Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Navždy je na 10 let. Podpora Windows 10 skončí rokem 2025

Velmi sa mi to paci, velmi pekna uvaha "system se jednoho dne proaktualizuje" a nebude ho mozne plnohodnotne dalej pouzivat. Uvaha je velmi pekna a mna osobne nenapadla. Bohuzial samotny obsah uvahy az taky pekny neni. Je to na zaplakanie kam tne svet speje.

Wokna, reps. to co je pouzivane masovo, bude stale pre dementnejsich a dementnejsich a dementnejsich. Je irelevantne ci ostane verzionovanie, ale v hypetetickych Woknach 11 si mozno nebudem moct zmenit to co vo Win10 a v hypotetickych Win14 si nezmenim uz ani posraty obrazok na ploche (ak tam bude nejaka plocha este vobec existovat).

Pricina? Pouzivatelska zakladna pocitacov sa za posl 60 rokov "NENAPADNE" zmenila:

a) 60. roky 20. storocia: velka salove pocitace programuju a pouzivaju najvacsie mozgy planety z akademickej pody ci vedeckej obce, obsluhuje ich specialne skoleny personal a nikto iny
b) prelom 80. a 90. rokov: od cias Sinclairu ci Amigy az po rodiace sa a postupne prevladajuce PC, doma pouzivaju pocitace šprti, geekovia, intelektuali, kutilovia, elektrotechnici, entuziasti, prachaci ... a nikto iny
c) 2015: poctuc kazdym retardovanym americkym pablbom az po 80. rocnu babku ci 4 rocne decko (a ako vidime dokonca aj batola), pouziva pocitac (ci nejaku jeho obdobu) uplne kazdy retard

To sa logicky (bohuzial) muselo odrazit na ovladani pocitaca a v konecnom dosledku v tom, ze OS je cim dalej tym viac robeny pre retardov.

BTW: s tou poslednou verziu Wokien to MS myslel tak, ze vsetky Wokna po W10 potom uz budu ako "sluzba". User nebude mat lokalne nainstalovany OS, proste taky windowsovy chromebook ci tenky klient a vsechno budou woblaka. S hrozou cakam kam to dospeje.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

A pro ty ostatni (uz nyni - minoritu) tu bude Linux. Dokud to tedy nekdo nezakaze..
Sam sice jeste setrvavam na Win7 (stale jsem nenasel distro, ktere by mi uplne vyhovovalo), ale dalsi OS uz Win zrejme nebudou. Osmy mi do compu nesmeji (jen do virtualu na testovani) a desitky lepsi asi nebudou.

A zvysena mira smirovani a debilizace me fakt nelaka.. BFUs vsak budou spokojeni.. Takze o uspechu desitek nepochybuji.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Cim vice informaci MS o W10 vypousti, tim mam vetsi chut zustat u W7

+1
+62
-1
Je komentář přínosný?

To ze ja ostavam pri W7 viem uz skoro 3 roky, ked MS zacal ten megalomansky verejny super-beta-test toho humusneho, grcaveho, schyzofrenneho hybridu Win8 family 8.1, patch1, update1, SP1 ... horor, katastrofa. Ako vidno tento test celej Win8 family sa blizi ku koncu a korunovacia bude Win10 co by zjednoteny Win a konecne dokonceny Win8 family. BRAVO.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Asi je to tím, že denně používám Win XP, 7, 8.1 a testuji 10 a tak mi přijdou taková prohlášení jako snůška blbostí.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Pravda ovšem je, že kixů a drobných naschválů je v demu W10 pořád dost.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem to v článku vedle.
Pro mě třeba to, že se neliší aktivní a neaktivní okno - obě mají bílý pruh. A nejde to ani nastavit.
Nefunguje mi nastavení displeje při dvou monitorech. Když potřebuju nastavit refresh druhého displeje a kliknu na něj, objeví se mi okno pro první displej.
No a nejvíc mi jako naschvál přijde obnovené start menu. Jednak je hloupé rovnání podle abecedy a hlavně si nedokáže zapamatovat, jestli chci vždy úplné menu nebo ten jejich "inteligentní" výběr.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nastaveni vice monitoru ma byt v poslednim buildu vyreseno, konecne je to zcela nezavisle, pokud to ovsem umi ovladace, coz zatim neumi. Netrvalo ani deset let, a multimonitor bude fungovat na 100%.
Co se tyce GUI, ja se GUI vzdy prizpusobim, nebo si ho prizpusobim, v tom nevidim problem a rozhodne to neni relevantni k hodnoceni OS jako celku. To bych se z Ubuntu musel rovnou poblit.
Mne spis slo o nejake skutecne problemy, jako treba neovladatelne aktualizace pro Home a pod. To povazuju za podstatne zavaznejsi problem, i kdyz chapu ze pro domaci BFU je to tak lepsi.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Multimonitor mi fungoval skvěle s Nvidia Nview a XP před těmi 10 lety. Pak přišla Vista, totálně to zmrvila a doteď Windows neumí to, co uměly tehdy - třeba přesunout aplikaci na druhý monitor. Zvlášť úžasný je v tomto WMP, který když se otevře na druhém displeji, nejde ani přesunout z klávesnice, protože tuto funkci společnou pro jakákoliv jiná okna nenabízí.
Další věc, co Vista přinesla, je "neznámá síť" a nemožnost to nějak ručně překonfigurovat. Komické je, že neznámou sítí se stane i vnitřní síť mezi dvěma PC, pokud na druhé kartě povolím sdílení internetového připojení - Win10 se samozřejmě chovají stejně, naposledy to bylo korektní opět v XP.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jist, co myslis tim presunout aplikaci na druhy monitor, mne tedy aplikace i WMP jdou (odzkouseno ted na Win10 TP virtualu). Mozna mas na mysli dlouholety problem WMP, ktery neumi zvolit cilovy zobrazovac ani si pamatovat ten posledni. VLC i ostatni prehravace to samozrejme umi. To neni problem Woken, ale aplikace. Osobne jsem WMP nikdy nepouzival, a i klientum instaluji neco co funguje - mpc hc, vlc, GOM - aniz to rozesere system (codec packy).
Taky nechapu tvuj problem s "neznamou siti", muzes napsat v cem ten problem spociva a co to zpusobuje?

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Přesunutí na druhý monitor. Nemyslím tím myší, to je jasné. Ale pod XP s Nview šlo jednoduše kliknout na okno a objevila se nabídka hodit na okno 1,2. Ohledně WMP - já mám jako druhý monitor TV, kterou samozřejmě nemám zaplou pořád. Když se náhodou nějaká aplikace otevře na blbém okně, tak jde na ni na taskbaru kliknout pravým tlačítkem a tam je nabídka přesunout. Pak stačí jen podržet šipku na klávesnici a přesunout okno, aniž bych ho musel vidět. WMP má ovšem na pravé tlačítko definovanou vlastní nabídku, nikoliv tu standardní. Jinak taky používám MPC, s tím je klid.
"Neznámá síť je skvělá vlastnost Windows od Visty výš. Oni sami detekují parametry sítě. Pokud ji "poznají", lze zvolit typ sítě domácí, podniková, internet a podle toho se konfiguruje firewall (pokud ho nechci konfigurovat ručně). Pokud ovšem síť nepoznají (což je třeba síť mezi dvěma PC, kde není definovaná GW), zařadí ji jako neznámou síť. Pak nelze zvolit typ sítě a tím konfigurovat firewall, windows nastaví maximální omezení. Což je mezi dvěma PC opravdu k vzteku, protože to zakáže windowsí síť. A tento typ neznámá síť dokáží wokna vygenerovat, i když ji sami vytváří pomocí sdílení připojení - spustí na ní DHCP, fungují jako GW pro ostatní PC v síti, ale sami tuto síť označí za neznámou.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Aha, cili v XP to neslo taky (mne bylo divne, ze to tam nevidim), ale nview to umoznila. Ale problem tedy neni problem, kdyz nepouzivame WMP.
Co se tyce te site, konecne chapu o co jde. Samozrejme to nastavit jde pres LGP (mistni zasady zabezpeceni), v network list manager policies.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

V XP to šlo aspoň udělat přes Nview, podobně i přes manažer pro ATI. S příchodem Visty spousta těchto funkcí zmizela.
Je opravdu praktické a uživatelsky přívětivé nastavovat to přes LGP... Ale budiž, jenže bohužel je to zas jen obcházení chyby, která spočívá v nepovedené detekci, která nefunguje bez nastavení GW pro daný adaptér. Což je opravdu hloupé v případě ICS, kde Windows tu síť sami vytvářejí (a prázdnou položku GW si nastaví automaticky).

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

no wono ne kazdy ma zmysel zivota v tom, ze kazdy mesiac do zbbnutia testuje a instaluje nightly build, developer, milestone, alfa, beta a dalsie verzie woken ... no prehnal som to, iba bety

jak se rika, lidi jsou ruzni ...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze je to celkem jasne .... interne samozrejme bude nejake cislo, ale uz se nepredpoklada, ze bude nejaky skutecne zlomovy a revolucni okamzik jako byly visty, W95 nebo svym zpusobem i XP. Proste uplne nova architektura. Maji bezpecny RT sandbox, ktery muzou dale vylepsovat a proste mu veri, ze se nejaky zcela zasadni problem nevyvrbi ... taky to vyvijeli a vedeli, co delaji, nekoupili jen za par suntu nejaky startup.
Proste soucasna verze W10 (+vsech moznych patchu) bude updatovana minimalne(!) do roku 2025. Da se samozrejme predpokladat, ze v budoucnu pribyde nejaky duvod pouzivat novou instrukci, kterou stare nepotrebovaly, takze vyjde nova verze W11 (ale asi to bude jen windows a bude to jen aktualizace a nejspis se jen cloveku vykydne okynko, ze ma stary HW, takze fuck off) ..... ale ta dnesni W10 bude dostavat bezpecnostni updaty az do roku 2025 ....
Realne to znamena, ze normalniho cloveka se to ani nedotkne a behem celych 10ti let snad nebude pouzivat svuj stary pocitac (tlaci se na nizsi kvalitu komponent, takze uz bude jen minimum socek, co v roce 2025 pojedou na prvnim celeronu s XP .....). Vzdyt treba omezeni na ty instrukce, kdy nejely jakesi stare obskurni athlony s updatem W8.1, tak bylo beztak vyplakane vyrobci PC, aby lidi zahodili ty stare sroty a trosku se zvysily prodeje. Vzdyt neuveritelne dlouhy zivotni cyklus windows a kvalitni PC komponenty stoji za sprostymi slovy jako nesmyslna "post PC era" a podobne .....

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Dynablaster....zatlacuju slzu. :'-(

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou přejít na čistě kumulativní aktualizace se mi líbí. Možná to zní zvráceně, ale mně v zásadě vyhovuje dosavadní praxe desítek, kdy vychází nové a nové buildy, které vždy přemlasknou ten starý se vším všady. Zatím tedy jen manuálně, starý build nutno dodatečně ručně odebrat, jinak zabírá místo, ale pokud by to skutečně bylo tak, že se nainstaluje nový build a starý zmizí (i kdybych to měl dělat ručně), tak je to supr, protože Windowsy aspoň nebudou tak děsivě bobtnat. Budou „vždy čerstvé“ :).

Hlavně to dává smysl: budou-li Windows podporovány jen s nejnovějšími aktualizacemi a zároveň ty aktualizace budou kumulativní, tak nemá smysl si staré verze aktualizovaných souborů nechávat. Já osobně jsem nikdy nezažil situaci, že bych musel nějakou aktualizaci odinstalovat, takže mně osobně to průběžné bobtnání dosavadních systémů dost vadí - je to pro mě neefektivní. Samozřejmě vím o tom, že některé aktualizace bylo skutečně nutné odebrat, protože dělaly bordel, já se s tím osobně naštěstí nesetkal.

Má to samozřejmě jedinou nevýhodu: hromada dat na stažení (celý několikagigový image). Mně na spojení bez FUPu to samozřejmě tolik netrápí (ten komfort stále čerstvých Windows mi za to stojí), ale jiné bude.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

To si rekneme az pritece update se kterym nebudete souhlasit. Jednou tim pritece zruseni plochy a stim win32 api, aby MS dosahl sveho vysneneho cile mit stejny system na vsech zarizeni bez ohledu na streva. A my budem jen sedet a nevericne koukat jak nam pres noc zmizela podpora vsech starsich aplikaci.

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

Pak přijdou Windows 10.1 nebo Windows 10 Update 1 a ty budou mít podporu do 2026 a pak přijdou....

Nejlepší je dělat vědu z něčeho, co žádná věda není. Tenhle údaj je pro firmy, které se rozhodnou zazdít updaty nových funkcí a zůstat na první verzi W10.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Ked cely firemny/podnikovy sektor bude opustat Win7 na ktory zmigrovali doslova pred par kvartalmi, to bude za taku dobu, ze po Win10 uz ani pes nestekne. Podpora Win7 len do 2020 mi pripada jak utahovanie si zo zakaznikov: vy ste ale debili ze pouzivate nase Wokna. My piskame a vy tancujete.

Zatiaco Win XP mohol mat firemny/podnikovy sektor 12 rokov, pri Win7 (na ktory zmigrovali doslova pred par kvartalmi kvoli ukonceniu podpory Win XP) bude mat firemny/podnikovy sektor iba 6 rokov? 2014-2020? A potom to bude kolko? 3 roky? Asi im v Microsrote riadne drbe ked si myslia ze firemny/podnikovy sektor si bude preinstalovavat OS kazdu chvilu.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za nesmysl? Jedenact roku podpory systemu je malo?
WXP 2001 - 2015 = 14
W7 2009 - 2020 = 11

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Že ti do tých rokov kecám...XP bol bez servicepack nepoužiteľný. A to, že to potiahli až do 2014 nebolo z ich dobrej vôľe. Žiadna väčšia firma neprejde na nový systém, kým nie je riadne odladený. A to u MS nie je pri vydaní nikdy. A čo je to podpora ? Gro len opravujú svoje vlastné chyby. A ešte im mám byť za to vďačný ?
Chlapíkovi na renaulte začala po roku a pol opadávať na kufri farba. Súrduhovia vo Francúzsku zabudli pozinkovať plech. Aj to priznali, ale preto , že si chlapík kúpil úžitkové vozidlo, záruka/podpora je len rok a závadu neuznali. Je to podľa vás v poriadku ?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tu ide o to, ze firemny sektor presiel na Win7 este len pred par kvartalmi. Firemnemu sektoru je u zadnice ze Win7 vysiel v 2009. Vtedy firemny sektor kraaaaaaaaaaasni zil na XP.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Sory, ale pokud firma se svým vedomim prechazi na OS, kteremu za par let konci podpora a ne na aktualni produkt asi nebude chyba MS...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na aktualni zabugovanej a nevyzkousenej system prejde jen sebevrah.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Firmy casto cekaji s prechodem na novy OS, dokud neprojde auditem a neziska prislusne certifikaty. A to trva i nekolik let. W7 je ziskali v dobe kdy pomalu vychazeli w8. Samozrejme ze firma prejde na certifikovany w7 nez na novy neovereny system.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Kuratenko, asi ti to este nikto nevysvetlil, ALE PODNIKOVY/FIREMNY SEKTOR NEPRECHADZA na novinky, co existuju na trhu 1 rok, ale na produkty trhom a casom osvedčené, aspon 2-3 ročné.

Nove Wokna si moze instalovat Honza doma, ale nie podnik/firma/institucia/organizacia s tisickami pocitacov a tonami specifickeho softveru, pricom je na 100% iste ze sa vyskytnu problemy a nekompatibility. Katastrofalna maturina odborara bol uz aj prechod WinXP - Win7.

Vidno ze absolutne nechyrujes o com tliachas a predstavujes si to jak hurvinek valku. Aha vyjdu nove Wokna, na buduci mesiac ich nasadime v nas v podniku/firme/institucii/organizacii. Ano ked maju 10 zamestnancov a dokopy ziadne specificke softy, tak mozu.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

jj, to ale domácí "admini" nikdy nepochopí. Ve větší firmě trvá migrace na nový OS 2-3 roky, a i tak se najdou desítky až stovky PC, kde se ponechává z nějakého důvodu starší verze a platí se extra podpora od MS nebo se tyhle mašiny migrují do separátní VLAN.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby měl MS rozum, zkrátí podporu na pět let a pak plaťte znova, hošánkové. Ty by ses z toho vztekl, zavřeli by tě do blázince a byl by tady klid.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Přejdeš pod SPLA a pak je ti z tohodle pohledu fuk, že je nová verze OS.
Horší je, že dodavatelé SW omezují svůj SW na konkrétní verzi (nejlépe ještě konkrétní verzi SP) a tam je to v hajzlu.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Na Win7 se nepřešlo kvůli konci podpory, mezi Win7 a WinXP je viditelný rozdíl.
Microsoft si bohužel ale vykopal hrob právě Win7, protože na nich už všechno funguje skvěle a není vůbec třeba nic dalšího. Nikdy. I kdyby měly firmy odkuchnout celý internet, zůstanou na Win7 dokud bude počítač, na kterém to poběží. :)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

To se kdysi dalo říci třeba i o telefonní síti - funguje to skvěle, dovolám se po celém světě, nic dalšího nebude nikdy zapotřebí.

Pak přišly mobily. Já ho zpočátku taky nechtěl - asi po půlročním odporu jsem to dostal příkazem.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Očividně jsi správně nepochopil.
Win7 přinesly oproti WinXP asi tolik, co smartphony proti klasickým telefonům. Opravdu jsem zvědav, kdy se objeví něco, co na Win7 nebude možné - a hlavně co to bude aby mělo smysl kvůli tomu migrovat. :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Co přinesly Win7 tak úžasného?

Na několika stovkách počítačů, které správcuji si opečovávám XPčka a ještě v tom hodlám pár let pokračovat. Limituje mě jen podpora ovladačů pro nové kompy. A za těch pár let to možná zase budou XPčka, bežící ve virtuálu. To není pro to, ze by XPčka byla tak dokonalá, to je proto, že se tam podařilo odladit a rozběhat to co uživatelé potřebují, byť občas s pomocí virtualizace a emulace.

Uživatelům je šumák, co tam je za OS. Chtějí mít své ikonky na které kliknou a pracovat v svých programech.

Až nový OS zajistí dostatečnou podporu pro aktuálně používané aplikace, až bude OS spotřebovávat méně zdojů (čas CPU, RAM), až bude OS efektivněji řídit a přidělovat zdroje aplikacím, až bude mít architekturu navrženou s ohledem na vyšší bezpečnost, až bude lépe plnit potřeby uživatelů a ne jen potřeby firmy, která ho vydává, pak takový OS budu pár let sledovat, testovat a s radostí na něj přejdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děláte, jako by to datum nemohli kdykoliv změnit.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Nevyhnutelné aktualizace budou nutit uživatele k modernizaci HW aby se na tom vůbec dalo dělat, a nový HW zase k nutnosti aktualizací, kruh se tak ideálně uzavře a zákazník v tom kruhu bude kmitat jak křeček v kolečku, až se mu z kapes, resp. z kreditek, budou prachy jen sypat.
A jak dosavadní historie dobře ukazuje, pojem "zpětná kompatibilita" je jen takové dočasné šidítko pro naivní uživatele. Když nějaká korporace nabyde dojmu, že málo vydělává, pak jí prostě zruší.
Ostatně psychiatři taky nepřijdou zkrátka, dostatek zákazníků jim zajistí riziko, že ráno už nepůjde to, co fungovalo ještě včera večer.
No nejděte do toho-! Já bych šel hned, kdybych se tolik nesmál.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ale tohle je tu už dávno. Zaměstnavatel vyhazoval rok starý HW od sunu za miliony, protože pro novou verzi SW už byl nevyhovující (ačkoliv byl HW nakoupen s výhledem na další verzi...)

Trochu tomu pomáhá virtualizace - pak nezáleží na konkrétní podpoře HW z pohledu dodavatele SW. Bohužel i u vmware ESXi se v nové verzi najde nepodporované HW a tam je to pak prča, když v tom sou TB RAM a THz CPu.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

THz CPU? Tak to bych taky nepodporoval, takovou zhůvěřilost.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Neplačte uživatelé nejrozšířenějšího viru na PC, když vám na nových widlích přestane fungovat vaše oblíbená herní klasika, jednoduše nainstalujte libovolnou distribuci Linuxu k tomu WINE a pařte dál.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Wokna sice mají vlastnosti viru, ale již dlouho je jasné, že se o vir nejedná - nejsou ani malé ani efektivní. :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

To už dnešní viry nejsou taky.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

To vám povím, těch věcí co na W10 nefunguje je hafo. Ale ono je už na čase - zpětná kompatibilita brání v rozletu. Kdo chce používat starý soft, tak ať používá Windows 7, nebo třeba XPčka, ale nedrží celý svět pozadu s ním.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

A v čem je drží pozadu? Nejvíc věcí, co na Win10 blbne, je nepovedené skloubení normálního a metro rozhraní. I když dokázal jsem je položit do modré smrti akcelerací videa, což se mi naposledy stávalo v XP, ve Win7 už ne. A i ta modrá smrt je předělaná k větší hlouposti, místo výpisu na čem to spadlo jen kyselý ksicht. I když inaccesible boot device to napsat umí :-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíce je brzdí pozadu nutnost implementovat stará legacy API namísto vytvoření moderního čistého systému od scratche. Bohužel Windows 10 stale drží příliš mnoho zpětné compatibility, a například v nastavení síťového adaptéru lze vyhrabat I okno v designu Win3.1, tedy tam bude I stejně stará technologie. Brrr. Myslel jsem že Win8 měly připravit půdu a varovat, že ledasco přestane, ale nakonec se mnoho nekoná.

Na druhou stranu když na Windows 10 přestane fungovat hra snad jako jediná vytvořená v projektu Games for Windows, a sice F1 2010, no tak to už je něco blbě. :)
Co se tvého problému s akcelerací týče, bude to ovladač grafiky. První ovladač na grafiky AMD dělal totéž...skoro. Hodil BSOD na konci přehrávání videa. :D

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Bez implementace Win32 API by je ovšem nikdo nekoupil. OS je z hlediska softu na PC to nejlevnější, nikdo si kvůli upgradu woken nebude pořizovat všechno znova. K tomu se metroidní rozhraní fakt nepovedlo, pro desktop je to nanic.
Ohledně modré smrti - může to být driver grafiky, je to pořád beta. Ale W7 uměly dost pádů driveru odchytit jeho restartem (na rozdíl od XP). Od W10 bych čekal něco podobného.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"Bránění se pokroku nás dovedlo na okraji propasti, ale Microsoft udělal krok v před."

Vážně se mi líbí motivace za projekty jako je Menuet OS http://www.menuetos.net/
Z toho pohledu je nějaké WIN10 brzdou největšího kalibru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

robi sa veda z nicoho...
navzdy je samozrejme NAVZDY (aspon taky je plan dnes)... podla dostupnych informacii 10 let podpory plati pre Windows 10 z jula 2015 to je cele. Micosoft predsa nebude udrziavat neaktualizovany system viac ako 10 rokov, nejaka hranica tam logicky musi byt. Uz na jesen podla vsetkeho pride dalsi update, ktory moze podporu dalej predlzit (ak nie teraz tak buduci rok urcite) a tak sa to bude predlzovat neustale, cize v roku 2025 ak budeme mat teoreticky Windows 10.10 tak jeho podpora bude do 2035, ak to teda dovtedy nebude len Windows bez cisla.
Kazdy bude mat minimalne 10 rokov na to aby system aspon raz aktualizoval a podporu si automaticky predlzil. To by nemalo boliet nikoho.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.