Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chtěli byste přístupové heslo zadávat myšlenkou?

Podle mě jste paranoidní ještě málo, mě rovnou napadlo dělat úpravy v FW uživatele ;-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedomyšlenost na prvním místě - jó, kdyby to byl skutečný headset s nějakou kvlaitnější reprodukcí, mikrofonem, čtečkou myšlenek, a softwarem/hardwarem pro decode různých myšlenek, dostanete univerzální zařízení pro vlastnoručně nastavitelné myšlenkové ovládání počítače, a všeho, co na něm máte.

Na jedné straně stojí možné zneužití třetími stranami, na straně druhé, podívejte se alespoň na první díl Sword Art Online... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to s tim "ruznych" myslenek nebude takova sranda. Neprekvapilo by me, kdyby skutecny vystup z toho zarizeni byl kratsi nez 6 znaku alfanumerickeho hesla. Myslite si, ze v nemocnicich maji ty EEG takove jake je maji jen pro srandu? S mensim poctem sensoru to proste rozlisi mene myslenek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To množství senzorů je spíš kvůli lokalizaci - rozlišení myšlenek/činností v jednotlivých centrech mozku, což by samozřejmě mělo být i tady. Čím komplexnější bude "obraz myšlenky", tím přesněji lze odlišit různé myšlenky, projevující se stejně v jednom centru.

A co my víme, kam jdou data z těchto EKG... Dobrý byznys pro firmu, které vyhrála tendr na taková zařízení, možnost sbírat informace, a prodávat je....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bol zabudnuty este jeden sposob prihlasovania sa: dotykovymi gestami (smih-smuh-smah vpravo hore, potom kruzok v prostismere hod.ruc. vlavo hore, potom tri ťuky v strede, potom rovna ciara vlavo dole a nakoniec podrzanie prsta na obrazovke v strede). Tusim ma nieco take aj Win8 ci WinRT? Zrejme nie tak vseobecne ponate, tusim iba akesi zakladne gesta na fotkach.

Avsak tam kde sa vyzaduje bezpecnost takeho sprostosti ako prihlasovanie sa myslienkami v dohladnej dobe nebudu. V prvom rade je treba rozlisovat autorizaciu a autentifikaciu. Tam, kde sa vyzaduje bezpecnost a cela platforma je na to prisposobena (napr. svet Lotus Notes), je zalozena na neschopnosti ludstva riesit NP-uplne problemy v polynomickom case. Napr. asymetricke sifrovanie (sukromny & verejny kluc). Ked nemam prislusny 1024-2048-4096-8196 bitovy kluc (ktoreho kontrola je v systeme nastavena na "forced"), system ma posle do ..... A tomu hovorim bezpoecnost. Tam sa nechyta ani 20 znakove alfanumericke heslo so specialnymi znakmi ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem - kdyz jsme u toho lamani hesel tady v diskusi - nevite nekdo (=mate vyzkousene) o software, ktery umi lamat rar heslo libovolne delky a narocnosti s pomoci GPU? Pokousel jsem se hledat, ale nechce se mi za to platit velky penize...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.