Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Potíží s Windows 10 s aktualizací KB4515384 je více, PC se nepřipojí k internetu

Keď vyšla aktualizácia KB4512941, tak už na druhý deň sa na nete objavila neoficiálna oprava. MS to trvalo vydať 2 týždne! a toto je výsledok.
A radu že si mám vypnúť viackanálový zvuk nech si MS strčí niekam. To si potom môžem vypnúť sieťovku aby ma neodpájala o internetu, alebo zhasnúť monitor aby nezobrazoval blbé farby.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ked to takto pojde dalej, v roku 2030, ked uz nebude mat Windows cislo 10, ale iba rok a velke aktualizacie budu iba rocne, tak na ten Windows 2030 Enthusiast Sommer Update RollUp build 25658 uz nebude ani mozne vydavat aktualizacie (ani bezpecnostne, ani fixupy) 2x mesacne ci 1x mesacne, proste vobec ... lebo by sa to cele zosypalo. Bude asi proste cely rok Windows 2030 tak ako vysiel. Skutocne neviem ...

Fakt som zvedavy na svet Windowsu v roku 2030, ked polrocna velka aktualizacia je vzdy problem ako svina (posledne dve 1809 a 1903) a instalovat doma si ju bezpecne clovek moze po pol roku, teda prave vtedy ked vychadza dalsia a problemy zacinaju robit aj beznejsie aktualizacie co tu mame na mesacnych/2-tyzdnovych bazach.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

gratulujeme, uspesne jste prosel vyberovym rizenim.. od rijna muzete nastoupit na nasi technickou podporu.. vas microsoft

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Řešil jsem ten tichý zvuk, a problém byl v tom že Microsoft napsal vlastní ovladače, které vždy vnucoval namísto ovladačů výrobce HW (např. chyběl equalizer). Jestli to dělá i u sítových karet tak je retard.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Retardované to, samo o sebe, nie je. Existujú štandardy, kde síce karta nejde na plný výkon ale ide (napr. VESA režimy v GPU). Obdobné štandardy sú aj pri zvukových a sieťových kartách. To, že ich výrobcovia nedodržiavali robilo problém hlavne jadru Linux. Typický príklad je USB Wifi dongle, ktorý sa štartuje ako Usb mass storage s autoranom, kde bol ovládač pre Windows, ktorá dongle prepol do režimu sieťovej karty.,.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Když je generický MS ovladač novějšího data a ID hardwaru nebo ID kompatibility sedí, tak bych se ani nedivil. Ale už i přenastavení výchozích programů je problém. Třeba když se například Edge nastaví jako výchozí prohlížeč PDF, který ale na černobíle tištěné barevné soubory občas přidává (nebo přidával) černé čtverce a obdélníky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Top by mohlo byt ono, na jednom pocitaci po update neboo mozno pustat zvuky vobec, chybalo vystupne zariadenie, vratane zvuku cez HDMI. V spravcovi zariadeni boli uz len ako genericke "Digital audio device" ale nefungovali. Pomohla reinstalacia ovladacov grafiky a Realtek zvukovky na doske, ale preco Windowsom "preplo v kocke" a rozhodli sa nahradit ich niecim svojim generickym, to netusim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono staci se podivat na to microsofti forum pro hlaseni potizi s produkty Microsoftu, to jsou rady ze by jeden pohledal. Kdyz clovek chce neco resit s chybama ve Windows, tak musi na superuser.com a dalsi podobne, ale rozhodne ne k Microsoftu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ona je nějaká soutěž v chybách, ve které se Intel s MS předhánějí o to kdo bude jedničkou na trhu, zatímco AMD jen bezmocně z dálky zírá? :))))))))))

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Odpoveďou je vtip

Prečo je Bill Gates najbohatší človek na zemi?
Lebo za chyby sa platí.
https://fici.sme.sk/c/20062564/existuje-10-typov-ludi-ti-ktori-pochopia-...

A dodám, že vlastníci Intelu chcú byť tiež tak veľmi bohatí.-.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No oni Intel s MS by si mohli podat ruce není to co bývalo když měly progress.
Teď tak vydat pár zmetkových aktualizací přeznačit čísla na procesorech a vydat je jako nové podrbat se na koulích a hodit nohy na stůl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Někdo mi tady minule pod podobným článkem odpověděl, že linux mint má taky problémové aktualizace, ale doteď vlasně nevím, jestli to myslel jako vtip.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna na něm jedu a marně přemýšlím proč běžný Franta Ocásek pořád jede na Windowsech. Jediné co mě napadá je - netuší že existuje alternativa a i kdyby, netuší jak ji nainstalovat. Takže dokud nebude možnost si koupit notebook nebo hotový comp v tescu s něčím jiným než windows, tak může být MS v klidu. A vzhledem k "pokroku" za posledních, nejmíň, 15 roků, může být v klidu ještě hodně dlouho - třeba czc má v nabídce celé 3 (slovy TŘI) notebooky s linuxem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Franta Ocásek totiž musí mít za zadkem někoho, kdo mu to nastaví. Jakmile se mu to nastaví, tak už spokojeně xy let jede, ale ten začátek je potíž. Další věc je, že při consumer užívání win se běžný uživatel s těmi problémy po aktualizacích až tak moc často nesetká, to spíš trápí firmy a adminy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co chcete po instalaci, třeba zrovna Mintu, nastavovat? Napadá mě jen připojení k wifině. Zbytek jede sám. Ano, možná to chce trochu zapojit mozek a zkusit co je to takový Software manager (neznám český překlad) a tam si projít co se s tím dá dělat a nainstalovat si třeba skype. Ale to snad dotyčný dělá i ve widlích, ne? A jestli ne a má tam od toho někoho, tak by holt musel mít i na tom linuxu někoho. Nicméně - náročnost mi přijde přinejmenším stejná, ne-li jednodušší v linuxu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak treba me ted na dell latitude e5540 po ciste instalaci linux (debian ubuntu mint fedor opensuse cokoliv) bzuci zvuk z pripojenych reproduktoru ze se to neda poslouchat. Povazuji se za pokrocileho uzivatel, zkousel sem hromady navodu s podobnou problematikou a zabil hodiny neli dny a stejne nic. Na windows to jede normalne. Tak co ted ma franta vocasek delat?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nainstalovat Windows. Experti jako mejla co tvrdí, že Linux = Windows co se týče uživatelské náročnosti a přívětivosti v něm zřejmě nikdy nemuseli nic řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vzdyt ma pravdu. Kdyz cloveku s windows zacne blbnout nebo prestane jit zvuk, tak taky vola o pomoc odbornikovi. Treba sem resil cloveka s windows co mu prestal jit zvuk a chyba byla v tom, ze se nejakou zahadou prepnul zvukovy vystup na spdif... Bezny uzivatel ani nevi co to je a ze to tam nekde ma.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze odborniku na linux, schopnych/ochotnych poradit moc neni. Ja teda neznam zadneho odbornika, kteremu bych mohl zavolat. Na odbornych forech je naopak dotazu hafo, ze to nikdo neresi. https://askubuntu.com/questions/1174683/buzzing-sound-on-laptops-headpho...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Odborníky volají lidé, kteří vůbec netuší která bije, všichni ostatní si to najdou na Youtube. Ti zkušenější na nějakých stránkách. I když je člověk v práci s PC zkušený, v Linuxu narazí dříve nebo později na kolotoč absurdního řešení problémů, kdy musí postahovat 10 různých balíků, některý z nich nakonfigurovat a pak nasadit modlitby, aby to ten problém vyřešilo. Pokud ne tak je odkázán na nepřehledný Linuxácký fóra plný záhadných příkazů a přízraků. Je dost možný, že před ním nikdo daný problém neřešil a nebo řešil a nezveřejnil to, takže je v háji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fakt by sem te chtel videt jak podle problemu, ze nejde zvuk, najdes na youtube nebo na nejakych strankach ze doslo k prepnuti zvukoveho vystupu na neco co se vubec nepouziva... :o) A k tvemu hejtu linuxu.. vytahni hlavu z microsoftiho analu a zjistis, ze ono to dneska na windows neni zrovna ruzovy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hned druhý bod? Nějak ti to chytračení nejde :) https://www.lifewire.com/fix-no-sound-windows-10-4587022

Že Windows není super neznamená, že Linux je na tom lépe :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staci si precist clanky o problemech windows 10 za poslednich pul roku na tomto webu. Zatimco linux si drzi tak nejak svoji (ne)kvalitu tak kvalita microsoftich produktu uz radu let znacne klesa. A vydani win 10 1903 a nasledne aktualizace jsou obvzlaste znacny kvalitativni pad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I přes to je Windows po všech stránkách pro běžného i náročnějšího uživatele použitelnější systém než Linux.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si asi zamrznul nekde daleko v minulosti. Bezny uzivatel dneska ma operacni system jen jako spoustec webovyho prohlizece. Na to uz si dneska nikdo normalni windows nekoupi. A to jeste bezny lidi opoustej starsi pocitace, protoze na nich jsou windows dneska tak pomaly, ze i levny mobil s androidem (cili linuxem) je rychlejsi a to ma dost casto slabsi hw nez ty pocitace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsi zřejmě nikdy neviděl levný mobil s Androidem :) Resp. Android je zasekaný téměř na všem. A nezamrzl jsi spíše ty ve svém fiktivním světě kde si lidi nekupují Windows? :)

A jinak teda W10 jede v pohodě i 10+ let starým HW a normálně se na tom dá fungovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pohadky jak od marketingoveho oddeleni microsoftu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč se hádáš? Někteří lidé nevidí, neslyší, nezkusí... Každý svého štěstí strůjcem jest. Jestli někomu nevadí co udělal MS z Windows, ať je používá. Třeba nemá jinou možnost (soft vázaný jen na Win).

Dá se sice říct že jsem IT profesionál, ale určitě nejsem systémák. Přesto dokážu vyřešit dost věcí díky tomu, jak linux funguje. Rozdíl mezi linuxem a windows, jak to vidím já, je ten že linux většinou někam zapíše co se podělalo, takže se na tom dá pracovat a dá se rozumně nasměřovat vyhledávání problému. Windows ti nic neřeknou, takže máš často smůlu. Ale jak říkám - jsem na linuxu přes 20 roků, posledních cca 10 na Mintu a jediné problémy byly odpojující se wifina na notebooku. Vyřešilo to novější jádro - zkusil jsem to i bez googlení a na 6 kliků (spočítáno) bylo hotovo. Jak by se tohle řešilo ve windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problémy sú všade. Ale v Linuxe máš aspoň možnosť analyzovať, kde je chyba - systém je otvorený, dobre zdokumentovaný a loguje všetko čo potrebuješ, máš prístup priamo k zdrojovým kódom - ak vieš ako, dopátraš sa na príčiny problému aj vlastným úsilím a vyriešiš aj problém, ktorý nie je riešený nikde na webe (čo je ale zaozaj málokedy).

V tom je ten rozdiel. Vo Widlách môžeš len dúfať že rovnaký problém už niekto mal, vyriešil ho a zverejnil to. Zrovna teraz riešim problém s aktualizáciou 2019-09 na Win 7 a mám problém, ktorý vyriešiť neviem, takže mám nefunkčný PC a nepomôže ani podpora od MS, žiadn efóra. Keď si pozriem riešenie môjho problému na webe MS, doporučia mi úplné debiliny - je to skôr pre BFU. PC sa dookola snaží inštalovať daný update a inštalácia vždy zlyhá - spraví to reštart a vrátenie späť. Systém ostáva deravý… v tom nemôžem pracovať, bezpečnostná politika mi to nedovoľuje.

S linuxom som takýto problém nikdy nemal. Systém si sleduje všetok softvér a update prebehne jedným príkazom/klikom. Zaktualizujú a nakonfigurujú sa všetky balíky, jadro, ovládače, systém, programy, žiadne reštarty a laborovanie ako vo Windows, kde treba aktualizovať systém, aktualizovať ovládače a programy - všetko zvlášť a každý program samostatne. Choré - widows by mal na toto spraviť centrálu službu, ktorá by sa dala nastaviť a toto zabezpečovala. Ale nie. Každý debilný program vo widlách potrebuje samostatnú službu na pozadí, ktorá si tie aktualiácie v lepšom prípade stráži sama (Acrobat reader, Java, atď.) v tom horšom to necháva na užívateľoch - čiže to ostáva deravé. Riešenie v linuxe je o dve triedy lepšie a technologicky vyspelejšie. To, že tým "záhadným príkazom" nerozumieš, neznamená že je to zlé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady se ale bavíme o přístupu z hlediska BFU a ten nemá schopnosti na to něco analyzovat. Obecně se tvrdí, že linux je vynikající systém pro dvě skupiny uživatelů - pro ty naprosto neznalé (za předpokladu že jim to na začátku někdo znalý nastaví) a pro ty, co tomu dobře rozumí. Pro uživatele co tomu rozumí "tak trochu" je to ale peklo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tým sa dá súhlsiť. Lenže prípadné problémy na Win tiež BFU nevyrieši. Ale čo je horšie, niekedy ich nevyrieši ani profesionál, pretože sa to jednoducho nedá a treba len čakať na dalšiu opravu/záplatu, opravu opravy / záplatu záplaty od MS, prípadne na opravy od výrobcu SW. Na linuxe ale existuje spôsob ako to vyriešiť vo vlastnej réžii hneď resp. v krátkom čase. Je mi jasné, že ten to spôsob nie je pre BFU ani pre mierne pokročilých, ale kto chce kúpi si platenú podporu a servis, resp komerčné linuxové distro, ktoré tú podporu má. Plus má možnosť vybrať repozitáre: stable, testing, unstable podľa preferencií pomeru novej funkcionality voči spoľahlivosti a stabilite.

Keď som začínal s Linuxom, bol som presne v strede - rozumel som tomu "tak trochu". Síce som už vtedy programoval, ale o unix OS som moc vedomostí nemal. Netrvalo ani rok a server spravujem bezproblémov sám.

Inak súhlasím s tým, že problém najmä na desktope s linuxom. Server je rock stable, keby neupdatujem jadro mám uptime aj 2 roky… No desktop - ten vie robiť problémy. Tam che každý pokiaľ možno najnovší spftvér (unstable, testing), akcelerovanú grafiku, power namagement (sleep) atď, funkcie, ktoré občas potrápia. Väčšinou je to spôsobené uzatvorenosťou výrobcov HW, napríklad taká nVidia si na linuxe ide svoje. Ak aj výrobca zverejní špecifikácie HW, často je problém v tom, že daný HW ide OK na windows, pretože tam je drajver / bios spravený tak, že špecifikácie nedodržiava aby fungoval správne. Prípadne priamo výrobca HW poruší špecifikácie a normy preto, aby daný HW bezproblémov fungoval na Windowse, čím ale spôsobí problémy na Linuxe. A v Linuxe, kde je drajver/SW presne podľa špecifikácií, sa objavujú chyby. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jeden z rozdílů mezi řešením problémů s Linuxem a problémů s Windows je v tom, že v Linuxu se ty problémy dají mnohem úspěšněji vyřešit.

Nicméně zhruba od roku 2008 nebo tak nějak si ani žádné problémy nevybavuji. Dokonce i ta tiskárna mi už v Linuxu tiskne lépe, i přes hodiny laborování s ovladači ve Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si zase nevybavuji, ze by mi nekdy linux jel na 100% out of the box po instalaci. I kdyz jsem chtel jen uplne zaklafni funkce, vzdy sem musel hodiny googlit a editovat. Naprosta jednicka je v tomhle vsync.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono linux mint je siroky pojem. Tohle pisu z linux mint debian edition. Historicky notebook co sem dostal zadarmo kde je 1 jadrovy intel, 2 GB ram a 64 GB ssd. Puvodne na tom bylo LMDE1. Nekdy behem let probehl bezproblemovy upgrade na LMDE2 a minuly tyden sem to po letech vytah (prave po tom co nekdo tvrdil, ze ma mint problemove aktualizace) a upgradoval na LMDE3. Tady nastal nejvaznejsi problem, ze tomu trvalo nekolik minut prvni nabehnuti po upgrade. Nevim co si to potrebovalo prechroustat, ale nabehlo to a beha to tak jak ma. Takze mi pride dosti usmevne, ze to nekdo zminuje v kontextu tech pruseru co ma nekolikrat do roka microsoft...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netuším o jakém kontextu průserů MS mluvíš, protože MĚ updaty W10 fungují bez naprosto problémů.. úsměvné :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude v jiném kontextu než "MĚ" :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co si treba precist clanek pod kterym komentujes. Nebo ty co mu predchazi. Treba pak zjistis o jake prusery se jedna.
Ze ty problemy nemas ? To muze mit spoustu duvodu. Ja je take nemam. Protoze pro moji windows 10 enterprise ltsc tyhle rozbity aktualizace vubec nevysli... A i kdyby vysli. V tyhle edici sem to ja kdo kontroluje kdy a jake aktualizace budou nainstalovany a ne nekdo centralnim rizenim z redmontu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ze ty problemy nemas ?" asi ti nedošlo, že to byla narážka na tvůj styl myšlení, ale tak co..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Muj styl mysleni ? Ja narozdil od tebe pouzivam aktivne jak windows tak linux. A z techto dlouhodobych zkusenosti je vysledek, ze linux bez obav aktualizuju na serveru vzdalenym tisic km. U windows aby clovek mel pripraveny auto, ze tam bude muset dojet kdyz se to pokazi :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále jsi to zřejmě nepochopil, nevadí. Já mám zkušenost opačnou, ale to někomu kdo je ignorant nedojde :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pak se da dosti pochybovat, ze vubec windows 10 pouzivas. Ono si staci vyhledat jen clanky o problemech windows 10 na tomto webu. Je to hodne dlouha rada...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže vlastně ani W10 nepoužívám :) A jinak si připadáš ok? :)

W10 ze všech OS co jsem kdy používal, funguje nejlépe a jsou s ním nejmenší problémy, kromě DOSu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze mas asi stejneho dealera jako panove z microsoftu :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zlate Windows 7, vse pevne pod kontrolou uzivatele.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil by som. Sedmičky síce z duše nenávidím pre ich debilné rozhranie a totálne po*rané usability, no také problémy ako mám teraz v sedmičkách so záplatami, som na desinách asi ešte nemal. Už niekoľko dní bojujem so záplatou, ktorá by mala opraviť chyby v Intel CPU, no ani zaboha to nejde nainštalovať. Za posledných pár dní mám asi 10 neuspešných aktualizácií - niektoré sa podarilo nakoniec nainštalovať, boli tam závislosti na nových hashovacích funkciách, no s touto ale neviem pohnúť ďalej:

2019–09 mesačná súhrnná kvalitatívna aktualizácia zabezpečenia pre Windows 7 pre systémy s procesorom typu x64 (KB4516065)
Stav inštalácie: Neúspešné
Podrobnosti o chybe: Kód 8004402F

Nejde ani ručne, ani automaticky. Najhoršie je, že z logov sa ho*no dozviem, len kód chyby, ale dopátrať sa čo to spôsobuje je vo Widlách nemožné. Microsoft ide riadne dole vodou a to nielen s Widlami 10 :-/
Človek aby niekoľko dní hľadal problém, aby nemal deravý komp, to je fakt produkt jak sviňa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen vase chyba ze Windows 7 aktualizujete, nevim k cemu, naprosta zbytecnost a strata casu, mel sem par systemu se 7 a s posledni varkou aktualizaci, pak prisel sikovny virus v podobe .exe z webu nebo z klice a byly v ryti, tolik k tem vlastnostem uzasnych aktualizaci na kterych tak lpete, sikovny hacker se do zaplatovanych Windows dostane co bych brkem dohodil a vy si tam jeste cpete GWX a dalsi smirovaci veci ktere v cistych 7 SP1 ani nebyly, sam prichazite o soukromi!, a prosim jake ze debilni rozhrani maji Windows 7? to jako to zdvojene Control Panel u 10 je jako cool user friendly? nevite co proste delate a co mate delat, chyba mezi zidli a pocitacem, lituju ten pocitac.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Debilné rozhranie som myslel W10 samozrejme, preklep/omyl.

No a čo sa týka záplat, to že sú widle deravé je jedna vec, no mať ich ešte deravé zraniteľnosťami ktoré sú známe a zverejnené, to je už masaker. Ako sa chceš chrániť proti tomuto napríklad?
https://www.youtube.com/watch?v=KAgoDQmod1Y
Nebudeš chodiť na Internet? Zakážeš JavaScript alebo budeš každej webstránke analyzovať JS súbory? Samozrejme, aj tak sa dá žiť. Aj nezaplátané Widle sú bezpečný systém, len ich musíš odpojiť od WiFi, LAN siete, BT a do všetkých USB napchať plastelinu :-D

Chváliť sa nezaplátanými widlami a v jednom dychu hovoriť o súkromí… ROFL.
Rovnako neaktualizuješ ani FW svojho routera? Veď načo, že? :-D Určite tam výrobca dal nejaké špehovacie nástroje a lepšie je to mať deravé. Nebude ťa sledovať výrobca/jašteri/aštar šeran, ale rovno celý svet, alebo každý kto testne tvoju IP adresu na známe zraniteľnosti routera. :-D
https://www.youtube.com/watch?v=YG0zk3ed80A

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ciwe Windows 10 se nám vrací s úrovní stability pomálu někam do dob Windows 95. Ještě pár aktualizací a jsme tam.
Ta indická armáda v čele s Nutellou, to je věc. Podobné je to i v Oraclu (vlastní zkušenost).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, ja som vyhodil najnovsie aktualizacie a dal poriadny odklad, chuji uz ma seru tí akože vzdelaní cigáni , zvuk rozosralo totálne a to nepoužívam intergrovanú.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A stále ne a ne zkrachovat :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, kolik zisku mu generují cloudové služby není v dohledné době šance :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To skor spravia spinoff divizie zariadeni pre koncovych uzivatelov a operacnych systemov do samostatnej firmy, ako by mali prist o zlate teda Azurove teliatko :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na to mají ještě hodně financí z dob když pro ně dělali lidi kteří rozuměli svojí práci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Měli by dostat nějaké ocenění. Nikdo pro Linux neudělal tolik, jako oni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč, až ty desítky rozmr...í tak dalece, že už to nepůjde provozovat na vážné úrovni, tak forknou a naskinují nějaké distro Linuxu, budou to Windows Next Generation, trochu zapracují aby tam nějak přijatelně chodil Office balík nebo rovnou bude jen internetová on-line verze, zbaví se práce na systému a budou prodávat službičky. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji problém s internetem, pravděpodobně od posledních aktualizacích se mi pravidelně odpojuje síťový adaptér. Velmi nepříjemné, když člověk hraje nějakou online hru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se vám "pravidelně odpojuje síťový adaptér", vypněte PC a běžte se projít ven. Je tam krásně.
S pozdravem
Váš Microsoft

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

to uz s temi indiany neni normalni...
s takovym pristupem bude i licha W11 stat za velky guwno...
uz aby naky linux like OS oslovil i hracskou komunitu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak W11 preskočí a vydají W12. A bude vymalováno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím pánové.

už pár let čtu vaše diskuze,ale dnes snad poprvé se mi hodíte ....
Možná je to náhoda,ale v pátek u nás překopli kabel na internet.V sobotu ho spravili,proměřili a vše je prý v pořádku.

Každopádně mě jedinému v ulici net furt nejde.Nejsem znalec jaká posloupnost zde funguje.U síte mi svítí žlutý trouhelník s vykřičníkem že se Windows připojí k bráně,ale nepodařilo se mi přijmout data z internetu.Nevím zda se náhodou ten samý den co překopli kabel rozbil router,nebo by to mohlo být touto aktualizací ?

Předem dík za radu Kuba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil bych připojit jiný vyzkoušený zařízení k routeru... v případě neúspěchu přímo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win10 používám pouze v práci, kde se o jeho plošné aktualizace starají místní ajťáci (musím přiznat, že dobře, neb problémy nemám). Doma a na cestách používám Archlinux a Manjaro, oboje zcela bez problémů jak fukčně, tak s průběžnými (rollon) aktualizacemi, a to si vše spravuji sám. Podotýkám, že tak je to již dvanáct let u Archu a jedenadvacet u linuxu jako takového, k němuž mne přivedly právě problémy s tehdy Win98. Kdo se chce něco dovědět o řešení problémů, měl by sledovat wiki a fóra na Archu a Debianu, kde je nejvíce responzivní prostředí a aktuální informace, které mají zpravidla univerzální význam. Zbývá tak wiki a fórum Fedory pro RPM distra.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přešel jsem z verze 1809 a po aktualizaci (KB4515384) se mi pořád vytěžuje CPU - R2600 mi z klidových 1,8GHz vyletí na 3,8GHz pokud jezdím myší po prázdném místě na ploše. Jak přestanu tak to zase spadne. V procesech vidím, že to dělá Průzkumník. Pohyb myši vezme cca 6% procesoru.
To při nastavení napájení v režimu Rovnováha.
Při úsporném režimu to nedělá a drží frekvenci na 1,34GHz,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.