Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Komentář: Návrat PowerVR do desktopu nevidíme optimisticky

"Naopak si myslíme, že záměrně volil opatrná slova, aby po předchozích nevydařených návratech (dá-li se to tak nazvat) nevytvářel plané naděje a pouze nastínil, že z hlediska architektury tato možnost existuje"

a nebo nechtěl některé věci vykecat předem :o))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To že Intel jejich grafiku před pár lety nacpal do atomu a dodnes nevyřešil problémy s ovladačema pro linux by si možná taky zasloužilo zmínku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

GPU od PowerVR integruje do mobilních SoC celá řada výrobců. Čipů, které obsahují grafiku od PowerVR, jsou desítky. Je odsouzeníhodné, že se jeden z výrobců vykašlal na podporu, ale jde pořád pouze o jeden z desítek čipů. Navíc je to už dva roky stará záležitost, takže si nemyslím, že je to třeba stále opakovat - napsali jsme o tom docela dost článků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm otazka je ale kto by to chcel alebo kupoval ? V desktope ale aj notebookoch bud si zoberiem nejaky intel kde mam rovno integrovane IGP od intelu ktore na bezne veci postacuje a v 3d sa zlepsuje, aj ked nemoze konkurovat diskretnym kartam. A zasa AMD razi svoje APU kde ten vykon v 3d je sice vyssi ale zasa CPU je slabsie a tiez vecsinou samotna platforma je horsia ako Intel (teda neviem ako teraz ale E450 mi prislo ako docela lenive,teda napriklad diskove i/o,usb). Otazne je ci PowerVR by bolo vykonnejsie ako tieto riesenia. A zasa pochybujem ze by dokazali konkurovat diskretnym nVidiam a AMD/ATi. Ale tak mozno niekde na trhu miesto pre nich je, ale ja ho teda nevidim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, to je prave ten problem - na hiend nemaju, a integrovane riesenia nepotrebuje ani intel, ani amd, kedze maju vlastne na viac nez dostacujucej urovni. teoreticky by mohli nieco spachat v nizsom mainstreame, ale muselo by to mat sialene dobry pomer cena/vykon aby to ludia riskli a neuprednostnili overene znacky. ovladace su tiez jedna velka otazka.. vsakze, S3 a XGI?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.