Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak je to se 4k videem a vztahy mezi HDMI, DisplayPort a HDCP?

Takze HDCP2.2 je vyslovene pro 4K a pro fullHD bude i nadale pouzivano HDCP1.4 nebo proste vydavatele obsahu postupne prejdou u vseho na HDCP2.2?

Jde mi samozrejme o starsi zarizeni, jestli majitel starsiho prehravace a monitoru nebude najednou omezovan v pouziti a nucen k prechodu na novejsi hardware (respektive k prechodu k piratskym nahravkam) nebo jestli se vydavatele obsahu opet pokousi platce obsahu nasiraci metodou odradit od dalsich plateb?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Změny ochran v již hotových standardech (HD video) se nedělají právě z důvodů, že na starších přehrávačích by nový obsah nebylo možné přehrát, takže není třeba mít obavu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V době kdy už nebude možné koupit FHD zobrazovadla, a stávající zařízení doslouží a bude možné koupit jen 4K zobrazovadla, budou už všechny ochrany stejně prolomený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S rozlišením monitoru ale tato problematika nijak nesouvisí. 4k video lze samozřejmě přehrávat i na systémech vybavených displejem s nižším rozlišením, přinejmenším pokud jsou všechny části systému HDCP 2.2 kompatibilní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobre ale to je stale polovicata odpoved.
1. Mam 4K monitor (HDCP2.2) a chci prehrat 1080p film na starsi BluRay mechanice (HDCP1.4).
a) Bude-li film s HDCP1.4, prehraju to?
b) Muze se stat, ze bude film v 1080p podporovat jen HDCP2.2?

2. Mam 1080p monitor (HDCP1.4) a chci prehrat film na nove BluRay mechanice (HDCP2.2).
c) Prehraju film 1080p (HDCP1.4)?
d) Prehraju film 4K (HDCP2.2) nejakym zpusobem treba snizenym rozlisenim nebo film pouze v 4K uz neprehraju vubec?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ochrana je dána obsahem na médiu. Zbytek cesty musí podporovat tutéž nebo vyšší verzi ochrany. Tzn. pokud přehrávám HD stream s HDCP 1.4, stačí, aby všechny komponenty podporovaly HDCP 1.4 (vyšší verze u jakékoli komponenty samozřejmě nevadí a ani na požadavku nic nemění).

1a - ano
1b - teoreticky ano, prakticky se to dít nebude
2c - záleží, jakou ochranu má film na médiu - pokud 1.4, pak ano, pokud 2.2, tak ne
2d - tohle bych musel hledat (což může stejně dobře udělat i kdokoli jiný ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zabudli ste na XBOX1S. to je x86 s 4k HDR vystupom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xbox je procesor? jsem vzdycky zil v omylu ze to je konzole (:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2c - on myslí film zakódovaný na 1.4, ten přehraje
2d - nepřehraje, bude černo, resp. telka vypíše něco ve smyslu "wrong region"

Obecně pokud je zakódování filmu nižší nebo rovno nejslabšímu článku řetězce (mechanika, monitor/telka), pak to přehraješ. Dokonce jsem přijel do anglie za kamošem, píchl notebook přes HDMI do televize, a nezobrazilo to ani plochu, protože notebook byl pořízen v "wrong region". V tom smyslu bych si tipl, že u nás se jak mechaniky(PC) tak zobrazovadla prodávají více otevřená než na západě, v UK, v USA.... Tam se to dodržuje, my podle mě máme často firmware a la čína, kde jim to přehraje vše, tam se na nějaký HDCP víšco... serepes.

Notebook měl HDMI 1.3 minimum, telka 1.4 maximum. Obraz telka pochopila, přesto odmítla... wtf.... Prostě zajebanej "konzolovej" region UK. I tak se to liší výrobek od výrobku, typ obsahu od typu bych tipl. Nevím jestli musí předkládat každej krám nějakýmu big brother HDCP konzorciu ke schválení. Nakonec to rozhodne telka, jak píšu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zaujimava skusenost ..
otazka: je aj prenos cez widi "region dependent" ? .. teda ci by v tomto pripade pomohol nejaky widi dongle

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to chces udelat? Musis totiz prolomit ochranu jak v TV, tak v hw prehravaci - coz jeste nikdo nevidel.

Ona ochrana prolomena jen softwarove na pocitaci tak nejak nepomuze.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stáhneš 4K film a pustíš si jej na 4K zobrazovadle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím Vás už to píšu asi pod třetím článkem, který se týká 4K blu-ray. Píšete:

Podmínkami jsou:
plně hardwarová podpora HEVC / h.265
podpora 60 FPS
podpora 10bit hloubky (profil Main10)
podpora zpracování HDR
výstup HDMI 2.0a (HDR metadata) nebo pokud možno vyšší (dynamická HDR metadata)
podpora HDCP 2.2 na HDMI 2.x

to je sice pěkné, takže vím, že když si koupím do svého obývákového mini-ITXu třeba Radeon 460ku, tak jsem nároky splnil, ALE CO NÁROKY NA MECHANIKU????

Mám 2 roky starou blu-ray palírnu. Ty 4K blu ray disky vyžadují speciální mechaniku nebo je zvládnou ty stávající? Dosud mi nikdo nebyl schopen odpovědět

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že v první řadě je třeba zjistit, jestli daná mechanika podporuje HDCP 2.2. Pokud ano, pak už mě nenapadá důvod, proč by neměla. Případně se zkusit podívat na web výrobce, co píše ve specifikacích, jestli nevydal firmware, který něco v tomto ohledu doplňuje ap.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co má HDCP společného s BD mechanikou? To je šifrování obrazových dat na výstupu z grafiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

teda nevim ale mel jsem za to ze na mediu je ulozeny co za ochranu se ma pouzit.. rad bych videl jak se tadle informace dostane z media k systemu kdyz ne pres mechaniku (: nebo si grafika zapina to sifrovani podle nalady ? (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tady PV má pravdu (a No-X netuší o čem mluví) :
samotná BluRay mechanika se vůbec nijak nepodílí na šifrování dat. Je to jenom prostě čtečka dat z disku a tudíž na ní nemusíte řešit "podporu HDCP"

z BluRay disku se načtou nezpracovaná data a následně někde na úrovni procesoru (nebo grafiky či nějakého čipu na základní desce?) se dekóduje a šifruje...

jediné, čím jste limitování je schopnost mechaniky číst BD disky s větší kapacitou (4K potřebuje dost místa) a mám pocit, že většina mechanik, co umí BDXL to zvládne.

PS: důležité je si neplést pojmy "BluRay mechanika" a "BluRay přehrávač"
(první je jenom součást zařízení, jako je počítač nebo konzole, a to druhé je celé zařízení)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná že tam bude nějaký zádrhel s AACS ochranou. Ta nějakým způsobem komunikuje s mechanikou, aby si chráněným způsobem načetla kus klíče z chráněné oblasti na disku. Nevím zda se něco změnilo i v této specifikaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ale AACS je úplně jiné story než HDCP :)

a v tomhle ohledu máte opět pravdu, pokud má BD disk úplně nejnovější ochranu AACS, tak si ji na PC nepřehrajete, protože ji zatím nikdo neobešel. (ty starší se dají jednoduše obejít softwarově)

pak už zaleží na verzi AACS, ty skoro nejnovější umí prakticky jenom powerDVD a ty ještě starší obejde dnes už skoro každý software.

poznámka k PowerDVD :
pokud si ji nestáhnete zadarmo, tak oficiální licence stojí 3000kč a to už je lepší si rovnou koupit nový BD přehrávač :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„ale AACS je úplně jiné story než HDCP :)“

AACS slouží primárně k tomu, aby zamezilo přehrání obsahu na systému nepodporujícím HDCP, respektive správnou verzi HDCP. Pokud je přítomné AACS a obraz jde na digitální výstup, pak právě na základě přítomnosti AACS je použita určená verze HDCP (případně může být přednastaven i jiný typ ochrany). Pokud se odstraní AACS, nebude aktivováno ani HDCP. I když teoreticky mohou existovat výjimky, prakticky asi všechny UHD 4k BR s AACS 2.0 budou vyžadovat HDCP 2.2.

Takže ano, přesnější formulace, než že mechanika musí umět HDCP 2.2, by byla, že musí umět AACS 2.0, aby z média načetla informace k aktivaci HDCP 2.2. Rozhodně se nedá tvrdit, že AACS nesouvisí s HDCP nebo že by jediným problémem z hlediska mechaniky byla podpora vyšších kapacit BR.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na starych mechanikach (napr. BH16NS40) to nepojede bez novyho firmwaru, kterej neni :) takze potrebujes mechaniku ktera byla vyrobena nebo ma aktualizaci firmware az po uhd specifikaci, tzn. nekdy po srpnu 2015. Myslim ze de hlavne o 2vrstvy 66GB disky protoze 100GB umi cist i ty starsi mechaniky.

Napada me jeste crossflash firmware z novejsiho NS50 modelu, ale zkouset se mi to nechce, nemam ani zadnej disk na otestovani.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Existují stále kamenné videopůjčovny? Dlouho jsem žádnou neviděl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, existují, ale jsou vymírající druh (onehda jsem jednu viděl v Polsku)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem zjistil, že i s brýlemi (a to nemám ani bez brýlí nějak špatný zrak) vidím jen drobné odchylky v kvalitě mezi 720p a 1080p na 48" ze 2,5m. Takže nějaké 4k mě vůbec netankuje. To bych musel mít tak 2m úhlopříčku, aby to bylo poznat, protože to rozlišení je hluboko pod rozlišitelností oka...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo si sednout bliz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si přece nedám sedačku až před televizi :) 2,5m je na 48-50" taková normální vzdálenost...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já koukám na 42" UHD z 0,5m! ;-) A super! - jak pohled z okna na realitu! kdo neviděl neuvěří a ať raději mlčí!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pekne, ale divat se na film, natoz u toho pracovat se samozrejme neda. Rozhodne ne z takove vzdalenosti, ale osobne ani neverim, ze se da pracovat u 42" monitoru (uz jsem tu rozebirali, ze clovek musi lip ostrit a vic namaha ocni svaly jak na pohyb, tak hlavne presnost at uz u tak velkeho monitoru i v optimalni vzdalenosti). Ale jako jo, treba 30" UHD monitor si uz dnes asi dovedu predstavit. S HDMI2.0 a kabely za realnou cenu (bez prodavani ledviny) i na normalni vzdalenost pro lidi, co maji radi klid, je to uz bezna realita:)
Ale jinak verim, ze je to super, ale jako realita asi ne, ty pixely budou videt, UHD oproti FHD nebude uplne ono. U 8k bych ti to ale uz asi veril:) Mam stary projektor a ikdyz ma jen 1280x800, tak 4metrova uhlopricka je uplne neco jineho nez sebelepsi 8k 50" plivatko:) Ale pracovat bych na nem nechtel .... na 30" plivatku s 8k, to bych uz snesl:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak neda? Prave cumim do 40" UHD a pracuje se na tom super. Je to nezvyk a trvalo mi cca mesic. 110 DPI je fakt moc a po pravde chapu proc zacli delat 42-43" UHD monitory.

Jo, kroutite u toho trochu hlavou, takze jako uplnej ideal vidim 30" s +-100DPI...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

čučím právě na 42" UHD IPS panel a film je na tom z 0,5m, máte pravdu, fakt hnus :-( Ovšem jen ten v SD ale i mnohý silněji komprimovaný "jen" v HD... , nikoliv však plocha WIndows a nikoliv video v UHD! :-)
42" UHD má fyzicky přesně stejně velké pixely a stejně jemný rastr jako 21" FullHD displej ;-)

Tedy je to to samé jako by jste měl 4x21" monitorky ale bezešvě dva vedle a dva nad sebou a nemusím koukat na okno s webem, nebo filmem přes celou obrazovku, ale u mnoha Mpx fotek nebo 4k videa, by to bylo škoda čučet na malý obdélníček jen o FullHD..., když je ve zdroji obrazu mnohem víc informací o detailech a když mohu využít 8Mpx UHD displeje a u filmu se pohodlně opřít v křesle a pocitově mít jak 5-ti metrovou úhlopříčku z projektoru na stěně 3m daleko :-)

Vy jste asi ve velkém kině seděl jen vzadu že? :-)) ... Asi jste se bál o krk? ;-)

Až uvidíte!!!, pochopíte, teoretiku :-)) Praktit UHD Eda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A oči a krk v piči :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. -oči - fyzicky má 42" UHD stejně jemný rastr jako 4 21" FullHD monitory těsně - bezešvě, vedle sebe a nad sebou :-)
2. Krk??? Ale notááák, nemusím koukat na web přes celých 42" ale třeba jen 21" uprostřed nebo dole na straně kdekoliv na té velké plše :-) Nebo sice fullscreen, ale opřu se pohodlně do křesla a u 1m je ro pocitově to samé jako z 0,5m na 21" FullHD s tím kvalitativním rozdílem, že text je z více jemnějších již neviditelných pixelů a tedy hladší nekostrbatý naopak pro oči dobré i proto že nemusím ostřit tak nablízko jako u pididisplejů ;-)

Až někdy uvidíš, pochopíš, teoretiku :-)) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem to tu psal. Diky vyssimu rozliseni a takove dalce a uhlopricce, musi oko daleko presneji "seekova", coz je namahave na ocni svaly a oci se tim daleko vice unavuji.
A ten blabol, s velkym monitorem a sezeni blizko, ze nahradi projektor a velke platno ... ehm, to ani clovek nemusi byt praktik, aby tomu neveril, nicmene ja projektor mam a muzu ti s klidem rict, ze ne, neni to pravda .... ani vzdalene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta mas 4k projektor??? :-() (o čemž je tu řeč, nehledě na barvy a malý kontrast a přeslechy mezi osvětlenou částí ovlivňující sousední černý objekt , který ovlivní tak že je jen šedyý, nehledě na nutnost zatěmění... Dík, měl jsem XGA DLP dataprojektor a to dokonce se 4 barevným kolečkem a dík, už nechci, hlavně na fotky ne... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trosku to nechapu >>> " protože to rozlišení je hluboko pod rozlišitelností oka..." ale pokud je moje dedukce spravna tak presne vite kde je ta hranice kdy uz lidske oko ktere nefunguje "digitalne" nedokaze vnimat rozdil mezi FHD a 4k popripade vyssim ? osobne ac nevidim rastr napr. rozdil mezi FHD a 4k u metrove uhlopricky vnimam i ze vzdalenosti cca 3-4 metru dokonce vnimam podstatny rozdil u 24" palcovych monitoru ze vzdalenosti cca 1 metru +- 20 cm (i kdyz tedy osobne planuji nakup 27" monitoru mene mi pripada zbytecne a pro vetsi zase nemam tolik prostoru ...tedy mozna kdybych pouzil pro dalsi monitor nejake "rameno" ktere bych pridelal na zed .....)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedavno jsem objevil a poridil luxusni rameno, ktere se prideleva na stul. Fatk elegantni reseni bez nutnosti dír do zdi apod. Pouzivam ho na 27" monitoru.

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/TableMonitorMountFor2...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si sám vyzkoušel v jedné elektro prodejně. Vyzkoušel jsem si to na 4k a FullHD televizi se stejnou úhlopříčkou. Když jsem poodstoupil tak 3 metry dozadu, tak se detaily ztratily a bylo to stejné. Ano z metru je to sakra rozdíl, ale to se na 50" nikdo nedívá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je IMHO cely prodejni tahak, ze te nechaji stoupnout si primo k te televizi:)
Mam dojem, ze vic jak FHD ma smysl jen do uhlopricek <30", kde to muzes pouzit jako monitor, protoze tam samozrejme jemnejsi pismo ocenis. Ale u velkych televizi .... i Bill Gates, ktery si muze dovolit koupit vsechny 100GB bluray, co vysly, tak stejne bude 90% zbyvajiciho casu cumet na nejakou brutalne komprimovanou streamovanou shitku z internetu, satelitu nebo kabelovky. Dovolim si tvrdit, ze dobrych 90% lidi si nikdy ani zadny kvalitni bluray nekoupi a jedine, kde vidi tu nadheru je v obchode:o) Zbytek budou cumet na tv hovna komprimovanou v mpeg2 s 8Mb streamem. Na monitor OK, na TV je to zbytecnost .... a pokud nekdo pozna rozdil mezi FHD a 4k, tak mezi 4k a 8k uz to bude zcela o nicem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To fakt jeste nekdo nejake HDCP resi? Chybi mi tam ukazka modeloveho prikladu, kdy by to bylo potreba. Jinak opet znamy marketingovy HDR HOAX .... uz se tu pred nejakou dobou stanovilo, ze cele HDR je o 10ti (misto standardni 8mi bitove) hloubce a to ani nemusi byt vzdy pravda. Cili neni duvod proc by neslo protahnout pres HDMI2.0 ve 4k@60Hz. Jinak ja FHD HEVC dokazu dekodovat na baytrailu, takze taky nevim wocogo? Koupim nejake 15W pasivne chlazeny cherrytrail do obyvaku a zvladne naprosto cokoliv a 4k s prstem v zadku, ano teda za predpokladu, ze deska ma HDMI2.0. A nebo kdyz je clovek fosilni masochista s plackama, tak si koupi novy xbox, se furt vsude pise, ze je to nejlacinsi UHD bluray prehravac.
S tema grafickym vystupama je to totalne zabite .... DP s maximalni delkou kablu 3m se uz skoro nehodi ani k PC pod stolem pro hlukove fetisisty a HDMI je zas pomalejsi a taky dostat 4k na nejakych rozumnych 10m je uz celkem problem. Kdyz chce clovek nejakou pokrokovejsi technologii, jako to tahat pres optiku, tak da za jednokanalovou sestavu HDMI 2.0 pres 2000 USD, coz je normalni fasismus. Metalicke kabely pro takove prenosy jsou proste mrtve jak kalhoty do zvonu .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

aspon nelzi ze to jsou jen 4 centy >>>> navic v masove vyrobe kdy se vyrabi v mnoha milionovych poctech se opravdu pocita kazdych par centu ale to by jsi o tom musel neco vedet ne jen plkat polopravdy ;)

ohledne 4k playbacku i cherry trail zvlada jen tak tak maximalne 4k s nizkym datovym tokem a jakmile prijde vyssi datovy tok HEVC/VP9 uz je tak nejak za hranou sveho maxima .....zatim to slusne zvladaji jen nejnovejsi GPU od AMD/NV nebo specializovane prehravace ....aktualne neni zadne APU od AMD ci Intelu ktere by zvladlo HEVC v plnem rozsahu :)

jasne ze DP se nehodi ;) vysvetli to profikum kteri nemeli zadnou jinou alternativu ke svym profi kartam a nebo lidem co maji treba FS/AS monitor nebo nechteli cekat na HDMI 2.0 kvuli 4k ....a 3 metry u DP bez ztraty hvezdicky a aktivnich prvku jsou celkem dostacujici pro vetsinu situaci (drtiva vetsina lidi ma stejne jen max 1,5m kabel)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to 4 centy! Je uplne jedno v jakem poctu se to vyrabi, stale jsou to JEN 4 centy za port, cili uplne hovno vzhledem k cene UPLNE JAKEHOKOLIV zarizeni. Takze tolik k tomu vedet a polopravdam ....
Cherry trail ma HEVC HW podporu, co se tyce 10bitu/jakozeHDR, tak je asi potreba asistence CPU .... pokud to nezvladne 2W atom, tak 10-15W cherry trail to zvladnou zcela jiste.
Co je to tve FS/AS? Ale to je jedno .... to neni kvuli zadnym lidem, monitory, co potrebovaly 4k@60FPS, tak mely treba 2xHDMI a co jako? A jako v pohode, proc ne ze? Sak ja nerikam, klidne at si jeden archaicky DP na karte je, ale zbytek ma byt HDMI! Protoze vsude je HDMI!!! Na vsech TV, na vsech projektorech, proste uplne vsude. Veci, ktere maji DP a pouze DP, bys spocital na prstech jedne ruky .... ma to maly dosah, drahe kabely, jenom aby vyrobce usetril korunu? NEBUD SMESNY!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi mi ale brouk pytlik ne nejsou to jen 4 centy ...tak dobre ukaz mi kompletni cenik nebo sem hod link z ceho vychazis >>> navic i priplatkove ficurky ktere primo nesouvisi s HDMI ale jsou pro plnou funkcionalitu potreba nejsou zadarmo ale to uz neni chyba HDMI :) jen za poplatky uz protekly tezke miliardy ( logo, zarizeni atd)

jo par 4k monitoru ktere meli krasnych 4k@30Hz s HDMI trh zazil... skoda s DP to v te dobe slapalo na 60Hz to jen tak bokem k te tve archaicnosti a standardu ktery ma mnohem sirsi funkcionalitu :D smesny jsi ty a nebo jsi mutant ktery ma opravdu hodne prstu a:D a to uz neni ani smesne ale mozna trochu nechutne ...brrr >>> snad mas ale jen minimalni prehled o situaci na trhu a doupoustis se tu diky svemu ignoranstvi a totalni neznalosti brutalni mystifikace ;)
o vyhodach HDMI jsem uz psal nekolikrat takze se zde nemusim snad opakovat a velebit tohle zaostale rozhrani :) (BTW FS/AS je free-sync/a-sync )

o tom ze HDMI je uplne vsude a DP je rarita bych si dovolil o tvych lzich polemizovat :) napr. jsou projektory kde je jen D-SUB/DVI vstup ci jina alternativa jak tam dostat signal a nebo naopak projektory ktere maji i DP to plati napric celym spektrem produktu ...

jeste bych te chtel poprosit o nejaky seznam grafik a TV/monitoru ktere umeli 4k@60Hz pres 2xHDMI 1.4

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak kolik podle teb stoji to HDMI .... ja vychazim primarne z wikipedie .....
Ukaz mi 4k projektor, co pouziva DP .... zadny? Nemusim se ani divat, abych vedel, ze projektor nikdo nebude pripojovat k maximalne 3m kabelu ....
O 2xHDMI monitorech se psalo snad i tady nebo na PCT byla snad i recenze. Samozrejme slo o nejaky drahy monitor. Stejne jako se daly pripojovat monitory treba pres dve DVI atd ...
Zasadni problem DP je, ze to nikdo nepouziva a je patrne potreba kvalitnejsi a tim padem drazsi kabely a stejne maji hovno dosah ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to potom pardon uz je mi to jasne kdyz se spolehas na wikipedii (necetl jsem) a jeste se za to zurive peres ...tohle mi staci ze ti unikaji ostatni poplatky je potom jasne navic jeden z poplatku ktery zminujes je uz po maximalni sleve pri splneni konkretnich podminek ktere ovsem taky navysuji koncovou cenu a jsou neodelitelnou soucasti :)

tak mi to prosim dohledej ktere a za kolik se dali sehnat monitory s 4K@60Hz krmene 2x HDMI 1.4 a zarizeni ktere takove monitory dokazali nakrmit dekuji ...
zasadni problem u DP je ze mas o nem silne zkreslene predstavy ... ohledne toho 4k projektoru bez DP se ocividne zase pletes ac je to pro tebe prekvapive tak 4k projektory s DP existuji a nektere starsi dokonce dosahnou maxima pouze s DUAL DP pokud cloveku ale stacilo nizsi rozliseni tak slo pouzit i HDMI :) >>> tady je krasne videt ze to ultra HDMI nedokazalo ani takove zarizeni nakrmit (vim mozna chyba vyrobce ale zase to ukazuje na fakt ze v konkretnich pripadech a to obzvlast ve vysokem rozliseni ci v profi nasazeni nebo pro hrace kteri chteli vice jak 120Hz neexistovala jina varianta nez DP )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz se dostanme k tomu, kolik teda to HDMI stoji podle tebe???
Ano, projektory jsou vyhradne s DP, protoze projektor je typicke zarizeni, kteremu staci trimetrovy kabel:o))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyjímečná rarita, musím souhlasit s BTJ :-)

Tom: "tak 4k projektory s DP existuji"

bohužel projektory s DisplayPortem jsou nesmysl (a pokud to tam někdo nacpal, tak to byl velký omyl).
V projektorech se dá najít téměř vše (HDMI, USB, DVI, D-sub, LAN, atd.) ale DP jsem snad neviděl. A to jsem zkoumal i 4k projektory za 600000kč.
Ono se totiž u projektorů předpokládá, že je můžete umístit někde na stěnu, strop nebo doprostřed místnosti či haly a pak by vám kabel do 5m většinou nestačil

u DP se signál začíná rychle ztrácet nebo rušit okolním zářením za hranicí 5m. Oficiálně žádný DP kabel nad 5m neměl dostávat certifikaci.
(i když jsem viděl prodávat kable 10m, ale v diskuzích lidi psali občas o problémech s kvalitou signálu... a ani řešení spojením 2x 5m kablů se neobešlo beze ztrát kvality)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebavime se o nemyslnosti takoveho rozhrani i kdyz projektor nemusi byt vzdy zaveseny napr. pod stropem a nebo zdroj signalu nemusi byt vzdy tak daleko aby uziti DP nedavalo smysl .....prenos signalu na vzdalenost 3-5 metru bez aktivnich prvku neni zas tak malo jak si nekdo mysli ale ani hodne ale v mnoha situacich je to naprosto dostacujici i s poradnou rezervou :) (navic v dnesni dobe existuje plno HW ktere ma pouze DP a obcas se tam objevi archaicky D-SUB ale HDMI ci DVI jednoduse nema vubec .. ) btw videl jsem mnoho rozlicnych instalaci v zasedackach dokonce ze na projektor ktery visel pod stropem byl pridelany PC nebo ze od projektoru visel svazek kabelu az ke stolu atd atd :)

ale jsem rad ze se nasel dalsi clovek co souhlasi s touto lzi od BTJ >>> Ukaz mi 4k projektor, co pouziva DP .... zadny? <<<< volne prelozeno ... ze zadny 4k projektor nema DP k tomu bych chtel dodat ze dokonce existuje i projektor ktery ac mel i HDMI dokazal 4k signal zpracovat pouze pri zapojeni DP a HDMI(1.4) slo pouzit jen na nizsi rozliseni .... btw jeste jednou chci upozornit ze neresime univerzalnost takoveho reseni a schopnost prenaset takovy singnal na vetsi vzdalenosti bez aktivnich prvku (s tim by melo ostatne problem i HDMI ale to uz je na jinou debatu) ale pouze existenci ci neexistenci takovych zarizeni ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stale si ale neuvedl takove zarizeni, protoze se mi to nechce hledat, nicmene viz predchozi komentar, nemelo by to smysl. Mozna na FHD, kde se tech 10m pouzit dat (sam to mam), ale na nic vic se to pouzit proste NEDA! A u DP to bohuzel NENI o kvalite kabelu, stejne jako u USB .... proste muzes mit sebelepsi kabel a vic jak 3m PROSTE V PLNEM REZIMU NIKDY NEZVLADNE! Jde stejne jako u USB o komunikaci radicu, kdy pri vetsi delce na dane frekvenci proste dojde k timeoutu a prestane to bud komunikovat nebo se prepne do nizsiho rezimu. Proto proste neni FYZICKY mozne provozovat plnohodnotne USB2.0 na delsim nez 5m kabelu. Stejne tak to plati bohuzel u DP. U HDMI tohle omezeni neni, takze tam je omezena vzdalenost POUZE kvalitou pouzitych kabelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tome, je načase, aby jsi uznal svou chybu ohledně DP na projektorech ;-)

můžeš tady plácat páté přes deváté o tom, že teoreticky se dají najít situace, kdy by se DP dal použít s projektorem, ale bohužel v reálu je to jinak.
Reálně ho nikdo nevyužívá (z důvodů které jsme zmínili) a proto ho taky výrobci do projektorů nedávají.

Pokud nevěříš rozumné argumentaci převzané z různých zdrojů (jako wikipedia atd.) a nebo ze zkušeností jiných uživatelů, tak si sám prohlédni obchody... já jsem teda DP vůbec na žádném projektoru nenašel
(a pokud po hodinách hledání náhodou JEDEN model najdeš, tak nezapomeň, že vyjímka potvrzuje pravidlo :-P )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je na case uznat ze jsou lide jako vy dva kteri proste nevi a jeste se budou hadat stejne jako existuji "zobrazovadla" s SDI tak s DVI tak s DSUB atd tak samozrejme existuji zobrazovadlo ktera podporuji i DP navic v dobe nez vyslo HDMI 2.0 byl DP u nekterych 4K projektoru jedina moznost jak tam dostat 4k obsah (pocitam projektory ktere meli v te dobe jen bezne dostupne klasicke vstupy ...to jen proto aby me nekdo netahal za slovicka)
jestli se ohledne rozumne argumentace nekdo vylozene spoleha pouze na wiki tak mi takovy argument bohate staci a dalsi nefundovana debata nema smysl takze si dal placejte tu svou pravdu .... btw i na malem ceskem trhu kde je velice omezena nabidka vyrobcu i produktu se da sehnat o nekolianasobne vice projektoru s DP vstupem nez pouze jeden ktery by potvrzoval vyjimku ;) (jeste stale pripominam ze se nebavime o vhodnosti takoveho reseni i kdyz ve vetsine pripadu je DP dostacujici a v pripadech kde by opravdu nestacil tak dost casto nestaci ani HDMI a je treba hledat alternativni reseni napr. pridanim aktivnich prvku atd. nebavim se ted jen o 4k ci FHD ale o celem spektru moznych produktu ....preci jen 4k je zatim pro vetsinu zajemcu overpriced )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

opět máte mylné informace!

Jak bylo možné, že do projektorů nešlo dostat 4K nijak jinak než přes DP (vaše tvrzení!!!), když přitom úplně první domácí 4K projektor na trhu (Sony VPL-VW1000ES) měl HDMI vstup???

víte proč? HDMI zvládá 4K od verze 1.4 !!!

celá vaše argumentace stojí na tvrzení:
"kdysi byl trh plný projektorů s DP, ale vůbec žádný důkaz nemám. Všechno je to jen v mé hlavě"
... a to je dost vadná argumentace.

Nechápejte mě špatně: Já netvrdím, že nikdy žádné projektory s DP nebyly a nebudou, ale jak jsem napsal, je to velmi nepraktické řešení... a proto většina výrobců do svých projektorů DP nedává!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:) to je krasne videt vseobecna neznalost a jeste ji vydavat za "pravdu"
mimochodem vite ze uz v te dobe existovali projektory ktere zvladali 4k@60 snimku s velkym rozsahem coz zajiste slo i pres HDMI 1.4 :D a kdyz trosku odbocim do profi sfery (nejen kina) tak byla potreba i trochu vetsi barevna hloubka atd atd :) a kupodivu se i mimo profi rozhrani ktery se v teto oblasti pouziva tak nektere projektory dali pripojit i DP protoze jako jedine dokazalo to co HDMI ne (maly datovy tok je proste v mnoha oblastech velkym limitem a i pres jiste vyhody zaostaleho HDMI se musi pouzit jine rychlejsi a moderjnejsi rozhrani a to konkretne DP )

budu kontrovat a to tim ze cela vase argumentace se zaklada na hrube neznalosti technologii a omezenho prehledu o produktech ktere se dostali na trh :)

je jasne ze vetsina vyrobcu vyrabelo a vyrabi projektory do max rozliseni FHD s velice spatnymi parametry a tam proste bohate staci pomale rozhrani typu DVI/HDMI apod. a proto na trhu prevladaji projektory se sadou zastaralych i novejsich rozhrani po prichodu HDMI 2.0 samozrejme pro neprofi vyuziti bohate staci i pro 4k i kdyz az nasledovnik tohoto standardu bude v tomto segmentu snad to prave orechove a kdo chce vic s bezne dostupnou technikou musi sahnout po DP ano opakovane uznavam ze DP v nekterych situacich muze byt neprakticke nebo nakladnejsi pro pokryti stejne vzdalenosti bez ztraty hvezdicky ale taky jedine mozne :) (ted mluvim vseobecne nejen o projektorech)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jestli tady někdo má všeobecnou neznalost, tak jste to pouze vy.

Je vidět, že vaší argumentaci opravdu hoří za patami, když si pro pochybné argumenty chodíte "do profi sfery" (vaše slova).
Vaše argumentace s "profi" 4K projektory je vtipná, když vezme v potaz, že první domácí 4K projektor stál 600000kč... K těm "profi" projektorům se normální lidé prostě nedostanou, tak to nepoužívejte za nějaký směrodatný důkaz.
Ale pokud jste se k nějakým profi projektorům dostal, tak mě můžete poučit a UKAŽTE NĚJAKÝ ODKAZ NA DANÝ MODEL.

Navíc kina dokazují spíše pravý opak (dostatečnost HDMI 1.4).
Víte o tom, že většina filmů je stále natáčena na 24fps??! Nejspíš to pro vás bude MINDFUCK , ale HDMI 1.4 těch 4K@24fps zvládá... takže většina kin by si teoreticky s tím vystačila. (samozřejmě jenom teoreticky...nikdo z nás netuší, jak to v praxi mají zapojené)

A bohužel ani (asi nejznámější) Hobit s jeho "high frame rate" (48fps) nás nezachrání, protože média se do něj pustila, protože některé lidi z "toho" bolela hlava nebo oči a nebo že to lidem připadalo divně pomalé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tema ohledne 4k projektoru s vyssi obnovovaci frekvenci nez 30 hz jsem vytahl jen kvuli prezentaci nevhodnosti HDMI 1.4 pro takove ucely (moc dobre vim ze vetsina dostupnych projektoru za rozumny peniz ma max. FHD a mene a tam je zastoupeni projektoru s DP vetsi nez u 4K projektoru kde je opravdu hlavne HDMI 2.0 :) to jen tak bokem....)

vite o tom ze uz existuje i jiny nez filmovy obsah ktery jde prehravat na projektorech .. a koukam ze uz jste si konecne doplnil info ze existuje i 4k filmovy obsah s vyssim snimkovanim.... no vidite me zase standardnich 24 snimku u 2/4k vadi hlavne u "rychlych" scen to trhani je proste neprijemne a jsem rad za HFR zazitek z filmu je uplne jina liga (nevim jaky jste rocnik ale nezapomente ze dnes uz se filmy nataci digitalni technikou a 48/60 snimku a vyssi se i u kino formatu stane rozsirenym standardem jak u nataceni tak u projekce v jinych oblastech uz je 60 snimku a vice beznym standardem :) navic i pro postprocesing je vyssi snimkovani prinosem a porad tu mame moznost v pripade potreby pridani pohybove neostrosti

jj HDMI 1.4 4k + barevny prostor + dostatecne snimkovani >>> vtip tydne :D to byl opravdu "mindfuck" >> you made may day

ano je hezke ze 24-30p zvlada ale uz nezvlada nic dalsiho coz je pomerne podstatne uznavam ze v domacich podminkach je pro vetsinu uzivatelu a FHD obsahu HDMI 1.4 vrchol :) pro ostatni je i soucasna revize HDMI 2.0 na hrane pokud se spokojim se stredni az nizsi tridou a nedostacujici v pripade ze budu chtit TOP reseni a pro takove jedince tu zustava uz pouze DP ac dle vyuziti papirove omezene na 3-15M kabel bez aktivnich prvku :)

ohledne "hedajk" u 48p to mohlo byt zpusobeno i samotnym projektorem nebo taky spatnym postprocesem ale osobne jsme nic nepocitil ...odbehnu bokem osobne mam nativni 200 Hz TV panel a naopak mi vadi nativni 50Hz TV a v kine i doma mi nesedi 3D nezavisle na snimkovani a zasadne si uziju ve vetsine pripade vice 2D nez stanardni 3D projekci

ohledne kina HDMI 1.4 a teorie >>> ano v praxi se vetsinou pouzivaji diskova pole nebo SDI(BNC) atd. atd. >>> HDMI 2.0 a jina jsou v teto oblasti spise raritou a nelze z nich vetsinou dostat maximalni kvalitu a prevazne se pouzivaji pro stredni a nizsi tridu ci do mensich nizkonakladovych kin(ac stale pro vetsinu cenove nedostupnou)>>> obcas se najde raritka s dual DP kvuli profi sfere kde uz je dlouha leta univerzalni standard a byla to casto jedina cesta jak dostat kvalitni 10 bit (a vyssi) s vysokym rozlisenim z pracovni stanice/pc atd. bez nutnosti kupovat vendor lock reseni s omezenou podporou (par takovych rarit taky na trhu existuje)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

opět trolíte s pojmy a pletete si různé doby.

před 3-4 lety se lidem opravdu mohlo jenom nechat zdát o 4K + nadstandarní barevné hloubce + 60fps.
A důvodem nebylo to, že to HDMI 1.4 nedokázalo utáhnout (od toho tady byl přece DisplayPort), důvodem bylo to, že na to nebyl obsah (filmy, atd.) a v PC to zase grafiky nedokázali vykreslit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja ale furt nechapu o co ti jde? Uz tu mame 3 roky oficialne HDMI 2.0 a v televizich se uz pouziva dokonce vic jak 3 roky, coz je jeste zcela jasne pred-4k era.
Mi prijde, ze beres, ze HDMI 2.0 je na trhu teprve dva mesice, co nvidia vydala prvni karty. Moje pres 2.5 roku stara obycejna televize za 13k ma HDMI 2.0. Trh s PC proste totalne zaspal, je to tristni, ale je to tak!
Dokonce i pro vubec prvni 4k projektor s HDMI, nabizela sony vymenu desky s elektronikou pro HDMI2.0, protoze projektor vysel pred oznamenim HDMI 2.0. Proste kdyz bylo potreba vetsiho datoveho toku, prislo HDMI 2.0, od te doby maji zarizeni (minimalne ty, ktere to potrebujou) HDMI 2.0. Proste nikdy nebyl nedostatek rozhrani .... vzdy to bylo jen o tom, ze v PC/monitor svete se z nejakeho VELMI prapodivneho a hlavne zcela nepochopitelneho duvodu implementace zdrzela o vic jak 3 roky, tot vse. Ja nevim, jestli se nekde spletli v desetine carce a nekdo vyrobil 10 miliard cipu s HDMI 1.4 a cekali nez se to vyproda, fakt netusim .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak mohl trh s PC zaspat kdyz to co nabizi HDMI 2.0 nabizi uz davno a mnohem lepe diky DP ....vyssiho datoveho toku bylo treba jiz davno pred HDMI 2.0 coz naplnoval DP a nekdy ani mnohem rychlejsi DP nestihal a muselo se v profi sfere sahnou po dual DP a pro soucasne pozadavky je i HDMI 2.0 malo a nejpise i jeho nastupce se ani nepriblizi k parametrum posledni verze DP :) vsak zakaznici co si koupili 4k monitor bez DP za ery HDMI 1.4 si pak triskali hlavou o zed pouhych 30 snimku je parada ;) navic HDMI ani diky malemu datovemu toku nebizi ani z casti to co nabizi DP (barevna hloubka/obnovovaci frekvcece atd )

a tady si to nekdo predstavuje jak hurvinek valku :D na podzim releasneme HDMI 2.0 a za dalsi mesic budou mit vsichni vyvinute produkty po HW i SW strance s HDMI 2.0 a zaroven plne sklady vyrobku k okamzitemu prodeji >>>> to je vice nez naivni predstava :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"jak mohl trh s PC zaspat s HDMI 2.0 , když už to dávno nabízí DP"

vaše argumentace je úplně špatná. Kdyby byla potřeba vyšších datových toků a HDMI 2.0 ještě pořád nebylo na světě, tak by firmy vskutku používali DP.
Jenže ona ta potřeba nebyla. V té době grafické karty nebyly schopné utáhnout hry ve 4K @ 60fps.

pro BTJ:
PC svět s nástupem 4K zaspal, protože většina grafických karet prostě nebyla schopná vykreslit hry v 4K.
U filmů je to jednoduché, protože všechny scény jsou předrenderované a proto v přehrávačích není potřeba nějakého náročného výkonu...
Zatímco v PC (a konzolích) se během vašeho postupu každá scéna musí v reálném čase vyrenderovat a to je prostě neskutečně náročné na výkon.

I letos nejnovější karta GTX 1080 zvládá Zaklínače 3 jen tak tak ve 4K (někde okolo 30fps).
A přitom ta GTX 1080 stojí 25000kč !!! (alternativa SLI 2x GTX 980ti vyjde taky přibližně na 25000kč)
Před 3 lety pro normální lidi bylo nepředstavitelné hrát ve 4K na PC.

a Pokud vám v roce 2016 nevadí vypláznout 25000kč za grafiku (plus nějaký adekvátní procesor + 10000kč navíc), tak už pro vás nebude problém si letos koupit úplně nový 4K monitor za 7000-20000kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak! Video je z predem znamych obrazku. Hry ne! Ale i tak 4k/60p prvni UHD TV nezvladaly a koncily na 4k30p... ac mely HDMI 2.0!... Marketing... A to maj specialni cip na render jen videa! Na PC begi lecos i jineho! Az gtx980 zvlada 4k60p a to jeste s vygizenim i cpu i7 4,4GHz taky na 90%!
Tedy PC svet nezaspal pouze neni neuniverzalni jako cipy v TV a nema to tak snadne jako jednouceliva elekteonika jako je i TV ci UHD player... Zatim opakuji dloubo nezvlada ani v h264 mniho sice UHD tv prhravat jejich SW player z USB 4k60p natoz hevc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako co si budem nalhavat, v implementaci HDMI 2.0 proste zaspali .... a to tezce. A to jsem vlastne tim celym chtel rict:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasne kdyz se omezime pouze na hry a v lepsim pirpade FHD 6bit monitory do 60Hz ktere ani zdaleka napokryji sRGB tak ano moje argumentace je opravdu spatna a mozny vykon DP byl proste nadcasovy a zbytecny a proto trh PC cekal na prevratne HDMI 2.0 :D ....jeste ze realita je uplne jina a minoritni cast hracu kteri chteji maximum a majoritni cast semi-profi i profi sfery vi ze to je uplne jinak a byli radi za DP :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

opět lžete a nebo trollíte s pojmy

ta tzv. "majoritní část profi a semi-profi hráčské sféry" je důkazem pravého opaku.

Díval jste se někdy na to, jak ti progameři hrají? OČIVIDNĚ NE! Protože většina progamerů by vám jasně odpověděla, že příliš velké detaily rozptylují od hraní!
Ono to dává smysl, protože při příliš velké barevném rozptylu lidské oko pomaleji rozpozná pohyb.
V praxi to vypadá tak, že většina progamerů má stáhnuté detaily i barevnou hloubku a nepoužívají ty největší rozlišení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak z nepochopitelneho duvodu se HDMI2.0 u PC zdrzela??? Z pochopitelneho!!! Neb do doby gtx980 nic vykonove a i nestihalo 4k/50-60fps progresivne!

Hlavneze jiny HW tehdy "existoval" :-))... Tehdy HW playery a satelitni prijimace pro 4k ani nebyly!!! Nebyt tehdy PC presneji novych vykonych PCI grafik, byl by HdMI 2.0 u TV jeste dlouho nanic :-))...

Apropo GTX 980 zvlada vpohode 4k60Hz ale spolu s i74x4,4GHz taktak zvlada i prehrat 4k o 60fps!!! (25-30je prd... a 1080p50zvlada i starsi C2D 2x3GHz se starsi grafarnou) i poslat nativne 4k60!!!fps progresivne! do vystupu jakehokoliv i DP! A dloubo to nativne mnohe TV neumely natoz v 10ti bitech...

Jmel to az po! vydani gtx980 jedinej!!!... model od LG a jedinej Panasonic s DP ;-)

Tedy naopak! - PC jako prvni externi HW dokazalo vyuzit potenciaku HDMI 2.0 v TV :-) (neb DP TV bezne nemaj) a naopak nezaspalo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezismarja .... kdyz existovaly 4k monitory, tak pouziti HDMI 1.4 u takovych monitoru je proste blbost a diletantstvi a to, ze tyhle 4k monitory/televize existujou uz hezkou radku let a v grafikach u PC se objevilo teprve doslova pred chvili, tak je proste zaspani jak svina z jakehokoliv uhlu. PC grafika neni jenom o hrach, dokonce si myslim, ze konkretne pro hry je to picovina ..... kde to dava maximalni smysl je pro bezne pouziti na desktopu, text, web atd, kde je to vuci FHD nebe a dudy a pro takove 4k neni treba zadny extra vykon ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

omyl! Ja uz mel grafiku s HDMI 2.0 (gtx980) a jeste pul roku jsem cekal na UHD TV pouziteljou i jako monitor cili s opravdu funkcnim HDMI 2.0 ale i nativni podporou 4k60p!!! a 10bit zpracovanim! Tak jakepak byly radku let??? Leda jen deklarovane a jen 8bit nebo 30p realne :-( Tak nekecej!

Ja mel tu ctizadost uzuz mit 4k sestavu ale nejen jemny rastr displeje ale i velkou uhlopricku jak na hry tak na videa a tak vim cim jsem si tehda prosel! Konstatuji vlastni osobni zkusenost kdy jsem s PC lital po obchodech a testoval ty vstupy TV!... Nikde se to zpocatku ani nedocetls jestli to neni jen pseudo HDMI 2.0 ... a podporujeli to kro. 4k vic jak 30p...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ajo, oni nejak strasne rychle prisli s tema 10xx, jo uz vlastne gtx960 jsem chtel kupovat jako minimum do budoucna s HDMI 2.0 ... neni to par tydnu, je to dyl, ale zrovna rychli teda nebyli, kdyz 4k monitory a tv jsou tu uz par let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z HDCP jsem byl jen znechucen když koupený Blueray odmítl použít můj deset let starý monitor a opovážil se mi tvrdit že je to z důvodu nedostatečného zabezpečení přehrávaného obsahu .

WTF ? To se všichni už dočista zbláznili , nebo opravdu na tuhle vynucenou hloupost od Intelu a distributorů dobrovolně naskočili a hledají soulad ve všech revizích jen kvůli tomu , aby se nemuseli rozčilovat , že jejich zařízení není z vyššího rozmaru rázem kompatibilní ?
Tohle mi prostě už moc normální nepřipadá a jediný smysl který vidím v HDCP je opovrhování koncovými uživateli .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak uz to byva :D dalsi podpora pro sireni ilegalniho obsahu ktery nas nijak neomezuje v uzivani a nenuti utracet za vhodny HW ....osobne bojkotuji vsechny ochrany a veci ktere nejak zneprijemnuji omezuji uzivatele (pokud to ovsem nedostanu "zadara" nebo v ramci nejake akce jako napr. DOOMa k HW od Asusu )
ano na GOGu uz jsem par veci koupil ale bohuzel nabidku maji velmi strohou a neni moc z ceho vybirat .....ostatni sluzby ignoruji az zacnou prodavat SW bez ochrany a nutnosti byt pripojen k netu atd.tak si me jako zakaznika opet ziskaji ... jasne pracovni soft a OS mam vsude legalni tam si to proste nelejsknu (jsem trosku pokakanek)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě tyto důvody přiživují piráty aby dělali distribuce pro lidi. Protože když se lidi chtějí podívat, tak si to stáhnou z pohodlí domova a nemusí nikde kupovat nějakou krabičku s diskem, nemusí ladit celou cestu od čtecí jednotky po display, nemusí se dívat 5 minut na to že disk nesmí kopírovat a vyhne se 15ti minutám reklam na začátku filmu, které nejdou přeskočit.
Dokud toto distributoři nepochopí, pak tady piráti budou napořád.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

otazka: je aj prenos cez widi (widi dongle) "region dependent" resp. "HDCP dependent"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam ze rok s rokem se sesel, a kdyz jsem vyhledaval svuj potencionalni upgrade HTPC, tak jsem ve finale narazil taktez na tuto "zhovadilost"... Jak Intel tak AMD se predhaneji, co vsechno umeji nativne "prechroustat" ale ven uz to nedokazi dostat... Intel i s nove prichozi generaci konci kde jeho predchudci, a pochybuju ze APU Ryzenu to nekam posune... :( Dodnes jsem resil jen orisk v podobe nativniho prehravani HD3D videa, coz bezproblemove ve vysledku umi jen HW od AMD. Tak ted budem resit tvrdsi orisek v podobe "nemam na cem ten 4K obsah prehrat i kdyz TV na to mam" :D ... I stupidni androidi krabicky maji HDMI 2.0, bohuzel tam to zase konci na systemu a laxni podpore HD a UHD audio streamum... O 3D videu ani nemluve...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.