Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podíl Windows 10 vzrostl nejvíce od vydání

Za poslední týden jsem je ve svém okolí vracel asi 8 instancí "nechtěných" W10 - a to jen proto, že něco přestalo fungovat. A je otázka, kolik lidí se vůbec nezvalo...

edit: Takže já mám jasno. Ten nárůst jsou BFU, kterým se "to samo". :-)

+1
+80
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně to tak bude.

IMHO vracení není do budoucna dobrý postup. Spíš by to chtělo věnovat ten čas řešení toho, co "nejde".

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

Pokud donutíš výrobce HW, aby podporovali legacy věci, nemám s tím problém, vlastní image Win10 s vyházenými sračkami, který se chová jak já chci, už mám. ;-) Dalo to sice více práce než Win7/8, ale nakonec se to podařilo.

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Do jakého budoucna proboha? Té xindl musí Microsoft dát urychleně do pořádku jinak žádná budoucnost nebude prostě. A kdo se má věnovat tomu co nejde? Uživatel? Tys byl trouba odjakživa, ale tos fakt přehnal. Peněz za to chtějí nehorázně, lidí buzerujou, chovají se jako prasata a já se budu věnovat tomu co oni zprasili? To si děláš kozy normálně.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Sklapni, ubožáku.

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Zlatý Ládík - no-Xi, navrhuji BAN pro tohoto výtečníka!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

IMHO většina lidí nechce investovat čas do něčeho co by mělo fungovat. A pokud rejpání se v OS není něčí zábava, je to vyloženě pragmatický přistup.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

MS má jediné štěstí, že lidé obecně jsou líní a nechce se jim učit pracovat na Linuxu a nebo nejsou dostatečně bohatí, aby si koupili desktop s jablkem a učili se pracovat na něm.

Jinak v současné době dělá MS vše pro to, aby nikdo nepoužíval mobil s jejich systémem a už vůbec se nesnažil používat PC s Win10 na práci.

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Používám PC i mobil s win10 doma i na práci. Zařadil bych se spíše k "pohodlným" uživatelům. Nepociťuji žádné problémy.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Vlastne s tebou souhlasim. Jen ten cas by tomu meli zacit venovat panove v microsoftu. Protoze ten system je 11 mesicu po vydani porad v nepouzitelnym stavu. S tim my normalni lidi nic udelat nemuzem ...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jak to, že s nekvalitním zbožím nic udělat nemůžeme? Já jsem si například Win10 nekoupil. Do mého počítače nesmí, dokud je nedodělají. A nepřepracují EULU. Bez mého vědomí mi žádné šachy v mém počítači dělat nebudou. Na současném železe jsou Win7 plně funkční. Tak jim ten zmetek reklamuj ( = vrať se k Win7). Kdyby se tak chovala většina spotřebitelů, tak se z toho v MS pos...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s tebou. Ale ta odpoved byla na nekoho, kdo tvrdil ze vraceni je spatna cesta a maj se veci co nejdou resit... Osobne sem nekoupil nikdy zadnou verzi windows, protoze cena vzdy byla naprosto premrstena vzhledem ke kvalitam produktu. Jenze pak si zamestnavatel vymysli narvat win 10 na vyvijenej hw... a tomu zmetku se nevyhnu.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

A já zrovna doma upgradoval dobrovolně dvě PC. Bohužel teď mám problém s probuzením z S3. Nepomohli mi ani různé verze ovladačů, tak zatím musím uspávat jen do S1, což asi moc elektřiny neušetří. :(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, otec je jednou z obětí, hodinu jsem remotně reinstalloval tiskárnu a nastavoval rozesrané formatování tiskových formulářů. MS je banda kreténu, tohle si přece nemůžou dovolit...

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Takže W10 na těch PC již prakticky nejsou, ale ve statistice zůstanou..., jakože přešly na W10 a MS se může samochvalně... poplácávat po ramenou, jakýto je úspěch ten nárůst jeho nového (nový nerovná se automaticky dobrý natož lepší!) systému... :-(

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Tak je potreba necim ukolebat akcionare a presvedcit je, ze svet je ruzovej a vsechno je OK. Pak to sice jednou praskne, ale do te doby stihnou manageros prodat svy akcie a vypadnout, a vyzere si to nejaky jejich nastupce, takze opet vsechno OK...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že upgrade je zadarmo, což akcionáře jistě nepotěšilo, MS počítám svým nevybíravým tlakem do W10 plánuje tyto monetizovat jinak. Už jen tento fakt je důvodem být ve střehu. Nakonec se třeba samy změní na Windows 10 365 a... kdekdo bude po šuplíkách lovit zapomenutou instalačku Win7 (to jsem si jen tak zaspekuploval, v systému se vzdálenou kontrolou lze provést lecos). Praktiky aplikované na tvrdohlavé uživatele Windows 7 mě totiž utvrzují v tom, že MS se s uživateli mazat nebude, ptát se také nebude.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

"MS se s uživateli mazat nebude, ptát se také nebude"
na tom neco bude

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Muzu si stahnout win10 a nainstalovat, zalohovat image ale zase vratit stary image a pouzivat jej. K tomu win10 se vratit az kdyz to bude nutne, nebo se jistit, ze pozdeji za to nekdo bude chtit platit, i kdyz celkem pochybuji, ze se tak stane.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsou to případy, kdy se "to samo" proti vůli uživatele, pak by ten nárůst měl časem přejít v propad, až se tito uživatelé vrátí ke svému předchozímu OS.
Ale moc tomu nevěřím. Jsem pesimista. BFU nejspíš mávne rukou a nebude řešit. Což pro BFU není zas až tak špatně. Ale je mi nějak divně z představy, že agresivita = úspěch. To bychom se s těmito praktikami setkávali čím dál častěji u všech prodejců čehokoliv. Ne, opravdu budoucnost nevidím moc růžově. A toto je jen jeden příklad z mnoha.

+1
+59
-1
Je komentář přínosný?

lidi jsou ovce... :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

je to o vůli, bohužel velká část lidí má sklon k submisivitě, takže taková šmejdská taktika slaví úspěch.
V MS jsou zřejmě dobří psychologové. A hučící menšina je nerozhází. Z toho důvodu jim nevadí že jdou telemetrické věci poměrně snadno deaktivovat - protože BFU v Home jejichž bude naprostá většina bude zpeněžitelná data dodávat nadšeně ve velkém.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš si Microsoft s Googlem, ale co už...

+1
-57
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš si Microsoft s dobročinnou organizací :) Btw, máš nějaký důkaz, že mobilní Windows má v ČR okolo 10% celkového zastoupení v chytrých telefonech, jak všude skálopevně tvrdíš?

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Možná, místo kdybys místo keců zkusil hledat...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Hledal jsem a nenašel, proto prosím tebe, zkušenějšího hledače, natři mi to a dej odkaz :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Prosimtě ten nepochopil že celá ta poslední Microsofti šaškárna je jeden velký debakl i když mu to Microsoft naservíroval černé na bílém a ty chceš aby ti našel nějaký odkaz jo? Ten přece bude mlít pořad dokola to co mu napchaji do té blbe hlavy MS lovers na Facebooku, samostatně myslet to nikdy nebude přece :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

koukam Zemanova skola:
Ja neco kecnu, ale najdi si to ty

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Vnucený upgrade bude mít zřejmě velký podíl.
Problémy po upgradu jsou časté, dost za to může dobitý systém, který se upgraduje.
Já mám zkušenost, že většina problémů je odstraněna po čisté instalaci.

Pro Hugo Hugo: tyhle praktiky jsou bohužel napříč celým internetem - máme se na co těšit.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Já vím co chceš...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

no kolegyně v práci si přinesla osobní notas z domu s tím, že chce tam dát windows 10, protože prý četla, že to už potom zadarmo nebude, ale bude se platit...

tipnul bych si, že takových je vícero - upgrade "co by kdyby" to pak už nebylo ZDARMA

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Kolegyně neměla zapnuté aktualizace, že musela být aktivní?

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Kolegyně měla rozum. Proč by se pouštěla sama do něčeho, čemu nerozumí, když má možnost to dát někomu, kdo ano? Osobně taky říkám příbuzným, ať za mnou nechodí s tím, že něco provedli a teď si neví rady. Ať radši přijdou před tím, než se rozhodnou něco udělat. Ušetří to čas oběma a přinejhorším jim řeknu, že je to jednoduché a zvládnou to sami.

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Kolegyni nevyskakovalo poslední rok okýnko s upgradem na W10 zdarma? Narážím na nízkou věrohodnost historky, že se musela jít nechat zachránit od Jirky aby jí s upgradem pomohl.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu tak těžké pochopit, že dnes ještě existují lidé schopní přiznat, že něčemu nerozumí a tím pádem se do toho nechtějí sami hrabat? Paní měla rozum, přiznala že o tom nic neví, nerozumí tomu a přinesla to někomu, kdo jí s tím pomůže. Ono totiž velmi často po tom upgradu řada věcí nefunguje.
Asi jako když to proběhne na PC, odkud běží účetní systém a ono vám to při upgradu odinstaluje SQL server. A ženská co o tom nic neví, ale tu hloupost bez rozmyslu spustila, se pak strašně diví, že jí ten účetní systém nefunguje a že nemůže pracovat.

Takže sláva každému, kdo si přizná, že tomu nerozumí a obrátí se na někoho, kdo ano.

Pokud o tom nic nevíte a vaše zkušenosti nedosahují za hranice dveří vašeho domácího pokoje, tak se k tomu alespoň nevyjadřujte.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Místo stáčení diskuze jiným směrem a urážek mě zkus odpovědět na nějakou mnou položenou otázku. A zamysli se, jestli někde tvrdím to, co mi vyčítáš :)

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

tak já Vám tu historku osvětlím: kolegyni to nešlo upgradovat - přinesla stroj: "nejde mi to tam nainstalovat"

mám Vám poslat fotku a její životopis, kde prokáže že není v tomto oboru technicky zdatná a zároveň zaslat i mé cv abych osvětlit "věrohodnost" historky? jako je mi to šumák, jen jsem mým prvním příspěvkem chtěl říci, že je možně že opravdu velká část uživatelů uspíšila přechod na W10 po tom, co bylo oznámeno, že už zdarma nebude... pokud jsem se dotknul Vašeho citlivého místa, budete si to muset pofoukat

mě je tenhle kolotoč jedno, používám ubuntu

nicméně když čtu vaše příspěvky, tak si říkám, že jste asi ten typ co se rád hádá... tak pojďte, já už mám po šichtě, tak si tu můžem trochu zapružit...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono to ma logiku....
Ja bych byl byval take vydrzel jeste nejakou dobu na Win7, stejne jako dalsi lide v mem okoli, kterym jsem instaloval Win10.
Ovsem - stejne jednou nastane doba, kdy by mi Win7 nestacil - predevsim z duvodu herniho. Proste casem prijde nutnost upgradovat na Win10 z duvodu DX a podobne. Nerikam, jestli je to dobre nebo spatne, konstatuji to jako fakt.
Vzhledem k tomu, ze Win7 mam original (bratr, kteremu jsem to predelaval minuly tyden take atd), je vcelku logicke prejit na Win10 ted, kdyz je to zadarmo, nez riskovat, ze za rok dva to stejne budu potrebovat a budu to muset kupovat.

Tohle proste je zcela logicka uvaha a predpokladam, ze mnoho lidi upgradne z tohoto duvodu. Sice nemusej, ale premyslej do budoucna.

Btw - osobna s Win10 nemam doma nejmensi problem a neznam nikoho, kdo by problem mel. Instaloval jsem to na vselijake Pc, docela hodne na takove ty znackove DELLy ci HPcka s C2D, 2-4GB RAM a 160-320GB HDD a ani tam s tim nebyl zadny problem a vse funguje...Doma si tosamo naslo veskere periferie, tiskarny a podobne, nemusel jsem na to ani sahnout. Nepada to - ale to nepadaly ani Win7, takze to uz beru jako samozrejmost...
Za me dobry...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

ja som si nainstaloval, a mam problem..podla googla zatial neriesitelny
vyplo mi na 5.1 zostave subwoofer
a riesenie neexistuje :D
takze som zatial na 5 zostave

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

to je právě ono - w10 má hodně obecných ovladačů ale pouze se základní funkcionalitou. Na starším ntb třeba nejde nainstalovat soft pro snímač otisku prstu - instalace se vždy v půlce kousne. A zvukovka Realtek přišla o všechny podstatné funkce takže nejde regulovat vnitřní subáč 2.1 systému. Naštěstí používám připojené stereo takže mě to nějak extra nepálí, ale je to mrzuté.
A nějaké herní mody se úplně odmítají spustit. Proto jsem na hlavním pc stále na W8.1 kde všechno šlape. Systém je prost všech upgradovacích poradců i telemetry špehů a je pořád velmi svižný. Schází to DX12, takže časem stejně přejdu, ale nejspíš až na W11 :-)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

to je právě ono - w10 má hodně obecných ovladačů ale pouze se základní funkcionalitou. Na starším ntb třeba nejde nainstalovat soft pro snímač otisku prstu - instalace se vždy v půlce kousne. A zvukovka Realtek přišla o všechny podstatné funkce takže nejde regulovat vnitřní subáč 2.1 systému. Naštěstí používám připojené stereo takže mě to nějak extra nepálí, ale je to mrzuté.
A nějaké herní mody se úplně odmítají spustit. Proto jsem na hlavním pc stále na W8.1 kde všechno šlape. Systém je prost všech upgradovacích poradců i telemetry špehů a je pořád velmi svižný. Schází to DX12, takže časem stejně přejdu, ale nejspíš až na W11 :-)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ne a ještě jednou ne, pro hry si nainstalujte co se vám líbí ale pro práci ostatním nenutťe win10.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Já v tom logiku nevidím. Jsou dva případy lidí. Pokud si nyní kupujete nové PC, pak si jej můžete rovnou koupit s Win10. U nového PC máte v podstatě jistotu, že budete mít všechny potřebné ovladače . Předpokládá se, že jste si ověřil, že vámi užívané programy pod Win10 fungují nebo mají funkční alternativu.

Druhá skupina lidí má už nějakou dobu PC v provozu. Nejedná se o úplně aktuální HW. Navíc to může NTB třeba takové Vaio od Sony, které nemá na Win10 ovladače a pak budete mít při přechodu problém. Obecně se mi celý ten přechod nelíbí, protože pokud ten systém nemáte v optimálním stavu po několika letech užívání, pak nikdy nevíte, kde po přechodu skončíte. Navíc se snadno může stát, že vám přestane fungovat program, který jste doposud používal a který prostě potřebujete.

V obou případech by k tomu ale uživatel měl přistupovat zodpovědně a měla by to být jeho volba, jeho aktivita. Neexistuje, aby se systém přeinstalovat bez souhlasu uživatele. Tak fungují pouze viry a obecně balast.

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

2 počítače (v obou případech jsem dotyčného varoval). V prvním případě nejde webkamera (2 roky starý notebook Lenovo). U druhého počítače nefungovala tiskárna a scanner (ovladače nejsou, zkuste ty na Visty a když to nepujde, máte smůlu).
Takže za mě W10 taky ne...

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

ja som si ho kupil, W10 Pro za 45$
moj prvy legalny :D

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak on poprvé neukrade OS a vy mu nasypete mínusy? Styďte se!

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

nepovedal som ze ostatne som ukradol, je vela inych moznosti ako prist k OS...zdedit a pod :)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

No tak to jste je asi zdědil nelegálně, když je tento váš první legální :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Win 10 Pro za 45 USD NENÍ legální. To jej někdo podvedl, anebo kecá.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Legální je jedině zadarmo!
Pravděpodobně to koupil od nějakého joudy s přístupem k MSDN na ebayi.
To už se měl raději zapojit do Insider programu. Ten pocit "pravosti" mu ale za ty prachy možná stojí ;-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak neviem, ja som kupil licenciu na win8 pro za 14e a spravil upgrade na win10, pricom je vsetko prave a vporiadku. Cize nevidim dovod, preco by nemal byt aj tento legalny.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Tak já si také koupil PROMO UPGRADE na Win 8 Pro za 14 Euro, ale to bylo pro nové majitele PC s Win7. To pak ano. Ale z původního příspěvku vyplývá, že si koupil PLNOU verzi Win 10. A ceně 45 USD neodpovídá žádná běžně dostupná verze Win 10 Pro.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Pozeram, ze ceny dost stupli, pod 20e som nenasiel nic. Tak asi to bolo len docasne.
Ale fakt je, ze to bola OEM verzia, neviem, kolko chcu za klasiku. Z win8 pro oem to spravilo win10 pro oem, cize plna spokojnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave dnes dalsi nuceny upgrade Windows 7 > Windows 10, uz to resim, zakaznik na nervy.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji druhou možnost uvedenou v článku. Ano, nárůst bude právě tím ZAVÍRACÍM KŘÍŽKEM, protože i u nás ve firmě jsem musel v pondělí řešit 2x nechtěný přechod po zavření nabídky křížkem.

MS to rve co se dá :( je jasné co tím sleduje, jen mě tedy zajímá kterou základní a samozřejmou vlastnost nakonec zakáže a zpoplatní ...

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

U nás stejný. U koho jsem to ještě nestihl zarazit GWX Control Panelem, tomu se to začalo instalovat. Celkem asi 6 PC během jednoho dne. Všechna vrácena zpět. Zajímalo by mne, jak se to projeví v té jejích statistice.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem zadny expert, ale to je normalni, ze si user na pracovnim PC sam upgraduje widle, nebo je to lenost spravce s nastavenim prav. Nebo jde fakt udelat up win bez admin prav?

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

"chybí jakékoli smysluplnější vysvětlení" ..... cekal bych, ze prave konec bezplatneho upgradu bude hlavni duvod, taky planuju nejdriv upgradovat HW jeste behem mesice. Ono se dalo cekat, ze spousta lidi to necha na posledni chvili.
Nejake nepotvrzene zvesti (patrne spis HOAXy lidi, co uz nevim, co by vyvarili) o zaviracim tlacitku, bych nechal bez povsimnuti .....

+1
-76
-1
Je komentář přínosný?

Zažil jsi to ? Já ano. Dvě pracoviště nezávisle na sobě udají stejný postup a stejný výsledek ... to je opravdu vaření z vody.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

@BTJ..co ty jsi za TROLA? Bud vedome provokujes a nebo jsi jednoduse normalni hloupy trouba, pokud ti nestaci X lidi, co tady potvrdili, ze se to deje.

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že jsem dnes zase vracel jednu nechtěnou aktualizaci na Windows 10, tak bych tyhle statistiky bral s onou špetkou cynismu.
Během rozdělané práce se komp restartoval a za dvě hodiny naběhl jako nefunkční Windows 10 ... ať žijí automatické aktualizace i pro hardware, který to nerozdejchá ... ach jo.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem řešil případ, kdy na W7 bylo skutečně zavřeno okno přes křížek a upgrade na W10 se začal činit.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Njn, tak uz je taky nejvyssi cas upgradovat ...... jak rikam, meli W10 udelat jako klasicky bezpecnostni update a byl by klid ... na stare windows by se mohli v tu ranu vykaslat ..... ja taky hadam, ze se vykaslou a uz pro stare, krom bezpecnostnich updatu, nic uz nevyjde, takze vocasci, co neupdatovali budou mit utrum.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tady ale nejde o to, zda jsou W10 kvalitnějším a perspektivnějším produktem či nikoliv. Problém je v tom, že v mnou popisovaném případě to prostě přišlo v nevhodnou dobu na nevhodný krám. Nevhodná doba proto, že uživatel má rozpracovanou dokumentaci a blíží se termín a nemůže si dovolit hokusy pokusy a nevhodný krám proto, že je starý téměř tolik jako W7, byl zakoupen s předinstalovanými W7 a umře dříve než skončí podpora W7. Problém je tedy jednoznačně ve způsobu M$, jakým se snaží vnutit upgrade i tam, kde o to z objektivních důvodů není zájem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Spravne. Nastal cas upgradovat z windows na nejaky opravdovy operacni system. Kdyby microsoft byval pouzil tvoje reseni, tak by nastval opravdu dost uzivatelu na to aby se to projevilo vyraznym poklesem podilu windows...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, to tvoje debilní řešení. Že bys spoustu PC zneschopnil, spoustu lidí okradl, jelikož bys je připraví o funce, co používají atd, to ti nevadí, že.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Urcite nevadi, copak diktatorum vadi jejich dopady? Jeste ze nema BTJ tu moznost dostat se k moci, to by dopadlo jako v severni korei.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Snažím se ve všech diskuzích na internetu vystupovat slušně a nekonfliktně. Ale ty seš opravdu vůl.

Proč by měl vyladěný pracovní PC, na kterém běží vyladěný sw z nějakého popudu MS sám od sebe přestat fungovat (pokud aplikace pod W10 nefungují)? A ano, dvě takové aplikace provozuji, a ano, je přesně nulová šance, že by kdy pod W10 běžely. Leda ve VMWare pod W7.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

BTJ..ty jsi sam nejvetsi Vocas ze vsech. Obcas by bylo nejlepsi, kdyz by jsi zkratka zmlkl a ty svoje bludy nevypoustel. Ulevilo by se nam vsem tady..

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych zvestem o zakernym zaviracim tlacitku klidne veril. Myslim, ze je zjevny, ze MS chce narvat Desitky kazdymu, komu narvat pujdou. A to, ze nekdo vlastne ani tak moc nechce, ho od toho neodradi.

Na druhou stranu to uplne nechapu z pohledu uzivatelu. Jestlize Desitky fakt nechci, tak prece v prvni rade nebudu ve svym krasnym systemu trpet ani zadnej nevyzadanej reklamni program. Nemusim kvuli tomu nutne blokovat vybrany (nebo v horsim pripade vsechny) aktualizace, ale urcite si aspon nastavim v registru oficialne zverejneny blokovani GWX a upgradu, ktery podle mych zkusenosti zatim funguje a ani nevim o tom, ze by to nekdo zpochybnoval.

Beru, ze ne vsichni tomu rozumi, ale tak se snad nekoho zeptam, ne? To je jak kdyby na me pri kazdy ceste na zachod vyskocil smrtak s kosou, ja bych mu rekl "jdi se vycpat", on by sklopil kosu a zmizel by. Na jednu stranu o co jde, kdyz se necha tak lehce odbyt. Ale urcite bych se zajimal o to, jak zaridit, aby radsi vubec nevyskakoval. :)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Bavime se tu o BFU. Ti jsou ochotni pri kazdem startu zavrit nekolich oken s chybovymi hlaskami, a dokud to pak funguje tak to dal neresi. Zavrt jedno dalsi okno je pak jen dalsi mensi neprijemnost, ale neni duvod to resit protoze to funguje.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Úplne presne vystihnuté.
Psychológ v MS vyvodil, že ak bol niekto tak "****", že mu nevadilo každý od septembra deň zatvárať otravné okno s hláškou na upgrade, nebude mu vadiť, že sa tak aj stane. Tí najobmedzenejší z nich, nový systém začnú ešte chváliť s tým, že všetko funguje super, až na to že nejde zvuk, skener, tlačiareň tlačí namiesto čiernej modrou, wifina sa každých 5 min reštartne, kamera : ale veď tú mám aj tak skrytú pod hrnčekom, aby ma nesledovali...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

No ked som pocul, ze sa pocitac sam prebral z hibernacie a zacal instalovat W10 (tento vikend), tak asi to bude pricina :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

"mohou bezplatně přejít na desítky"

História nás učí neveriť bohatým, hlavne ak dávajú niečo len tak zadarmo. Aj v tomto prípade je W10 darom Danajským. Spôsob a to až fanatický, akým sa MS snaží presadiť svoje dáva tušiť že tu nie je čosi s kostolným poriadkom. Možno to nakoniec niekto rozumne vysvetlí prečo to MS za každú cenu robí, ale o tom teda silne pochybujem. A zatiaľ platí známy výrok "Timeo Danaos et dona ferentes".

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 maji jediny cil, špehovat, nic vic, tenhle operacni system totiz prinasi pekne hovno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt? To jsem nevedel ....... nejaky odkaz by asi nebyl co?

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

no budu mat za chvilu aniversary update a ten bude plateny... a asi povinny :D cize bud najom ako office 365 alebo nieco podobne, ono nie je problem uzivatelovi zablokovat pc do zaplatenia....

biznis musi frcat a zadarmo od microsoftu je vzdy drahe (one drive, coffee, skype a podobne hracky)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Je to zcela jednoduche .... microsoftu se sakra vyplati udrzovat jen jednu aktivni vetev misto tri. Kdyz najde chybu, tak vyda balik i pro stare windows, ale nove veci uz tam delat nebudou. Vem si treba nove DX12, v predeslych dobach by bylo nemyslitelne takto odriznout dva, stale jakoze podporovane systemy. Tady si to muzou dovolit, kdyz dali kazdemu moznost zdarma updatovat. A taky v neposledni rade bezpecne UWP aplikace, cili budoucnost, v tomhle je microsoft na hony vzdalen konkurenci a taky bude mit samozrejme ze store aplikaci podil. Cili maji hned nekolik zcela logickych duvodu proc to delat .....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V cem ze jsou UWP aplikace bezpecne ? Tim ze jedna rozbita UWP aplikace zpusobi nefunkcnost ostatnich vcetne napriklad start menu ? Tak to diky bohu konkurence nema.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles?

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

Realitu v jake se to tebou opevovane UWP ve windows 10 nachazi. Padne jedna UWP aplikace a s ni klidne sletej i ostatni UWP aplikace. Mel sem tu pocitac od chudaka, kterymu to po restartu jen hodilo okynko neco ve smyslu ze start menu a cortana nejdou spustit a ze se to opravi po odhlaseni a prihlaseni. Nic se neopravilo a kdyz sem hledal zdroj problemu tak za to mohla nejaka UWP aplikace, k jejiz aktualizaci doslo. Jako super reseni bylo pouzit par prikazu powershellu k odinstalovani vsech UWP aplikaci, ktere odinstalovat jdou. Vcetne Store... a je po problemech :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak aktualizační virus zmutoval na agresivnější verzi, když se nedařilo naplnit představy a hned tu máme výsledky.

Jenom by mne zajímalo, zda si ta statistika taky všimne toho, kolik PC se vracelo zpátky. V mém okolí se vracela všechna.

Nemá smysl řešit, zda to funguje nebo nefunguje. Zásadní problém vidím v tom, že na PC uživatele, aniž by to uživatel dělal záměrně a úmyslně dojde k přeinstalaci celého operačního systému a uživatel v nabídce nemá jasnou možnost upgrade zamítnout. To je jako by vám po přihlášení do paypalu vyběhla tabulka zaplatit někomu automaticky 100 dolarů a každý váš klik nebo zavření okna by znamenal, že platba probéhne a následně byste musel žádat o stornování platby a navrácení peněz. Přesně tak totiž nyní funguje přechod na Win10. Takto se chovají regulérní viry a obecně balast. Je zajímavé, že to ještě nezačalo vadit žádné instituci na ochranu spotřebitele. Asi bude třeba podat podnět.

+1
+48
-1
Je komentář přínosný?

háček je v tom že uživatel musí odsouhlasit EULA. Pokud ne tak proběhne automatický downgrade na předchozí verzi OS....

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

A kdyz PC nenabehne? Navic to nic nemeni na tom ze tato praktika vnucovani pekne smrdi.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jak nenaběhne, tyhle věci se vždycky musely odsouhlasit před započetím instalace, nebo to MS změnil že se nainstaluje nový OS a až zpětně chce potvrdit smluvní podmínky?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz ve win7 se odsouhlasuje licence az po nainstalovani a restartu, pokud neodsouhlasite tak ten nedoinstalek zustava na disku a porad ceka na odsouhlaseni.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel je to tak. Nejprve se 20-45 minut koukáte, jak se vám načítají procenta a teprve pak následuje souhlas se smlouvou, tedy ve chvíli, kdy je Win10 instalován. Ovšem pokud naběhne. Takže nejprve čekáte až to doběhne a pak zase čekáte až se to vrátí zpět a jen doufáte, že vše bude fungovat jako před tím přechodem. Což docela často nefunguje.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Lepší než jen doufat... je mít kopii systému na nezávislém fyzickém HDD ;-) A data fyzicky mimo systémový HDD (dnes spíše SSD na systém a pak i XP valí rychle jak W7) :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych velice ocenil kdyby GWX proces povazovali antivirove programy za virus a zacali to/ho aktivne resit, uz jenom to ze GWX aktivne sbira telemetricka data o uzivateli svedci o tom ze je to virus a jako takovy to treba hned zabit.

Ono nestaci jenom navratit operacni system z(vynucene migrace ala)10 na Windows 7 a 8.1 ale je treba jeste zabit GWX proces jako takovy jinak to pote nadale sbira data a odesila, mam to vyzkouseno, GWX je proste pojebany cerv.

K prikladu bankove transakce online, tu je GWX velice nebezpecny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taktéž hlásím enormní nárůst výskytu W10 a u všech stejný způsob. "to samo" načež po zdůraznění že jako dítě jsem taky používal "to samo" ale časem jsem zjistil že to nefunguje a nikdo mi to nevěří, mi bylo s důrazem řečeno že to udělal jako vždy "vyskočí tabulka a tu vykřížkuju" . A jen tak mimochodem, kdy že to vycházejí měsíční aktualizace pro Win? Tuším že někdy kolem tohoto data né?
Co ale na celé této anabázi je problém, jsou Office 2007. Po "aktualizaci" na W10 a následném vracení z5 jsou rázem na stroji Office 2013 a to bez licence. Of 2007 jsou fuč. A to mě vcelku zaráží jak si to můžou dovolit. Není důvod proč by tam 2007 nemohly zůstat. Snad jen koupě nové licence.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jak tu někdo psal s problémem probouzení z S3
W10 vypínají síťovkou pokud je na pci-ex (integrovaná na desce připojená přes rozhraní) řeší to ovladač kterej má volbu v nastavení shutdown WOL pokud je zakázáno, máte smůlu, pokud povolíte, síťovka se nevypne a můžete vesele probouzet přes WOL.

tolik k tomu...
mě osobně spíš v tomto přijde na hlavu že s W7 jsem se vzdáleně přihlásil na ip zeptalo se na jméno heslo a bylo, u w10 je třeba zadat názevPC/uživatel a heslo prostě zbytečně haluz navíc.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

a jak tu furt na w10 plačete, já jsem vesměs spokojenej, některý věci jsou na hlavu postavený, co se telemetrie týče ano oželel bych, ale do linuxu nejdu (mám své důvody) a pokud chci zůstat u woken a aktuálních tak stejnak do budoucna nemam na výběr, MS jako výrobce SW si může svuj produkt udělat jakej chce, to že ho nutí ostatním, taky vám nutí kde kdo cosi.. můžete odmítnou, ale to je tak jediný co s tim naděláte.

to by opravdu každej musel ty w10 odmítnout aby MS byl donucen vydat jinej produkt a to se neděje a podle mě ani nestane.

Takže o tom budeme debatovat, vést spory, ale to je tak jediný co s tim naděláme.

vzhůru do upgrade! :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"to by opravdu každej musel ty w10 odmítnout aby MS byl donucen vydat jinej produkt a to se neděje a podle mě ani nestane"

"vzhůru do upgrade!"

Vy si odporujete sam sobe. Dopredu vite ze to nema cenu, tak jako ovce naskocite do vlaku smrti.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

tak za tou poslední větou je smajlík, ten by tomu měl dodat na "vážnosti"

Mimochodem, ovce je ten kdo se nechá strhnout davem, kdežto já jsem vědomě nastoupil do vlaku smrti, protože jsem si zjistil do čeho jdu.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se microsoftu vazne povedlo. Druhy utery v mesici v ramci pravidelnych zaplat vysla i nova verze KB3035583, kde krizek znamena souhlas s upgradem na win 10. Nez se aktualizace rozsirila a vsem postahovala instalacka Win 10 tak byl patek a nasledne nastal masovy prechod. Uzasny tah, ale chudaci uzivatele... Pro nektery ten patek 13 byl vazne nestastnym dnem.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem upgradeoval dobrovlně - na W7 se mi už před dlouhou dobou něco zvrtlo a většina aktualizací přestala fungovat (snaží se instalovat, ale pak vždycky vrátí), a tak mi nikdo W10 nevnucoval, vyzkoušel jsem je dobrovolně. Instalace proběhla hladce, vyřešily se moje problémy s grafikou (nepřekreslování oken), začaly zase fungovat aktualizace a celkově se počítač zrychlil. Za mě docela slušný pokrok.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

tyhle dve vety mas v rozporu, ale chapu ze ti to nedochazi, jedna se o dusledek vymejvani mozku

"na W7 se mi už před dlouhou dobou něco zvrtlo a většina aktualizací přestala fungovat"

"a tak mi nikdo W10 nevnucoval"

vysvetleni je jednoduche, Microsoft zvrtal umyslne aktualizace ve W7, jako jeden ze zpusobu jak donutit lidi prejit na W10...
technicke info: problem s aktualizacema neni na strane Windows na stanici, ale na serverech Microsoftu, protoze pokud vezmes snapshot systemu z doby kdy to fungovalo, tak to ted nefunguje

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U nás v podniku byl nařízen přechod hromadně na windows 10. A stalo se tak zhruba okolo 13. května. Co více na to říct? Za vším hledej peníze a mě se jen udělalo blbě....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 blah fujtajbl ani za zlatou cihlu bych jej nepouzivala NIKDY NIKDY nezacnu pouzivat !!

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

S tím "podnětem pro úřad pro ochranu spotřebitele" je celkem problém. Víte na win7 přišla taková aktualizace a v té auktualizaci je právě tato otrvná věc, která zezačátku jen nabízí a potom rovnou instaluje. Jenže pokud tu aktualizaci odmítnete, jste v klidu. Samozřejmě je tu další věc - to, že jste si koupili win7 a ten také chcete. Když si kupuji program, nechci za půl roku dostat úplně jiný. Pro někoho tato změna znamená znepřístupnění funkcí, kvůli kterým OS za několik tisíc koupil. Ono je sice hezké, že po instalaci na win10 se vás to milostivě zeptá, zda ho vůbec chcete, ale i když odmítnete, zůstane vám celkem dost dat na disku. Min. jsem si win7 nekupoval kvůli tomu, aby mi vyskakovala reklamní okénka, instaloval se jiný produkt a doslova a do písmene se "zasíral" disk. Tuto aktualizaci beru jako malware, je to prostě jen obyčejný malware, který bez vašeho vědomí vám začne do PC tahat sračky. Rozdíl je oproti normálnímu malwaru jen ten, že za tento od MS platíte.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.