Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ponese Sony PlayStation 4 low-endovou grafiku?

.. he he .. zarputili konzolari se chte-nechte stanou vlastne BUF PCeckari :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

konzola nie je len o crevach

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na tomhle asi Unreal engine 4 nepojede ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No ono Unreal 4, resp. akykolvek pred nim, je prave na Sony konzolach nezaujimvy. Konzola potrebuje tvrdo optimalizovany proprietarny engine so schopnostou tvorby sendbox hier a to ziaden unreal engine nikdy nebol a nie je. Schopnosti konzoly sa ukazu na exkluzivnych tituloch a nie na multiplatformach.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To iste mozes povedat o PC-ckach ak je hra optimalizovana na jednu konkretnu zostavu (co je samozrejme blbost). A ukaz mi jednu dobre zoptimalizovanu hru...ja si take pamatam naposledy z cias PS2

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

PC platforma ma prave v oblasti optimalizacie znacny problem - jednoducho na PC sa neoptimalizuje, je to prilis drahe a pre vyrobcov tak nezaujimave, mnozstvo zostav a pod.. Naco optimalizovat, staci kupit kazdy rok novu grafiku... V tejto oblasti je prave dlhy zivotny cyklus konzoly pre uplatnenie optimalizacie vyhodou. Vizualna kvalita hier ide na konkretnom type konzoly pocas jej zivotneho cyklu hore. V pripade PC je to presne opacne - treba menit hw, inak kvallita ide dolu. Proprietarne enginy pre konzoly pocas jej zivota dosahuju spickovu kvalitu. Exkluzivne PS3 tituly so spickovou optimalizaciou existuju: napr. GT5, Kill zone 3, Uncharted 3. Skus si pozriet vizual Uncharted 3 beziaci konzole so prikonomv spicke 80W - o tom je optimalizacia, ktora je na PC nedosiahnutelna. Problemom su, samozrejme, multiplatformne tituly, ktore nikdy nedosahuju kvalitu exkluzivit. Konzolu robia exkluzivity - cim ich ma viac, tym lepsie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takze doba, kdy konzole urcovaly smer v HW uz je definitivne pryc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevyplatilo se to ;)

Vývoj jde moc rychle dopředu. Se vůbec divím, že ještě nějaký nový konzole vydávaj, zvlášť s tím, že už teď je jejich HW zastaralej a což teprv v době kdy mají opravdu vyjít.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Konzole není jenom o HW. Pochopitelně nová konzole by měla mít dostatečně nadimenzovaný HW pro dalších 5 - 10 let, ale to důležité je jednoduchost použití. Zapneš konzoli, vložíš médium a hraješ. Netušíš, kolika lidem dělá problém nainstalovat a spouštět hru na PC. Nemluvě o tom, že co PC to unikát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedělá problém instalovat a spouštět spíše crackovat ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No je treba podotknout, ze Nintendo opet osvedcilo svou predvidavost a timto smerem se vydalo uz s Wii ;-)))

Disclaimer: mam N64 a Wii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je možné, že se vydají směrem, kterým kdysi uspěla Amiga - oproti PC, které bylo podřízeno univerzálnosti, šla Amiga maximálním využitím dané konfigurace, maximálním propojením jednotlivých součástí a vyždímáním co se dá, ovšem na úkor variability, což by ale u konzolí vůbec nevadilo. Pokud se na takovou konfiguraci správně napíše i systém a vývojové prostředí, mohlo by to uspět.
Nicméně si myslím, že v dnešní době není daň za univerzálnost tak vysoká, aby se na stejné grafice dal vymáčknout třeba o 100% vyšší výkon. A na druhou stranu, chtějí to dnes uživatelé? Nebo lépe řečeno, mají už výrobci konzolí tak dobré jméno, že budou uživatelé kupovat i konzoli, která nebude o tolik lepší a výrobci si konečně můžou namastit kapsu jen díky jménu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prave naopak. Konzoly urcuju sme vyvoja HW. Ono totiz v pripade konzoly nestaci len obycajna hruba sila, ale je potrebne zabezpecit jej dostupnost pri minimalizacii poziadaviek na prikon. Prva verzia konzoly sa musi dostat s celkovym prikonom pod 200W. Pocas zivotneho cyklu ide v dalsich vydaniach prikon dole. Pozrite si niektore exkluzivne tituly pre PS3, ktora v poslednom vydani ma spickovu spotrebu pod 80W. PC na dosiahnutie rovnakych vysledkov potrebuje nezrovnatelne vacsi prikon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ROFL a LOOL

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poté co Sony vrazilo prachy do vývoje Cellu, že by vážně začalo vyrábět PCdla brandovaná jako PS4? Pokud je to tak, pak se stalo nemožné - jediný MS zřejmě má rozum :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No skoro bych rekl ze 4k nas jeste par let trapit nebude. Tak proc prodrazovat hardware. Staci zkratit cyklus ze 6 let na 3. Po 3 letech vydat PS4+ s novou grafikou a jede se dal. Navic by to odpovidalo konzumnimu charakteru dnesni spolecnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si nemyslím, že by vyšlo nějaké PS4+

Přesně jak se píše v článku, ze začátku výroby má výrobce nízké marže (někdy i záporné) a časem když se vychytají mouchy a klesne cena výroby, začínají marže narůstat. Takže Sony bude určitě chtít novou konzoli zase dlouho udržet na trhu.

Stejně tak mi přijde divné, aby pak vyšly nové hry, které pojedou na PS4+ a nepojedou na PS4 (kvůli HW). To by v tom byl pěknej guláš a už vidím lidi co tomu nerozumí, koupí si hru a budou nadávat, že jim to nefunguje. To může fungovat u Applu, že si lidi co maj iPhone 3 koupí iPhone 3GS, ale nemyslim si že by bylo hodně těch, co vymění PS4 za PS4+

Na čem se ale shodneme, je to 4k rozlišení. S touhle grafikou si myslím, že na 4k můžeme rovnou zapomenout. Možná tam bude pro sledování filmů/brouzdání po netu/nevim na co, ale na hraní asi ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hry by jely stejne jen 4k by jelo jen na PS4+ Cele co chci rict je, ze 4k je podle me daleko. U nas mame stale problem nakrmit televize slusnym HD signalem, tak proc by nekdo probuh kupoval 4k bednu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

u nás je problém nakrmit tv hd signálem daný ještě ku.vením veřejnoprávní tv loby komerčních tv (např. zrušení extraligy hokeje na čthd), které zařezávají přeci jen nějak konkurující ČT pomocí pánů poslanců, ev. nasazením nového exkomerčního ředitele - všichni jsou spokojení, ... až na diváky, inzerenty a tvůrce kvalitnějšího obsahu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...pro uživatel PC sestav - portování her by bylo velice prosté a herní studia by při nižších nákladech mohla rychle nabídnout hru širokému spektru zákazníků..."

Portování her na PC je pro PlayStation pozitivní (a Sony exkluzivní) herní studia povětšinou to poslední, co chtějí. Tak to je s PS3, tak bylo s PS2... A ti ostatní si všechny platformy dokázali zařídit už předtím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To poslední to bylo právě z důvodu hardwarové odlišnosti platforem, kvůli které bylo portování časově i finančně náročné (v případě PS3 to byl Cell, v případě PS2 čip úplně jiné architektury, v případě Xboxu grafický čip, který po stránce aritmetického výkonu dohnaly teprve DX9 grafiky v cenové relaci kolem 14 tisíc). Pokud AMD vývojářům her ukáže, že hra napsaná pro PS4 s minimálními úpravami poběží i na Xboxu a stejně tak i na PC vybaveném APU, tak to jsitě ignorovat nebudou, protože to por ně bude znamenat potenciálně vyšší odbyty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby to s tym portovanim nakoniec nebolo naopak. Napise sa pre PS4/Xbox low-end grafiku a bez nejakych uprav (max. vacsie textury) sa to hodi na PC.

V kazdom pripade by to mohlo znamenat, ze koniec hrania na PC sa v najblizsej dobe nekona, kedze naklady na portovanie budu nizke a zisky aj pri vysokej miere piratstva ich spolahlivo pokryju.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koniec hrania na PC z ekonomickeho hladiska je tu uz davno. Ackove tituly sa zaplatia uz len z konzoloveho hrania. Uroven piratstva na PC je tak vysoka, ze vydat hru len na PC je totalne stratova zalezitost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to je zajímavý. Když se na PC vydá dobrá hra, zaplatí se bez problémů. Ztrátová záležitost to je většinou u propadáků. Aspoň je na co se vymlouvat. Ten, kdo si hru upirátí by si ji stejně málokdy koupil i kdyby upirátit nešla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je mozne, ze taka hra existuje, nevylucujem to. No skus len pre zaujimavost uviest jeden ackovy PC exclusive titul (nie multiplatformu), ktory vysiel v ostatnych 3 rokoch a zaplatil sa (pozor, nie Blizzard produkty, tie sa platia z uplne inych zdrojov).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, kolik těch zarputilých konzolistů má ve skutečnosti doma několik pC herních grafických karet a kradoe na torrentech jednu PC hru za druhou. Nuly...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.