Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Potvrzeno: Longhorn se odteď jmenuje Windows Vista

LOL, bude se to jmenovat "Microsoft Windows 1983, revision 2006" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moze sa to menovat aj APOLLO 13, dopadne to rovnako, ako vsetky predchazajuce a aj vsetky buduce OS od firmy, ktorej uz davno mali zakazat cinnost vyrabat OS. Tato firma vlastne pre svet nic dobre neurobila a len znechucuje a balamuti ludi pouzivat naplno pocitace. Preco sa to vlastne predava je stale zahadou pre vela profesionalov, v oblasti IT.
Pocuvam, sledujem,zazivam kazdy den na ich OS mnozstvo negativnych nazorov a ked im ponuknem inu alternativu tak sa k nej stavaju s takym zvlasnym,mne nepochopitelnym a nepomenovatelnym postojom. Ked im ukazem, ze sa da pocitac ovladat aj inak, /jednoduchsie, intuitivnejsie, bez virusov a bez komplikacii/, tak tomu bud neveria, alebo maju zas ten isty zvastny postoj. Takze ked pride na trh ten novy OS od MS ,tak tam bude to co ja a mnohy, ktory nemaju ten zvlastny postoj maju uz davno doma, len v lepsej podobe a bez komplikaci. Bez firmy od ktorej mam pocitac a aj OS,by bolo len velmi malo krasnych veci ,filmov / pan prstenov/, pesniciek, serialov, casopisov, novin,fotiek a reklam /napriklad ta o tom robotizovanom citroene/http://www.apple.com/shake/customerstory.html. Vela stastia pri kupe a vela nervov pri instalaciach a praci pod OS od MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už mají snad dost zkušeností, tak proč to nepojmenují Windows 2010 ? Za pět let bude určitě něco dalšího, a zákazníci by měli pocit, že kupují technologii budoucnosti. ...
 
Že já ještě nejsem hlavníé straté Mrkvosoftu, to se divím ... :-) když mám tak úžasné nápady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Riccardo: ale to je fakt geniální nápad... u příští generace MS OS se s tím určitě setkáme :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Riccardo: Daj si hned tento napad patentovat, lebo sa kludne moze stat, ze pri dalsej verzii MS Windows to tak bude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: Nebo to pojmenovat "pátek 13ho" :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Microsoft Black-outs ?
okna jako vokna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> PeterL

:-) To je hezky napsane. Ten "zvlastny a nepojmenovatelny postoj" to je ze nemaji zajem o Apple? No, co se da delat - nedivim se jim - Apple si za to ostatne muze samo. Jak dobre vi kazdy, kdo se Apple zabyval uz hodne let nazpet a sledoval jak elegantne postupne ztraci na Microsoft, ktery v dane dobe neznamenal NIC. Mimochodem, muj prvni byl tento:

http://www.lowendmac.com/compact/se.shtml

A protoze jsem s nimi pak stravil hezkych par let nejen v praci, ale i doma, vim, ze to take nebylo vzdy "jednoduchsie, intuitivnejsie, bez virusov a bez komplikacii" jak pises. Jako nic na svete.

Nevhodne pro vetsinu lidi v tomto svete. V teto dobe. Skoda. Proto ten "zvlastny postoj".

Btw: Mise Apolla 13 dopadla dobre, tedy nevim, zda je tim, s cim jsi chtel MS OS srovnavat? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Potvrzeno: Longhorn se odteď jmenuje Windows Vista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Longhorn se bude jmenovat ..., nebo ne?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak vám nevím. Slovo Longhorn už snad slyšel každý, kdo se v IT alespoň trochu pohybuje a všichni ví, že to bude nový "super, hyper a úžasný :-)" systém od MS, ale tenhle podivnej název... :-/. Na Živě jsem četl, že prý to má znamenat "něco pěkného na pohled", ale proč to cpát do názvu. To jako, že ten systém bude jen skvěle vypadat (ala MacOS X několik let zpátky)? To je divný. Navíc jak se to jako vyslovuje - Vista česky, nebo se "I" vyslovuje jako anglické "áj" a bude to teda "Vajsta", nebo co? Me se to nelíbí... Windows teda používám, ale říkat "Tak co, už ty zase spadla vista?" :-) se mi nezamlouvá. Dneska máme ikxpéčka, a tohle měli zůstal Longhorny a bylo by, ale tohle... MS - zklamal jsi mě... A ne poprvé... :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ja rikam uz zas spadly wokna... A je to kompatibilni se vsemi systemy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mr Gentleman: "Vista" se i anglicky vyslovuje jako [vista] a urcite je to nazev vic mezinarodni nez Longhorn (tim ale nerikam, ze se mi to libi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad Apple, to já zas nevím... být svět podle Apple tak nejlevnější počítač stojí nějakých 50000Kč, což bych taky nerad (narážka na nehorázné ceny jakéhokoliv HW od Apple).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Jirka:
 
;-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na rok 2010 a novou testovací verzi

Microsoft codename "This time it will not crash, really, trust us" 2010 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten nepomenovany postoj znamene, ze vlastne ani netusia o niejakej alternative k MS. APOLO 13 sa neskoncilo tak jak mali na plane a to pristat na mesiaci, len sa tak previezli po vesmire a pristali. Je to dost podobne s MS softom. Spustit,cakat na antivir,zacat pracovat, prerusovane roznymi komlikaciami, par padov, restart a samotna praca v nedohladne a ak ano tak je to medzi ostatnymi OS a to aj z dielne MS nekompatibilne. Jeden pan niejaky vazeny odbornik cez IT/ teraz to neviem najst, bolo to v denniku Pravda/ napisal volakedy bol UNIX na vyvoj, APPLE na pracu a MS na solitare ,ale vela veci sa zmenilo, UNIX je na vyvoj, APPLE na pracu a aj na vyvoj, len niektore veci sa nemenia MS zostal len na solitare. Neporovnavajme starsie systemy s novymi. Ten tvoj spominany Mac pouzival moj stryko pri praci v hudobnom studiu spolu laserovou tlaciarnou, tusim v 1987 a ked slacil klavesu na syntakoch tak mu ten Mac ukazal na monitore notu aku zahral. A ja uz natacam na DVD filmy 4 roky. To vo svete PC este nemali ani standartne prehravac na DVD a nie este napalovacku. A to je este vela veci co bude mat/ak to bude mat/ PC svet zajtra, co APPLE ma uz davno /len nie virusy/.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro vsechny co vam padaj XP - smazte vsechny viry, a kupte si funkcni hardware - ne vadny noname pameti a polospaleny nestabilne pretaktovany procesory, moje PC jede uz 2 roky s puvodni instalaci XP a pokud nestahnu a nespustim nejakou alpha verzi, tak se padani seknuti, tuhnuti nekona, zahodte Win98 a vitejte v roce 2005, veci se davno zmenily, alespon se snazte hledat pricinu padani, a ne ze reknete spadlo=wokna, to je totiz tolik out jako Intel, a kazdy to dnes vi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: trochu demagogia, nie? windows samotne ako take nie su zas tak priserny system, ako sa snazis naznacit, daleko horsi je ten tlak do neho narvat kdeake technolgie, ktore nenapadne, svojou kvantitou definuju nove standardy a "valcuju konkurenciu". ze je to ale asi trochu velke susto svedcia bezpecnostne problemy poslednej doby, ci navrat zabiteho netscape a znovuzrodeneho ako firefox ci thunderbird.
hracicky ako my citatelia tohoto servru aspon mame novu hracku, odstranit pomocou nlite ci xplite polovicu windows a nahradit ich bezpecnymi, no_call_home freeware alternativami.
mimochodom shake bezal na PC, pokial ho nekupil apple a windows port ukoncil. lightwave, v ktorom sa ta reklama robila tiez bezi na PC pekne, takze to cim argumentujes je len o osobnych preferenciach tych umelcov, nie o vyhodach ci snad o nejakom zasadnom naskoku tej ktorej platformy.
co sa ale vobec neda upriet apple je ich inovativny pristup k ergonomii desktopu a prace s nim, v tomto je microsoft prilis mainstreamovy a nema tu odvahu. snaha sice je, ale ide len o bezradnu kosmetiku, pretoze cokolvek noveho v XP som jaksi vobec nepochopil a s radostou to vypol (themes, nove start menu, ...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL:
laserovku v roce 87? tak to meli asi taky stroj casu, ne?
"Neporovnavajme starsie systemy s novymi" to je veta nekoho kdo si nechce pripustit ze veci jsou jine nez byvaly.
MS na Solitaire? az na to ze MS a jeho Direct3D/DirectX pohani cely herni multimiliardovy prumysl, ty jsi mimo kamo, to ze Linux neni na hry vi kazdej, a o hry na Apple v rezimu OpenGL 1.4=DX7 nikdo neni ani zvedavej, prober se, precti si par clanku na netu ty komiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asfbadfb: taky jedu už 2 roky na XP bez proinstalace a padani. Neni to PR.
PeterL: nech uz toho PR!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Mr Gentleman:
Vista je tiez anglicke slovo s vyznamom pohlad alebo vyhliadka na nieco.
 
Takze Windows Vista moze znamenat "pohlad z okien" / "vyhliadka z okien", len nie je zatial jasne na co sa budeme divat ;)
 
A na pocudovanie sa to cita tak ako sa to pise.
 
Btw, nemozem sa ubranit spomienkam na Terminatora a jeho "Astalavista Baby" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asfbadsf:
http://www.printerworks.com/Catalogs/CX-Catalog/CX-HP_LaserJet-History.html
podle tohohle clanku meli v roce 1985 HP 83% podil na trhu s laserovkama a v roce 1987 prisel LaserJet II, tak proc ne ? Ale za jakou cenu... Neni tvuj strejc nahodou Michal David ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>asfbadfb:
Já osobně mám XP už v podstatě od začátku, tj. asi od roku 2001, nebo 2 a co se týká stability, tak je to vážně o něčem jiném. Ze začátku jsem je párkrát reinstaloval, když jsem ještě moc nevěděl co a jak a tak jsem ještě neměl tolik znalostí a zkušeností a byl jsem jen lama, ale dneska už mi XP jedou v pohodě taky asi rok a půl a běželi by i déle, ale loni v lednu jsem kupoval novou desku a předělával jsem počítač, tak jsem to chtěl instalovat na čisto. Je pravda, že párkrát už mi zatuhly, nebo padali, ale to bylo vždy v souvislosti s nějakou neuváženou instalací nového softwaru, v nemž se pak třeba ukázala chyba a byl opraven, nebo ovladačů a podobně a vždy se naštěstí dalo systém obnovit do funkčního stavu, což by asi u W9x moc dobře nešlo.
 
MS vydělává i doplácí na to, že všechny své systémy vydává pod toutéž značkou "Windows". Hodně lidí pak nadavá a srovnává nesrovnatelné - systémy odlišných architekrut, které jsou si vzájemně podobné jen vzhledem a programátorským API. Win9x byla nadstavba nad MS-DOSem, NT řada je takový kříženec VMS a OS/2, nebo minimálně z nich vychází a v jeho architektuře je vidět, že má mnohem blíže k Unixovým systémům, než W9x, ať se to spoustě lidí líbí, nebo ne. A máme tu ještě systémy Win CE, respektive dnes již Win Mobile, což jsou také zcela odlišné systémy, ale všechny pod jednou značkou "Windows". Na tom MS tratí u lidí i získává, ale očividně se mu to vyplácí ;-).
 
A neymslete si, že jsem zrovna Redmond Lover, protože se mi také spoustu věcí nelíbí, ale jak tu někdo psal - oni Windows nejsou zas tak špatný systém, jak množí rádobysuperodborníci tvrdí.
 
Takže popřejmě Vistě (sakra, ale na to si nezvyknu) hodně štěstí, méně pádů a více spokojenějších uživatelů :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky me napadlo,ze Vista je celkem oblibene slovo.
IBM NetVista, Umax VistaScan...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsem zjistil na jiných stránkách, že ty Windows se ve skutečnosti budou jmenovat: Astala Vista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A napadlo nekoho podivat se i do jinych whois nez .com, .net, .org, .us? :-)
http://counter.cnw.cz/whois.cgi?whois=windowsvista.cz
 

% This whois looks up records in off-line generated % database maintained by the CZ.NIC. Results needn't % contain all available information, see also on-line full % information search service at the web-site http://www.nic.cz/ % % Rights restricted by copyright. % See http://www.nic.cz/en/copyright.php % WHOISD server version: 2.1.3 build: Jun 26 2005 15:33:42 % Server id: #whois-2/p % Timestamp: 22.07.2005 (dd.mm.yyyy) 15:29 (hh:mm) CEST domain: windowsvista.cz admin-c: MICROSOFTCORP01 tech-c: MICROSOFTCORP01 nserver: ns3.msft.net ns1.msft.net ns4.msft.net role: Microsoft Corporation address: One Microsoft Way address: Redmond address: 98052 address: US admin-c: JKWESTON01 tech-c: MSNHOSTMASTER01 bill-c: RCOMCCTLDBILLING nic-hdl: MICROSOFTCORP01 e-mail: domains@microsoft.com
atd.
 
a informace z NIC CZ:
Stav doménového jména Doména zaplacena a je v zóně CZ
Platnost-DNS-Glue A - ns3.msft.net   A - ns1.msft.net   A - ns4.msft.net
Registrace od 25.04.2005
Expirace 25.04.2006
 
Takze Microsoft mel tohle jmeno (urcite jako jedno z mnoha moznych variant) predem zaregistrovano vsude mozne :-)
Jinak pokud jde o ten nazev, nevim, asi si taky nezviknu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: reagoval som na tvoj prvy prispevok, reagujem teda i na druhy.
Neviem preco sa ohanas minulostou a co ktory OS kedy vedel ako prvy (a ked uz si u muziky, to same vedelo i blbucke ATARI). nikto neberie apple ich vizionarsky dar. a cely problem bezpecnosti je len o saturacii, mat osX 90% trhu, iste by bol pre organizovany e-zlocin daleko zaujimavejsi a iste by si si uzil svoje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mr Gentleman: ono skor to Windows znaci metodu k navrhu OS, tj. podivnosti typu, ze jedna vec sa da nastavit X roznymi cestami (a nemyslim tym klikaci zaciatocnik, klikaci a shortcutovy pokrocily, comandlajnovy profik). no aby sa v tom niekedy prasa vyznalo. a hlavne XP v tomto exceluju, to je taky podivny hybrid medzi inzinierskym w2k a userfriendly omalovankami. linux na tom sice nie je inak, ale tam je to o mnozstve slobodnych rieseni toho sameho problemu. u windows to obcas vypada, ze lava ruka netusi co navrhuje prava, resp. tmavomodra kravata/cervena s puntikami :)
no a nakoniec sa ten gulasik zahusti IE, OE, WMP a je vymalovane. a aby to aspon trochu fungovalo pomozeme tomu bestovnym antispyware :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To fikfik: No ani s tím vizionářstvím Jabka bych to moc nepřeháněl, protože co já vím, tak s grafickým prostředím (GUI) přišel Xerox, není-liž pravda. Jiná věc je, že se to Xeroxu nezdálo dost zajímavé. Dnes z toho žije jak Jabko, tak MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci tady obhajovat Windows XP proti jinym systemum, ale myslim ze pro moje ucely je idealni - uz mi bezi stabilne bez reinstalaci 2 roky, jednou me zachranilo obnoveni systemu, kdyz se zhroutily registry pri vypadku proudu v nevhodny okamzik, ale nic se nestalo. Staci jenom chovat se slusne a nedelat bordel instalaci kdeceho aniz by se potom pak uklidilo. Ja na MS tedy uz denodenne nenadavam, jak tomu bylo v dobach 95-8. Ja jsem s XP spokojen.
 
A co se Visty tyce, tak pro nas je to sice z proflaklych Longhornu docela zmena, ale mainstream vubec netusi, ze se nejake nove wokna pripravuji. Ona dokonce vetsina uzivatelu (zkusenost pri poskytovani pomoci na dalku) ani nevi jakou verzi ted maji...:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ja jsem na tom lip,mam Win2000 uz 3,5 roku a prezily i vymenu desky (VIA na VIA, takze nebyl problem). Ale co me na tech vyssich verzi maximalne otravuje, je cim dal tim vic ruznych pruvodcu, nesmyslnych menicek a podobne. Z hlediska administrace byly nejlepsi NT4. Zadny slozitosti, kdyz jsem chtel vytvorit partisnu, dal jsem proste vytvorit a bylo to. V W2k uz mi na to nabehne pruvodce, kde na 3 oknech odkliknu to samy co predtim bylo v jednom. A v XP to pokracuje dal, navic s tim, ze nektere veci jde nastavit v nekolika ruznych menu (user manegement, sdileni ...) a vysledek neni stejny. A ktomu ty uzasny nesmysly typu uklizeni ikon na plose, hlaseni malo mista na disku nebo prohledavani CD a DVD. Obavam se, ze kazda dalsi verze v tomhle bude jeste horsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: nejsem si skutečně jist jak je, či není dobrej OS na Macu, ovšem prý je pokračovatelem toho co bylo např u Amigy a pak nezbývá než souhlasit s tím co tvrdíš. Počítačů jsem měl hezkou řádku a PC je prozatím nejhorší platforma. Nikoliv na  poli HW tam si můžu vybrat cokoliv ale na poli OS. zkusěnosti s linuxem nemám a Win X mě nějak neoslovili. to že na Mac nejsou viry je ovšem otázkou nepříliš rozšířené platformy. Podpora DVD je ovšem déle na PC, ale jednalo se spíš o cenovou dostupnost, nikoliv o podporu HW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>fikfik, jirka
Je bohužel pravdou, že nad docela obstojným systémem je spousta zbytečností, a přístupů, jak udělat jednu věc, je několik. Bohužel je to asi daň za to, že se systémy (a to nejen Win, ale všechny, které se pokoušejí rozšířit mezi širokou veřejnost) se pokoušejí být připravené a přizpůsobené i lidem, kteří o tom nevědí zhola nic - proto ti různí průvodci a podobně. Pro nás, kteří se v oboru pohybujeme trochu více, zajímá nás to a baví, je to možná obtěžující, ale uznejme, že nezkušeným to může práci usnadnit. Třeba nápověda WinXP je zpracována podle mě velmi kvalitně a nezkušeným v ní doporučuji číst, protože obsahuje i spoustu užitečných článků a informací pro naprosto neznalé, jako jsou třeba témata o zabezpečení a podobně (pro ty, kteří se do nápovědy nedívají a mají SP2 - jen se tam schválně podívejte a zjistíte kolik je tam článků o zabezpečení a že jsou i kvalitně a srozumitelně napsané a BFU Ready :-)).
Asi je to jen otázka pohledu, ale na druhou stranu, pokud budeme všichni takový guruové, tak nám nic nebrání si systém naskriptovat a všechno dělat commandlajně (uznávám, že zde mohou mít uživatelé Linuxu výhody, jelikož je to systémově zvládnuto lépe). Zkrátka čím více se budou počítače blížit BFU, tím více se asi budou systémy jevit "odborníkm" a zkušenějším uživatelům jako plné zdržovaček, ale naštěstí zatím stále existuje možnost většinu těch BFU Ready hlášek vypnout :-D.
Buďme za to rádi - snad to tak v Redmondu nechají i ve Vistě... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mr Gentleman:
jasne, suhlas, len by prospelo, a bolo by snad i obecne slusne mat moznost volby, ci to budem instalovat s tym ci onym a nemusiet na to pouzivat softiky nadsencov, ktorym uz to znacne liezlo krkom. ze MS na to nastroje ma, ale uvolnuje ich len velkym klientom je uz ina vec. starsie windows aspon mali tu slusnost sa opytat, ci ten paintbrush chcem ci nie, XP to proste komplet vybliju na disk a tvaria sa bohorovne. a nemoznost klasicky odinstalovat napr. MSN messenger, ktory BFU vhana do narucia jedinej a pravej pravdy, to uz je orwellovske.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: je zaujimave ze podla teba MS nic dobre nespravila :) Ty si toho kolko urobil ? Maximalne napisal tento prispevok a aj to bez rozumu. Nechcem sa ta nijako dotknut, ani obhajovat MS, je pravda ze maju vela problemov, nieje to 100%, ale ak nad tym poriadne porozmyslas, prijdes nato ze ten dovod je niekde inde ako len od samotneho MS. Ak sledujes vyvoj v Apple poslednu dobu tak ti urcite neunikol prechod na Intel Architekturu, ktorej sa vsetsi obavaju nie koli vykonnosti ale koli migraciji na sucasne PC systemy. Ak by mal MAC OS obsahovat vsetky tie ovladace co obsahuje Windows, tak neviem nakolko by bol stabilny. Musis pocitat s tym ze Windows je stavany univerzalne, tak aby ti fungovalo takmer vsetko co si zozenies aj z second-hand. Stavim sa ze tvoje PC nieje poskladane z kvalitnej dosky, s Ecc pametami, SCSI diskami a Adaptec radicom, Kvalitnou grafikou priamo od vyrobcu ATI / nVidia alebo tomu podobne atd. A este jedna vec, u vela ludi ako aj u teba je MS = Windows ... ostatne veci ta nezaujimaju. Ver mi su velmni kvalitne, staci sa pozriet len na MS Hardware, alebo hoc aj taky Xbox, co nieje sice slava, ale porovnavat to s PS2 sa to neda, kazdy vie o com hovorim. Sorry za tu reakciu ale dlho sa to prehltat neda taketo prispevky bez rozumu. BTW, ak si chces spravit naozaj stabilny windows, pohladaj si take cosi ako nlite, uprac si instalacku windozy tak ako potrebujes a skus si to zinstalovat, nebudes sklamanany skor naopak. A co sa tyka Apple :) tiez, pada, mrzne, davnejsie boli nanho vela vela virov, preco ? lebo bol popularny ... asi tolko z mojej strany :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ asfbadfb & raxx: presne s vami suhlasim, kvalitny HW na windozach slape! Nekvalitne lacne smejdy budu padat. Vela ludi zabuda nato ak vyskoci Blue Screen Of Death, je to z 90 % chyba pamate alebo 10% nekvalitnych radicov na ATA/SATA, Zvukovky alebo Grafiky. Ja vravim tiez nlite, na odstranenie smetia z windozy, a freeware osvedceny soft. Vykonnostou aj stabilitou sa moze rovnat ostatnym OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pani dakujem za nazory. Ja som si kupoval HW a OS nato, aby som pracoval a nie riesil problemi s nastavovanim OS. Ja si vlastne pri praci ani neuvedomujem , ze tam mam niejaky OS a vtom je rozdiel oproti MS. Ja pracujem s aplikaciami a produkujem pracu a praca je pre mna zabavou aj vdaka APPLE OS. Ta kvalita HW ma nepatrny vplv na stabilitu MS. Pracujem v praci na HW od HP, priatelka v praci a aj doma /zakratko ho vymeni za iMaca G4/ ma HW BRAVE a nefunkcnost OS je tam na dennom poriadku, zvlast na tom BRAVE. A najviac mate tu jednu zauzivanu teoriu, tak castu medzi pouzivatelmi MS a to , ze preto nieje na APPLE virus, lebo ho je malo. To nieje vobec pravda. Na APPLE OSX je tazko spravit virus a vysvetlit, tak to by bolo na dlhsiu debatu./ ked si najdem cas tak to sem poslem/. Ved napriklad aj niekolko znaciek aut je malo a kradnu sa. Staci sa zamysliet/ to robi problem niektorym pouzivatelom MS/, ked uz na APPLE nieje virus nechceli by ste byt prvy kto ho spravy a to co najskodlivejsi. Bola na to vypisana dokonca aj sutaz. Tak sa mozte cinit , spravit si meno vo svete, ze prave vy ste bol ten prvy a este si aj privyrobit. To ATARI nebolo vobec take ake si napisal, to skor mozes povedat/ ale nepovies, lebo je to stare zneme, ze co mam to je najlepsie na svete/ na OS,ktory mas vo svojom PC. Stroj casu nepotrebovali bola to laserovka. Prajem vam pekny vikend.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: "Ta kvalita HW ma nepatrny vplyv na stabilitu MS." Ale, no tak... Kvalita HW ma vzdy zasadni vliv na stabilitu OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita HW a ovladačů má rozhodně velký vliv na stabilitu OS. Co se mě týká, nejlepší OS od MS jsou Windows 2000. XPčka mají pár drobných vychytávek, které mi ve Win2k chybí, ale zase to zabíjejí tou spoustou svinstva, které se sebou nesou. Osobně se mi zdá, že stabilita je u Win2k lepší než u WinXP. Nicméně WinV (VISTA :-) už instalovat nebudu, mám radši OS, který si přizpůsobím k obrazu svému, než kterému se musím přizpůsobovat já. Je pravda, že na linuxu mi ještě chybí některé aplikace, na které jsem zvyklí, ale řešit se to dá a vše je jen otázkou času.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: jestli máš problémy se stabilitou nebo viry ve Windows, znamená to, že 1. Ty jsi počítačová lama, počítačum skoro vůbec nerozumíš, akorát ze sebe děláš chytrýho. 2. váš správce počítačů (pokud nějakého máte) je amatér, není schopný otestovat jestli je hardware v pořádku, a zabezpečit síť a tvůj počítač proti virům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL : no nevím kdo hájí Mac či jiný počítač kterej vlastní. Atari bylo špičkou ve zvuku, Amiga v grafice, oba tyto stroje měly ve své době super OS. Ovšem chyba výrobců byla v tom, že tyto počítače prezentovali jako Home - tedy domácí ! Mac tehdy nijak nevynikal ovšem byl prezentován jako profi a tak nám vydržel dodnes. V otázce virů je jasné to co jsem napsal dřív - nemá význam psát vir tam kde se téměř neprojeví. Win 98 se dnes téměř nepoužívají a tak nejsou již ani viry. Totéž se dá říct i o OS Macu. Kde nic není ani smrt nebere. O tom že přítomnost viru je dána kvalitou OS se dá pochybovat a navíc žádný systém není blbovzdorný, neboť blbci jsou ohromě vynalézaví

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petko, ty to furt nechapes. nam nevadi, ze je osX bezvadny, ved vsetci ticho zavidime, ale nam vadi to, ako ho tu povyseneckym, demagogickym zposobom prezentujes. uz ti to doslo? ale, ziadna novinka, chlapci od macov sa furt stavali(ju) do pozicie "elity" :)
nas bavi "krotit selmy", takze nam vobec nevadi si optimalizovat po veceroch XPcka a instalovat jedno distro linuxu za druhym.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asfbadfb :
ad laserova tlac, skus si pozriet http://www.parc.com/about/history/default.html
konkretne roky 1971 a 1973

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, viem, ze zastancov MS aj tak nepresvedcim, ale virusy na Mac OS X nie su zavaznym problemom aj preto, pretoze napisat NAOZAJ zakerny virus pre unixovy system (a tym je samozrejme aj MAC OS X) je skutocny problem hraniciaci s nemoznym, hlavne ak ma potencialna obet zakladne povedomie o pocitacovej bezpecnosti. Ale budme uprimny, vacsina bezpecnostnych rizik aj tak vznika niekde medzi klavesnicou a stolickou...
Na druhej strane, Windows NT a dalsie v poradi tiez vychadzaju z unixu, tak potom kde sa stala chyba :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tfuj, tyhle flamy tu asi nikdy neskonci a pritom vesměs máte pravdu všici, tak, že se nenecháte bejt a stejně jako já se netěšíte na to, jakej asi ten Vista nakonec bude, prostě co přinese opravdu novýho užitečnýho, v čem posune to naše každodenní trápení dopředu (o: co v něm bude převratnýho nebo ne. O tom tu hledám debatu a nikdy ji nenajdu ... jen dohadování )o:
Přece kazdej kdo na dělal na tom či onom OS ví, že seknout se může kterejkoliv, mám-li mluvit za sebe tak mně se teda sekaly všecky MACy co sem kdy měl, ať už to bylo G4, PowerBook, iBook nebo nějakej starej MAC co už ani nevím jak se menoval...no a..i tak uznávám MacOS za cool systém, navíc krásnej... Linux a je jedno jaká distribuce už mne taky občas popravil ..no a, má zase jiný výhody, počínaje cenou přes konfigurovatelnost.. a Wokna? Každej jak se k nim chováme tak se máme... a jako většina lidí, používám je nejvíc a oproti minulosti, počet výhrad se snižuje.

Tak doufám, že až vyleze Longhorní Beta, že si tu o ní objektivně pokecáme... ..no a do tý doby si tu holt můžeme navzájem špinit naše oblíbený OS (((o:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Safra, Windows Vista ...

jsem cekal ze to z Longhornu prejmenuji na Longstart ;) dle doby bootovani, nahazovani 3D rozhrani, odesilani celeho disku do Redmondu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, hosi. Pekne ste sa tu rozpisali o OSX a Windows. Pracujem na oboch platformach a z vlastnej skusenosti viem povedat, ze nie je jednoznacny vitaz. A okrem toho aky magor by to aj porovnaval? Zameriania su uplne odlisne, vsak si zoberme, ze Microsoft urobi "windowsy", a kolko ovladacov na HW z tretich stran bezi na systeme? Skuste naprogramovat daco na nejaky HW, ktory ma bezat na systeme, ale este neexistuje. Ked to tak zoberiem je Windows a vzdy bude oproti Mac OS majstrovskym kuskom, nakolko zatazenia z hladiska zmien roznych softverov a HW je enormna a stale je toho viac. Na Macu nebezi uplne vsetko, plug&play sice ma, ale tiez je obmedzene. Ja osobne by som dal po prstoch takemu kto preferuje len OSX alebo len cisto Windows a to uz vobec nehovoriac o tom, ze nevidel a nepracoval na oboch! Dodam este raz tym co to nechapu: NEPOROVNAVAT SYSTEMY, KTORE NIE SU NA TEN ISTY UCEL - INTERNET "BEZI" VSADE!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A okrem toho, hehe, ked som sa tu rozshupol :-D, Vista ma mat o 50% rychlejsi start a o 15% maju bezat aplikacie rychlejsie.....samozrejme oproti XP!!! Stacit bude aj 512MB ram a 3GHZ na plynuly chod, avsak je pravdou ze dvojjadrove procaky budu vyhodou, ale to su aj teraz na 64bitovom windowse, nie? 
 
1. upokojuje fakt ze sa Vista nebude zakladat na XP, ale ma uplne nove jadro.
2. aj tak bude o rok lepsi HW na ktorom to pobezi super a neplanujem mat tu istu zostavu stale
3. ked sa nieco posere, vyda sa Service Pack
4. nebojme sa dneskajska zajtrajsok bude este horsi :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goox: ((((o: tak tohle mne ovšem rozchechtalo... dobrý

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou blbci oni tam zase museji nacpat to jejich "WINDOWS" nevim proc tomu nenechali nazev LONGHORN prece to je mnohem hezci nazev. No a jeste tomu dali korunu tim drohym nazvem VISTA. To je gol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou blbci oni tam zase museji nacpat to jejich "WINDOWS" nevim proc tomu nenechali nazev LONGHORN prece to je mnohem hezci nazev. No a jeste tomu dali korunu tim drohym nazvem VISTA. To je gol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj tak si to vsetci (cest vynimkam) domov ukradnete a nainstalujete. Tak na co sa to tu hrate? Tak bolo pri Win95, Win2000, WinXP a tak to bude aj teraz. Ludia su strasne mudri a trepu o novych OS od MS, ake su zle a ze MS je taka a onaka firma, nic od nich nefunguje. Jednoducho hromada kecov vacsinou pubertalnych a postpubertalnych jedincov, ktori maju skusenosti maximalne tak s instalaciou svojo a mozno susedovho pocitaca. Mam pocit, ze cdr.cz snad ani necitaju IT profesionali. Alebo citaju, ale do debat neprispievaju, len nad nimi neveriaco krutia hlavou, co za nezmysly su ludia schopni popisat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ronaldwealsey: Longhorn = dlouhy roh, Vista = neco jako pohled, pohledny. Vista se mi zda logickejsi, i kdyz jsem si taky zvykl na "dlouhy roh".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel: vo co go???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel: Odbornici sem prispivaji, ale ostatni je prervou a udusaji ;-)) .

ronweasley: Window Longhorn je kodove oznaceni stejne jako Windows Chicago (Win95). Tak nevim o co ti de. Je vsak zajamave, ze u procesoru se zacinaji kodova oznaceni propagovat i pri prodeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

raxx: Toto je x-ta debata na temu Longhorn a staci najst nejake historicke tohto typu na temu napr. WinXP pred ich vydanim. Je to stale to iste. Tie iste nezmyselne keci - bude to zle, nebude to fungovat, pomale, MS su amateri, preco to nerobia tak alebo onak... Ja len, ze uz je to trapne dokola omielat to iste, ked vsetci vieme, ze to budeme aj tak pouzivat. 90% ludi co tieto prispevky pisu nemaju ani tusenia o com je vlastne rec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Mas pravdu, obcas sa tu najde aj cosi rozumne a clovek sa nieco dozvie, ale vacsinou su tu popisane bludy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel: Tento prispevek je napsan lip. Souhlasim s tebou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mimo misu: Jedeme Olomouc!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě osobně by zajímalo, jaká nová neprolomitelná ochrana proti nelegálnímu používání tam bude a jak dlouho vydrží, než bude prolomena. ;) Snad to nebudou chodit aktivovat osobně. :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel:
clovece, nejak neviem, ale jediny kto snad pisal o tom ze longhorn bude sracka a zasadne si ho nebude instalovat je kamos petko s jeho osX, ale ten to ma v popisu prace. OS pre nas nie je nabozenstvo. vidime hromadu chyb, ovsem vieme ako ich odstranit. a kedze nemame na vyber (teda aspon ja s mojou pracou, pre ktoru ine rozumne SW nastroje nez pod win neexistuju), tak si tu takto pokecame, skoro ako u piva :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: asi si nepochopil, no ale to je uz tvoj problem. Apple ma stale rovnaky alebo jeho osvedceny HW, na MS aby si mal najlepsi HW musis hladat taky ktory ma na kazdy komponent logo Windows Certified. A ze sa nestaras, to je tvoja hlavna chyba. Pri Apple to ani robit nemusis, tam si zato zaplatis, preto je to o tolko drahsie. U MS Windoze musis vediet co mozes a co nie, a argumenty ako mas HP alebo BRAVE, no pokial ja viem tak od HP len niektore systemy su OK, ostatne je cheam shit, ktory je lacny, BRAVE ani nehovorim. Kvalitne som myslel poriadna doska, EPOX alebo ASUS, nato znackove ECC pamete, kvalitny SCSI Disk atd ... ty si nevies ani predstavit aky je to rozdiel medzi HP a Brave a poriadnou zostavou, mas velke reci ale nevies aka je skutocnost, je mi to luto ale trepes 2 na 3.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fikfik: nezda sa ti ta povysennost macov podobna povysenosti linux ? :) ja sa len cudujem ako obhajuje MAC. keby som nevedel nenapisem nic. ale Mam doma dokonca 2 MAC ... jeden MAC MINI, (je to tichy zazrak) a jedno PowerPC, ked som kupil MAC Mini, cuduj sa svete zacala naskakovat boot sekvencia a nastavovanie systemu na moj profil, co sa potom stalo som nechapal, ale bral som to v pohode lebo som nato zvyknuty, jednoducho MAC OS X spadol, zamrzol, nedalo sa s nim nic robit, dokonca ani vypnut knoflikom nic, proste mrtvy ... po vypnuty z elektriky a znovu zapojeny ... nic .. mrtvola ... az po preinstalovani systemu sa dal dohromady ... co sa tyka PowerPC, je to uz lepsie ale mrzne, hlavne na TIGER ... nechapem preco ale MAC mrzne ... bud som taka lama, alebo power user, ale proste ten response je na WIN ovela ovela lepsi, a este jedna vec, ked mi spadne Win, alebo nieco sa s nim deje viem to hned vysvetlit a najdem si problem, u MAC je zahada co sa deje, nieje to jasne. Tym myslim ci su to pamate alebo disk alebo soft.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

randy: zo zaciatku MS Win tiez bol problem napisat vir, myslis ze na unix je tiez problem ? je to len otazka casu. Vir je predsa program ktori robi zlo, je hlupost pisat ze take cosi na unixe neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

randy : este jedna vec ak ma ako pises "potencialna obet zakladne povedomie o pocitacovej bezpecnosti" tak WIN nezaviri !!! a povedz ze nemam pravdu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pani tie reci o stabilnom MS si nechajte pre seba. Ja poznam malo firiem aj domacich pouzivatelov, ktory sa nestazuju na stabilitu a kvalitu MS. Ja sa s MS uz nezaoberam asi 1 rok, ale pretoze zakaznici pouzivaju MS mam ho nainstalovany na APPLY a mam aj od MS WORD,EXCEL a su to jedine softy, ktore robia problemi dokonca aj na APPLY/ked som instaloval Office, podotykam ze zakupeny,tak sa zhodila instalacia 3 krat/. Mam v prevadzke nasledovne iMAC G3 500Mhz, iMAC G4 1Ghz a PowerMac dual G4s dvoma 1,25Ghz a na tom iMACU G3 je original instalacia OS 9 z roku 2000 bez jedneho padu, v roku 2003 instalovany Panter a vsetko funguje OK. Na iMACU G4 z roku 2003 to bolo horsie, tam v zaruke odisla doska a ukazala sa horsia stranka APPLE na slovensku a to servis/ cele to trvalo 1 mesiac/. Po oprave je zatial vsetko OK a s OS aj s HW. Na G4 dual kupeny v roku 2004 vsetko OK bez jedneho padu/ okrem tej instalacie Office/. Podotykam , ze vsetky HW su napojene nonstop na internet bez jedneho virusu a na vsetky programy mam licenciu/ na rozdiel mnohych co sem prispievate a nemate ani OS legalne/. Na tom iMACU G4 je prevadzkovany aj Linux tiez v plnej spokojnosti mojho kolegu. Firma mojho svagra, ktoru kupil pred rokom pouziva 21 PC a maju neustale problemy a denne riesia problemy a nefunkcnost PC s MS/ prave ho presviecam na prechod eMAC/, Ked pocuvam ako vam tie PC s MS funguju tak si pripadam, ze len ja mam tu smolu ked idem na policiu, do banky VUB,SLOVESKEJ SPORITELNE, ORANGE,T Mobilu,Socialnej poistovne,NAY a mnohych inych institucii a firiem, kde zbytocne dlho cakam a pocuvam staru znamu vetu- musite si pockat prave nas spadol system. No nevie mam len smolu a vam ostatnym to funguje bez problemov. A k na APPLE pada OS je to na 99,9% v HW. Na APPLE OSX padaju len aplikacie a nie O.,to sa stava aj mne, len na rozdiel od MS, APPLE OS pracuje dalej a nema to vplyv na ostanu pracu. Ak APPLE da na trch Intel Maca a bude na nom bezat aj MS a aj OSX tak prejde na APPLE viac ludi ako vyvolal iPod halo efect teraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo s tim padanim systemu u tehle velkejch firem je to fakt sranda. Tuhle jsem byl ve sporitelne, potreboval neco spocitat. Terminal bezel na Win98 (hlavne ze na poci byla samolepka...). Po trech padech woken to asi po pul hodine vyblilo pozadovanou vec. Tady bych toho, kdo poridil takovej system rovnou strilel. To je vzdycky hromada poradcu a pak vyberou nejvetsi shit. Bylo to neco uz stareho, ale kdyby to bezelo na NT4, tak by to podle me fungovalo. Pritom HW naroky NT4 i W98 byly stejny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preve som dal vo stvrtok vypoved a zacinam naplno pracovat vo vlastnej firme a idem v pondelok /ak vybavim lizing a nezamrzne im tam MS/objedat POWERMAC G5 dual 2,7 Ghz s 2 X 23 palcovym sirokouhlym APPLE LCD HD ,s 2 X SCSI diskom Maxtor ATLAS 146 GB 10K, G Force 6800 GT DDL a 8 GB ram, Pionner DVR 109 a jeden POWERMAC G5 single 1,8 Ghz, 2 GB ram s 23 palcovym APPLE LCD HD, Panasonic SW 9582 , 2 X 160 GB disc DiamontMax Plus a G Force 5200 XT ultra. Ak mate chut mozte prist a budete vidiet na vlastne oci pracu tejto extremnej masiny v akcii pri spracovavani videa a grafiky. Zaroven predavam iMAC G3, napalovacka slim Pionner K04, 1GB ram a 80GB disc. A tiez POWERMAC G4 aj s 20 palcovym APPLE LCD sirokouhlym, 2X 250GB disc, 2X napalovacka Pionner DVR 108, 2 GB ram a ATI 9700.Vsetky ramky su Kingstom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad PeterL: No LOL teda! To mělo být pokusem o vtip a nebo to bylo myšleno opravdu vážně?
Stabilní Apple? A který systém? OS9? OS-X? A který typ OS-X je konečně již stabilní a bez bezpečnostních děr? Ty řeči o stabilním systému Apple ( a bez nutnosti restartů několikrát denně) si též můžete nechat akorát sám pro sebe...
:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad PeterL II: no, appleLCD na zpracování grafiky? Hm... Zrovne ten právě na grafiku je absolutně nevhodný! :-) Odjakživa Apple neuměl dělat monitory už od dob CRT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL : Na logaritmickým pravítku sem taky eště neměl vir a je technicky nemožné ho na něj vytvořit. Nerad se opakuju ale vzhledem k rozšíření Macu jak u nás tak ve světě se nikdo nebude snažit vytvořit vir. Win 98 jsem donedávna používal na net bez firevalu a ativiru naprosto bez problémů. opustil jsem Win 98 jen proto, že po výměně HDD za S-ATA nechce spolupracovat -mimochodem je legálně zakoupen. Dovolím si tvrdit že je víc počítačů s Win 98 než počítačů Mac, přesto už Win 98 není pro tvůrce virů zajímavý. Stabilita OS je taky dána tím, kdo sedí mezi počítačem a židlí. Používám li počítač jen na net a spouštění již dávno odzkoušených programů není co řešit. ostatně sám se setkávám s počítači kde je Win 95 či 98 nainstalován řadu let bez sebemenších problémů. Samozřejmě jde o lidi, kteří na počítači moc nových her případně demoverzí nepouští. Předpokládám že u Mac je to podobné, resp žádného časopisu s CD či DVD pro Mac jsem si nevšiml, pravděpodobně to s dostupností softu nebude žádná sláva a tím pádem je také menší riziko ke zhroucení OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL : no jen aby Ti při vyřizování lízinku nezmrzl úsměv na rtech :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fifik: Tak ludi, co pisu nezmyselne poznamky na temu Longhorn, je v tejto diskusii viac: Joker, ricardo, nedelak, Gentleman. Narazal som tiez na mnozstvo podobnych diskusii aj z minulosti. Divim sa, ze to tych ludi este bavi. Najtvorivejsi je skutocne PeterL. A myslim, ze uz je zbytocne na tieto nezmysly reagovat.

Mozno este mala poznamka: Ludia, ktorych pocitace zivia, v skutocnosti nepotrebuju dokonaly OS a dokonale sw produkty. Zivi ich prave nedokonalost tychto rieseni. Ak by vsetko fungovalo, tak ako ma a bez chyb, tak IT business by uzivil mozno 1/10 ludi zo sucasneho mnozstva zivenych. Takze pani opatrne s tou kritikou (ale aj chvalenim :0)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by som mal len riesit problemy tak moc prace nevyprodukujem, tak sa zobud a nepis ze su to nezmysli a kup si auto ktore bude stale pokazene a budes cvakat za opravu, ako dlho ho budes mat. Vlastne MS podla tvojich slov vas klame a okrada a vam je to asi jedno a inde hladate ako usetrit 1 korunu za cenu kvalitneho HW. Mna APPLE okradlo len pri kupe za vysiu cenu HW, to priznam, ale pri praci to vynahradi. Netreba mat v HW najnovsie novinky vsetkeho druhu ale radcej overenu klasiku, pre lepsiu funkcnost. To plati vo vsetkom.Ja nikoho neurazam a neohovaram, len pisem skusenosti s praxe mojej a mojho okolia. APPLE LCD HD 23 a 30. ma certifikat na grafiku a mne uplne postacuje/ pouziva ho vela grafikov kamaradov, dokonca aj s pripojenym na PC/. A k ti pada OSX tak nic ti nebrani prejst na PC s MS a cudujem sa ze si to nespravil davno. Ja som pouzival v praci len PC a uz ma nebavili tie problemy s HW a MS. A to som mal graficku stanicu HP a CRT na grafiku NEC.Nepoznam ludi co presli z APPLE na PC ale poznam vela ludi co mali PC a maju teraz APPLE a k plnej spokojnosti ho pouzivaju. Ano pouzivam len overene programi PROFI piamo od APPLE. Ale moj kolega skusa rozne demo, freware a sharware programi a nezaznamenal ziaden problem s OSX . Inak ta G5 Dual bude len 2,5 Ghz lebo na nej ide aj Panter. S tym Tigrom je inak fakt vela problemov, takze sa nam APPLE firma asi Mikrosovati. A ten usmev nezamrzne, ta Dual G4 bola na lizing a za rok bola splatena aj zarobila na tie G5 akontaciu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neslo tu povodne o to ako sa bude volat novy windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 PeterL: a to nemas hotovost aby si nakupil tych par krabic? ;)
no vidis, ja sa zase zivim 3D grafikou na EU a US trhu a nestazujem si na HW/SW, ved ako som pisal, mna bavi krotit selmy. ak som tu cosi kritizoval je ta integracna MS politika, pre ktoru sa OS pomaly stal uz len kontajnerom na ich dalsie technologie od ktorych vidia buduce zisky. to je vcelku jedine co obecne ma desi. ja sam sa dokazem ubranit, ale tradicny user je polapeny.
na vistu sa samozrejme tesim, v hromade balastu sa najde urcite nejaka technologicka perla, ktora mi v praci bude napomocna. a v CAD/3D je winOS naprosto dominantna platforma, ale nie ze by som kvoli tomu snad jasal nad skvelostou winOS, len alternativa neexistuje.
inak ako tu niekto spravne podotkol, stabilita OS zavisi ciste a len na kvalite HW, a to je skutocne cosi platformovo nezavisle. to je zase moja kazdodenna skusenost.
ale uz sa velmi tesim az casom moju render farmu preklopim na linux, dufam, ze uz to bude onedlho :)
zase sa budem moct hrat a tukat do terminalu mdadm, bezvadny pocit, nejake klikanie mysou je proti tomu ukrutna nuda, a ja sa nerad nudim :) sice to prvoplanovo nezaraba peniaze, ale ja mam dost, som skromny a spokojny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 petrocelly 24. července 2005, 03:19:
ked ona ta mac povysenost vyviera z toho ako dobre im to klika po ikonkach a o HW vcelku nevedia nic. pravda, nemusia. hlavne ze maju pekny design, dobre im to ladi k znackovym gatiam sa takou tou cedulkou o vrecka :)
ta linuxovska povysenost je predsa len asi cosi ineho, chlapci tusia o tom co sa deje v masinke trochu viac nez my, tak nech sa povysuju (nemyslim ale na trendy cool pubertakov, co tak maximalne nabootuju LiveCD z casaku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL, mas zaujimave skusenosti, ja mam opacne, kde som daval WIN tam to slape, pre podniky kde pouzivaju Office a Internet cez FF, nemaju ziaden problem. Nikdy im nic nepada aspon nie tak casto ako to pises sem. Viacej sa nebude mvyjadrovat na tuto temu, ty tomu zjavne nerozumies ;), a vela stastia s MAC, a hlavne v buducnosti :) btw s tymi bezpecnostnymi dierami je to fakt zaujimave :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fikfik: ok to beriem, predsa linuxaci vedia toho omhovo viacej ako ty na MAC :) Ale nevsimol si si od casu ako OS X je na baze BSD, tak Apple fanusikovia ako keby nabrali druhy dych :), Ja Apple nic nevycitam, Design aky produkuju nema obdobu, je nadherny, nie vsak stale ucinny. Steve Jobs je genialny manager, ktory sa uz po 2 krat dokazal postavit na nohy z nicoho. Dneska Apple je dominantou hlavne v hudobnom poli a to hlavne koli iPod-u, co sa tyka profi systemov tak Apple sa nehrabe, bohuzial vela veci co je na Apple je aj na PC aj na Linuxoch, a zda sa ze ak je vyber tak uz Apple nieje tou najlepsiou volbou. Ja sa tiez tesim na Vistu, ale az na Server verziu co bude mat novy File System a graficke rozhrania. Este by som uvytal ak by ten IE 7 sa nepuzival na update systemu ale aby spravili cisto standalone program na update, je to az taky problem ? Jeden soft co pouziva ActiveX na update systemu, a IE moze byt kludne bez neho, Active X je sice pekne ale ma mnoho alternacii. A tiez by mohli konecne spravit kompatibilitu a stabilitu s Java na urovni, tak ako to bolo s JVM, je to sice pekne ze SUN ma teraz svoje slovo na JAVA, ale sposobom akym to funguje pod win je nehoraznost. z 80 % crashov IE alebo FF je hlavne koli JAVA, o tom ako to zatazuje este sytemove prostriedky ani nevravim. No nic, dufam ze ak bude tato diskusia dalej pokracovat, tak to bude v takomto duchu. O Apple vs. MS vs. OpenSourse sa nemienim uz bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie som namysleny a nemam problem ak bude APPLE horsia ako MS prejst na MS, ale zatial to tak nieje. Je pravda , ak by som pracoval CAD tak si APPLE urcite nekupim/ to sa ale zmeni ked bude Intel Mac/. Lizing si mozem odratat s nakladov ci co, na to ale mam kolegu a su aj ine vydavky na fungovanie firmy. APPLE je super na video s tou grafikou je to poslabsie ale nie vinou APPLE.A ja pracujem prevazne s videom a video reklamou. Kolega pracuje s grafikou a s hudbou len zacina/ ma kapelu a zbor/ Tiez je fanusikom Linuxu a prevadzkuje ho na APPLE HW /napriklad na Americkych ponorkach maju Linux na APPLE HW/. Pekne si to napisal citujem Nikdy im nic nepada aspon nie tak casto ako to pises sem. Tak nikdy alebo nie tak casto. To znamena ze pada a vtom je rozdiel oproti APPLE ktore nepada/ len ak je problem v HW a to som zazil pri poruche toho iMACU G4 ked nabiehal kernel panic /. APPLE iMAC G3 je uz predany a Dual G4 ide svagrovi ako server na tie PC stroje, ten iMAC G4 ide priatelke a uz sa nevie dockat kedy sa zbavy toho 2 mesacneho BRAVE a ked to pojde ako doposial tak ju zamestnam na uctovnictvo a predstavte si to ucto pojde na MS DOS v staruckom PC Pentum 75Mhz, ktore mame doma a funguje bez problemov.Len nechapem preco poistovne stale pytaju udaje na diskete, ktoru APPLE nepouziva od 1998 a pre zaostalost PC /ktore ju montuju doteraz/ a institucii ktore pouzivaju PC ju musim pouzivat . Uz len vtom je zaostalost PC svetu a tiez PS2 zbernice ,VGA,seriove a paralerne porty , ktore tam uz davno nemali byt. APPLE pouziva len DVI,ADC,USB/spopularizoval a donutil vyrobcov ho pouzivat/iMAC G3 z 1998, fireware /bez ktoreho neexistuje ziadna dig.kamera, okrem par DVD kamier/.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to PeterL: OMG uz se unav a dej s tim pokoj (o; Plky a tahání za slovíčko, to už je konečná, vážně. Nic ve zlým.

to Petrocelly: S tim WindowsUpdatem a IE7 máš recht. Kéž by se od toho MS oprostil. Na nový FS se taky moc těším, teda sem hlavně zvědavej. Jinak musim rict, ze konecne rozumnej nazor, ke kterymu se pridavam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad PeterL: "...APPLE LCD HD 23 a 30. ma certifikat na grafiku..." certifikát se záhy stane cárem papíru, když po změření sondou zjistíte, že je to šmejd a že nakonec na grafiku si musíte koupit monitor jiný (možná stejně drahý, zato však neporovnatelně kvalitnější). Já tyhle LCD už měřil, takže vím o čem píšu. Gamut má dost somrácký! Certifikát necertifikát.
Já už viděl certifikovaných šmejdů...  :-7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazan: od cias ako som mal pre release verziu NT 5.0 :) vtedy sa to este tak dajako volalo ak si dobre pamatam, tak to bol z Win9x dost velky skok aspon pre mna ... a kedze win2000/XP/2003 su sale len NT 5.0/5.1/5.2 tak si myslim ze Vista ako NT 6.0 bude tiez zaujimavy skok. Rozhodne OS je uz tak stavany ze bude potrebovat novy narocnejsi HW, ale to je uz dohoda s HW vyrobcami, ako napr na beta Longhornoch bolo aby ste si uzili urcite efekty musite mat ATI X800 ci nieco podobne, uz si nepamatam. Rozhodne sa mi paci ze sa Direct X ukonci, a bude nova rada ovladacov ktora bude presne delena na grafiku, network a ostatne ... aspon to nebude pokope a nebude to lahsie exploitnutejsie. Rozhodne je vela co vylepsovat, takze ak si natom dali opat dost zalezat, tak si myslim mame sa naco tesit. Pre bezneho usera to bude asi len vzhladom, ale pre narocnejsich aj novymy sluzbami a vetsiou moznostou prisposobenia sa.

PetrL: thnx, ze sa chytas za moje slova, kiez by si aj nad tym sam porozmyslal, co pises. Apple pre tvoju informaciu bol Profi pocitac prevazne na DTP! Profi video sa editovalo na pracovnych staniciach ktore mali specialne strihove karty a mali prevazne vlasny UNIX system, comu je to aj dodnes, hlavne profi systemy a fungovali ano na PowerPC, ale to neznamena ze to je Apple HW, ale IBM/Motorola, a moho inych. Co sa tyka music, Apple mal vyhodu koli jedinecnosti SW na svoju platformu ale to opadlo pred rokom ci dvomi, kedze vyvojari prisli nato, ak spristupnia software pre ine platformy zarobia viacej. To iste platilo pre Adobe. Davno platilo Corel = PC Adobe = MAC, neskor po prichode MACROMEDIA ktora nadobudla svoju popularitu hlavne na PC sa postupne Adobe spamatal a zacal vydavat aj pre PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: a nikoho nezaujima tvoj strojovy park co mas doma a co s nim chces urobit. A kedze ako pises si ides vo velkom otvarat firmu vies o podnikani strasne malo, a coskoro skrachujes, pretoze investicie ake chces urobit s pozickami ta znicia. Velke oci Velke reci.
A Chces mi povedat ze na Apple spravis lepsie video ako na PC ? :) Ja si osbne myslim dajte schopnemu grafikovy do ruk Amigu spravi to lepsie :) nezalezi na systeme, ale na userovy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petrocelly: Mluvis mi z duse, na ten novy skok se tesim, neco ty roky kruci ti Redmondi delat museli, takze sem zvedav jak maly dite, asi jako kdysi na prvni buildy W2k a pozdeji prvni verze XP. Z dosavadních buildů Longhorna jsem spíš tak nějak zmatenej, přinejmenším z toho posledního, byl děsně pomalý, aspoň mi tak přišel a nic moc zajímavýho jsme v něm nevsondoval, vše bylo takové napůl, ale od toho sou tyhle prvotní buildy no, proto at uz je tu aspoň beta at mame co soudit, chvalit i hanet.
Novej FS tedy definitivne nema bejt pro stanice a nebo se taky casem prida jako update?

BTW k tomu jmenu.... Longhorn mi prislo takove lepsi, vzletnejsi, znelo to tak nejak giganticky, plno respektu... ...ale pravda, Vista je asi významově a asi i mezinárodně rozumnější.....z Longhorna napůl koukala nějaká nesmrtelná příšera, Vista je spíš jak nějaká ta vize ochránce na bílým koni.. (o; poeticky vzato samozřejmě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Kazan: Ono první bety obvykle za moc nestojej. Třeba U W2k byla NT5beta 1 dost mizerná - bylo to hlavně nový jádro se starým zbytkem. W2kbeta2 už byla úplně o něčem jiném, ale měla problém s podporou HW. Zato W2kbeta3 už byla prakticky použitelná. U XP to bylo něco jiného, protože to je jen update W2k.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle http://bink.nu/Article4557.bink má být beta 2 16.11.2005, nikoliv 11.11.2006, jak píšete. I v článku http://cdr.cz/a/14769 je to správně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tý kraviny s datem sem si taky všiml, ale tak nějak jsem to přešel.

Jo a na první bety z W2k si už až tak nepamatuju detailně (O: Ale vzpomínám si, že ta první se fakt jako nedala, ble... zato WinXP byly fajnový už od prvních.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL je zjavne predajcom Apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie niesom predajca a velke oci nemam. Firma funguje uz 4 rok a sme 3/kazdy sme mali aj denne zamestnanie a firme sme sa venovali vo volnom case/. Toho lizingu sa nebojim, lebo vsetko sme kupili na splatky a podctivo splacali. Zrejme zavidite, ze na to nemate a ani mat nebudete. Ano na APPLE sa da urobit lepsie video a aj reklama a zalezi aj na systeme/ netreba riesit problemi s OS od MS/. Bol som na skoleni na Final Cut Pro priamo v USA a Anglicku, vratene kamerovych a animacnych trikov.. A rozdiel tam je dost velky oproti softu na PC a aj v rychlosti. Kolega je grafik a dalsi kolega je kameraman. Ano APPLE neroby HW a ani som to netvrdil, je to len znackova skladacka zo znakom JABLKA. Pani praca je prednejsia/ treba zacat zarabat na ten lizing/, zvlast ked prave prisiel mail s lizingovky s odsuhlasenim na kupu. Ak si stale myslite ze PC je lepsie staci prist pozriet, prave o tyzden robime jednu reklamu do televizie a objednavacia firma bola s nami velmi spokojna a manazer firmi che velmi vidiet APPLE v praci. Takze hor sa do prace a diskusiam uz pokoj. Navzdy./ aj tak ste stale frajery, stale ti isty frajery na tych PC/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: Chlapce, chlapce, kedy uz vyrasties? V oblasti profesionalnej postprodukcie a strihu ci uz pre video alebo film sa pouzivaju trosku ine hracky. Pozri si produkty Flame, Smoke, Inferno od firmy Descreet Logic (Autodesk), alebo UK high-end - produkty spol. Quantel. Mozno ta to prekvapi, ale low-end verzie tychto produktov bezia na MS platforme. Tieto veci su to naj, co sa da kupit v oblasti grafiky na tejto planete. Priatelu, viem o com hovorim, pracujem pre zahranicnu firmu a robime VFX pre US filmovu produkciu (SW - Softimage, Alias, Inferno, Fire, RenderMan, HW - SGI, PC). A to nepocitam proprietarne sw baliky, ktore si robia ti najlepsi sami (napr. spickovy animacny system od PIXARu, ktory nikde nekupis).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: zavidiet :) uz tebe :), a zrejme necitas prispevky len si precitas prvu vetu a hned reagujes :) Si Lama, s velkym L :) A hlavne poslednym prispevkom si ma uplne presvedcil :) Klobuk dole :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterL: ale zasa tiez to nieje odomna pekne kydat na tvoj system. Ja ho uznavam, nemam nic proti. Ale ver mi neexistuje nic co by si nemohol urobit aj na PC. A ver mi mam svoje skusenosti, na tvorbu music som si kupil Power PC G5, takze viem o com hovorim. Keby tam nebol MAC OS X tak ho predam. A mam este aj MAC Mini koli jeho velkosti v inej izbe. A poviem ti nieje to ziadna slava. Ale zato je to malicke sikovne a tichucke, co o PC povedat nemozem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.