hlavne teda rôzne automatizácie, fotovoltika...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tojo, ale na práci si připojím laptop do doku a mám hned 2x monitor, klávesnici, myš a dokonce koukám i s větším výkonem než 5700g.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s oběma: osobně jsem pár let jel systémem "vše laptop" a desktop vůbec nepoužíval, pak jsem se rozhodl to přeci jen rozdělit a laptop zůstal víceméně jako záloha, případně jako device na přenášení když mám výjezd. Nejvíce času ale trávím na desktopu, kde je přeci jen násobně větší výkon nejen CPU, ale hlavně GPU. V mém případě i nadmíra RAM, LLM žerou hodně :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen nevím, jak bych s tím desktopem na klíně na gauči při vyplňování "domácího účetnictví" předstíral, že koukám s přítelkyní na debilní romantickou komedii.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

stale nevychadzam z udivu tych cisiel. podla kvality cpu by som cakal AMD 75% a zvysok Intel. Nuz a ono je to naopak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.