Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podíl Windows 10 už neroste ani o procento měsíčně, sedmičky se drží

Doporucuji Windows 10. Vyborny OS!

Ale samozrejme, aby me hned nekdo nenapadl, na zde popularni sunky s Q9550 a dalsi vykopavky to fakt neni vhodne. Windows 10 bych dal minimalne na Sandy Bridge, lepe pak od Skylake nahoru nebo samozrejme RyZen.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš prosím vysvětlit, proč by měl mít tak skvělý vyladěný moderní systém větší hardwarové nároky než Win XP, Vista, W7 a W8?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o vyšší nároky ve smyslu "hrubé síly", spíš o optimalizaci na nové funkce nových CPU (a souvisejících čipsetů).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

+1

Presne tak.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mám to tedy brát v tom smyslu - "Pokud nemáte nejnovější procesor, tak žádné zlepšení nepoznáte." ?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Hodně zjednodušeně ano :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda. Rozdíl je poznat. Systém je svižnější, rychleji bootuje, vypíná se, usíná, probouzí se. Diskové operace jsou taky svižnějsí, díky různým vychytávkám se aplikace spouštějí rychleji. Přecházel jsem z C2Q Yorkfolk @3,2 GHz + 4 GB RAM ze Sedmiček. U toho Core2 procáku je důležitá podpora instrukce CMPXCHG16b. Ty cpu, co jí mají mají i ostatní potřebné (SSE2, NX) Čili přechod doporučuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

System byl sviznejsi po instalaci, ale s kazdou dalsi aktualizaci je pomalejsi a pomalejsi. V podstate me donutil na uplnej prechod na Linux a jediny Windows so mi doma bezi je Windows 10 na tabletu (protoze tam ani nevim jestli to jde preinstalovat a Linux se mi tam zatim dostat nepovedlo) a Windows 7 v KVM, protoze Valve ma absolutne neschopny vyvojare pro Linux...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To co tady kde kdo kritizuje, totiž velkou aktualizaci 2x za rok způsobuje to, že se systém nezanáší tak jako v případě XPček nebo Sedmiček. Ano může to být pro někoho složitější nebo dokonce nepřekonatelný, ale jedná se prakticky o čisté instalace s přenesením profilu a souborů. Čili já žádné zpomalování alá Windows 7 nepozoruji. Přiznejme si, že "čisté" Sedmičky, bez aktualizací jsou živější, než s aktualizacemi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no a aktualizované W8.1 o které se pečuje vydrží roky bez zpomalování. Cesta dvakrát ročně reinstalů je akorát říkat si o spoustu problémů a někdy dost kuriózních. Navíc s příchodem Win8 jsem si na opětovné instalace úplně odvykl - systém jsem přenesl i z platformy AMD na Intel v pohodě, nainstalovaly se ovladače a jelo se dál, stejně jako pozdější přenos na NVme SSD, výměny grafik ani nepočítám, střídání NV i AMD. A pořád běží jak čerstvě instalovaný. I základní údržba jako je použití nástroje "vyčištění disku" dělá divy. Proto nevidím důvod vracet se do doby starých Win kdy se vážně rozesrávaly a reinstalace byly nezbytnou součástí roku jako roční období.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. 9x reinstal 4x do roka, XP zpomalování, reinstal 1x rok, Vista/Sedmičky zpomalování avšak reinstal nebyl nutný, Desítky reinstal/upgrade jako koncept ;) Já s tím vážně problém nemám. Ostatně takto se chová i můj telefon, byť upgrade není 2x do roka, to je fakt.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale zhoršení poznáte hned :D Aspoň mě to donutilo v práci přejít na ubuntu mate. Na vývoj bezkonkurenční. Na pařby bohužel v podstatě k ničemu :(

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx - Windows 10 nejsou vyborny OS ale zpraseny OS!, moderni hw jako Ryzen nebo Coffe Lake rozjedes i na Windows 7 bez straty vykonu a hlavne 7 mas pod kontrolou zatim co W10 se svym chovanim aktivne meni ze dne na den, W7 dokonce podporujou NVMe SSD, alternativou k DX12 ktere mohli byt normalne integrovane i ve W7 je Vulkan a je dokonce lepsi, co se tyce Q9550 neni to zadna sunka ale stale vykonny procesor i kdyz vic zere, 10 na Sandy? vy vite o hw a sw pekne hovno a to bez prominuti, takovych debilu jako ste vy Microsoft i Intel potrebuje, to by sme tu meli ctyrjadra jeste do 2025 za 600€ a vic zmrdane OS jako sou W10 s uplnym sahanim do soukromi uzivatele. Dejte si prosim tabletku a nemagorte, W10 sou dokazany shit!

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nó, s tím Ryzenem pod W7 to není až tak jednoduché. V podstatě se mi podařilo patchnout instalačku tak, aby mi fungovalo USB, ale skončil jsem na NVMe. Sice se našlo, ale fungovalo rychlostí asi 500kB/s a instalace mi vždycky spadla, nebo po asi osmi hodinách instalování nenaběhla. Nakonec jsem to vzdal.

Desítky mi nakonec v zásadě moc nevadí. Dokud u toho jde zmáčknout "Start" a psát příkaz, tak je to OK, pokud se to nezobrazí na celou obrazovku, tak je to na bonus. Z "Metro" aplikací používám kalkulačku a klienta ke vzdálené ploše. Kalkulačka je OK, klient vzdálené plochy taky v zásadě funguje, jenom je nějak doprasené, že když člověk zmáčkne Alt + Printscreen, dá mu to do schránky celou vzdálenou plochu. Zbytek aplikací mám od jiných dodavatelů a ty fungují dobře, takže to jde.

Jo a dokonce nemám ani účet u MS - kvůli povinnosti ho mít se mi na desítky nechtělo, ale stará dobrá instalace bez sítě jej nepotřebuje a aktivace pak taky ne. Nemůžu instalovat aplikace ze Store, ale popravdě mi víc trhá žíly spíš to, že se nemůžu zbavit některých, které mi tam Redmond vnutil. Kdybych měl účet, dal bych takovým aplikacím na store nějaké "pěkné" hodnocení, ale není to moc potřeba, už to za mě udělali jiní. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, neco jsi mel blbe, potazmo jsi mozna sel do blbe znacky?
Ja instaloval minuly tyden W7 s Ryzenem na NVM SSD a problehlo to v poradku. s NVM diskem 960 EVO od Samsungu jsem nemel problem.
To uz jsem eml vic problemu s USB, kde jsem nakonec musel vymeknout a jit koupit PS2 klavesnici pro uvodni nastaveni Windows 7, ktery mi z nejakeho duvodu USB stale ignoroval, byt instalace s modifikovanymi drivery probehla v poradku.
Takze to jde ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

to USB mas aj na 7kovom inteli (a tusim aj na 6kovom). Tiez nejde 7ka instalovat z usb kluca (ako instalator sa spusti, len nevidi HDD), treba cdromka. Ale koho to preboha trapi, ked kupujes novy pc 99% ludi s tym kupuje OEM a ine ako 10 sa kupit neda.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nekupuj skládanej počítač a na OP ušetříš nemalé koruny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lenze ja tie skladane pocitace robim, to je moja robota, za to som plateny ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je taky otázka, kde ty počítače "robíš". Jestli někde na krámě/v servisu, nebo u velkoprodejců (CZC, Alza...), či v montovně jako je zdejší HP - tedy Foxconn.

V prvním případě bys to však měl zvládat (já mám plně funkční 7 na G4560 a problém s instalací z USB absolutně nebyl), ve zbylých chápu... smontuješ HW a co se ti na to přes síť nahraje, to tam je. I tak bys to však v "domácích podmínkách" pro sebe/známé zvládnul... pokud bys měl zájem o obor. Já ve Foxu poznal lidí, co měli za "robotu skládání počítačů"...a přitom o nich věděli prd...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Počkej, co má společného tvá práce s tvrzením, že si automaticky musím u nového PC kupovat konkrétní OS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je potřeba používat čistě USB 2.0 porty, pokud je počítač má. To samé platí i pro klávesnici a myš.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja ted nad tim stravil docela hodne casu. Minimalne u desky co mam Asrock (priste do nej uz nepujdu) a B350 chipset, tak to umelo cist USB jen v ramci Biosu. V momente, kdy se rozjel Win7 install, tak i 2kove porty vyvedene primo z desky prestaly fungovat. Nekde psali, ze se to da obejit tak, ze pouzijes jen 2kove USB, ktere davas do bedny. Ale u mne krabice zadne USB2 porty nemela, tak jsem to nemohl vyzkouset. Takze zbyla jen moznost updatovat instalacku, coz fungovalo a v ramci instalace windows USB fungoval. Nicmene v momente, kdy se pak natahl uz nainstalovany Win7, tak USB zase nikde. Takze to nakonec spravila az PS2 klavesnice...
Kdyz bych to byl vedel, tak jsem tu PS2 koupil hned od zacatku..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Takze zbyla jen moznost updatovat instalacku, coz fungovalo a v ramci instalace windows USB fungoval. Nicmene v momente, kdy se pak natahl uz nainstalovany Win7, tak USB zase nikde."

mno a updatnuls obe wimka ? spousta lidi updatne jen boot.wim a na install.wim coz je to co se pousti po restartu se vykasle...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cece, mozna jsi na to kapnul .. uz jsi to ted neamatuji presne. Ale skoro bych rekl, ze oba ty dva soubory..
Ted je to uz stejne celkem fuk, hlavni ze to jede :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč se s tím párat, když už nějakou dobu na netu je updatovaná instalačka? :)...

http://web.tobynet.eu/obsah/reinstall/windows7.php

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

koukam ze to ma vsechno v sobe..to jsem nevedel :)
..ja tam jeste pridaval i update pro NVM SSD, tak jsem si to delal sam ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tam je taky :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja skladam a WIn7 tam mam zamerne ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, opravdu povinnost mit MS ucet neni, dalsi hoax, ktereho se uzivatele drzi. Ano, MS to nemusel skryt a mohl to udelat prehledneji a lepe, ale da se to obejit. Mam Windows 10 Pro a MS ucet opravdu nemam. Otec ma Windows 10 Home a take MS ucet nema.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stahni si z webu Microsoftu aplikaci Microsoft Kalkulacka Plus, neni potreba Metro aplikace.

Ja nepouzivam na Windows 10 zadnou metro aplikaci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zklamal jsi mě RedMarxu, taková mršina jako Win10 a ty ju obhajuješ. Ta nelogičnost, povrchní grafika jak pro slepy, ve Win10 si připadám jako když win7 přepnu do režimu pro zrakově postižené. Na jednu stranu šílíte z bezpečnostní chyby intelu, na druhou stranu si dobrovolně nainstalujete soft, který sám všechny informace o Vás zabalí a pošle kdo ví kam...
Mám tady pro Vás celkem zajímavou ukolébavku: https://www.youtube.com/watch?v=V_ev1zflmd4

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja z chyby Intelu nesilim, neni vyznamna.

Win10 mam predelane pres ClassicShell, vypada to normalne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Heh Classic Shell... Takže když metro pod novou nálepkou nevidím, neznamená to, že by Windows 1_0 nebyly zprasenina a umožnovaly ti nastavení Gui jako staré dobré Win 7.
Jistě dneska je nemoderní nemít vše ve vektorech a s čistým proporčním "hnusným" stylem.
Ale což 10 jsou na tom v zastoupení ještě dobře. Škoda že Linux je stále v agónii a nedokáže z šílených pokusů Redmontu profitovat ani pár procenty na jejich úkor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lepší než nic, ale v tom případě, proč nemít rovnou místo jakžtakž upravených šmejdů w10 rovnou použitelný systém w7/linux?
Bohužel, vývojář classic shell vzdal boj s trvalými upgrady w10 a přestal upgradovat, classic shell tedy máme při troše smůly jen do dalšího "updatu" toho šmejdu (v práci to na několika pc bohužel již máme, classic shellem to také zachraňuju, aby s tím šlo trochu pracovat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je právě problém toho že Win z roku 2009 nezná soudobější hw, NVme už zná v základu W8.1 a to je notně vylepšený W7 jen s naroubovaným Metrem kterého se dá snadno a rychle zbavit pomocí ClasicShell který je navíc perfektně stabilní. Se Sedmičkama už to bude jen o kutilství jak tam naroubovat jaký ovladač a zda a jak to bude chodit. Čím novější hardware tím větší problémy. Proto se já pořád držím 8.1 protože to je jediné řešení pro toho kdo nechce hodně vousatý systém ale ani nejnovější betu W10. Aktualizace stejně řiditelné jako v W7, žádná přemoudřelá automatika, spolupracují v základu s USB 3 a NVme - a Metro když nechci tak nenavštívím jak je rok dlouhý...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam, jak dlouho jsi delal s Windows 10?

Aby to nahodou nebylo tak, ze sis neco precetl a ted tu hazis moudra.

Ja doma Windows 10 pouzivam a jako domaci system mi to prijde velmi dobre, jako herni to ma DX12, na kterem proste nektere hry jsou a nic s tim neudelas. Nevidim problem v pouzivani Windows 10 na hernim PC.

Ano, muzeme tu diskutovat o vhodnosti Windows 10 pro firemni sferu, ale dnes uz take. Na Windows 10 Pro je mozne odkladat aktualizace az o 365 dni, coz muze byt u firem docela dulezite, ale vcelku souhlasim, ze na firemni uziti jsou Windows 7 stale velmi dobry a asi i lepsi OS nez Windows 10, ale o tom nebyla z me strany rec.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ja jsem nucen pouzivat oboji...a Win10 opravdu neeee, dokud nezmeni tu svoji silenou politiku 2 upgradu rocne a nemoznost kontrolovat updaty...
Pominu design, ktery je vec individualni, v mem pripade naprosto strasny..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

v tom se s tebou shodnu

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

+1 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

o com chces diskutovat :) nic ine ako 10 sa nepredava, nieje o com diskutovat, treba pouzivat to co je.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

win7 240kč...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukaz mi v ktorom velkosklade sa to da kupit, ja su predajca wole! ja nemozem kupit dakde v bazare windows a potom ho predat klientovi. Naviac s 10 je polovicna praca, nainstalujes, kliknes ze update, nataha ti to vsetky ovladace vsetko spravi. Pri 7ke musis niekedy pol dna hladat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Že je pro tebe jako prodejce obtížné prodávat dnes něco jinýho než w10, jde pochopit. To ale není důvod w10 chválit nebo doporučovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je retard platí vědomě za padělky. To už je lepší si ten kód splašit nějak zadarmo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevyuzita OEM licence neni padelek!!! Nemel!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neexistuje nic takového, jako nevyužitá licence za 240 Kč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OEM licence není hmotná a nezaniká v okamžiku, kdy se odporoučí HW, ke kterému byla "přilepena". Pokud byl první prodej licence resp. počítače s OEM licencí učiněn v EU, může se nevyužitá licence legálně prodat. Dokonce se může tato licence použít i ve virtuálním prostředí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano , je to tak. Je to stará známá věc a je to dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako prodejce bych to zkusil:
Kupte si Win10 za ~3000,-Kč, nebo vám tam dáme bez záruky nějakou noname licenci Win7 za 240,-Kč ať si zákazník zvolí co chce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zákazník má to štěstí, že to kupuje od vás, čímž vy jako prodávající porušujete zákon. Nikoliv zákazník, který licenci koupil v dobré víře a má od ní kupní smlouvu, fakturu. Obchod je vždy mezi dvěma stranami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaruka na Windows? :D Dobrej vtip...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu "padelku" bezne clovek od prodejce dostava fakturu. Projde to aktivaci na windows nainstalovanejch z originalni microsofti image a take to projde overenim pravosti...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NA W10 Pro už rok nejdou odkládat aktualizace, ale jen velké updaty (takže ti, co si to před rokem odložili, tak se jim to právě nastavilo). Běžné aktualizace již nejdou spravovat ani přess politiky, jak to šlo před tím loňským updatem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji ty Win10 zkusit. Jdu do nastaveni pocitace a odlozim aktualizace a zakazu restartovani. Odjizdel jsem z domova 13.12 a vracel jsem se 30.12. Ovsem napsalo to, ze je odlozeno az do 12.1, takze jsem to po prijezdu zase manualne obnovil. Jde mi o to, aby se nic nemenilo, kdyz jsem pryc, protoze to potrebuju ovladat na dalku pres NX protokol.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A z čeho asi píšu? Ano, restart jde odložit, ale samotnou aktualizaci ne. Odložit jsou právě jen update, jako Ceator apod. Pokud tedy ještě nemáš verzi před Anniversary Update, tam šlo přes politiky ovládat aktualizace podobně, jako ve WIn7.
Dnes má plné ovládání aktualizacá jen Enterprise.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak myslis, pro me je dulezite, ze vse fugnuje na jednicku a ze se to samo nerestartuje, protoze NX server mam, ze se pripoji az po prihlaseni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano , já už ty desítky vícekrát zkoušel ale vždy to nakonec dopadlo stejně. Nakonec byl format a jiná instalace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

odložení upgradu o 365 dní a odložení aktualizací o měsíc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, prosím jsem úplně hloupý BFU. Potřeboval bych vysvětlit proč Windows 10 nejsou vhodné na Q9550. Sám mám Q6600 jako kancl stroj 4GB RAM a SSD. V čempak využívají Windows 10 tak převratně novější architekturu ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne že nejsou vhodné, nejsou nutné :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na techto starych procesorech nejsou Win10 idealne optimalizovane, MS to testoval hlavne na novejsich procesorech. Proto je lepsi, tam dat vice optimalizovane Win7.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jde to ale dře to, asi tak. Sám jsem cca půl roku provozoval W10 na Q6600 default plus 6GB RAM a 1TB 7200ot. disk. Používat se to dá ale už to naráží na limity výkonu a nízké frekvence. Na čtyřjádře je to pořád nějak použitelné, podstatně hůř jsou na tom dualcore C2D a Athlon/Phenom X2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud na něčem běžela Vista, tak jakýkoliv vyšší systém na tom běží spíš rychleji. Akorát u Win10 je problém s domrvenými updaty, které jsou schopny hlavně u klasického HDD zabrzdit systém na dlouhou dobu, než se "přechroustají". Ne, že by u Win7/8 byly ty updaty lépe řešené, ale není jich tolik a hlavně se to nesnaží updatovat ovladače.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U sportovních diskuzí mě baví Konečný s Winkelmannem, u politických Vaněk a u IT Crha s Redmarxem. Děkuji všem zmíněným a přeji hodně sil i v dalších letech, ať se mohu bavit dál. Díky vám, pánové ! :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobně. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepoužitelnost win 10 na skutečnou práci příliš nesouvisí s jejich trochu vyššími hw nároky, je dána jejich zmetkovitou filosofií.
Nechápu jak někdo, kdo zřejmě věcem kolem pc jinak rozumí, je může doporučovat. Vnímám tě v tomto fóru jako celkem inteligentního člověka, takže mě tvůj kladný názor na w10 dost udivil. Můžeš ho prosím nějak věcně vysvětlit? Od tebe by to mohlo být o něčem a zajímavé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mohli bychom říct, že na to, že desítky byly uživatelům dostupné legálně zdarma, se zase až tolik nevyznamenaly" - Windows 10 nebyli uzivatelum nikdy dostupne zdarma ale za jejich osobni data/soukromi tak bych velice poprosil autora aby v dalsim clanku uz takovouto hloupost nepsal!, dale potvrzuje se co sem napsal pred mesici ze nebyt tehle zmrdnute akce "zdarma" ted by W10 mely maximalne tretinovy podil vuci Windows 7 a to nerikam o tom kdyby byly pro W7 dostupne jak Service Pack 3 + api DirectX 12 jiz integrovane v SP3, nastesti je tu Vulkan ktery hrace uzivajici W7 zachranuje, co se tyka W10 sou stale silene nedodelane, plne chyb a pridavaji do nich kazdou aktualizaci nove pitomosti pro dementy, ja osobne sem predelal desitky stroju ktere meli provedenou akci "zdarma" na W10 zpetne na Windows 7 nebo 8.1, a kdyz to nejde u nejnovejsich na W7 tak to zachranujou prave W8.1. Mam rad silene kecy ze pry je Windows 10 posledni Windows, jo jako ted bude lidska populace uzivat do sveho skonani jenom Windows 10 s 2200 velkymi aktualizacemi, takovyhle blabol vypusti na scenu jenom kolkovanej idiot, IT je dnes rychle se menici odvetvi cili i Microsoft bude muset prijit s novym Windows aby nakopl znova sve prodeje, ja osobne tipuju ze se tak stane po roce 2020.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ms nic nemusi, ms vydava a bude vydavat novy win 2x rocne, len sa to nebude volat win11, win12... ale furt win10 creators update, fall update, janeviem co update. Toto bude minimalne dovtedy, kym ma kluce od miesacky ten sialeny ind. Co sa mna tyka, tak mame doma 2 booky, 2 desktopy. Na win10 som postupne presiel vianoce 2015, januar 2016 booky, vianoce 2017 desktop (lebo naco mi je gtx1060 s win7???) a novy komp na kamerovy system som z logickych dovodov uz kupil s win10. Win10 ma jediny jeden problem = nevypnutelnost automatickych aktualizacii, ktore castejsie daco do**bu ako opravia.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S touhle myšlenkou jsem si také pohrával, protože mě ty Win10 graficky příjdou jak ty indické mini flash hry. Pokud to opravdu programujou indi, tak se pak nedivím ničemu... Ahold posílá zpracovat faktury do indie, E.ON zas do Vietnamu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych nevěděl, že to myslíš vážně a dle tvého podivného veletoče kdy jsi nedávno začal zatracovat Linux a obdivně propagovat právě Windows 10, ode zdi ke zdi, tak bych ti zatleskal za ... tu ironii a trefný černý humor!
Mně to podstatou může být jedno. Ať si každý používá a chválí nebo haní dle svého, ale vím že na mém jednojádrovém AMD Sempronu 140 a se slušnější grafickou kartou a s SSD a s dostatkem paměti to Windows 10 jako takové běhá stále slušně ... jenže.
Už asi 4. rokem jsem přesedlal na z 97% Linux a co to pořád ti kritici k Windows 10 (u mne zkušenost oněch 3% provozu) mají, že?
Teď kolem Vánoc jsem ten poměr ale obrátil, tj. jedu tak z 90% na Windows 10 a protože po dlouhých letech jsem se (po letech odmlky) nostalgicky vrátil ke klasice RPG tj. hrám jako Gothic a Risen.
A trpím! Trpím!
Pominu drobnosti jako že stále se mně nepodařilo ve Windows 10 docílit jaksi stability už jednou nastavení zobrazovaného času, taková podstatou hovadina. Ale vlezlost, kdy si dojdu krátce na WC a šup najednou tam mně běží navíc ony aktualizace, dokonce když už tam konečně při hře v souboji vítězím (po 1/2 hodině marného opakování) nad příšerou a zase šup a vnutí se tam ta jejich aktualizační obrazovka, nebo dochází k viditelnému zpomalování z mně neviditelných důvodů a že nejsem schopen potom psát v e-mailu nebo v LibreOffice ani ve slově za sebou písmenka ... tak to je od pohledu hrůůůza!
Tady při těch hrách (ano si nechci jimi ten nainstalovaný Linux prznit a tak jsem je dal zvědavě do Windows 10) tolik o moc nejde tj. jen o mé nervy, ale před časem jsem byl na PC a Windows a internetu 100% závislý i při podnikání: těžko bych skousl, kdybych měl u sebe v kanceláři klienta, dával s ním do kupy smlouvu a najednou ... otěže nad mým počítačem a takhle svinsky si ta desítka woken přebrala!
Tudíž asi okamžitě (nyní mě to tolik nepálí) bych příměrem hledal kde nechal tesař díru ... a byl by ten návrat k Windows 7.
Formálně dle statistiky bych byl asi potom vykazován stále jako uživatel Windows 10 ... ale ve skutečnosti bych tam měl to číslo 7 a dál to nebudu raději rozepisovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... to bylo určené pro Redmarx.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aktualizacie na win7 sa chovaju presne rovnako, preto je nutne ich vypinat a aktualizacie robit "raz za cas" rucne. Ak ich niekto nevypina, tak nieje rozdiel medzi 7a 10

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to je právě to. U Win 7 lze aktualizace vypnout jednoduše, či nastavit na to jen upozornit. U W10 to nejde.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak jak v tomto smyslu píšeš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kromě toho si pak taky člověk může vybrat, které aktualizace chce nainstalovat a které ne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je tam nastaveni, aby se aktualizace provadely v nastaveny cas, ja tam mam nastaveno, ze od 2.00 do 8.00 v noci. Me to teda netrapi. Mozna, ze to ve Win10 Home neni, pouzivam koupenou verzi Win10 Pro. Jestli to v Home neni, tak je to blby, zkusim to zjistit, otec ma na notase Home.

Nic m,i nepada, nic se mi nezpomaluje. Vse funguje perfektne. Bud mas neco spatne - ovladace nebo nejaky nekompatibilni hardware. Je to divne, ze ti to zlobi.

Asi se to muze zdat, ze jsem proti linuxu, ale neni to tak. Nemam v podstate problem ani s jednim. Jsou jiste chyby v linuxu a jsou i ve Windows. Ja presel na Win10 hlavne kvuli hrani PC her. Kdybych nehral, tak asi nemam problem mit Ubuntu na PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dobe uvedeni W10 jsem si rikal ze W7 jsou zrejme me posledni Windows a zatim jsem nazor nezmenil.
Jinak: http://www.thewindowsclub.com/turn-off-windows-update-in-windows-10

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že velký podíl na tom má také celkové zpomalení prodejů a upgrade desktopových počítačů. Pokud by se v současné době obměňovali počítače jako v době nástupu W7 tak by to asi také vypadalo jinak. Pravda je taková, že dnes mě nic nenutí vyměnit mé 5 let staré PC a většina obyčejných uživatelů vymění systém až s nákupem nového železa.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, XPčka jedou. Tři roky po ukončení podpory kolem 5 procent podílu. „Kdo z vás to má?“ Dokonce to má podíl srovnatelný s Windows 8(.1), kterým teprve za pět dní končí hlavní fáze podpory! (mimochodem pro mě aktuálně nejlepší Windows).
Prostě XPčka zase jednou psala dějiny. Jsem sám zvědav, jestli je v tomhle sedmy trumfnou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

xpcka su vo firmach a vsade tam kde je treba mat 32bit windows, kde funguju dos aplikacie. Aj dnes je dopyt po novych pc s XP, priklad: testovaci pristroj na nite, ktory robi to, ze zoberie klbko a cele ho natrha na cojaviem 40cm kusy. Meria silu akou sa to trhalo a robi z toho statistiku. No a soft pre ten pristroj funguje len na 32bit XP, na nicom inom. Darmo sme im tam dali novy komp, museli sme najst stary s xpckom.
edit: dalsi priklad... pri dostavbe JE mochovce 3.a 4. blok davno pred tym funguje virtualne riadiace centrum. Softwarovo sa simuluje elektraren. Vsetky pc co tam maju su na xpckach.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To všechno by měly být počítače, které nejsou vidět na síti. V práci jsem počítače, pro které nejsou bezpečnostní aktualizace, musel nastavit tak, aby neviděly nic než místní síť. Takže ty do těch 5% započítané nejsou ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I toto vyřeší dobře nastavený FW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to myslíš? Bezpečnostní aktualizace na Windows XP chodí stále a není jich zrovna pomálu. Na počítačích, kde máme připojené čtečky a jednou za půl hodiny se načte 20 štítků, nemá smysl nic vylepšovat. Načtu štítky, PC, disk a monitor se za minutu uspí a tak dokola.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, jak stary mas hardware a jestli mas s cim srovnavat. Kdybys treba pracoval pravidelne i ve Win7 nebo Win10, tak bys treba nenapsal, ze XP jedou.

Za me teda nebyly dobre jen Win8. Jinak nemam problem, pouzivam Win10 a Win7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám tam jeden starší hardware, na kterém jsou použitelná jen XPčka, byť tam jde nainstalovat desítky. Je to starý Atomový netbook.
Na všech strojích, kam se ten OS podaří nainstalovat, je subjektivně nejsvižnější XP, pak 7 a až pak 10. To nejde okecat, to tak prostě je. Menší footprint, méně dat ke zpracování, znatelně rychlejší odezvy. Jednoduchá matematika.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

+1, toto je presne aj moja skusenost, matematika sa okecat neda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je zhouba komerčního SW od firem s rozvinutým manažerským řízením. Když už jsme za to zaplatili programátorům, tak to uživatelům musíme nacpat, jinak bychom byli za blbce :) Pak se po čerstvém spuštění PC otevírá Open file dialog 2-3 sekundy, spuštění souboru s administrátorskými právy na tu samou dobu zhasne všechny displeje počítače a nebo Ovládací panely se sice otevřou rychle, ale ikonky se do nich načítají a přeskládávají ještě nějakou sekundu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Také držím několik pracovních PC s WXP (POS mod). Ostatně, proč drbat do něčeho, co spolehlivě funguje, že?
Vše ostatní na W7 SLIC... 30.12. jsem si "zarezervoval" licence na W10... a byť se o tom nepsalo, tak i BIOS SLIC verze W7 bezproblémově proběhly na W10 (Pro i Home). Zřídil jsem si k tomu i účty pro spárování licence s účtem... pro případnou obnovu licence při výměně hw :-) Tak uvidíme, až nastane čas Čé...

P.S. Mám tu dokonce jednu PIII s W95 sr2, W98 a W2000... jen tak jako památku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Schovavam si jako pamatku funkcni Pentium 200MMX s Windows Me a Pentium 4 s Windows XP. Oboji dnes uz samozrejme nepouzitelne, ale urcite nebudu vyhazovat. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně, 8.1 byly za vyvrhele, ale ve světle zbastlených 10 a zastarávajících 7 nic lepšího není....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win8.1 mam pripraveny jako plan B. Tri roky podpory navic oproti Win7 jsou pro muj klidnej spanek zatim dostatecny. Ale realne jde jejich "trvanlivost" ruku v ruce s Win7. Jakmile padne zastoupeni Win7 a programy je prestanou podporovat, velmi pravdepodobne zariznou rovnou i podporu Win8.1. Sice je to novejsi system, ale uz ted ma 5%, tak co teprve za par let, tim uz se pak nikdo zabyvat nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navrch lehký a profláklý hack registru a vaše Windows XP POSReady 2009 mají aktualizace do 2019 ;)))
Mimochodem POSReady verzi mají i Win7, jestlipak bude jejich "upgrade" z běžných 7 stejně snadný, jako to bylo u XP ? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem dospěl k tomu, že Win8.1 po doplnění o Classic shell jsou velice použitelné a na rozdíl od Win10 se sami nerozbíjejí a nemění pod rukama...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Víte co mě na windows 10 štve ? Každý půl roku upgrade, který trvá hodinu a pokaždé trnu, co mě to na kancl strojích udělá za neplechu. Nabídka start v dlaždicovém provedení. Neustálé přidávání a odebírání programů ze strany MS. Zcela nepoužitelný e-mail klient. Postrádám nějaký jednoduchý program na střih videa, nebo úpravu fotek. Microsoft store stále chudý na využitelné aplikace. Nostrifikační lišta jen otravuje. A já vím, dá se to upravit k obrazu svému. Ale ta úprava mě zabere mnohem více času než-li na windows XP, nebo windows 7. MS místo aby se mě přiblížil se ode mne vzdaluje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

si pleties aplikacny sw s OS. Za dalsie dlazdice sa daju vsetky dat dop...rec, das si tam len tie ktore potrebujes, alebo nedas ziadne. Kedze v 10ne vyhladavanie dali zo startu von, tak v podstate do startu lezies len ked chces vypnut pc. A ani to nemusis, lebo prava mys->vypnut/odhlasit->vypnut

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale proč bych to dělal, když Win7 to má všechno lepší? Win10 má jen jednu killer featuru (mimo supportu) a to že Win+<tečka> zobrazí výběr xichtů a vloží jako unikód znak (ale bohužel to rozbije ukládání příspěvku tady na diitu :D)
Všechno ostatní je buď stejný, nebo horší než ve win7. Howgh.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsou idi co nabidku "start" pouzivaji a chteji pouzivat... Ja standardne vsude, kde je Win8 nebo Win10 intaluji zasadne Classic Shell..prtoze se neminim s debilitou MS zabyvat..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No, a já patřím mezi ně, protože mám zásadu zasrat si Windowsy co možná nejméně. Navíc - sice chápu výhody věcí jako Classic Shell, ale na druhou stranu si musím na ty nový hověziny zvykat, protože pak potřebuju řešit problémy u lidí, co tohle nemají, a potřebuju se v tom i tak vyznat. A já jim to tam nechci instalovat - ještě by si mohli říct, že jsem ty Windowsy opravil a že teď už nejsou tak špatný ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

At si kazdy pouziva co potrebuje, i ten Mrkvosofti nesmysl :)
A jinak Vas chapu, ale osobne bych jim tam nahral taky Classic Shell :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak v Ubuntu 14.04 , 16.04 první co udělám je instalace classic menu. Potom teprve jedu dál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hod si tam Classic Shell a mas klid od MS nabidky :) Thunderbird na maily, Firefox, Vivaldi nebo SeaMonkey na web. VLC nebo KMPlayer video prehravani. Editace videa zaisi, co delas...
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten upgrade každý půlrok je fakticky největší silnou stránkou a slabinou Windows 10 v jednom. A protože u mě převažují negativa této vlastnosti, zůstávám u Windows 8.1.

U Windows 8.1 platí, že to je systém blíže sedmičkám než desítkám a má to některé vlastnosti, které se mi líbí a které v sedmičkách už nejsou (zase to nemá některé věci, které mají sedmičky - prostě takový kompromis mezi).

Ladím si vlastní customized instalaci Windows 8.1 a jsem už ve stádiu, kdy tam od instalace není jediná metro aplikace (včetně Store, OneDrive apod.) s výjimkou nabídky Start a toho metroidního Nastavení. Jinak je to clean jak sviň :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady je zase zainzenyrovano.
Jsou W10 nejnovejsi, nejbezpecnejsi a nejlepsi z hlediska podpory noveho HW, noveho SW, novych technologii? Hadam, ze i uplni tupci v diskuzi odpovi na vsechny otazky ANO (stejne jako ve volbach;)
Tak o cem je tu rec? Ze je nekdo nema rad uz jenom z principu? Ze naprosta vetsina nadavacu ma linux a jen si leci mindrak? Tak na ne nereagujte no:)
Ale ted k samotne statistice, proste ji neverim, je to IMHO uplna blbost. Rika se, ze za rok se proda 200-250 milionu pocitacu, uz nejaky rok a dva jsou to z hruba 100% pouze s W10. Domaci skladacky tvori zcela zanedbatelne procento a ani tam si nemyslim, ze by si novy pocitac nekdo plevelil 10 let staryma 7kama nebo treba XPckama, ale ano, jednotky kusu se najdou, ale v te ctvrtmiliarde nepredstavuji nic.
Kdyz rekneme, ze jsou treba 4 miliardy pocitacu s windows a nijak dramaticky celkovy pocet zarizeni neroste, jen se vyhazujou nove za stare, tak se rocne obmeni treba 5% pocitacu a 1.25% pribyde. Hm, to je vlastne dost smutne, kdyz se na to tak divam:) A mozna i 1% z tech pocitacu budou obmenene pocitace uz s 10kama, takze treba jen 4% je narust. Kdyz jsou tedka v pulce, tak 4% narust W10 a logicky pokles <W10 je dohromady treba 8% (ikdyz tady jsem asi ustrelil a matematicky to nedava smysl:), tak pak je pod procento mesicne celkem realne. Tak mozna to neni blba statistika. Jeste jsou lidi, co stare vergly upgradovali, coz uz se nedeje, takze bude to pozvolnejsi. Lidi si taky zvykli na lagroidy a to, ze upgrady vlastne neexistujou, tak to asi neresi ani u PC.
Microsoft udelal chybu, ze si podrezava sam pod sebou vetev. Videl, jak strasna chyba byla dlouha podpora XP a ted dela to same s W7. Mel proste vydat W7 SP2, ktery by byl defacto W10 a basta a W7 SP1 zariznout, pripadne dodavat jen kriticke updaty na architektury, ktere nebyly zpusobile pro SP2. SP2 melo do W7 dostat UWP, protoze takhle s UWP zavreli dvere pro pulku pocitacu a kdo by v tom teda vyvijel? Logika microsoftu me fakt neprestava udivovat. Bud meli udelat SP2 pro W7 s UWP nebo dat UWP do W7 jako volitelne rozsireni, modul (chuj na to, ze by mel treba 2GB) treba jako .NET a pri spusteni UWP aplikace by si proste koncovy uzivatel doinstaloval UWP. To byla strasna chyba a to UWP totalne zabiji, presne tech 50% PC s W7, ale microsoft ridi debilove, tak co dodat?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako Vás nezajímá diskuze místních inženýrů, tak třeba mě nezajímá, čemu věříte a čemu ne. Přes značnou délku Vašeho příspěvku jste se opomněl zmínit o zcela zásadní věci. Že totiž Win10 mají zcela jiné licenční ujednání, než Win7. Proto nemohly být Win10 jen SP2 pro Win7. Z toho je názorně vidět, že sběr osobních dat uživatelů je priorita MS, nikoliv konspirativní teorie. A proto tolik místních inženýrů Win10 nesnáší. Chápu, že pro Vás to nemusí být důvod. Zřejmě jste na EULA řekl ANO (stejně jako ve volbách). I to je mi jedno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Byt mene konkretni by asi neslo co?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Množství PC s Windows připojených na Internet se odhaduje kolem 1,5 miliardy místo 4 miliard. Už jen kvůli tomuto nesprávnému předpokladu se ubírá výpočet špatným směrem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Jsou W10 nejnovejsi, nejbezpecnejsi a nejlepsi z hlediska podpory noveho HW, noveho SW, novych technologii? Hadam, ze i uplni tupci v diskuzi odpovi na vsechny otazky ANO (stejne jako ve volbach;)“

Nejnovější? No, asi ano.
Nejbezpečnější? Desítky? Mno, jak pro koho ;)
Nejlepší z hlediska podpory nového HW? Asi ano. Nového SW? Asi ano. Nových technologií? Asi ano. A kdo to kurva jako chce?
Jo, pokud chcete být early-adopter, tak ano. To ale nic neříká o tom, že ten systém je vhodný pro většinu uživatelů.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mas v tech "100% pouze s W10" zasadni nedostatek, ktery je zpusobeny tvoji zaslepenosti. Uz kdyz si sem chodil jako BTJ sem ti opakovane psal, ze velke firmy (jako napriklad dell) stale jsou schopny dodat pocitac i s win 7. Toto stale plati... je to bezne a verejne nabizena moznost v konfiguratorech.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mas principielni chybu v tom, ze te statistice neveris. Procentualni zastoupeni OS, stejne jako Web prohlizecu je asi jedna z nejjednodussich analyz (ve srovani s jinymi), protoze jsi to schopny detekovat pres prihlasovani na webech. Pak potrebujes nejaky solidni model, kde ty informace posklada rozumne dohromady. Tahle statistika je podle mne na mile lepsi, nez nesmysly typu steam a spol. ;)
Jinak problem W10 nejsou W7 a jejich podpora, ale W10 samotne a zpusob jakym je MS pozmenil. Pokud by zmenil par zakladnich veci, typu moznost kontrolovat Updaty, zrusil nesmyslne 2 upgrady za rok, ktere prinaseji problemy a nesnazil se win10 neustale navazovat na nejake cloudove sluzby a vyuzivat data uzivatelu ke svym (doufam, ze jen svym) ucelum, tak vlastne neni moc duvod na Win10 neprejit, byt zadny zazrak to teda fakt neni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až bude taková odlehčená verze W10 k mání tak poroste ten podíl určitě rychleji.
https://diit.cz/clanek/microsoft-predstavil-windows-10-china-government-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem se nechal zlákat na přechod ze sedmiček na desítky. Fungovali mi dobře ovšem po pul roce se mi nainstalovala podzimní aktualizace a bylo po srandě. Aktualizace mi funguje jen do prvního restartu pc. Potom přestane fungovat tlačítko start, tlačítko vyhledávání, centrum akcí atd. system se zpomalí a je prakticky nepoužitelný. Když se mi po velkém úsilí podařilo vrátit předchozí instalaci druhý den se aktualizace opět stáhla. Postup kterým jsem system obnovil tentokrát už nefungoval a tak jsem opět ztratil hodiny hledáním postupu jak vrátit předchozí instalaci. Ve 4 ráno jsem skončil úspěchem. Příští den ve dvanáct hodin se mi aktualizace opět nainstalovala. Navrácení systému mi dalo zase dost práce, protože opět nefungovalo více součástí než předtím. Ze zoufalství jsem vypnul službu Windovs update a byl pokoj. Po dvou měsících tedy 24. prosince jsem službu zapnul v domění že chyba byla už opravena. Po nainstalování všech aktualizací vše fungovalo. Bohužel jen dva dny. Potom stejný problém s tím rozdílem že po pádu systému už nefungovalo nic přes co bych se mohl dostat do služby wind. update a vrátit předchozí instalaci. Nakonec jsem se dozvěděl jak vrátit předchozí instalaci vypnutím napájení při nabíhání systému. Okamžitě jsem vypnul službu Wind. update a čekám s nechráněným systémem až MS tuto chybu opraví.
Tak to jsou moje zkušenosti s Wind. 10.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 jsou tak uzasne, ze cela nase korporatni firma bezi stale na sedmickach.. A zatim se neuvazuje ani o te Long service verzi, kterou Microshit v tichosti nabizi...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro tu prdel jsme na silvestra cca v 22:00 využil možnost bezplatného upgrade, ne že bych toužil po 10,ale SSD disk šel pryč z PC, Win 7 byly bezpečně z klonovány na novy SSD a tak jsme ten starý upgradoval, jen přesvědčit upgradovací stránku aby mi nabídla spustitelný ugradovací exe zabralo 30 minut. Pak se to upgradovalo celkem v pohodě , dokonce to najelo a já to pak vítězně smazal . Čili MS smaž si jeden kus z toho růstu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme u hororových příběhů s Windows 10 , zmámy byl 7 měsíců mimo mimo domov a když se vártil volal mi, že má problém nejdříve s internetem , že to vůbec nejde, pak i s PC že to všechno nějak trvá ( má nějakou základni i3, ale disk jen WD Blue a pomalý internet.
Zkoumáním jsem zjistil, že internet jde, ale zcela ho zabilo stahování upgrade, PC také jde ale zcela ho zabily služby jako Windows Defender, RunTo Clic z office, fakt by mě zajímalo proč tak usilovně prohledávají disk a k čemu to vůbec je a samozřejmě Windows update.
A ted příjde to nejlepší myslel jsme, že když přijde na to že je třena Windows 10 upgradovat tím velkým způsobem, tedy že se vlastně stahuje nová instalace 3.6GB že se vždy stáhne nejnovější a předešlé (zastaralé) se přeskočí,
A hádejte co milé děti kulové stahovali se dvě velké aktualizace čili celkem před 7GB píčovin od dět indických zmrdů z MS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

hmm..incrementalni zpusob updatu. Zbyva otazka, jestli fyzicky update opravdu predchozi verzi potrebuje a nebo je to jen 'jednodussi' zpusob, jak si nepridelavat moc prace..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna znama zase kazdy rano odklikla, ze chce update (creator), a zhruba po trech hodinach ji to hodilo chybu, ze update nelze byt proveden (coz taky odklikla) a takhle to slo kazdy den... (kazdy den 3.7 GB download)...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ma dost mista na disku?
Moje znama ma nejaky netbook, ktery nejaky genius navrhl s 32GB Flashkou. Takze se ji tam zadny upgrade neni schopen vubec provest..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to by snad ten update měl dokázat předem spočítat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial to nevie spocitat.

Ja mam takych dvoch kamaratov (jeden tablet s klavesnicou 32GB SSD a 1,5 GB RAM; druhy Lenovo Yoga s 32GB flash a 2GB RAM).
Spolocne mali:
4GB recovery
po aktualizaciach pred upgradeom ~20 GB windows 10
MS Office cca 3GB
Dalsie programy, browser + uzivatelske data 2GB

1. uzivatel spolu obsadene miesto 29GB - volne ~3.5GB
Aj ked windows VIE, ze tam je ukrutne malo volneho miesta, tak instalaciu stiahne. Nasledne aj tak aktualizaciu susti, aj ked tam zostalo len velmi malo miesta. Po spusteni instalacie vyhlasi, ze nie je dost miesta na disku a potrebuje aspon 8GB volneho miesta na upgrade, nasledne installaciu rollbackne (vrati do povodneho stavu) a spusti ju nasledujuci den s rovnakym vysledkom. Uzivatela necha s takmer ziadnym volnym miestom na disku.

Druhy uzivatel mal viac browserov a este viac programov a volne miesto len 700 MB. Zistil som, ze uz predchadzajuce bezpecnostne aktualizacie na pozadi skoncili neuspechom a uplne znefunkcnili bezpecnostne aktualizacie. Nemalo to vplyv na upgrade, ktory sa mu tam na pozadi vzdy stahoval, aj ked mal len malo volneho miesta. 3 mesiace za sebou sa mi stazoval, ze ma velmi pomaly notebook, ze uz mu to lezie na nervy. Lebo retard windows nevie pochopit, ze ked je malo miesta, tak sa to nema pokusat stahovat!

Po Diskcleanupe, pouziti DISM a vymadzani obsahu adresara Download v SoftwareDistribution, vymazani vsetkych tempov, cache, historie, odobrati nepotrebnych office aplikacii, vypnuti hybernacie som naskrabal asi 6GB miesta a instalacia uz bezala dost dlho, ale aj tak zlyhala.

Tak som nakoniec nastavil manualne SWAP na 100 MB (predtym automaticky cca 1.4GB), a upgrade skoncil crashom s vynimkou nedostatok pamate! Tak som SWAP navysoval az do cca 650MB kedy uz upgrade nepadol, a sucasne sa mu podarilo nainstalovat.

S prepacenim, ale nasrat na taku robotu! Obesit toho cloveka, co navrhol notebooky s 32GB miesta pre windows 10 OS (jeden bol Windows 8.1, ale ten sa sam jedneho krasneho dna aktualizoval na 10ku).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kontaktoval jsem ohledně tohoto problému podporu MS. Nebudete věřit co jsem se dozvěděl.
Moje dva roky stará základová deska asus nepodporuje wind.10 a tak mi bylo doporučeno koupit jinou základovku aby byla umožněna aktualizace 1709.

TOHLE JE VAROVÁNÍ PRO VŠECHNY CO PŘEMÝŠLÍ O PŘECHODU NA WIND. 10. KDYKOLIV VÁM MŮŽE VAŠE PC PŘESTAT FUNGOVAT PROTOŽE NĚKTERÝ Z KOMPONENTU PŘESTANE BÝT KOMPATIBILNÍ S NOVOU VERZÍ WINDOWS.

Je logické když jsem upgradoval z Wind. 7 že komponenty mého pc jsou kompatibilní v Wind. 7.
MS tohle ale vůbec nezajímá. Hlavně že maj čárku za další ulovenou ovečku. Dneska vyměním základovku, zítra přestane panstvu vonět můj ssd pak procesor. Nezbývá mi než přejít zpět na W7.

Také jsem se nechal zlákat na přechod ze sedmiček na desítky. Fungovali mi dobře ovšem po pul roce se mi nainstalovala podzimní aktualizace a bylo po srandě. Aktualizace mi funguje jen do prvního restartu pc. Potom přestane fungovat tlačítko start, tlačítko vyhledávání, centrum akcí atd. system se zpomalí a je prakticky nepoužitelný. Když se mi po velkém úsilí podařilo vrátit předchozí instalaci druhý den se aktualizace opět stáhla. Postup kterým jsem system obnovil tentokrát už nefungoval a tak jsem opět ztratil hodiny hledáním postupu jak vrátit předchozí instalaci. Ve 4 ráno jsem skončil úspěchem. Příští den ve dvanáct hodin se mi aktualizace opět nainstalovala. Navrácení systému mi dalo zase dost práce, protože opět nefungovalo více součástí než předtím. Ze zoufalství jsem vypnul službu Windovs update a byl pokoj. Po dvou měsících tedy 24. prosince jsem službu zapnul v domění že chyba byla už opravena. Po nainstalování všech aktualizací vše fungovalo. Bohužel jen dva dny. Potom stejný problém s tím rozdílem že po pádu systému už nefungovalo nic přes co bych se mohl dostat do služby wind. update a vrátit předchozí instalaci. Nakonec jsem se dozvěděl jak vrátit předchozí instalaci vypnutím napájení při nabíhání systému. Okamžitě jsem vypnul službu Wind. update a čekám s nechráněným systémem až MS tuto chybu opraví.
Tak to jsou moje zkušenosti s Wind. 10.
Konta

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že se občas nějaký výrobek nepovede je normální , zkrátka se vyrobí zmetek , ale je zarážejicí s jakou agresivitou se to vnucovalo všem , spousta lidí tím zabíjela čas místo toho aby pracovala na něčem užitečném. No a tady se dočítám že nelze ani vypnout aktualizace. Co to je shitt? Taky jsem měl svého času složku tuším global download plnou.To mě opravdu namíchlo. Koupil jsem si os za peníze aby mi fungoval a ne aby to stahovalo něco o co nemám zájem a ke konci té agresivní kampaně dokonce už nebylo ani tl.jak to dmítmout.Naštěstí se to dalo obejít. Nebýt té agresivní politiky jejich marketingu nejspíš bych dneska už ty w10 měl a laboroval bych jak je vylepšit ale takhle zatím o nich nechci ani slyšet a díky tomu jsem se začal mnohem více kamarádit s Linuxem protože tuším , že jiná cesta asi časem nebude .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jen tak pro zajímavost o jakou jde desku a procesor?
Jinak, co to tak pozoruji tak mi přijde že MS postupně zvedá laťku u každé další verze. Zpočátku běhaly 10 velice dobře i na starých dvoujádrech C2D a AMD X2, v posledních dvou verzích už se silně zvýšila zátěž na procesor. Podle mého se budou snažit postupně vytěsnit hw co ještě nemá UEFI, tj SB platforma. A klidně se může stát že od další verze už budou bezproblémové jen desky s W8 ready...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podzimní aktualizace mi přestala fungovat na této konfiguraci:

Operating System
Windows 10 Home 64-bit
CPU
AMD FX-8350 20 °C
Vishera 32nm Technology
RAM
16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 937MHz (10-11-10-30)
Motherboard
ASUSTeK Computer INC. M5A78L-M PLUS/USB3 (AM3R2)
Graphics
VH203 (1600x900@60Hz)
1024MB ATI AMD Radeon R7 200 Series (Sapphire/PCPartner)
Storage
59GB ADATA SX900 ATA Device (SSD)
931GB Western Digital WDC WD1003FZEX-00MK2A0 ATA Device (SATA)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm čipset 760 a bez UEFI, to spíš hraje do karet mé teorii. Vrátil bych se k W7 nebo W8.1, tyhle staré platformy budou na W10 čím dál problematičtější. Nebo aspoň sehnat W10Pro či LTSB kde upgrady jdou odložit o rok a nechat fungovat jen bezpečnostní s maximálním měsíčním limitem. Home jsou ten nejhorší bazmek ze všech edic 10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem četl někdy v říjnu že podzimní aktualizace má problém se správou některých ssd disků a po restartu dochází ke ztrátě systémových souborů. Že prý MS na tom pracuje. Byl tam popisovanej přesně ten problém co mám. Navíc po prvním pádu kdy ještě něco fungovalo jsem se díval na chyby systému a byly jich tam mraky. Když jsem rozkliknul podrobnosti bylo tam soubor xxx nebyl nalezen soubor yyy nebyl nalezen atd. Nevím jaký vliv na to může mít základovka, tolik tomu nerozumím. Celý mi to připadá nějaký divný. Oni nikdy nepřiznaji pravdu. Je lepší to hodit na výrobce komponentů. Navíc vypadá, že na tom pracovali. V říjnu to selhalo vždy po prvním restartu ale v prosinci to fungovalo celé dva dny a přežilo to spoustu restartů. Celé mi to připadá že při tom vylepšování něco pohnojili. Ten problém asi postihuje málo uživatelů tak co by se snažili mají spoustu jiných a opravdu obrovských problémů. Můj známý co dělá v pc servisu z desítek šílí. Neustále jim tam chodí davy lidí kterým po nějakém vylepšení přestaly desítky pracovat. A že takovou opravu v servisu nevyřeší pár stovek je jasný. V celosvětovém měřítku to musí být obrovské množství postižených lidí a neuvěřitelné množství peněz za opravy. Není to tak, že když si na netu občas někdo stěžuje tak vlastně o nic nejde. Většina lidí tomu nerozumí a tak si nestěžují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win10 bohuzel presne zapadaji do lidoveho rceni.."Z hovna bic neupletes". 2,5 roku to pozoruji a porad to stejny. Cely ten koncept silenych 2 upgradu rocne, je naprosto nesmyslny. Kdyz si vezmes, kolik na PC exstuje kombinaci ruznych veci, do toho s kazdym updatem pridaji "sva vylepseni" ve kterych jsou samzorejme dalsi chyby, ktere se teprve casem ukazou, atd tak V MS museli uplne ztratit rozum.
Nejhorsi Windows..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vitej do klubu "MS sympatizantu" :) Mrkvosoft, ktery dela vse pro zakanika :))))
Ja vypnul aktualizace Windows v momente, kdyz zacali ty "vynucovane" updaty..a presvedcuji se porad, ze jsem dobre udelal, kdyz jsem si tenhle bazmekt nenechal nainstalovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono az desitky prejdou ten kockopsojdni prerod a vyprsi podpora sedmicek, tak se to rozjede. Po roce 2020 pravdepodobne prejde na desitky vetsina firem a vsechny urady a to tou statistikou zahejbe daleko vice.
Zdejsi geniove cca pred rokem predvidali, ze podil desitek bude dokonce klesat. Tehdy jsem to nechapal, nic tomu nenasvedcovalo a ani ted tomu nic nenasvedcuje. Trend je porad stejny.
Duvodu, proc zustavat na sedmickach je spousta, duvodu, proc prejit na desitky, je taky dost.
Ano, desitky maj par otravnych featur, napriklad pri poslednim cistym reinstalu se mi zacly savy z Falloutu odesilat do OneDrivu... protoze mam asymetriku vdsl, prisel jsem na to jen diky tomu, ze net skoro nejel. Je to teda problem na strane Bethesdy, proroze jiny hry to nedelaj, ale i problem onedrivu, ze to nejde lepe nastavit. Stejne tak me sejri vic veci, ktery bych chtel mit jinak... no ani na sedmickach neslo vse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.