Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Práce z domova — Výhody a technologické zajištění

Na různé alternativy práce z domova je třeba se připravit. Mnoho zaměstnanců se do svých kanceláří jen tak nevrátí a některé společnosti dokonce od běžného kancelářského zázemí úplně opustily. Rodiče mohou trávit více času se svými dětmi a navíc se vzdálená práce ukazuje jako velmi funkční model. Výkonnost zaměstnanců se zvýšila, zvládají za kratší dobu udělat více a neztrácejí čas s cestou do práce a z práce.

Samozřejmě nelze každou práci provádět z pohodlí domácí kanceláře. Pokud si ale dokážete představit, že byste svou pozici byli schopni alespoň částečně vykonávat z domova, pak je velmi pravděpodobné, že vás o to váš nadřízený dříve nebo později požádá, pokud tak již neudělal.

Jestliže si budete moci vychávat pozitivní stránku Home Office, zkuste se zabavit i v online prostoru https://nomini.com/cs/, abyste také chvíli zarelaxovali a vychutnali si svůj zasloužený odpočinek během náročné práce. 

Na budoucnost home office vás připraví Wi-Fi 6 technologie

Pořádnou Wi-Fi tak nemusíte mít jen ve své práci, ale i doma. A když už budete u inovací, rozhodně už jděte rovnou do Wi-Fi 6, tedy nejnovějšího standardu Wi-Fi 802.11ax, který vám přinese rychlejší připojení díky vyšší datové propustnosti a minimální zpoždění (latenci). Tím vám zároveň ušetří případné vrásky v situacích, kdy rozhodně nechcete, aby vám vypadl obraz nebo zvuk a ztratili jste byť jen na chvíli kontakt se šéfem nebo potenciálním důležitým klientem.

Anglicky mluvící vymysleli vcelku příhodný výraz "future-proof", tedy "odolný vůči budoucnosti" nebo jedním slovem "budoucnosti vzdorný". V oblasti Wi-Fi by se takto dal definovat právě výše zmíněný standard Wi-Fi 6.

A právě zařízení s Wi-Fi 6 má v nabídce i několik výrobců síťových zařízení, který jsou špičkou v tomto segmentu. Při inovaci svého domácího hardwaru pro účely špičkového home office můžete volit ze dvou možností. Tou první je výměna stávajícího routeru za rychlejší, druhou je použití mesh systému, sestaveného z rovnocenných přístupových bodů (AP).

V případě první alternativy můžeme z nabídky TP-Linku zvolit například model Archer AX50, technologickou novinku, která svými rychlostními parametry (až 3 000 Mb/s) zásadně převyšuje schopnosti většiny řešení nabízených na trhu. Díky technologii OFDM je kapacita připojení čtyřnásobná a současný bezproblémový přenos je tak možný na ještě více koncových zařízení. Právě videochaty a konference usnadní také extrémně nízká odezva (latence) a technologie formování paprsku Beamforming.

Závěr

V každém případě má Home Office nakročeno k tomu, aby se stal "novým standardem" v pracovním režimu nebo alespoň jeho neoddělitelnou součástí. Firmy totiž lákají jakékoliv možné úspory v nákladech na kancelářské prostory a každá příležitost zefektivnění práce jejích zaměstnanců.

Přesto je však Home Office v tomto směru dvousečnou zbraní a z praktického hlediska je nutné zapřemýšlet o vytvoření optimálního pracovního prostředu v domácích podmínkách. Jeho základem jsou přitom rozumně využité technologie, nemusí ovšem jít hned o hightech novinky z posledního ročníku veletrhu CES v Las Vegas.

Tagy: