Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podivné grafy a počty: Intel ohlásil ceny Arc A750, Arc A770 8GB a 16GB

O intel by som sa nebál, tieto karty budu povine strkane do kancelarskych PC zostav. To nieje prvý intelacky vyrobok, kde ma nižší vykon a vyššiu spotrebu a aj tak to bude predavať drahšie :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kancelářské sestavy mají vždy iGPU. Neumím si představit firmu co by místo iGPU dala toto. V dnešní době rostoucí ceny elektřiny budu rád za každý případ firmy co si tohle koupí. To ani Intel nedá do PC svým účetním, sekretářkám, asistentkám atd.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Monitor se připojí do iGPU a dGPU bude spát :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel musí své karty inzerovat jako akcelerátory Hledání min a Solitaire. Pak mu astronomicky narostou obraty...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O kancelářské počítače bych se nebál, tam iGPU na věčné časy a nikdy jinak bude platit na věčné časy LOL O co bych se ale bál jsou herní PC s Intel procesory. Tam si umím představit, že Intel tohle OEM partnerům nějak vnutí a naopak zabrání tomu, aby se v nich objevovaly grafiky konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady ten výplod IndTrollu by si do pc strčil jen úplný deb..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten jeho "TOP" 770 model, ktery ma pry vykon GF 3070 si za tu cenu koupi tak Inteli masochista nebo sberatel kuriozit. Za 470,-E (u nas od 11,5k) je k dostani 6700XT u ktere ma clovek min podobny vykon a hlavne jistotu, ze na tom rozjede i hru, ktera neni DX12...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to konstatování zakončíl pouze tím, že člověk má na 6700 jistotu že na tom rozjede hru.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Dělá tedy vše proto, aby vyvolal dojem, že ceny jsou jinde, než ve skutečnosti jsou."

ale to dělá amd s nvidii teď také, zvlášť nvidia s naceněním 4000 řady a jejím odůvodněním drahého tsmc procesu, jo nechat si udělat custom proces pojmenovat si to po svém a pak brečet, že je to drahý, aby mohli rejžovat byl dobrej tah ze strany nvidie, už se "těším" na ceny rdna3

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ceny RTX 4000 jsou kromě RTX 4090 úplný nesmysl. Za to si je koupí leda nadšenci v týdnu po vydání. Pak budou muset s cenami dolů pokud je budou chtít začít doopravdy prodávat, což nejspíš ani nebudou chtít dokud nedoprodaji značnou část přebývajících RTX 3000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u tsmc maj objednané velké množství kapacit, které nešlo zredukovat, pouze posunout objednávka, takže pokud si budou hrát na pána s cenama jako teď tak jim za půl roku bude zas hnít na skladě ada a dřív jak za rok se jim skladová situace nezlepší a těch peněz co v tom musí mít a každý měsíc ztrácet na hodnotě

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud to nebude v obchodě, tak nevěřim, že Intel vůbec něco reálně má.

Nicméně teda si Intel grafiku stejně nekoupim, takže ať s nějakýma velkýma prodejema obchody nepočítají. :-)
Jako klině bych koupil, ale výkon jejich highend modelu někde mezi RTX 3060 a RTX 3060Ti je prostě na dnešní dobu málo. A už raději nemluvim o tom, že stejně na těch grafikách nebude půlka her vůbec fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som intel ani Koduriho za tie grafiky nehejtoval. Áno, sú objektívne naprd, žerú, nefungujú na tom všetky hry, ale ako sa v čechách hovorí: konkurenci potřebujem, jako prase drbání.
Asi nikto nemá prostriedky na to, aby dokázal konkurovať duopolu nVidia-AMD, teda okrem intelu. Keď sa už intel dal na túto cestu, mal by do toho naďalej liať peniaze a zabezpečiť maximálnu podporu a postupné vyladenie ovládačov. Kľudne nech spustí cashback program pre betatesterov, čo si kúpia ich grafiku a zapoja sa do vývoja ovládačov. Sú na ceste vybudovať konkurenciu v lowende a mainstreame, hádam nikto nečakal útok na top grafiky. Len nech pekne lejú peniaze do vývoja aj naďalej a nech si preskáču všetky pôrodné bolesti.
Moment.... To bol ale blbý sen, veď hovoríme o firme ktorá nedokázala urobiť normálne grafické ovládače v celej svojej histórii.... ...tak nič, otáčam sa na druhý bok a spím ďalej....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

až na ten koniec súhlasím..... +1
K ovládačom.... ja mám 5x intel iGPU doma a nikdy som nemal najmenší problém, ovládače sú stabilné, dobré... akurát sa nesmieš hrať.... a na to to ani nieje a nebolo... no možno sa to zmení s príchodom dGPU....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

naopak ten konec je epesni.. intel s arc konkuruje amd a nVidii jen tim ze jim ubira kapacity u tsmc.. nicim jinym..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:-) Drahý špás pre Intel...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A nejsou ty makety nějak drahé?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

„S ohledem na velkou plochu těchto 6nm GPU, která je větší než u konkurenčních 8nm a 7nm GPU, má Intel výrobní náklady vyšší než AMD a Nvidia."

Brečel bych. Kdyby pro tyhle pokusy udělal na 14nm něco co by překonalo nejlepší AMD APU a dal tomu cenovku max. 3 tisíce, tak bych to bral. Když si představím 8-12 jader Atom na 6nm v notebooku nebo jako alternativa k poměrně drahým a žravým desktop i3. Intel už bohužel nepředstavuje nic pozitivního - jen škodná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teraz si zopakujme absurditu Larrabee, ci ktory to bol: Zobereme jadro amd64, zmensime, co to ide, nastrkame ich haldy vedla seba a na tomto zlepenci budeme softwarovo renderovat 3D grafiku. What could possibly go wrong?

Vobec nevadi, ze trend je v zjednodusovani, my budeme stat proti vetru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První verze Larrabee byla dokonce i686 - první Atomy, ze kterých to vycházelo, uměly jenom x86/ia32. Dokonce se to podle fotek jádra podobalo architektuře P6 (Pentium Pro) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel si nemůže dovolit zavřít grafickou divizi navzdory ztrátám. Přišel by tak o zbytek konkurence schopnosti v několika segmentech trhu. Bez nových grafických jader nemůže konkurovat na poli APU (ultramobilní segment) ani Superpočítačů. Cenou za vybudování slušné grafické divize je její ztrátovost minimálně po dobu prvních dvou generací (a jestli svěří ovladače indickým vývojářům, tak ještě poznání déle).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle neustálých po desetiletí vedených problémech s grafickými ovladači Intel bych to viděl spíš tak, že to svěřují uklízečkám, aby ve volné chvíli (když mají setřeno) pracovaly na ovladačích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A dostanou se ty grafiky vůbec do Evropy než Intel ukončí výrobu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.