Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podrobnosti o 14,2Mpix 1/2,3" CMOS snímači Sony s dvojitými mikročočkami

Podle obrázku by ale i na ten nový snímač dopadlo více světla, kdyby tam byla jen jedna čočka - paprsky by byly blíže ideálnímu kolmému úhlu..
Jak to teda funguje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

všimni si průměru těch čoček. s tou stávající jednou velkou bys to nemohl na menší pixelu snímače použít, protože čočka leze už do prostoru okolních čipsetů. použití druhé čočky, které dále zakřivuje paprsky , umožnilo zmenšit velikost první čočky tak, aby se vešla do 1,43um.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To pořád není platná odpověď, jedna čočka by mohla být výše, nebo být mohutnější. Navíc při vstupu světla z/do čočky dochází ke ztrátám. Já bych to viděl na marketingový tah.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čočka být výše nemůže, nemůže viset ve vzduchu, antigravitace se zatím u snímacích čipů nevyužívá. Musela by pod ní být průhledná hmota. Není lepší ten podklad vytvarovat také jako čočku? Sony konstruuje a vyrábí snímací čipy už hodně dlouho a pro mnoho výrobců foťáků a kamer - skoro bych řekl, že tomu tam rozumějí lépe než my...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Což vůbec neznamená, že to nemůže být pouhý marketingový tah (podobně jako desetimegapixely v mobilním foťáku). Logicky je fakt, že víc světla tam prostě nedostanou, ať použijou kolik chtějí čoček - je to dáno velikostí hned té první a ty další už jsou jen na usměrnění. Takže míň šumu bych od toho opravdu nečekal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A že by nechali 1,55 µm a snížili tím šum, to néé.

Když 8MP stačí na fotku 1.2x0.8M na kolik je těch 14Mpix? Kolik z běžných uživatelů tak vysoké rozlišení použije?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.