Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Proč jsem přešel na Mac

Čekal jsem v článku důvody, proč někdo přešel na Mac (jako já), ale zatím je to jen úvod.

Co se toho telefonu týče, nevím jestli má vůbec smysl kupovat si telefon s Androidem pokud má někdo Mac. Android se blbě synchronizuje s iTunes a hlavně nemá iCloud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se, ze reaguju na komentar, v mobilni verzi nejde zalozit novy thread. Kazdopadne k clanku asi tolik: Nevim, proc by se tady mely objevovat clanky o nejfasistictejsi firme v celem it, ktera se nestydi fakturovat servicepack, volani vybranych funkci api prohlasi za multitasking, nestydi se prohlasit obdeĺnik za prumysloupy vzor apod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne? Fakt je, že jejich produkty jsou oblíbené a někomu tyto články mohou pomoci rozhodnout se, zda o tyto zařízení stojí, nebo ne ... Ať už kdo chce říká co chce, tak nelze popřít, že tyto zařízení mají své výhody (a samozřejmě i nevýhody) a někteří běžní uživatelé je ocení ... (a nejenom ti ...).

Já jsem určitě pro, aby tyto články vycházeli, hromada lidí má děsně zkreslený názor na tyto produkty právě kvůli obecnému trendu: "Nenávidím Apple z hromady důvodů, jenom já mám pravdu a jsem cool". - Kde tyto důvody nejsou u půlky lidí ani pravdivé ... (neříkám že u všech, samozřejmě jsou lidé, kteří mají pravdu a Apple zařízení nejsou dokonalé ...)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem nemusel nikdy Apple dokud jsem neměl v ruce Iphone 3GS a následně Iphone 4, mít zbytečné peníze, tak do toho telefonu jdu hnedka, proti Androidu třeba intuitivní ovládání. Dále žádné problémy s ničím. Prostě telefon jak by měl být. Není si HW na špičce, ale SW to dohání více než u mnoha jiných telefonů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš přemýšlím, jak by ten článek musel vypadat aby byl vůbec pro místní čtenářstvo stravitelný. Většina místních diskutérů se rozpálí do běla, jen když se vysloví Apple, tak mě ani nenapadá, jáké argumenty by musel autor uvést, aby nad tím někdo přemýšlel. Další věc je, že drtivá většina lidí v ČR z důvodů svých nízkých příjmů bude vždy vůči libovolnému argumentu stavět cenu. A cena, ta u nás rozhoduje. Od potravin až po vlastní zdraví. Na tomto serveru ten článek vypadá spíš jako provokace, pro víkendové probouzení. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podívejte já se domnívám, že tento článek je napsán přesně takl jak se chovají Aplisté. Oni čemusi věří a jaksi jim chybí portřeba tu svoji víru nějak zdůvodnit. Pan redaktor přešel k jabkům ale proč to konkrétně neuvedl. Jsou tady jenom jakási přesvědčení jako o tom že PHP je hrozné a proto zaplať pánu Jobsovi za Apple.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám obavu, že většina komentářů i článků je přesně v tom duchu, který jste napsal. Jen nevím proč se lidé bojí říci "Já si myslím, a mé zkušenosti mi potvrdili, že ...." To co jste napsal totiž platí na většinu u nás uveřejněných věcí. Vyškrtněte slovo Apple, a uvidíte že se lidé pohádají o cokoliv z IT oblasti. Zkuste to samé aplikovat na akvaristiku, auta, motorky, pivo, filmy. Uvidíte, že ta debata bude tolerantnější.

Applistům vadí, že ti druzí jsou neurvalí a okamžitě smečují důvody, proč je fa. Apple ďábelská a její uživatelé bez mozku.

NonApplistům vadí, že si uživatelé Applu na nic nestěžují, nelitují opuštění předchozí platformy, (ten největší hřích) dokonce uvažují, že si koupí další Applí produkt. Naprosto ignorují ty kravské koláčky, které Apple za sebou zanechává a nechce je měnit (a že těch kobížků je, až by si jeden řekl že jsou to králičí bobky)

Tohle mi schází jinde, loni na jaře jsem si koupil nového VStroma, posléze veškeré kufry, cajky a špunprnágle. Brácha nové GS-800, a pak na výletu potkám chlapíka se starým Transpalpem. Obejde s láskou naše mašiny, pochválí to, poptá se jak šlapou, a povzdechne, že také by rád tuhle ptákovinu měl, že by se mu jednou také hodila. Ale že na svého Alpíka nedá dopustit, že ho nenechal ve štychu, a když jo, ta se to skvěle vyřešilo. On je rád, já jsem rád a v koutku duše mu závidím co prožil, očekávajíc že Stormíkovi připravím stejně pekelné chvíle a bude o čem vyprávět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"NonApplistům vadí, že si uživatelé Applu na nic nestěžují, nelitují opuštění předchozí platformy, (ten největší hřích) dokonce uvažují, že si koupí další Applí produkt. Naprosto ignorují ty kravské koláčky, které Apple za sebou zanechává a nechce je měnit (a že těch kobížků je, až by si jeden řekl že jsou to králičí bobky)"

tak to jste uplne vedle. nonapplistum na applistech vadi hlavne jejich omezenost. svet je plnej ovci, ne jen tech applovskejch. pro me oslavovani applu a jeho veci symbolizuje naprosto stejnou omezenost, jako kdyz nekdo hlta zpravy o tom, kde se zase leos mares najebal. a shodou okolnosti ty lidi, ktery hltaj jedno, hltaj dost casto i to druhy. jaka nahoda, co? android i windows phone jsou mnohem lepsi, nez iOS, ubuntu a win7 jsou mnohem lepsi, nez OS X. na tech ostatnich platformach jde delat mnohem vic, nez na tech od applu. jenze to applista nevidi, on je spokojenej se svym jednoduchym, omezenym prostredim. neberu mu to. kdyz mu to staci, je to jeho vec. ale at to nevychvaluje do nebes, kdyz nema pravdu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak chcete zjistit, že tu pravdu máte právě vy, kdežto jiný člověk se šeredně mýlí? Já například ve svých příspěvcích nevidím žádné chválení do nebe a nadávání na jiné platformy. Nemám to zapotřebí, jednak jako profík o tom něco vím a také už jsem vyrostl z puberty, kdy jsem všechno věděl nejlépe a naprosto přesně. Možná je to také tím, že prakticky používám více systémů a vidím jejich reálné výhody a nevýhody. Také je zajímavé vaše pojetí svobody, napíšete, že je dotyčný spokojený se svým omezeným řešením, ale jen ať si proboha nelibuje, jak je spokojený. Když mu to vyhovuje, má podle vás nadávat? On je spokojený uživatel, ale přitom neví jak moc se mýlí? Podle jakého etalonu se poměřujete vy, že vlastníte neomyslnost?

Jak je to s Applisty a NonApplisty se dá snadno změřit. Podívejte se na rozsah diskuzí u článků zmiňující Apple, nebo jiných článků. Pak si představte naprosto marginální množství uživatelů Apple, to je k rozsahu diskuze v značném nepoměru. Co to tedy říká o těch Nonapplistech? Resp. o malé podmnožině, kterou zaručeně rozzuří jen těch pár písmen. Spokojený uživatel Androidu, Linuxu neb Windows přeci nemá důvod peskovat někoho jiného. Nebo se svou spokojeností mýlí? Je to jako v reálném životě, rozčilují se nespokojení jedinci, ti spokojení si rádi užívají svého života.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Také je zajímavé vaše pojetí svobody, napíšete, že je dotyčný spokojený se svým omezeným řešením, ale jen ať si proboha nelibuje, jak je spokojený."

LOL, to je jak s malym ditetem. co na mem predchozim prispevku nebylo jasne? ostatni platformy jsou lepsi. takze at si klidne libuje, ale nevychvaluje do nebe, kdyz jeho domnenka o tom, ze iOS/OS X jsou nejlepsi, je nepravdiva

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

uz bych to fakt nebral,,, hezky se uklidnit vydychat a je. zitra treba zadny clanek o apple nebude :- )))
ano presne, vysel klidny clanek, nikdo nikomu nic nevnucuje, v prispevcich vyse je to myslim popsano dost klidnym stylem, ale nekteri jsou do bela ze existuji lide kteri jsou s produkty s nakousnutym jablkem spokojeni. pouzivam thinkpad s win7, pritelkyne mb air... i presto jsme spolu, svete div se :- ))))
Oba jsme dospeli a nemusime nikoho upalovat za svou pravdu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vy jste bohuzel ten opacnej extrem.. coz je taky spatne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

do istej miery suhlas, ale povedat, ze na FreeBSD zalozeny OS X je ovela horsi ako Windows 7, je poriadna hlupost
v praci mame vela Unixovych serverov (Solaris) a zopar Linuxov (Suse, Red Hat) a ked mam doma nastavit Win 7 notebook, tak je to hroza
Ubuntu (Linux) je kvalitativne oproti Solarisu/FreeBSD v niektorych (nie pre kazdeho dolezitych) veciach tiez pozadu, napr. ZFS

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já se zase domnívám že podobné reakce jako té vaší a dalšími nadcházejícími se dopouští pouze omezení lidé, kterým tu X let vladli Windows a ted jim je najednou někdo "bere". Myslim si že toto je web o IT a každý kdo se o něj zajímá má právo volby a dokonce i touhu zkusit něco jiného. Neustále tu všichni omýláte jakou mají win svobodu tak co kdybyste ji neupírali i mnohým jiným při výběru počítače a publikování. Neotřesitelnǎ pozice monopolu velkého bratra win a jeho kutilů je doufejme na spadnutí stejně jako vymizelo kutilství z dob komunismu.
Sám jsem nerad opouštěl Amigu a po x letech s PC rád zkusím něco nového. Něco co je děláno pro tvůrčí lid a ne pro štourali, kterým jsem se stal. Dnes už se šťourám jen v nemocných PC kdo co přinese a doma jsem rád když na to nemusím sáhnout dokud to tak nějak běží. A těch lidí kteří se v tom vrtat nechtějí a chtějí to jen používat je mraky. Stejně tak je tomu momentálně u Androidu který jsem si s nadšenim pořidil a teď se zčiná ukazovat že je to jak by řekl Jobs na h.v.o
Budu rad ldyž se budou objevovat články o čemkoliv pokud to někomu poslouží. Ale poslouchat zkostnatěliý zabedněnce kteří o sobě tvrdí jak jsou nejvíc cool IT machři s widlema a nejsou ochotni přijmout nic jiného to se mi nechce. Myslím si že pokud je Apple podle nich tak na h.v.o tak potom prostě nikdo nebude takový články ani číst ani si je někdo kupovat. Takže když už tu máme konečně tu svobodu a Apple se prodává i u nás a za stále více přijatelné peníze tak jim dejte čas a uvidíme jestli bude zanedlouho pořád většina u skvělých widlí nebo ne a dovolte laskavě někomu o tom napsat stejně tak jako se píše na X servrech o věcech kolem Win.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

aha, ty mas zdravej apple a ostatni maji nemocny PC .. LOL. vy na tyhle ubohy argumenty mate snad nejakou prirucku nebo co. "apple nema viry" neni rozhodne pravda. driv platilo, ze "windows je jako zamrizovanej dum s ocelovyma dverma ve spatny ctvrti a OS X je jako drevenej domek s dverma bez zamku v divocine". to uz ale neplati, jak ukazuje rostouci pocet exploitu applovskejch platforem. na daily techu je clanek o novejch kritickejch exploitech iOS, OS X nebo Safari snad kazdej mesic. a vis co je nejvtipnejsi? microsoft exploit prizna a velmi rychle ho opravi. apple ho neprizna, aby neprisel o povest v ocich svych pravovernych, ze "nema viry" a necha jejich systemy otevreny pro utocniky. neni to tak davno (snad v lete) kdy jedna insecurity skupina odhalila exploit v safari, ktery daval utocnikovi root pristup. varovali apple a rekli jim, o co jde s tim, aby to apple opravil. apple mlcel, zadna oprava se nekonala. rekli applu, ze pokud to neopravi, exploit bude zverejneny, aby apple donutili k cinnosti. apple mlcel dal, nekolik mesicu. od te doby to uz nesleduju, buhvi jestli to vubec uz opravili

pointa je v tom, ze ty si jenom myslis, ze je tvuj apple zdravej. ale ze mas vevnitr cervy a mozna je tvuj pocitac v tichosti clenem nejakyho botnetu, to uz nejspis netusis

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty jejich parodie na OS jsou prolomeny vzdy jako prvni.A pri pohledu na apple me napadne jenom jedno, nevkusny kyc, jak od kolotocaru.Win maji daleko k dokonalosti, proto tu je Linux, ale pro co tady je apple a jeho OS opravdu netusim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale ty jsi nehorázně tupý jedinec.
Jednak jsem nepsal nic o virech a za druhé nevlastním Apple. Tak se laskavě prober už z toho černého snu že je tu také něco jiného než wokna co může být pro spoustu uživatelů LEPŠÍ než widle už jen proto že daný OS bude jednodušší. To že někdo nabízí víc neznamená že je to lepší. Dokážeš to pochopit zabedněňče? Když budeš mít víc odpadu budeš na tom také líp? To gratuluju k tvojí mistrné logice.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

kdyz se s win 7 dokaze naucit i moje 80ti leta babka, tak fakt nechapu, v cem jsou windows slozity. jestli srovnavas s 10 let starejma xpckama, ktery na nekterejch kompech jeste stale hnijou, tak si "nehorázně tupý jedinec" (tvoje slova) ty sam

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jednak mam win7 což je nepodstatné a za druhé jsem mluvil o tom že musím dávat dohromady cizí PC a že mě to už nebaví se v tom hrabat za ty léta neustále stejných a nových problémů který normálníuživatel s win mají a neumí si je dát do pořádku protože u nich pořad ještwˇ není počítano s netechnizovanými jedinci. To co umí tvoje 80letá babička jistě zvládnou taky ale o tom já nemluvím ta je ostatně použivá asi tak jako byjí stačil obyčejný tablet že?
Pořad ještě jsi to nepochopil ale to nevadí větsina už dávno ano.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja som osobne mal možnosť pracovať na MAC-u, ale ako dlhoročný užívateľ Windows od čias 1.0, by som prešiel na os X a MAC jedine keby bol tak prijemne uzívateľský ako Win, lahko programovateľný ako aplikácie pod ním. Tá spústa nepreberných možností čo ponúka win je hádam to naj, čo je pre tento os vytvorený. Mnohokrát som potreboval to či ono spraviť, nejakú úplne neštandartnú vec, alebo pracovať s ohromným mnpžstvom údajov, stačilo pár minút hľadania a riešenie sa našlo, a nemusom som si programovať niečo, čo už niekto vytvoril.
Ak niekto bude namietať, kľudne, keď dotyčnému nevadí cena, zviazanosť, striktnosť, obmedzovanie a vlastne je to spojené aj s užívateľským nárokom, nech používa hocijaký OS ak dokáže v ňom rýchlo, konformne a s ľahkosťou vytvárať čo potrebuje je to OK. Ale ak má ma nietkto presvečovať, že to alebo ono je lepšie, tak poprosím argumenty, fakty, a hlavne využitie pre daného človeka. To že Ja robím to a to, druhý vôbec nemusí ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V před internetové době to byla možná pravda, dnes už ne. Ano, určitě se najdou nějaké speciální oblasti např. projektování ve stavebnictví, kde je nabídka malá. Ale jinak je to skoro stejné. S jediným rozdílem při hledání, pro Win platformu najdete 300 různých aplikací, pro OSX 30. Jenže funkčně to bude stejné, dosáhnete stejného výsledku za stejný čas (pokud nebudete testovat všech 300 aplikací). Něco jiného je že na Win aplikace seženete komentáře a diskuze v češtině, na OSX jich moc nebude. Tudíž znalost angličtiny. Přesto je jasné, že v našich podmínkách bude vždy Win první volbou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tomu opravdu věříte? Kdybyste zapátral v paměti tak byste si možná vzpoměl jak dostal Microsoft příkazem vyvíjet aplikace office pro Apple. To byl příkaz antimonopolného úřadu a rozhodně nesvědčil o přebytku aplikací. Navíc to byl verdikt nezávislé instituce a ne přesvědčeného jabkomila.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych zapátral v paměti, tak prokecnu nějaké fópá od Tutanchámona nebo perverzního názoru Odissea na svou zákonnou manželku. Ale jinak se mi vybaví, jak Mr.Jobs vyrazil 150 mil. USD z Mr. Gates za akcie Apple, jen proto aby Mr.Gates neplatil pokutu antimonopolnímu úřadu za dominantní postavení. Načež se Mr.Gates a Mr.Balmer popadli za pupek při zmínce o iPod, iTunes a iPhone, protože taková kravina nemůže uspět, i když nad tím bdí Mr.Jobs, kterého si oba velmi váží. Taktéž si vzpomínám, jak byl blokován vývoj MS Office for Mac, protože tak je dostaneme a stejně to nemá cenu (asi nevíte, že nebyly příkazy blokovat, ale naopak žádosti od developer teamu "Kurva drát, proč nesjednotíte API for Win, jak máme vysvětlovat že app for Mac je stabilní, ale for XP/ Vista potřebují ještě čas").

To jen proto aby jste věděl, jak si "odborní uživatelé" v místním království budují svůj vesmír a své příběhy. K tomu bych dodal, že ten nejvyšší a neomylný Mr.Jobs vydal pokyn, že pohnojit MS Office dokáže i Bhůtánská opice, tudíž vrátní na Apple No.1 udělají něco lepšího z přehledem. Hmm, udělali, zúčasnili se a posrali to.

Tudíž podle vašeho vědomí a cizího příkazu málo kdo kupuje MS Office for Mac, "klik sem klik tam, za ty prachy to zkusím" kupují Numbers, Pages, Kejnote blej vrote" a ty zbývající stahují OpenSource FreeOffice my Opice, s denní modlitbou "dej nám chléb vezdejší a odpusť jim ty vinny jakož i my jsme každý den nuceni odpouštět jejich prokletí, neb jejich hloupost a smůla je pro ně přiměřeným trestem, dej nám pane programu dobrého a neuveď nás v pokušení nakopat jim prdele, nebo mohlo by býti nakopáno nám. Amen. PS. Takhle to snad nenecháš."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v celym tom blabulo jsem nenasel ani jeden argument. bude nekdy nejakej?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já jen doplním, pokud máš HTC HD2, tak právě na otestování Androida je tento HW ideální. Existuje mnoho verzí, které jsou více či méně stabilní. Ze své zkušenosti ti doporučím ROMku "TyphooN_CM7_v3.7.6-MAGLDR.zip" nebo samo můžeš otestovat i nějakou tu ICS4, já nyní používám "NexusHD2-ICS-CM9_V1.2.zip" A zařízení jako takové, tak Samsung Galaxy S II.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokial viem tak Ubuntu one ma podporu OS X, iOS aj Androidu

To by bolo riesenim

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ony snad windows nebezi na procesorech intel, nebo snad nejde ve woknech delat ruby on rails? co treba v netbeans? tohle nejsou zadny argumenty. jedna parta znamych mi neustale tlaci iHracky a vzdycky jsem byl na svych vecech schopny udelat vsechno co oni a casto mnohem lepe a rychleji. takze clanky o macu me vazne nezajimaji, protoze to posloucham kazdej tejden. jo kdyby tak byly apple clanky ve stylu nicka farella z fudzilly, to by bylo neco. ale on je pro applisty neco jako antikrist :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo v článku nepsal, že Windows nejedou na Intel procesorech. Ta výhoda switche Maců mezi roky 2005 - 2006 z Power PC na Intel byla zmiňována proto, že tím vznikla možnost si nativně Windows na Mac nainstalovat. Do tehdy se musel emulovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

proc bych si mel instalovat windows na maca, proboha? vzdyt si za min penez postavim lepsi comp, nez mac. i s tema woknama me to vyjde levnejs

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

treba ze si nekdo nechce "stavet comp"? a ze ta cena neni zase tak podstatna?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Panebože! Přestaňte tady překrucovat informace. Neřekl jsem, že si lidi budou kupovat Mac, aby na ně instalovali Windows, ale že se nemusí bát koupit Mac, protože na něj v nejhorším případě budou vždycky moci nainstalovat Windows.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Málokdo si staví počítač. V čechách je to relativně hodně (což je dáno naší historií), ale i tak nanejvíš jednotky procent.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

někteří jablíčkáři si na Maca instalují Win, protože potřebují občas použít aplikaci, která pod OSX prostě neběží a protože můžou a nepotřebují další bednu, když už jednu draze zaplacenou mají

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klasika, starnouci pupkac si poridi to nejvic free cool a in aby zustal v obraze, hehe :) Apple je pro deti a konzum, od IT profesionalu bych cekal vice.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

redaktor != it profesional, takze jakepak ocekavani :) oni si jen mysli, ze apple je "in" a chteji na to natahnout ctenare. ale za vsechny ty ovce, co prijdou, spousta normalnich ctenaru odejde

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redaktor založil tento server. Takže redaktor rozhodně je IT profesionál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no nevim, nahodit nejaky linuxovy distro nebo i blby windows, a na tom rozject webserver s nejakejma strankama .. to udela i pro vec zapalenej laik levou zadni

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Podle tve znalecke reakce soudim, ze v jsi to v roce 1999 delal minimalne 3x denne. Gratulace!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Potřebujou nalákat lidi. Jelikož každej druhej Franta si brousí zuby na jabko, tak chtějí zvýšit návštěvnost

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já po přečtení získal takový dojem, že se nám autor snaží sdělit: Zblbnul jsem a koupil Mac. Teď se z toho musím snažit něco vytřískat, tak o tom budu psát.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No ja mel Mac Mini G4,na nem nainstalovany Amiga OS4.0 a byl jsem spokojenej,az na par drobnosti.V obyvaku mam iMac G4 17" - tu lampicku co autor zminuje,nicmene je zapadana prachem a snad dva roky jsem ji ani nezapl,navic ty trable a omezeni,kdyz jsem resil upgrade...Puvodne mela lampicka 40GB HDD 5400ot,512MB SDRAM (notebookova),nejakou starou Pioneer 2x vypalovacku co necetla skoro a nemela wifi.Jenze,iMac G4 800Mhz neumi vic nez 1GB RAM,vetsi nez 120GB HDD a aby umel nativne vypalovat v systemu,musi byt opet Pioneer a pcmcia wifi stoji normalne asi 3tis.Pameti jsem sehnal,HDD jsem dal 120GB 7200ot,vypalovacku 16x DL IDE Pioneer jsem taky sehnal (celkem bez problemu,ma vyhoda byla ze jsem vzdy kupoval jen mechaniky Pioneer dokud se daly v CR bezne koupit) a na netu jsem se docetl ze Orinoco gold a silver jsou defakto ty airlinky,takze i tu wifi jsem nakonec rozjel :) OS tam mam 10.5.8,(pres hack,normalne vyzaduje G4 867Mhz) cesky ale pochybuju ze to vubec nekdy jeste zapnu.A MacOSX neni spatnej system,jen bych ho nikdy nechtel jako primarni system. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je asi nejlepší využití Apple HW, hodit na to Amiga OS :-)
Jinak pro mě Apple ztratil exklusivitu právě proto, že přešl na Intel platformu. Teď už je to pro mě "jen" neleštěné PC s trochu jinýma okýnkama.
Nedaj se starší Apply vylepšit nějakými torbokartami s PPC nebo Cell procesory? Asi ne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, kdyz tu ctu komentare, musim se zase vzit do role dablova advokata:-))
Takze:
Nechapu, z ceho lidi usuzujete, ze si to nekdo koupil, jen aby byl IN a podobne. clovek velmi casto dela iracionalni rozhodnuti, a to proste proto, ze CHCE.
Ja si taky koupil 3D bryle, i kdyz jsem vedel, ze je moc nevyuziju, ale CHTEL jsem je, a tak je mam :-)) A tohle je podobny. Podle me absolutne nema cenu rozebirat to ci ono je lepsi. Dozajiste je, kdyby se na sebe 2 tabory vrhli, zjistili by, ze zrovna to jejich je nejlepsi, ale O TOM clanek nebyl.

A ted k tomu, co jsem chtel psat puvodne...

Ja osobne nemam MAC rad, mimo jine z nekterych duvodu, z jakych je ma rad autor :-) Napriklad ta "lampicka" mi prijde priserna, priserna, priserna :-)
A taky na Pc neprogramuju, ale hraju hry a delam tabulky v Excelu :-)
A rad si Pc stavim sam - NEDOKAZU si predstavit, ze bych sel do obchodu a koupil bych si hotovy PC :-)
A je to predrazeny, jen kvuli znacce...

OVSEM : Rozhodne bych byl pro to, aby vychazelo vice podobnych clanku, hlavne s ruznyma zkusenostma, postrehama, fintama a podobne. Minimalne proto, ze clovek ma mit prehled, a i kdyz si o necem myslim, ze to nepotrebuju, vi buh, kdy se mi ty informace budou hodit..A proste rad mam vseobecny rozhled, takze ROZHODNE ano, a klidne nejen o Mac, ale i o dalsich jinych vecech - napriklad se tu vytrvale pise vsude o Linuxu, ale ten, kdo o tom nic moc nevi, tak netusi, ktera bije a co ty pismenka znamenaj (kompilovat jadro? WTF?)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak pod toto bych se mohl podepsat. Ostatně čím více OS znáš, tolikrát jsi člověkem ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky mě strašně popudí, když někdo napíše, že Mac je předražený a platí se za značku. Je to fáma a vysvětlím proč. Nevím čím to je, ale lidé od PC s Windows mají takovou zvláštní metodologii, že kvalitu PC určuje výkon. To je to co furt slyším: výkon, výkon, výkon. Jenže výkon není všechno. Možná se leckomu stane, že když ve 20 vyroste a zjistí, že měl 3 notebooky, všechny byly výkoné, ale jednomu upadnul displej, druhému chrastily reproduktory, třetí mě vyblité barvy na monitoru, tak se v té době rozhodne koupit si počítač, který nebude nejvýkonější, ale bude mít třeba tělo z hliníku, mikrofon co nechrastí a displej, který je tím nejlepším displejem na trhu.

To je věc, kterou prostě lidi od PC nechápou. Kvalita notebooku se nerovná výkonu, ale kvalitě zpracování. A pokud si nastavíte laťku tak, že chcete něco víc než plast, něco víc než špatný mikrofon a nějaký premiový monitor, kde je černá opravdu černá tak přijdete na to, že abyste jste si koupili VAIO Z, budete potřebovat dvojnásobek peněz, co na jeden 13" Macbook Air.

Apple je prostě firma, která si dala za cíl, že se nedostane nikdy přes jednu dolní hranici. Nikdy nebude dělat podprůměrné počítače - minimálně solidní průměr, ale nikdy podprůměr.

Tak to je celou dobu, co ta firma existuje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt se tu toho clanku zastavam :-))
A co se tyce slova "predrazeny"...Podle mne je neodiskutovatelne, ze v pripade Applu se plati za znacku. Stejne jako u bot Adidas se plati za znacku, a nakonec to sijou ty sami delnici, co sijou i Hadihas, na stejnem stroji:-) Ale Adidas bude 10x drazsi. Proste z principu.

Ja delam do PC od dob XTcek. CCa 15 let jsem se Pc primo zivil, stavby/servis, zadne programovani, ale HW. Proslo mi rukama mraky a mraky dilu.
A chapu, co to je kvalita - nakonec, kdyz jsem domu kupoval manzelce notebook, na net a podobne veci, koupil jsem ji IBM - nikoliv Lenovo, ale IBM. Jasne, jednojadrovy CPU a tak, ale ji to staci. A verim, ze vydrzi jeste 20 let. Na druhou stranu, kdyz si vezmu, co ten notebook stal novy - rekneme okolo 80k v situaci, kdy podobna konfigurace, ale ne od IBM sla koupit doslova a do pismene za polovicku, tak v te dobe jsem ho povazoval take za predrazeny, a on predrazeny byl.
Ja moc dobre chapu, ze za kvalitu se plati - nakonec delam obchodaka ve firme, co ma nejdrasi produkty oproti konkurenci v republice :-)) Ale osobne me ta "spolehlivost" neprijde AZ TAK cenna, aby to kvuli tomu muselo byt O TOLIK drazsi.

Ale absolutne do toho nikomu nekecam - sam si obcas koupim predrazenou vec, jen pro ten dobry pocit, ze chci mit neco kvalitniho.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nazdar Lojzo,
Or roku 1998 obdobne, mraky komponentov, mraky instalacii, mraky hladania chybnych komponentov :-) ale aj cosi z programovania, cosi z inych os, no zeby som veril nejakemu IBM :-) ja som kupil priatelke pred dvoma rokmi za 435€ NTB, MSI CR700, 1600x900, 3GB ram, 320HDD, nejake grafika geforce, HDMI vystup ... DVD ... dodnes funguje, dodnes odkedy ho ma, nepadol system, akurat som vymenil disk za 750 aby si tam svoje veci pomestila. Kupujem v danej dobe to naj za najnizsiu cenu, nepotrebujem aby mi veci vydrzali 20 rokov, ale tolko, ze ked o 3-4 roky budem menit tak aby to tolko asi vydrzalo. Obdobny ntb sa vtedy dal kupit ZNACKOVY a rovnake komponenty za 900-1000€.
Ako pises, mne vobec nepride rozumne kupovat nieco za 80k, ked za to mozem mat rovnake dva ci tri produkty, alebo o dva roky bezproblemov kupit nieco nove a rychlejsie a to nemam ziaden problem s financiami.
Podnikal som a podnikam, ale uz v inej oblasti, no peniaze co zarobim, minam tak, aby som za ne dostal maximum :-) radsej idem na perfektnu dovolenku za exotikou..
Paci sa mi jedna veta, najlepsie zarobene peniaze su tie, ktore nemusíš minúť.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, zeptam se takto:
Co se stane, kdyz ten notebook vezmes, a hodis ho z metru na beton? A co se stane, kdyz se po nem pak probehne stado deti? :-)
Opakovane?:-))
Ty IBM byly tenkrat konstruovane VELMI robustne, na predvadeckach s tim delali i horsi veci - tusim, ze po tom chodili lide o vaze klidne 50 kilo..
Ja to doma fakt ocenim, mam dceru neco pres rok, a co neni prisroubovane, to tu neustale meni pozice, povetsinou ze stolu na zem a podobne :-))
Proto jsem to kupoval...
Pripadne : http://www.youtube.com/watch?v=CjpAbSQa2gc
:-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A pamatas si na ten notebook DELL, na ktorý si mohol vyliat kavu ? Stal ma na Cofaxe v 95 alebo 96 120 000 :-) Aj sa oblial, aj v terene mi parkrat padol, aj sekera na neho padla.
Prvykrat a posledný krát som takú blbosť spravil. Dodnes ho mám, ale oproti mojmu mobilu Galaxy Note je to ako scot :-)
Dnes je ntb mozne kupit za par stoviek €, nejako som stratil zmysel mat nieco co mi padne a dufat ze pojde, a ak padne a nepojde kupim novy :-)
Ps. Priatelku mam taku, ze ked je cosi pada, tak su to len pohare a taniere, preto mame v zivote asi tolko ineho stastia :-) , ze veci ako ntb a etc zatial ostavaju :-+)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ThinkPad to same,, lze vylit do klavesnice i kofolu :- ). historicky i dnes min na T rade bez obav. Co se tyce chuze, 50kg je sranda,, sam jsem nekolikrat "chodil" po T-cku 40/41/42/60 a rekneme ehm ze kazdy vidi ze mam pres 100kg :- )

a ted k jine veci. ano produkty apple jsou dle lidi predrazene. na druhou stranu srovnejte mb air a stejny (hlinikovy ne plast) ultrabook napr asus, acer, lenovo apod. pak clovek zjisti ze pri stejnem konfigu zas tak predrazeny neni. dokonce se daji najit i clanky jak nekteri vyrobci resi sasi aby se na zajimave ceny proti apple dostali. napr plastove "spodky" apod.

Ve finale, podobne clanky uvitam. O Apple, Linuxu, Win, proc ne. prectu si je, udelam si nazor vyberu si PRO SEBE CO MI VYHOVUJE NEBO CHCI. nemusim upalovat souseda ze ma mac, ani on me ze mam linux apod. mame moznost volby, mame informace o vsech systemech, staci si vybrat a pouzivat, kdyz chci jiny prejdu k nemu a pouzivam ten. A o tom to je ne ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem před pár lety na takové akci byl - T400, chlápek si na něj stoupnut, pak ho pilil, a pak nám ho poslal :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je ubohy. oznacovat apple za kvalitu a vsechno ostatni za nekvalitni hnus. je videt, ze mate radne vyovcovanej mozek. pan asi nikdy nemel nejaky pracovni notebook treba od toshiby a podobne ..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele, Ty se evidentně potřebuješ na někom povozit, že?
Co kdyby jsi zkusil něco konstruktivního, namísto pubertálních hlášek? Tím nenarážím na puberťáky, i oni dokáží být slušní...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

on oznacil apple za kvalitu, ostatni za smejd. to je pubertalni. a navic maximalne hloupy

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Terroriste, kolik ti je ? Najdi si uz konecne nejakou zenskou at prijdes na jine myslenky a nebudes tady mit "10 000 rejpavych komentaru" tydne :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobry. a napises taky nejakej protiargument? asi tezko .. ted uz to bude jenom blablabla

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Argumentů je tu spousta jenom ty to do své tupé palice jaksi nevstřebáš. Bohu dík jsi tu jediný takže pro tebe bych tu udělal speciální ohrádku na hraní abys neohrožoval okolí neuváženými pohyby jako malé děcko které k tomu stale jen křičí "nechcíí, nechcíí, mami néé" a když dospěje s chutí se do toho pustí. Teroristům se nemá ustupovat s teroristmi se nevyjednává takže tvoje tupost je tu stejně naprosto zbytečná :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

stale zadny argument? hmm, jak necekane ..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stále ještě nechápající jedinec hmm čekal jsem to :)
Bylo by hezké kdyby za tebou za chvilku všichni chodili a ptali sa na věci kolem OSX a ty jsi na ně jen hloupě zíral.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak teroristu nemusím, tak v tomto případě má pravdu, prostě kdo chce kvalitu, tak najde i u Wintelu (minimálně u Dell, IBM (nyní Lenovo), HP, kdysi dávno i ta toshiba).

Co je ale zásadní (od Apple), není ani tak cena nebo kvalita (obojí je srovnatelné, i když někde se to projevuje lepším designem jinde zase třeba vyšším výkonem), ale mírou svobody. Apple je, pokud to jen trochu přeženu, "osvícenský absolutismus" - k dispozici je jedno unifikované prostředí, co nejvíce svázané pomocí proprietárních technologií a firmwarů a uživatelé jsou vpuštěni do tohoto "sandboxu" aby si po vzoru Limonádového Joea užívali v sterilním saloonu svých vychlazených sklenic mléka. Oproti tomu Wintel, ač někdy vypadá jako "smrdutý opossum" Gringo se svým cloumákem, mi (stále ještě) dává možnost svobodné volby - jak SW, tak HW - můžu si koupit značkový SAS řadič a k tomu klidně pofiderní řadič čehokoli (např. COM/LPT) od noname čínského výrobce (pokud bych jej tedy chtěl nebo potřeboval).

Tím se nechci zastávat Wintelu, MS nebo kohokoli jiného, jen konstatuji, že klasické PC nabízí svobodu - pro ty, kdož se jí nebojí.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vážně ten OS X dobře znáte, nebo jsem k němu pouze čuchnul? Jak menší je svoboda uživatele OSX oproti Win? To vaše unifikované prostředí je pouze doporučená "značka" a velmi rozumné pravidlo vzhledem k uživateli. To co vy považujete za sterilní prostředí, je známka naprosto jiného přístupu Apple k zákazníkovi, a to odpradávna. To je totiž ten hlavní důvod, jejich úspěchu. Jako první je vždy myšlenka/nápad co udělat, pak to vždy dostane do ruky designer a ergonom, ti mají hlavní slovo jak to bude vypadat, jak to bude uživatel ovládat, teprve pak to dostanou techničtí vývojáři. To co uživatel není výsledkem živelného vývoje, ale výsledkem postupného rozhodování velmi schopných lidí.

Ale zpět ke svobodě, proč Apple dodává k systému kompletní vývojové prostředí, kompletní dokumentaci a výuku pro tvorbu? Proč uživatelé, kteří se nechtějí učit programování, mají k dispozici Automator, kterým si můžou vytvořit, zkombinovat nebo jen zautomatizovat funkce systéme a různých aplikací, napříč samotnými aplikacemi. Tam si vezmete to, tam zase tohle, dáte tomu takové nebo makové řazení a vygenerujete si svůj skript nebo plnou aplikaci. Co vlastní a svobodná tvorba Wignetů? Nelíbí se vám desktop? Změňte si ho, nainstalujte jiný.

Buď jste měl na mysli iOS, nebo jen opakujete nepravdivé informace, tak oblíbené v této kotlině. Protože OSX má svoje mouchy, věci které naštvou, nebo vyložené kiksy, ale ty jsou naprosto jiné, než co se zde uvádí. Svoboda Win nebo OSX je skoro stejná, jen u Win je prvoplánová vychází z logiky, tady to máte, nějak se s tím poperte, však on už někdo něco pořádného vymyslí. Uvidíte, že časem se ta hranice setře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S macy jsem pracoval od dřevních dob 68k strojů - to jen tak na úvod.

O zbytku se nemá smysl bavit, každý si zřejmě představujeme svobodu jinak - já volím počítač takový, jaký jej chci mít, ne takový, jaký si myslí nějaký applehejhula, že potřebuji.

P.S.: o "skvělé ergonomii" vypovídá např. jednotlačítková myš a klávesozkratkové orgie s ní se pojící, že ano? Ale protože to tak jednou je, a my z Apple máme vždycky pravdu, tak to už tak zůstane na věky věků, děj se vůle Jobsova! Místo toho raději budeme vymýšlet kraviny jako magicmouse..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro Vás je podstatná svoboda při výběru počítače. Prima. Ale pro naprostou většinu lidí je počítač jen nástroj a je jim vpodstatě ukradený. A pro tuto většinu je podstatné že to funguje bez problémů a většinou i velkým plusem že to hezky vypadá. A Apple velice chytře míří na tuto většinu a evidentně mu to vychází.

Unixy stavěly na myši s třemi tlačítky, Windows na myši s dvěmi tlačítky, Apple na myši s jedním tlačítkem. Programy jsou na to přizpůsobené, nějak nechápu kde je problém. Tam kde ve Win používám pravé myšítko tak použiji Ctrl+myš nebo přímo to pravé myšítko (ostatně všechny Apple myši z nedávné doby ho mají u klasických myší připojených k Apple funguje taky odjakživa).

Ostatně to, že programy lze (volitelně) ovládat z klávesnice vidím pro profesionály jako výrazné plus.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

win7 vypada taky velice dobre a velice dobre funguje. co je tohle za retardovany argumenty?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm nepíšu já náhodou o vzhledu počítače? Ad funkčnost - tady to opravdu chce dlouhodobé zkušenosti aby člověk viděl co to je bezproblémový chod (a vím že toto bude opět označeno za retardovaný argument :-) ).

BTW aby flame nestála - zkuste mi popsat jak budete řešit situaci kdy přijdete o PC / notebook (krádež, výměna za nový, ...) a budete potřebovat nainstalovat všechny programy a obnovit všechny dokumenty na nový stroj. Pokud možno včetně náročnosti nastavení starého stroje a odhadu doby než si na novém stroji všechno sedne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

stahnu si systemovej image a zalohy ze svyho NASu. hotovo. next?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) Na starém PC byly Windows XP, na novém je nainstalované Windows 7.

2) Na starém i novém sice byly Win 7 ale na starém s klasickým BIOSem a na novém je už jen UEFI.

3) Na starém PC byly disky klasicky, na novém už je jen AHCI.

Jakpak budete kteroukoliv z těchto situací řešit?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

zkuste se do moznosti obnovy aspon nekdy podivat, jo? :) pak by ste nemel takovyhle hloupy otazky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

První snad raději nekomentuji, druhé dva jsem reálně řešil při cvičné obnově Windows 2008 R2 Serveru ale nepředpokládám, že by to na Windows 7 bylo výrazně jinak. Takže - zkusil jse si to v praxi? Ja ano.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to na tom budeme stejně, já začínal na ZXSpektrum a sálových systémech, přes Amiga OS se dostal k DOS, Win a Apple OS. Poslední 3 používám stále. Je to sice zajímavý argument, "nemá se smysl bavit", sice jste mi tím neřekl, co konkrétně je u OSX omezené oproti Win, ale beru to.

Jinak ten jejich puk, to byla opravdu hrůza, ale to nepotřebuji řešit, používám myši od MS nebo Logitechu. To jak se nepotřebujete bavit, tak je skvělý argument, že my od Applu máme vždy pravdu a zůstane to na věky :))) Ale krásné je, že každý si můžeme vybrat co mu vyhovuje, a jen hlupáci se kvůli tomu hádají. Život je přece barevný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jo, macy sou taky barevny, ne? zatim sem nepoznal ani jednoho applistu, kterej by se nerozplival nad funkcema applu, ktery sou na win a jinde naprosto bezny, jen on to naprosto netusi. vischni byli stejni, stejne omezeni. howg

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude tím, že Macy jsou stříbrný, tudíž naprosto nudný a tím pádem jejich uživatelé nevědí která bije. Proto také drtivá většina rozumných lidí má WinOS a necpe se do omezeného systému. Máte štěstí že patříte k inteligentnější části populace a můžete ty postižené občany poučit a vzít je za krovky. Určitě budou nadšení, že jim ukážete létání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska konstrukce a provedení patří Aple k tomu nejpelšímu, co kdy kdo prodával. Stačí se podívat na materiály - sklo, hliník - ukažte mi někoho jiného, kdo udělal celé tělo z těchto materiálů (iphone G. 2 a 4, většina intel macbooků). HW promyšlený, očividně na ničem nešetří - pozná se to na detailech typu použitých obvodů a konstrukce dc/dc měničů, dále obvykle japonské kondenzátory....

Systém mi nesedl nikdy, a ač teď nic Apple nemám, rozhodně na ně nedám dopustit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vám přijde hliník to nejlepší??????

Každý "normální" výrobce, má svůj notebook ze slitiny hořčíku, který má daleko lepší technologické vlastnosti, než nějaký podřadný hliník.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já mám hořčíkové lenovo (x61 tablet) ale říct že každý výrobce, to určitě ne. Měl jsem v ruce jednou kovovou toshibu - jenže provedení bylo takové, že se to kroutilo jak plastové msi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm zkuste si to přečíst znova. On označuje Apple za kvalitu ale NIKDE nepíše, že konkurence nemůže být taky kvalitní. Ale ten, kdo jde po ceně tak kvalitu nekupuje. Pokud ale budu kupovat kvalitu tak se dostanu na podobné ceny jako jsou u Apple. A tím pádem je označování Apple za předražené znakem rozumu poněkud mdlého :-).

Apple vyrábí velice málo různých typů a konfigurací. To je nevýhoda pro znalého kupujícího - pravděpodobně zaplatí i něco, co vlastně nepotřebuje. Pro toho neznalého je to spíš plusem :-) - neutopí se v něčem čemu nerozumí. A je to velká výhoda pro Apple - díky velkým sériím výroby má při srovnatelné ceně s konkurencí mnohem větší zisk.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a tohle ti prijde jak? LOL

"měl 3 notebooky, všechny byly výkoné, ale jednomu upadnul displej, druhému chrastily reproduktory, třetí mě vyblité barvy na monitoru, tak se v té době rozhodne koupit si počítač, který nebude nejvýkonější, ale bude mít třeba tělo z hliníku, mikrofon co nechrastí a displej, který je tím nejlepším displejem na trhu"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na první pohled to docela slušně implikuje že dotyčný preferoval jako jediný parametr výkon (CPU, GPU) či poměr výkon / cena a na kvalitu zpracování zvysoka kašlal. Ostatně stačí se rozhlédnout po zdejších diskutujících :-). Ale kvalita (alespoň jak ji chápu já) zdaleka není jenom o výkonu.

... ale bude mít třeba ... - nevím jak se to zdá Vám ale na první i na druhý pohled bych řekl že tím říká, že se jedná o jednu z více možností :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

mate problem s pochopenim textu. on tam jasne rika - apple je kvalita, pc maji nekvalitni displeje, chrasti jim mikrofony, lamou se .. jestli tohle neni omezeny vnimani, tak uz nevim, co by mohlo byt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo z nás dvou má problém s pochopením textu již budou muset posoudit ostatní čtenáři, ani jeden z nás není nezaujatý :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nezastávejte se Minatoryho, on opravdu píše : "To je věc, kterou prostě lidi od PC nechápou. Kvalita notebooku se nerovná výkonu, ale kvalitě zpracování."
Spíš mi to přijde jako výlev někoho, kdo se v té záplavě x86 notebooků neorientoval nebo se spálil a byl naštvaný, že "mu to nefunguje". Žádný div. Každého nebaví vychytávat cenu, parametry a při přehmatu s tím pak chodit na reklamace. (Když jsem se nedávno díval v čuprmarketu na NB, tak jsem si gratuloval, že NB nepotřebuji. ;)
Na platformě wintel existují NB, které mají třeba odolnost podle požadavků armády. Jenže je potřeba vědět co vlastně chci a pořebuji a pak věnovat čas výběru. To jablíčkářům odpadá - mají na výběr jeden kus a to je skvělé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

naprosty souhlas. omezeny vyber krasne sedi ke zbytku apple ekosystemu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Výběr není omezený je soustředěný na určitého uživatele. Pokud vám nevyhovuje máte možnost volby jinde a nebo ještě lépe nám to ukažte a založte si firmu. Jsem zvědav kolik lidi oslovite. Jak vidno Apple dost lidí oslovil. A co vy se svími argumenty? Neuděláte nějakou IT revoluci? Nebo tu budete stále dokola jen bezpředmětně plácat jak je OSX nezajímavý a k ničemu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

apple dost lidi neoslovil. apple dost lidi vypatlal. ze nekdo za ipad hodla dat svoji ledvinu neni nic jinyho, nez vymaz mozku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebraň se pokroku budedeš vypadat jako hlupák... I když v této diskusi už tak trochu jsi. Ano neoslovil ale ta křivka jasně směřuje vzhůru. A je jasné že dnes je dobré alespoň o tom něco vědět a ne se hloupě bránit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Webů věnujících se Macům je habakuk. Když se budu chtít něco dozvědět, půjdu tam. V diskusi se objevil názor "kolik OS znáš, tolikrát jsi člověkem". Ale nemyslím si, že přečtením pár článků určených pro začátečníky budu tento OS znát.

A doufám že se nezachováte jako naši politici. "Zeptáme se čtenářů, ale stejně si uděláme po svém".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zcela upřímně mám toho Applu a jeho výrobků pomalu plné zuby, protože se neoprávněně vynáší až příliš vysoko do nebes a píší o něm div ne už i na toaletním papíru. Jako by se snad o nějakých linuxových distribucích psalo. Ano, je tu, má perfektní design naprosto všeho, víme. Tak tu nadhodnocenou designovou věc s pozdně vydávanými samozřejmostmi, prohlašovanými za revoluci, přeskočme a řešme zajímavější věci. Prosím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A máš nějaký MAC, aby jsi jeho kvality mohl vůbec posuzovat?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

omezenost applistu je opravdu neskutecna. to nekdo musi danou vec mit, aby ji dokazal posoudit? musim si snad kupovat trabanta, abych poznal, ze je na ho***? ne. ale ono to dava smysl. kdyz vam applistum chybi posuzovaci schopnosti, je jasny ze je dle vas nemuzou mit ani ostatni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

výjměčně s tebou souhlasím

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já vyjimečně nesouhlasím že Trabantem je myslen Win :)
Když ti někdo nabídne dvě jídla tak poznáš jen jak vypadají ale nikdy nepoznaš chuť toho druhého.
Kdyz budeš mít dvě pohledná auta s podobnými tech vlastnostmi tak ti taky nezbude než si je vyzkoušet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Normální je, že rozumný člověk má všeobecný rozhled, a nerozčiluje se jen kvůli tomu, že někdo jiný má jiné potřeby. Většina té debaty je naprosto zbytečná. V našich podmínkách bude vždy Windows výběrem první volby, pro místní podmínky je to nejlepší řešení a Linux nebo OSX ho nemají šanci ohrozit. Stejně tak jako místní prodeje BMW nebo Volva nebudou dominantní. Ale když někomu vyhovuje Fábie, tak přece nenadává majiteli Audi 6, že je magor a dement, když utratil takové peníze za auto. Stejně jsou ty emoce kolem IT přechodná záležitost, techničtí fajnšmekři se brzy stanou malou minoritou a vše převálcuje masová konzumace. Skončí to jako jiné technické finesy před tím. Vůbec si nevzpomínám, kdy jsem někde u piva s někým řešil, co má doma za Hifárnu, nebo jaké auto má nejlepší technické parametry. Prostě už to je spotřební záležitost a když jsem kupoval auto, tak základní podmínka byla, že to bude mít tempomat a 7 plnohodnotných sedadel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V zasadě souhlas, ale já si přeci jen ty tech. specifikace přečtu i když jsou mnohdy zavádějíci třeba u spotřeby a u počítačů dnes MHz taky neznamená výkon.
Mit rozhled je jasná věc a nebýt omezen jako chudák jedním OS viď teroristo. A pak kdo je tu omezen.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ono je to relativní. Ani jeden OS není dokonalý. Třeba "pitomý" přesun souborů je u obou systémů poněkud zmatečný. Dám příklad - W7 mi sice přehledně ukáží krásnou ikonu složky s ještě krásnějším listem "papíru" a hned vidím, že v té složce něco mám. OSX mi ukáže jenom ikonu složky. Jasně tedy ve W7 vidím, že není prázdná - W7 vedéééé! Ovšem jenom do okamžiku kdy ten soubor z té složky zase vytáhnu jinam a ikona souboru tam pořád je ikdyž už tam ten soubor vlastně není. Teď je otázkou co je víc špatně, jestli to že nevidím do složky nebo to, že ta ikona úplně kecá... Zůstanu-li u toho přesouvání tak třeba W7 mi nedovolí při "držení" souboru jít hlouběji do složky, musím na začátku vědět co kam dát. Tady zase vede OSX - stačí soubor přidržet na složce, ta se otevře a tak mohu postupovat hlouběji, pokud přejedu moc hluboko tak jednoduše hodím soubor dole v toolbaru do požadované složky - OSX jasně vedéééé. Někdo může namítnout, že to jsou detaily nicméně detaily tvoří celkový produkt. Nakonec stejně oba dva způsoby strčí do kapsy muCommander/Total Commander :D

Win7 http://www.youtube.com/watch?v=BSQ1Yqav50g
OSX http://www.youtube.com/watch?v=lJG68C7cGsk

PS: používám ten či onen systém na věci, které umí líp protože si mohu vybrat co mě vyhovuje víc ;) No flame, just talk... just talk...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rad by som upozornil autora, ze NeXT STEP nebezal na FreeBSD. V casoch vzniku NeXT STEPu dokonca FreeBSD ani neexistovalo. Ale z FreeBSD pochadza napriklad IP stack a tieto systemy su si svojou architekturou velmi podobne. FreeBSD naopak prebralo Grand Central Despatch a niektore ine Applom vyvinute technologie.
NeXT STEP pochadza z projektu Mach odkial pochadza aj Objective C. Projekt Mach vznikol na Carnegie Mellon University.

Vzhladom k tomu, ze si to vela ludi myli, tak to autorovi nemam vobec za zle. :) Clanok sa podla mna vydaril.

Citat z EN wikipedie: "Mac OS X is based upon the Mach kernel.[14] Certain parts from FreeBSD's and NetBSD's implementation of Unix were incorporated in NeXTSTEP, the core of Mac OS X. "

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je člověk hračička a rád se v počítačích hrabe, většinou nemá rád macky, protože se v nich moc hrabat nedá. Mě rozdíl mezi PC a Mac připomíná rozdíl mezi blahé paměti Visual Basicem a C++ - v tom basicu nešlo ani zdaleka udělat všechno, ale to co šlo, šlo zpravidla daleko rychleji naprogramovat a i výsledek "stačil". Na mackách taky nefunguje zdaleka všechno co na win, ale to, co funguje, funguje zpravidla jednodušeji a přívětivěji, často i rychleji.

Taky jsem si pořídil HTC HD2 s tím, že to je "hackerskej" telefon a lze na něj nainstalovat skoro cokoli (WM6.5, WP7, Android, MeeGo, Ubuntu...). Jako hračka dobrý. Ale jako "telefon" dost špatný - nastavit to tak, aby pokud možno fungoval není vůbec jednoduchý. Někdy takhle po půl dni koumání a brouzdání po fórech začínám závidět majitelům uFónů, že na jejich telefonech toho ani zdaleka nejde tolik "zvoslit" jako na odemčené HD2 :D (btw jsem teď už vcelku spokojenej s custom verzí HyperDroid-CM7 - telefon jsem od poslední instalace už asi měsíc nemusel restartovat :D).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle web snad není pro lamy, kteří o IT nic nevědí... Mě nezajímá proč někdo přešel na Mac, na Windows, na Ubuntu, nebo přes cestu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle web je o tom, o cem redaktori (pripadne vlastnik/vlastnici) chteji aby byl. A hadam, ze zrovna ted potrebuji trochu vice ctenosti, takze rozsiruji obzory.
PS: co je vykrik nekolika "skalnich" fanousku vyhrozujicich ne-ctenim webu, kdyz se timhle mozna prilaka stovka ci dve nove krve?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Né, prosím ne! Applu už mám plný zuby. To stačí otevřít cokoliv a všude se pochvaluje Apple a všichni se ze něj můžou potentovat. A jak někdo nemá apple tak jako by nebyl a jen lidi s applem jsou cool a in.

Doufal jsem, že toho diit bude ušetřeno a ono se to ser* i sem.

Apple je pro důchodce nebo blbce. Sorry ale už toho mám dost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, zajímavé je, že já na na MacOS dělám prepress, manželka hudbu a ilustrace. Ten systém je pro všechny kromě šťouralů a to jsou promile uživatelů počítačů.

Když člověk používá více OS, zjistí, že nejvíc řvou iOvce, Windows ovce a další vyhraněnci, bojící se poznat (a NAUČIT se !) nové zajímavé možnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cdr čítam skoro od jeho vzniku, za celú dobu som postol asi 3 komentáre.

Pri čítaní tohto článku každá moja časť tela kričala "skrytá reklama". Nechápem ako toto nemalo tag "reklama".

Celý článok sa mohol zhrnúť slovamy: Prešiel som na Apple, nič mi k tomu nebránilo, Apple výrobky sú pekné a lepšie sa ovládajú. Článok nemá žiadnu inú informačnú hodnotu, text je pekne napísaný ale informačne je to fakt iba kopec sračiek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že je zde opravdu málo lidí, co ten článek doopravdy četlo. Ty mezi něš nepatříš ani omylem.
Většina flamerů nemá ani tu úctu k autorovi, aby si to celé přečetli a pokusili se splnit jednoduché přání autora (viz, konec článku - ano - to je to místo ca 3x dál, než jsi dočetl), aby to nebylo o tom, co zažívám už od dob osmi bitových počítačů. Commodore je lepší než Atari, PC je lepší než Amiga. Pořád ten samý scénář dokola. Blá blá blá.
Co kdyby jste se nesnažili autory zdejšího webu nedemotivovat od jejich práce? Pokud vím, je diit jeden z posledních webů, kde se alespoň snaží o objektivitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten clanek je reklama a volavka na applisty. nic vic. jdi si konvertovat nekam jinam

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A taky volavka na jednoho terroristu, aby mohl v diskuzích nadávat a my měli další důvod jej obdarovat Chiquitou ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, obávám se, že skoro celá tato diskuze by zasloužila jižní vovoce :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když se to tak vezme, tak "volavka" skutečně zabrala, diskuze nám skvěle roztřídila lidi na flamery a ty ostatní.

Mezi flamery jsem si po kompletním přelouskání diskuze zařadil: xvasek, terrorist (v této diskuzi jednoznačně flamer #1, jakož i v dalších), trehak, Atlantis, radax.cz, TyNyT a Mirek11 a moc si nejsem jistej u tří dalších. Zbytek je v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe čtu Vás již 8 let. Vždy jste byli nejlepší IT web v čr, díky přístupu k problémům, nezaujatým článkům a profesionalitě. Málokdy jsem si na něco stěžoval, ale teď už to opravdu nejde.

Za poslední 3 roky se nemůžu zbavit dojmu, že se zhoršuje tvůj psychický stav a hlavně, že se zhoršuje tvoje paranoia. Toto neber jako nějakou ofenzivní reakci, pouze jako můj dojem, že bys měl navštívit lékaře.

Označit mě, podle jednoho příspěvku za flamera, to už vyžaduje hodně představivosti :). Víš vůbec co ten výraz znamená ?

Popravdě jde to s Vámi od desítí k pěti v posledních 3 letech. Nevím jestli za to může nový majitel nebo čistě Vy redaktoři, ale je to až příliš viditelné.

Mám diit (aka cdr) velmi rád, ale všechno má své meze. Kvalita článků postupně klesá, Vy se stáváte mnohem ofenzivnější, mnohdy zbytečně (článek o bulldozeru je toho krásným příkladem, hlavně diskuze). Malé oživení bylo když přišel no-x, nová krev a dobré články. Celkově je to však čím dál horší.

Do diskuzí už nebudu přispívat vůbec, abych nezpůsobil flamewar :) statně ani už nemám chuť. Tobě doporučuji si zamést před vlastním prrahem a trochu se probrat a podívat se kde jste byli a jak jste psali před lety. Číst Vás asi budu dál, ale tvoje a Petrovi články už zařadím spíše do kategorie pct apod.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Změna je život. Mě už taky dávno není dvacet. Na internetu už jsem moc dlouho a že se zhoršuje můj psychický stav, s tím bych si dovolil souhlasit (po čtení diskuzí na našem webu se tomu ani není moc co divit).
Plánuju si dát voraz, mí skalní odpůrci by se měli těšit, že ode mě budou mít pokoj. Práce s internetem mě likviduje i fyzicky a už to musím trochu flákat, abych zpomalil tempo sebedestrukce. I to se jistě podepisuje na kvalitě mých článků a jsem si vědom toho, že "už to není, co bývalo" - to už asi nebude nikdy (slovo "asi" je vě větě čistě z důvodu zachování pravidla "nikdy neříkej nikdy"). Proto jsem si řekl "dost" a zbývá to jen realizovat. Je to, jak se říká, "v procesu".

Dlužno však dodat, že se mění i skladba čtenářů a tím i požadavky ze strany konzumentů obsahu. Nalejme si čistého vína - kvalita dneska zajímá jen hrstku lidí, kteří by ji sami nedokázali zaplatit. Kromě toho ono těch kvalitních autorů je jako šafránu (já sám se mezi ně nepočítám), na web dneska píše pomálu každý, kdo má do (_!_) díru. Stejně jako je dneska problém sehnat opravdu kvalitní uzeniny, protože je lidi nejsou ochotni zaplatit (já naštěstí vím, kde je sehnat ;), tak je na internetu hromada nekvalitního obsahu, který vytlačuje ten kvalitní na okraj zájmu. Smutné na tom je, že ten brak formuje veřejné mínění a aspoň to je něco, proti čemu se snažíme jít.

Dneska je "in" nadávat na Apple (tys se svými větami "Potřebuje si nějak vnitřně odůvodnit, že přešel na předražené PC a asi očekává podporu v diskuzi. Poslední zhasněte" nebyl výjimkou), my se pokoušíme přijít s pohledem člověka, který jednoduše "ví" (ne že si "potřebuje zdůvodnit"), proč na Apple přešel. Já sám Apple nemusím a jeho praktiky se mi hnusí, nicméně jsem otevřen názorům člověka, který má v plánu napsat nestranně i takové věci, jako "proč Apple není předražený PC".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) Řekl bych, že jsem přibližně ve stejném věku jako ty a musím se přiznat, že mám podobné pocity.

2) Internet jako celek se bohužel radikálně mění. Kde jsou doby kdy byl člověk schopný najít fundované a profesionální články z téměř jakékoliv oblasti. Dnes je to jen reklama, obchod a povrchní informace. Těch několik odborných ostrůvků (z jakékoliv oblasti) se v podstatě drží jen zuby nehty a díky nasazení jejich redaktorů.
Ono je to dle mne dané stavem společnosti a internet tento stav určitým způsobem odráží. Především tu povrchnost.

3) K Applu cítím to samé co ty a lidi, které znám a začali používat apple, na mě působili všichni dojmem, který jsem popsal. Stejně na mě působil článek.

Velmi příjemně jsi mě překvapil, čekal jsem naprosto odlišnou reakci. Evidentně na některé věci pohlížíš dost odlišně než jak na mě působily tvé příspěvky.

Toho doktora tedy odvolávám a omlouvám se ti. Přeci jen z psaného textu člověk nepochytí mnohdy pravou podstatu toho co člověk píše a emotikony tomu nepomůžou.
Pevné nervy v další práci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ad. 3) - Nevím, jestli bych na tom byl podobně, kdybych toho člověka, co ten článek napsal, dlouhodobě neznal. Nedokážu říci, protože jsem v tomto smyslu zaujatý :) Asi podstatně víc bych ale byl zaujatý v situaci, kdyby takový článek napsaly určité osoby (nebudu jmenovat). K textům některých lidí zkrátka přistupuji s jistým odstupem. Petr mezi ně určitě nepatří. Nechci přímo říct, že bych za jeho nestrannost dal ruku do ohně, protože to prostě nedám nikdy, ale v podstatě mám něco takového na jazyku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

wiftovy sa zmenil trochu štýl písania, je tu trochu viac horších článkov ako v minulosti ale podľa mňa stále nemá diit konkurenciu, neviem kde by som prešiel, ešte na lupe zvykne vychádzať niečo rozumné (ak sa bavíme o článkoch)

ako písal wift je už skoro nemožné písať kvalitne, okruh ľudí ktorý to vedia oceniť sa paradoxne zmenšil, ľahko sa mi verí že wifta to tu silne ubíja a nedivil by som sa keby s tým celým sekol :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, není to jednoduché.
Jako spousta zde ostatních jsem dosud hlavně Windows-ák, PC si stavím sám, rád se ve všem hrabu, nastavuji, ve Visual Basicu programuji a mám rád možnost použití na cokoliv i v budoucnu a to mi zatím vždy Windows umožnil jak na PC tak na PDA Asus P535 s WM6.1 který vlastním.
Stojím brzy také před výměnou founu a tudíž rozhodnutím jestli to bude iPhone, Android či Win7.
Popravdě např. spolehlivost WM6 mne pravda nijak moc neuchvátila, nicméně mé potřeby WM a i Windows na PC nikdy neomezoval, dostal a provozoval jsem tam vždy co jsem chtěl a to je pro mne moc důležité. Na IPhone mne například učarovala Siri, ale když stejně není v češtině :-( tak co. A žádný Bluetooth přenos souborů a jiné hovoří zase proti. No nevím přemýšlím, Android možná - WP7 zařízení mne proti němu a i Iphone zklamávají hardwarem a vzhled WP7- no taky nic moc. A všechny tři platformy mne zklamávají díky on-line marketům, úložištím apod. Já mám rád vše k instalaci, k použití přímo v zařízení, ve svém PC, nebo prostě u sebe třeba na disku. Trvalé připojení na NET je sice fajn, ale taky možná trochu zneužitelné a stále není zadarmo a neomezené.
Tedy váhám a proto si určitě rád nějaký ten článek přečtu, takže pro články jsem, ale měli by přímo srovnávat možnosti těchto platforem.
Tuhle jsem měl doma chvilku od známého Ipad. Pro rodinu hezký, sufrování po netu přímo pohodlně v křesle dotykem je výhoda, jednoduchost také, ale nevím, asi hlavní PC či server to nenahradí.Ale v tom případě za tu cenu je to docela luxus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen pište, pište. Ať jsem na iŠmejdy naštvanej ještě víc, aspoň mě nikdy nenapadne žádnou jobčinu koupit.

Dneska když otvíram konzervu fazolí, tak se fakt bojím, že na mě vyskočí iPad nebo něco podobného. Ale vy chcete být tuctovým webem, to už víme. Tak šťastnou cestu. Nějakou dobu s váma ještě vydržím, ale ne navždy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak si to tu tak ctu, tak jsem zjistil zajimavou vec.
Zatimco jeste pred pomerne kratkou dobou kazdy spravny frikulin musel mit vse od Applu, tak situace se obraci, a kazdy spravny frikulin je hardcore Apple hater :-))
to je fakt komicke :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A přes to jsem se před rokem rozhodl a koupil si Mac. Divné, co?"
Ano.

Čekal jsem detailnější článek o tom, proč někdo jako Petr přešel na Mac. Jaký to na mě udělalo dojem ? Potřebuje si nějak vnitřně odůvodnit, že přešel na předražené PC a asi očekává podporu v diskuzi.
Poslední zhasněte.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ani nebudu číst komentáře, stejně se nic podněného nedočtu. Flame a nic jiného.

K Tvému dotazu:
1. rozhodně se rozepiš, proč jsi zcela přešel na Apple, snad nejen mě toto zajímá
2. jak Apple převážně používáš (Hry, Inet, Programování, Grafika(video, foto, CAD)), více kategorií asi nemá smysl
3. pokud budeš vědět, tak minimálně rovnítko mezi SW na Windows a Apple, příklad MS Office 2010 = MS Office for Apple. Takovéto srovnání mi prostě chybí, a neustálé odpovědi: "se zeptej strýčka Gůgla" mě minimálně s***
4. jaké máš zkušenosti s různým HW, příklad BlueTooth, WiFi, ale také DVB-T/S karty, a jejich využití
5. jak je to se skutečnou stabilitou OS, tedy něco jako dlouhodobý LOG z "Sledování spolehlivosti" na Windows 7

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přidávám se hlavně s bodem 3. Ve Windows je spousta programů, které řeší nějaké situace (příklad: chci si pustit MP3, použiju WinAmp. Chci film, pustím Media Player Home Cinema. Chci na web, pustím IE, Firefox, Operu, Chrome. Chci procházet soubory, Total Commander. Atd.) Prostě ve Windows každý zná nějaký program, který řeší typické věci, ale třeba u Maca bych netušil, jak nahradit třeba Nero, Virtual Dub, Total Commander, jak to funguje s videem - kodeky, titulky... a spoustu dalšího.

A za článek díky a jsem za pokračování. Zdejší mladí evidentně přišli až na diit.cz a cdr.cz se spoustou testů a zajímavých článků ani neviděli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace jsou nezajímavé, pro zásadní činnosti existují pro OSX totožné, či podobné programy -- je to jen o tom, že takový počítač nemáš, tak nevíš, že něco takového vůbec existuje.

BTW, doufám, že to nero byl vtip - nebo snad patříš mezi šílence, co používají bloatware značky Nero?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vážený, to je právě o tom, JAK HW používáte! Já jsem již ve věku, kdy mě hry doslova s*** a nemám na ně čas, a HW (je jedno esli Intel vs AMD) a SW(Windows vs Unix!) používám ke své obživě! Proto mě zajímá právě to rovnítko! A nechci hledat, jak píšeš podobné programy. Chci se přečíst, že k MS Office 2010 se rovná MS Office 2004, př. že k Nero 10 = Toast Premium, př. který jsem si vymyslel! Vím, že VLC funguje na mnoha platformách, ale rozhodně nejsem přesvědčen, že Media Player = VLC.

Další věcí je, jak funguje například nějaká DVB-T/S/C PCMCIA/CardBUS card, nebo USB. Na rozhraní nyní nezáleží.

Jak například Apple připojit k DLNA serveru, odkud hraju filmy do TV.

Ale jak jsem čekal, 95% příspěvků je tu o ničem! Jen flame, flame a flame ... Chjo, WIFTe, nechceš spustit nějakého Viktora Čističe ;-) ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Používám starý dobrý Nero 7 v Lite verzi, s alternativama jsem měl problémy :(

Jinak ano, nemám a proto se případně bojím přechodu, abych nezjistil, že na novém OS něco, na co jsem zvyklý, nepůjde

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Používám starý dobrý Nero 7 v Lite verzi, s alternativama jsem měl problémy :(

Jinak ano, nemám a proto se případně bojím přechodu, abych nezjistil, že na novém OS něco, na co jsem zvyklý, nepůjde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MP3 - iTunes (na Win je to fuj, na Mac je OK)
filmy - Movist, VLC
web - Chrome, FireFox, Safari, Opera
soubory - zajímavě vypadá ForkLift, existuje PathFinder ale FAR mi chybí :-)
Nero - Toast
kodeky - Perian nebo přehrávat něčím, co si to řeší po svém (VLC, ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Total Commander = muCommander, Nero = Burn a hromada dalšího, kodeky = Perian atd. Softwaru je poměrně dost ať už komerčního nebo free. Faktem je, že úplný začátečník bude chvilku tyhle alternativy hledat protože si z prstu ty názvy nevycucá, ale už i v našich končinách se macům věnuje dost serverů...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja si jen velmi matne vzpominam na Maca, kteryho jsme meli ve skole (uz je to hodne dlouho, 1996 tusim) a bezel tam nejakej program na vyuku jazyku. Cely to bylo takovy nejaky divny a kvakalo to kdyz se nekde blbe kliklo tou osklivou jednotlacitkovou mysi. :)

V posledni dobe ale zaznamenavam, ze na Mac prechazi lidi, do kterych bych to nikdy nerekl. Nedavno jsem mel v prackach MacBook, i kdyz jen na chvilku. No je tam videt pokrok, uz to nekvaka. ;) Ale moje reakce je jednoznacne "co na TOMHLE sakra vidi?!", myslim samozrejme SW. Takze pokud by mi clanky tuhle zahadu vysvetlily, tak jsem urcite pro. Ale ze bych tomu propadl sam, toho se nebojim, protoze jsem az na obcasny zalety s tucnakem vernej okynkar a v den, kdy prejdu na Mac, nastane konec sveta. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja pamatuju doby, kdy jsem mel jako vykrik moderni technologie XTcko, a soused, co mel firmu na vyrobu razitek mel Maca kvuli nejakym grafickym programum, a to co na tom behalo vypadalo v te dobe jako uplne scifi, PC se proste nehrabalo ani nahodou.
A myslim si, ze Apple stale jeste trosku tezi z te historie, kdy byly casy, a byla to dlouha doba, kdy mu PC v segmentu profesinalnich, a zvlaste grafickych programu, nesahalo ani po kotniky...
Dneska uz se to podleme urcite srovnalo uz pred urcitou dobou, ale lidi si to docela pamatuji, a alespon u me, kdyz se rekne "Mac", okamzite mi naskoci synonymum "grafika, prace".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je ale spíš deformací trhu, která tady začátkem 90. let panovala. XTčko už dávno bylo zastaralým křápem, moderní byly 386. Na první 486 bylo dokonce ještě US embargo, abysme tady na tom nepočítali atomovou bombu :-)
Apple tehdy grafice dominoval, ale bylo to dáno spíš SW. Donedávna byl takhle Apple oblíbený i při editaci videa, ale po té, co totálně přeorali FinalCut se začalo dost lidí zajímat o Premieru, byť třeba stále na Applu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No...a co bylo za uzasne graficke programy na 386?
Nejsem v tomto oboru profik, ale co si pamatuju, zadna slava.(ale mohlo me to minout, samozrejme)
A hlavne - je jedno, z jakeho to ylo duvodu, proste to tak bylo :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba Photoshop chodil na Macu od začátku, na Windows se dostal až později do Win3.11, jejichž stabilita byla jak známo mizerná. Takže na 386 se dal použít, ale na Macu měl náskok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zato stabilita MacOS bola naozaj uzasna.. to by som voci Windows 3.x nevytahoval, pretoze bola este horsia! Ziadna podpora virtual memory (dalo sa to sice zapnut, ale bolo to nepouzitelne.. vsetci Macisti to vypinali), jedina vyhoda MacOS bola podpora klucovych aplikacii (Adobe Photoshop a Illustrator, QuarkXPress), ale s prichodom Windows 3.1 sa to vyrovnalo..

Spomienky na Crashfinder, milu ikonku so zapalenou bombou, ked system spadol..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

co si pamatuji, tak už v půlce devadesátých měli macy odladěnou správu barev v celém prepress řetězci a podporu snad všech profi grafických zařízení (bubnové scanery, ...) - ucelený ekosystém pro grafiky, ... a taky měli reset na klávesnici

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za mě musím napsat ne, Apple mě vůbec nezajímá. Naopak bych moc ocenil více článků zabývajících se Linuxem :-P
Nebýt PC hráč, tak je Linux Mint asi můj hlavní OS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podepisuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem pro to, aby tu takovéto články i nadále vycházely. Stejně jako tu pan Ježek píše o Linuxu, tak bych si rád přečetl i o Apple, klidně i od zakladatela CDR - Petra. Nechápu proč se tu od "apple haters" objevují ty nenávistné komentáře. Nikdo vás nenutí ty články číst, když v nadpise vidíte slovo Apple.

P.S.: Sám mám Windows od dob 3.1 až po dnešní 7, v PC mám AMD a Radeon. A taky nikomu netlačím do hlavy, jak si ti ostatní mohli koupit Intel, když je to tak předražený šmejd a nedej bože NVidia. Jo a taky jsem Slávista. Sakra lidi, buďte trochu tolerantní, vždyť PC je jenom stroj, který nám má přinášet radost. A je snad jedno, kdo jaký má.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dnes som si dal jablko, žlté, bolo fakt dobré, už dlho som také dobré nemal. Nevie niekto čo je to za odroda... tá so žltou šupkou?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nó, dakujém, toto su urcite uzitocnejsie informacie, neviem kto by mal rad hlinikove jablka, sak natom sa zuby vylámu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne je tu spousta lidi s nejakymi komplexy, to je to tak super zabava nadavat na neco co neznam a ani poznat nechci? Ja byl PCckar cca 10let a pred temer 3ma lety kopil MacBook Pro, jo jsem asi dokonale zmasirovany, protoze ted mi spadnout na zem, tak jdu zitra do obchodu a kupuju znova. Ja kdyz ted musim sednout k pocitaci s Windows, tak mam sto chuti ho rozslapat. A panove hateri, MacBook Pro je opravdu kvalitni, ukazte mi jiny notebook co zazil co ten muj po 3 letech, ten muj vypada porad jako novy, i baterka se stale drzi kolem 5ti hodin prace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oblibenej argument sheeplu - "nadavat na neco co neznam". ale znam, bohuzel. a prave proto nadavam. a je k tomu jeste neco dalsiho - boj proti applu je boj proti uzavrenymu it svetu. a obcasne appli open aktivity to fakt nezachrani ..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Chces bojovat proti Applu? Nekupuj jejich vyrobky, udelej si web (si psal, ze to je brnkacka) ala Hulan a vzyvej jakohokoli jinyho IT boha. Nechapu, proc tady placas v diskuzich svoje pravdy lidem, kteri o ne povetsinou stejne nestoji. Je to zbytecne, nepomuze to a ve tvem boji s Applem je to v podstate jen ztrata casu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"vzyvej jakohokoli jinyho IT boha" ted si mozna uhodil hrebicek na hlavicku. apple je nabozenstvi a ta jsou uz z podstaty zaslepena. ja nechci appliho it boha (tvoje slova), ale ani zadnyho jinyho it boha. to je to, co nechapes

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nadavat na neco v diskuzich a snazit "se obratit appli ovecky" na "pravou viru", at uz je to kterakoli (MS, OpenSource, Linux, Unix, whatever), je stejne zaslepene jako byt iSheep a tvrdit, ze Apple je hyper super mega nej a best of all na svete a rvat po diskuzich na vsechny kdo tvrdi opak.
To ze ti Appli produkty nevyhovuji neznamena, ze jen ty jediny mas a rikas tu skutecnou pravdu a ukazujes lidem spravnou cesta. Navic: lidem je spravna cesta u zadnice - oni stejne pujdou za tim kdo nejvic buci nebo co jim bude nejlepe vyhovovat do jejich non-worry a ignorance-is-bless zivotu.
Takze je mi jedno za co tak strasne bojujes (za opensource?) nebo zda bojujes jen proti Apple (protoze jsou uzavreny? eh? a MS je jako co?) - tvuj boj v diskuzich je zbytecny a pouze tim na sve ceste pravdy ztracis drahocenny cas.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, hlavně že Windows jsou anděl otevřenosti. MacOS X je úplně normální otevřený systém, některé funkcionality dokonce vracející OpenSource světu. Jiná věc je patentní trollení applých právníků, ale s hardwarem a softwarem to nemá nic společného.

Používejte Linux, jestli chcete být otevřený a nezávislý!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

že mají ti applisti takovou nutkavou potřebu všem veřejně vykládat, jak si apple koupí znova... ;-)

tyhle goebbelsovské manýry si strčte .. víte kam - za klobouk ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někteří kolegové v práci mají doma nějaký ten MacBook Pro již několik let a co jim jako uživate PC platformy závidím je to, že i třeba 5 let starý notebook jede stále jako nový. Neřeší žádné potíže s ovladači a stále je vše svižné.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

hm, notebook myho taty jede uz vic nez pet let porad v pohode a trable nema. ono asi zalezi, jak se k tomu kdo chova

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu co myslel autor poznamkou o ne zcela fungujici zkratce Alt+Tab, mne funguje naprosto normalne (samozrejme CMD+Tab , ALT+Tab nic nedela)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu co myslel autor poznamkou o ne zcela fungujici zkratce Alt+Tab, mne funguje naprosto normalne (samozrejme CMD+Tab , ALT+Tab nic nedela).

Za me kazdopadne vice takovych clanku, i o jinych OS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Autor tohoto článku pravdepodobne objavil Mac wa*rez :)) V poslednom čase sa akoby roztrhlo vrece s aplikáciami pre meka.

Mne však Mac nevyhovuje a ani značkový PC. Počítač si skladám na mieru podla svojich potrieb a nieje v ňom zbytočný HW na úkor toho čo by som tam chcel mať.

Ešte by sa dalo uvažovať o MacBooku, ale zase problémy pri konverzii dokumentov mi za to určite nestoja.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mac warez tu bol vzdy, len menej viditelny.. a tie dristy, ako si Mac uzivatelia vraj kupuju programy.. no taki, co si to nevedeli zohnat, asi ano :-)) ale kradlo (a kradne sa) rovnako aj na Mac platforme :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mozna ted budu vypadat jako blbec ... ale ... Operacni system MAC jde nainstalovat na PC? Treba na moje?? ... ja vzdycky myslel, ze to jde jen na hardware Applu ...? Muj dotaz bude zrejme asi vetsine z vas k smichu. O Apple nic nevim, tak se ptam. Jak pise sam autor clanku "dival jsem se na Apple skrz prsty" ... prakticky delam totez i dodnes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že na běžné PC ne, chce to nějakou speciální desku. Ale detaily neznám.
Naopak to ale jde, na Maca jdou nahrát Windows.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, tak zakladni deska musi mit v sobe cosi, co ten OS identifikuje a pak na to teprve jde nainstalovat. Predstavuju si to laicky neco jako trebas v BIOSu bude nejakej kod, nebo nekde proste "tam":-)
Takze na bezne PC se to nenainstaluje, minimalne ne nejakou "beznou, legalni cestou"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple používá od přechodu na Intel místo BIOSu, EFI. To je ten hlavní zádrhel, na normálním PC to šlo rozběhat se speciální kartou, která se už nevyrábí. Nebo existují různé návody a SW řešení pod hlavičkou Hackintosh, ale ty mají jeden společný problém. Každá aktualizace nebo změny v systému se pracně řeší, tudíž odpadá to hlavní, že uživatel nic neřeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje EFI emulator, ktory nainstaluje nemodifikovane original DVD MacOS X instalator (a funguju aj updaty), skor si treba poskladat tak hw, aby bol podporovany out-of-the-box.. co je uz jednoduchsie si nejaky Mac hw kupit :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, na řadě dnešních nových PC je UEFI, takže co brání (kromě licenčních podmínek) instalaci Mac OS X na PC s UEFI?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k vymáhání a přístupu Apple ke svým licenčním podmínkám vzhledem k uživatelům, nebrání tomu nic. Viz. jejich filozofie iOS vs. odemykači: "je to nekonečná hra na kočku a myš". Jim vadí, když někdo začne zneužívat jejich majetku osobnímu obohacení, obecný prospěch nevadí. Naopak ho často umí koupit, otočit své prohlášení a výroky, a výhodně to prodat svým ovečkám :))

Apple totiž dávno aplikuje postupy a filozofii běžně obvyklou v jiných oborech, ale totálně se příčící myšlení IT segmentu. Protože IT si doposud myslí, že jsou boží, jiní, neotřelí a z jiné planety. Teď si jen nevzpomínám jak že to začalo s tou Východo Indickou společností a jak vlastně dopadla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Instalovat Mac OS X na PC samozřejmě jde, updaty systému fungují taky - jen je k tomu potřeba procesor Intel i3/i5/i7 a uzpůsobený loader systému takže ve finále je některý HW vhodnější než jiný..
Možnostem a radám k výběru HW se věnuje několik serverů, viz http://hackintosh.com/ a http://www.tonymacx86.com/wiki/index.php/Main_Page

Díky podpoře velké komunity kolem celého projektu je možné si postavit vlastní "lepší a levnější" apple mini pc na Intel/i3 a využívat i grafiku z cpu HD3000, viz

http://tonymacx86.blogspot.com/2011/09/building-sandy-bridge-customac-cu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Updaty fungují úplně stejně (jako ostatně celý systém). Co se procesoru týče tak iX cpu není nutné ani pro posledního Liona, postačí Core2 nebo Core Solo / Atomy, pouze u AMD a VIA cpu neexistuje v tuto chvíli kernel ;) Samozřejmě je mnohem jistější zkoušet hackintosh na stejných hw konfiguracích jako mají Macy, ale rozpohybovat se dá snad všechno...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Legalne to nelze.
Verze jine, ktere se nechaji najit, byvaji jiz uzpusobeny na instalaci na non-Apple-hw. Problem byva s ovladaci, protoze Mac OS X obsahuje ovladace pouze pro zarizeni ve standardnim Apple hw - takze budto se clovek trefi s vyberem komponent, nebo musi ovladace dohravat (a to nevim, zda je vubec mozne a funkcni)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to kupodivu u prvních verzí OSX pro Intel legálně šlo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem nevedel, ok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jistý? IMHO byl zezačátku dostupnější Darwin (což je vlastní OS ale bez GUI) ale nikdy ne celý Mac OS X. Ale dostupnost Darwina pomáhala při (nelegálním) portování na nepodporovaný hardware.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano... a preto Apple velmi rychlo stiahol hlavickove subory (a dalsie) v Darwinovi (to je ta podpora opensource v praxi), aby stazil hackerom pracu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já si od Apple zatím nic nepořídil, ani mě to nijak zvlášť neláká, v telefonu mám Androida a jsem s ním spokojenej, na PC musím mít Winy kvůli hraní, ale už jsem pár zařízení vyzkoušel a nijak mě to nepřesvědčilo o zásadních výhodách oproti konkurenčním platformám (mluvím o čistě uživatelských výhodách), ale určitě si o tom něco rád přečtu, hlavně aby to bylo v někonfrontačním duchu, srovnat si to umím už sám. Na druhou stranu je otázka, jestli se každý takový článek nezvrhne ve flejm Apple vovce vs. Android vovce (o Windows se netřeba zmiňovat, protože to aktuálně není konkurence ani pro jeden z obou platforem). Ale v zásadě jsem určitě pro a rád se dozvím něco víc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Extra články o Macu ? V čem se budou lišit od těch co tu máme ? No pokud se chcete vytvořit novou rubriku jen pro Ifandy je to vaše věc, snad se se stejným úsilím vrhnete taky do konkurence Rootu jako protipólu ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně osobně Mac nevadí (pracoval jsem s ním roky), ale hlasoval jsem, že Macisty tu nechci. Proč, to je evidentní z diskuse. Macistická potřeba propagandy jejich evangelia a indoktrinace všech co nevyznávají jobsojabko mi vyloženě vadí a vede to na klasické bezobsažné flamewary.

Všimněte si, že většina "linuxáků" jsou normální lidi, co ostatní o svých preferencích nikoho nepřesvědčují, popř. využívají výhod všech OS (Win/Lin/..). Oproti tomu nemilitantního applistu znám snad jen jednoho..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím. Zaprvé Linux flame je dost běžný a za druhé, když pročítám diskuzi vidím spíš křičet Windows fanatiky. Ano fanatiky, protože člověk co se zajímá o IT se bude zajímat o vše - Win, Linux, MacOS a další zajímavosti v oboru.

Rozumný člověk se rád dozví něco nového, ale pitomci se mlátěj do hlavy v Intel/AMD, nVidia/ATI,AMD, MacOS/Win, Win/Linux, Win 98/Win XP, Amiga/Atari ST a dalším kravinám. Názorový konservatismus. "Nic odlišného mi neukazujte, nevysvětlujte, mě se to z této podstaty nelíbí, já chci aby mi oblíbený web zlatil mojí klícku, žádný oponentní názory, které by mi mohly rozšířit obzory slyšet nechci". Asi tak mi to připadá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máte těžký. Když v odpovědi zmíním Apple, protože nesouhlasím s některými tvrzeními předřečníka, hned jsem militantní fanatik.
Přešel jsem na mac právě s příchodem Intelu. Důvod jednak ten, že v PC světě byla nuda a Visty stály za velké houby, a tak, kdyby se mi u Macu nelíbilo, nainstaluji Windows.
Dnes se živím vývojem pro OSX/iOS, mám v domácnosti 4 Macy, iPad, iPhony, Airport. Proč? Protože jsem od začátku spokojený, protože mi jejich svoboda stačí a protože ve světě Wintelu ani žádná alternativa pro tak snadnou symbiózu není. (už jsem fanatik? :)
O svých preferencích nikoho nepřesvědčuji, to nemá smysl. Když je zájem, naznačím, ukážu, a mám zkušenost, že když Wintelákovi předvedu některé applí technologie, které používám, netuší, že vůbec existují a tak ani neví, že by je mohl chtít využívat také (např. AirPlay, iCloud sync, TimeMachine, server nad klientským OS..). Mám pak z toho pocit, že se bojí přiznat si, že nepoužívá/nemá na koupi/zaspal některé objektivně dokonalejší technologie, a proto je radši označí za nepotřebné, nepodstatné. (už jsem militantní? :)
Design a ergonomie je pro mě věc subjektivní, ale pokud se ještě dnes dočtu v diskusi, že mac není ergonomický, protože má jednotlačítkovou myš, tak kdo je tu pak militantní fanatik? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně těch applích technologií...

iCloud běží na MS technologii, TimeMachine je obyčená záloha, takových programů je pro Windows miliarda, stačí si jen vybrat a úžasný AirPlay umí snad každý mobil od Nokie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mám na mysli.
Nevím o tom, že by iCloud běžel na MS technologii, ale to je uživateli jedno. Jinde tak transparentní sync mezi všemi zařízeními nenajde.
Pokud existuje něco, o čem ani nevím, že běží, a zálohuje se to samo, když se přiblížím k domácí wifi síti, tak se rád poučím (samozřejmě několik PC na jeden server, inkrementálně a s možností obnovy celého systému do 100% stavu na jiný PC a ještě bych mohl dodat zdarma/v ceně OS).
Je to všechno se vším, mobil od Nokie jsem vyzkoušel naposledy před rokem - nepoužitelný kvůli pomalému UI a právě málo rozšířeným aplikacím a protokolům. NokiaPlay jsem našel v beta verzi. Co to dnes kvalitně podporuje? Zkušenost mi říká, že je to rychle spíchnutá technologie, aby bylo možné zaškrtnout v checklistu vlastností "wireless media playback".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„U MacBooků mohu zmínit absenci numerické klávesnice i u 17palcového modelu".

Pokaždé se z podobných článků o produktech Apple dozvím nějakou novou zrůdnost, kterou normální člověk nemůže tolerovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych byl pro takové články. Osobně jsem začínal na Amize, pak dlouho Windows a nyní sedlám Win 7 a Mac OS X. Musím říct, že pro náročnou práci s grafikou je MacOS opravdu promyšlen (přepínání aplikací a oken to je ergonomická lahůdka). Windows jsou zase variabilní ohledně nejrůznějšího hardware. Dnes je obojí výborně použitelné oboje má silné stránky i otravné bugy.

Co se týče poznámek o předraženosti, tak já to tak nevidím. Ano HW Apple je dražší, ale na úrovni dražších, lépe vybavených počítačů z Win světa. Kvalitní šasi, standardní Wifi N a gigové síťovky, Bluetoth, displeje také vždy z těch kvalitnějších na trhu... Pravda, někdy Apple poddimenzovává výkonostní parametry, hlavně velikost RAM, to je známý fakt.

Ovšem v ceně počítače je nijak neomezovaný systém MacOS X, systém je navíc vázán na uživatele a ne na počítače, takže když si koupíte Liona za 30 USD, můžete jej nainstalovat až na 5 svých kompů. U Win by to bylo 5 krabicových verzí Windows. Spousta věcí v MacOS má opravdu velkou hodnotu, pro mne už jen vypiplaný zálohovací systém Time Machine. Něco tak nenáročného a přitom dokonale fungujícího jsem pro Win dosud neobjevil. Dále migrace mezi počítači. Přenést na nový komp během 30 minut všechna data, nastavení a nainstalovaný software... To je lahůdka, která mi na Win rovněž schází.

Co mne v poslední době naopak popudilo je OS Lion plný bugů...

A občas si pohraju s Ubuntu, abych alespoň věděl o čem se mluví, ale tam si nehraji na chytrýho, na Linuxu jsem školáček. Použitelný systém to ale je bez diskuze. Ne na vše, ale na běžný home či office comp v pohodě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem pro články, které se týkají Mac OS X nebo jen HW od Applu. Sám používám PC i Mac a nevidím s prací na nich žádný problém - Office, grafika, internet, přehrávání hudby, filmů. Jediné co mi trochu vadí je to, že na něm nejsou automaticky k dispozici ty samé hry co na Windows, ale to se dá vyřešit dualbootem nebo virtuálním systémem, na(ne)štěstí kvalitních a originálních her je čím dál tím méně.

Co se mi na MacBooku hodně líbí je při normální práci neslyšný chod, podsvícení kláves, nesrovnatelně lepší barvy než u levnějších notebookových displejů, šasi, které nikde nevrže, dlouhá výdrž na akumulátor a nemusím se starat o antiviry, probuzení ze spánku trvá asi 2 sekundy (a nemusí se prakticky vypínat).

Z věčného šťourání a různého hračičkaření se sestavováním vlastních počítačů jsem už vyrostl, preferuji kvalitu, i za vyšší cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"nesrovnatelně lepší barvy než u levnějších notebookových displejů"
Snad logické, že dražší produkt má lepší displej. O antiviviry se nestarám u XP, 7 a Ubuntu, ale lidem s tvými schopnostmi/znalostmi bych doporučil antivirus i na jabko.
http://www.viry.cz/go.php?p=viry&t=novinka&id=2696

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Antivirus nepoužívám standardně ani na Windows XP/Vista/7, jen jednou za čas proskenuji disk. To, že dražší produkt má lepší displej není žádnou samozřejmostí (lze však připojit ext. monitor s lepšími barvami). Jinak je mi jasné, že v 11 antivirus řešit nemusíš :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A něco k té blbosti cos napsal by nebylo? Když chodíš po ulici, tak tě chrání actimel nebo něco s logem apple ? Někde v diskuzi jsem slyšel, že je safari a MacOS to nejbezpečnější a prej se tam nemusí řešit antiviry - lol lol lol. Pokud mně je jedenáct, tak tobě je sedm, ale nechci používat děravou logiku sedmiletých.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak proti gustu žádný dišputát. Z vlastní zkušenosti vím, že konečnej uživatel si zvykne na cokoliv. Tzn bude více méně happy a na music, kanncelářský věci, internet, fotky a videa happy pod Win, OSx nebo linuxu. Pokud dostane počítač řádně nastavenej a s dostatečným objemem uživatelsky přívětivejch programů pro věci co používá. Stabilita železa je další věc. Dána poměrem cena výkon a dovednostma a znalostí technika co počítač vybírá nebo montuje.
Můj osobní pohled je takový, že Apple přechodem na Intel ušetřil za brikule s HW a může prát do svej strojů cokoliv. Osobně mi dnes Apple železo nepříjde jiný než vladěné a dražší sestavy od DELL nebo HP, ktery se pohybují v omezeným portfoliu HW, což je určitě dobrej nákladovej tah. Možnost nakupu komponent ve větším měřítku, lepší přístup výrobce. Lepší reklamační politika atd.
Co se programování týče, lze prakticky cokoliv používat pod čímkoliv. Tzn vývojářské nástroje bych jako výhodu neuváděl. Spíše naopak. Vyvoj pro produkty Apple, je hodně zadrátovanej s použitím HW. Určitě více než u Linuxu a Win.

Jinak je to otázkou osobních preferencí, případně pracovního zaměření, já kvuli práci udržuji Linux a Win a OSx jsem okoukal hlavně ze zvědavosti. Ale pokud člověk hraje hry, PC s Win je nenahraditelná nutnost. Přeci jenom konzole a ceny her mluví jasně proti nim.

Pozn: mám dva spolupracovníky, jeden používa WIN a druhej Apple počítač. Při nutnosti kooperace pomocí Skype. Byl člověk s PC Win ready za 3 hodiny po tom co si koupil noname mikrofon a kameru a člověk s Apple a OSx se připojoval měsíc. Musel sehnat spešl mikrofon a kameru. A než to rozeběhl tak to ty 4 týdny vzalo. Nepíšu to jako argument protože nevím do jaké míry to bylo tím člověkěm, ale opravdu mne to zarazilo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právě o tom to je, neexistuje nejlepší auto na světě, nejlepší ženská, nejlepší pití. Každý má své požadavky a je dobře když je víc výrobců, systémů a řešení. Mě právě uniká nutkání spousty lidí rozčilovat se kvůli Applu, když celosvětově mají podíl cca 8% a u nás jsou to zlomky procenta. Proč lidi rozčiluje něco minoritního, co nemusí kupovat? Vývoj pro OSX je zadrátkovaný na jejich HW, protože OS jede jen na jejich HW. Ale když něco zkompiluji pro Win, tak to přeci nebudou pouštět pod Linuxem nebo Androidem. A cena HW mě tak moc netrápí, když spočítám kolik dám za SW během životnosti počítače, tak je cena šrotu menší položka. U někoho je to jiné, cena železa je pro něj limitující a za víc už peníze nedá, protože je nemá, nebo je nechce dát.

Jinak to co popisujete se Skype, musela být záležitost nějakého PowerPC modelu, tam byl opravdu problém s mikrofónem, ten audio vstup byl konstruován jinak. Tyto věci jsou také specifické tím, jak otřesně se o ČR staral místní dealer a kolik se zde prodalo strojů. V Německu, UK nebo USA byly Apple doplňky normální drogistické zboží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč lidi rozčiluje něco minoritního, co nemusí kupovat?

Protože ti to všude cpou. Je ta jako s facebookem a slevama.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty musis byt VELMI nestastny a frustrovany clovek...
Kdyz si predstavim, co nam neustale do omrzeni vsechno cpou ruzne reklamy, billboardy a podobne...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ruzne reklamy, billboardy a podobne... se přeci nedělají proto, aby byl člověk šťastný a vyrovnaný, ale aby byl člověk nešťastný, frustrovaný protože TO nemá a koupil si propagované TO díky čemuž bude happy, cool, sexy, style, ... bla, bla, bla.
Technicky je Mac i OSX možná použitelný, designově propracovaný, ale právě psycho marketingová omáčka mířící na konzumentské ego je pro spoustu lidí apriory nestravitelná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu jednu základní věc. Když ti tak Apple vadí, když ti tak vadí články o něm, tak proč proboha takové články komentuješ, nedej bůh i čteš? Člověk přeci má určinou schopnost svobodného myšlení a může si sám svobodně vybírat jaký článek ho zajímá a jaký ne.
Sorry, ale lidi jako ty působí pouze jako jedni velcí provokatéři.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Článků, nebo spíš blogů na tohle téma už je na Internetu docela dost (jeden nebo dva autoři působili třeba na živě.cz). Styl DIIT (a.k.a. CDR) se mi sice líbí (čtu cca 80 % článků, i tematicky pro mě nepříliš atraktivních), ale nejspíš proto, že článků vychází stravitelné množství a nejsou zatížené osobní preferencí autorů.

Teď nedokážu za sebe říct, jestli by se mi články Macích líbily (díky stylu), nebo rušily (musel bych je přeskakovat) kvůli vyhraněnosti nebo spíše nezájmu o téma. Vím, jsem konzervativní čtenář, ale to na DIIT jistě nejsem sám.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda, že se v applech nedá šťourat...iMac G3 a G4 ideální mašiny na overclocking - byť s pájkou v ruce :-) ...iMac C2D lze vyměnit cpu a grafika atd. Článek super a doufám, že budou další.
PS: mě k applu dovedla především rychlost systému a vždy funkční ovladače.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak už tu mnohokrát zaznělo, nechápu zbytečný flame a fanatické škatulkování. Hromadu let pracuji jak na Windows, tak na Linuxu a bez emocí využívám výhod obou systémů. Nikdy jsem neměl potřebu je stavět proti sobě a platí to i pro MAC OS. Produkty Apple sice nejsou pro mého bastlířského ducha, ale dokážu ocenit jejich kvalitu, promyšlenost a inovace nejen v designu.. Články o MACu mi tedy určitě vadit nebudou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pohled na Apple, tentokrát nikoliv ze strany HW či SW...

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/257445-desive-podminky-v-cinskych-...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Akorát to není továrna Apple, ale foxconnu.
Kde vyrábí ještě hromada dalších - lenovo, hp, dell....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale tím se apple, stejně jako ti ostatní, co si tam zadávají výrobu, nijak nevyviňují...

Mj. před nedávnem hrozili zaměstnanci Foxxconu hromadnými sebevraždami...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podobný článek bych mohl napsat o Linuxu a konkrétně o Gentoo, kterým leckdo opovrhuje, protože "se musí kompilovat, moc dlouho to trvá, je to složitý, kdovíco ještě ...". Ale taky to přináší různé výhody, krom jiného většinou není problém udržovat systém aktuální kontinuelně... sice by se mnou souhlasilo méně lidí než u MacOSX, ale to mi nevadí, naopak.

Z toho plyne, že je skvělé mít na výběr. Nic víc.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

já to čekal - Windowsisti a Applisti zakopáni na svých pozicích s kulomety v ruce bez rozmyslu střílejí a střílejí....Takže se pokusím k tématu něco jiného:
I já jsem patřil mezi ty, co výrobky Apple uznávali jako designově zajímavou věc, ale neviděli žádný důvod, proč by měli něco takového mít doma. W95, W98, pak konečně nepadající W2000, XP, u kterých jsem zatím skončil, telefon Nokia E66 se Symbianem....proboha proč mít nějaký ivýrobek....
Jenže pak si syn - prostý počítačový laik - koupil v zahraničí applí notebook. Designová krása, pro jeho potřeby funkční dokonalost. Syn je přesně ten typ, co se v adresářové struktuře ztrácí, parametrizaci systému nerozumí, nastavovat wifiny nechce, harddisk chápe jako cosi tajemného uloženého v kompu, na čemž má data.....a tady mu mac dokonale vyhovuje. Když pak časem přikoupil iPhone i iPad2, ukázalo se, jak dobře všechna zařízení spolu dokonale komunikují, datově spolupracují a jak jsou UŽIVATELSKY přívětivá.
Když pak jsem se já loni na podzim rozhodl, že si více méně jako hračku koupím tablet, váhal jsem mezi Samsungem a iPadem, nakonec neznaje nikoho, kdo měl praktické zkušenosti se Samsungem, koupil iPad2 v plné palbě se 64GB i GSM připojením. A začal si zvykat na poněkud jiný způsob uložení dat, jiný způsob ovládání, na to, že data do iPadu nedostanu (skoro) jinak než po wifině, na to, že bez iTunes si nešrtnu, na to, že data z Nokie do iPadu nedostanu, protože modrozuby si nerozumí, na to, že data mám svázána vždy s nějakou šílenou aplikaci....v první chvíli jsem měl pocit, že jsem šlápl do h...a
Jenže pak jsem se začal orientovat, kontakty, úkoly a další položky mezi E66 a iPadem "přehazuji" přes MS Outlook bez jediné chybičky, na office soubory jsem si koupil GoodReader a DocsToGo, QR kódy čte Scan výrazně lépe, než Nokia, ze sítě se lehce tunelem připojím k mému domácímu Synology NASu, dokonce ho firemní aplikací mohu plně ovládat, na hudbu Flac player, na internetová rádia Tuneln, na čsskou televizi iVysílání, několik map, skype, poštu přes Imap....vše funguje jak hodinky. A najednou jsem zjistil, že mi na tabletu vůbec nevadí, že iOs je uzavřený systém, že bez JB (nechci ho dělat) budu moci užívat jen to, co mi dovolí Apple, že se bez iTunes neobejdu, že nejdou flashe, že že že....ta věc je velmi velmi user friendly, plně vyhovuje mým MOBILNÍM potřebám, kdy naopak uzavřenost systému mi částečně chrání přes průšvihy. Není náhradou notebooku ani stolního počítače (ty chci mít i nadále windowsí a neuvažuji o změně, už proto, že je chci mít co nejvíce pod svojí kontrolou), není náhradou telefonu, je přesně tím zařízením, které nepotřebujete, pokud ho nemáte ale jehož absenci si pak už neumíte představit. Zato si víc a víc umím představit, že až mi odejde E66, nebo mi s ní povolí nervy, koupím si jako nový telefon iPhone. I tady totiž v terénu preferuji jednoduchost a bezproblémovost provozu a nastavení.
Takže rekapitulace: na stůl či jako notebook Apple nechci, ale jako mobilní zařízení, není vůbec co řešit. Podmínkou ale je, že si vybudujete systém komunikace a datové spolupráce, že si stáhnete dodatečné aplikace a že bude mít jak wifi, tak GSM připojení.

(A jen poznámku na závěr, než mi začnete spílat - vím, že by podobnou službu mi udělal i Samsung s Androidem, možná časem i lépe. Ale já píšu své zkušenosti s iPadem, pro který jsem se prostě rozhodl)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to je presne to, o cem sem tolikrat mluvil. lidi na applu vychvaluji to, co je jinde naprosto bezne. ja sem si treba poridil netbook, ktery je sice 2 tezsi a asi dvakrat tlustsi, ale stal tretinu toho, co iPad2, vydrzel pad ze stolu, zmacknuti asi 50kg zatezi, ma matnej display, umi vsechno, o cem jste vy psal a jeste mnohem vic. kdykoliv si zahraju jednu z mych oblibenych starsich her i nektere nove, at sedim nekde na kafi nebo na pivu, neni problem si pustit online prenos z tipsort extraligy z jakyhokoliv stadionu, programovat, rychle psat dlouhe emaily nebo webove prispevky, atd. ..

a az tu za chvili budou zarizeni typu asus transformer prime s win 8, bude to jeste mnohem zajimevejsi. o to vic, pokud pro ne nekdo udela treba distribuci virtualboxu nebo podobnyho softu

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

btw, ten netbook se vejde v pohode do dost velke casti ruzny pouzder a "kabelek" na ipady a kdyz to mam pres rameno, tak mi je fakt jedno, jesti ma 600g nebo 1200g. mam ho s sebou stejne jaky vy vsude a muzu ho pouzivat vsude tam, kde se da sedet (polozeny na stehnech) nebo je alespon nejaka podlozka, stolek nebo policka. to je prakticky vsude. pri chuzi a jinde pouzivam windows phone (stejne jako vy chcete pouzivat iphone)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já taky neříkám, že iPad je jediný zázrak světa a rozhodně ne, že bych chtěl přesednout do Applího vlaku. Ne, u NB a velkého kompu chci mít wokna nebo Linux. Já jen říkám, že iPad (iPhone, iPod apod) jsou dobře udělané, designově dokonalé věci, které fungují a dělají přesně to (a nic víc), co od nich běžný uživatel chce a že i mně iPad potěšil, protože dělá přesně tu službu, kterou od něj na ulici a v terénu chci (a na rozdíl od woken nikdy za ten půlrok co ho mám, nezatuhla jediná aplikace). I mně spadl několikrát ze stolu (pravda ve futrálu), i já ho tahám po všech možných taškách a baťozích protože ho používám všude tam, kde se mi nechce tahat (či kde není třeba) normální NB s XPčky.
A souhlasím, že až jednou budou doladěné W8, mohou možná společně s příslušným HW iPady třeba i vytlačit. Jednou a možná.....
P.S: zajímavé je, že nikoho nevzrušuje, že skoro všechna zařízení velké spotřební elektroniky mají dnes systém postaven na linuxu, že NASky jsou na linuxu a že kooperace linuxu s wokny je naprosto běžnou věcí. Jakmile se však do toho diumvirátu někdo vnoří s iosem, spousta lidí začne vyzývat na souboj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jednak to tak s win8 zatim nefunguje tak nevím proč nepoužívat krásně fungujíci iPad a potom win8 a Mango mají stejně fungovat na odlišných aplikacich než win. Ale to je fuk prostě až až až to tu bude tak zase rád přejdu pokud to té doby většina nepřejde k Applu zkrze tato zařizení. Do té doby budu ooužívat co tu je a co funguje a nabizí nejvíc použitelnosti aplikacemi. Nevím proč bych kvůli tomu mel tahat neohrabaný notebook. A kdyby to bylo lepší pro ty běžné(dnes už i jiné) operace tak jsem tablet hned v zápětí prodal ale bohu dík tomu tak není. Prostě je to šikovná věc která mi slouží ne jako okrasa a je pohotovějši než NB.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nepřipomínají Vám v poslední době diskuse chlapecké poměřování pindíků v mateřské školce a mezi tím vším bordelem jen pár rozumných názorů?
Ach jo, že Vás všechny baví na toho teroristického psychopata odpovídat, vždyť on se tím provokováním baví, jinak si tu jeho vytrvalost vysvětlit nedokážu ;-)))

Jinak k článku... víc článků o Applu je mi úplně jedno, z těch pár zkušeností co s nakouslým jabkem mám jsem si už udělal názor, i když si rád přečtu nějaké relevantní informace... Jinak pokud jsem to pochopil správně, první co si autor koupil byl ten iPad na předváděčce, že? Nevím ale to mi připomíná staré dobré (pro prodejce) české prodejní akce na důchodce kde je jim předváděna skvělá nabídka věci kterou doposud nepotřebovali ale neobejdou se bez ní ;-) A mimochodem, to si autor opravdu myslel že prosba o "no flame" na konci ať už jakkoli výrazná, bude mít nějaký smysl? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by mělo být více článků o MacOs, tak by to chtělo i více článků o Linuxu (drobotiny typu: vyšlo Nové ubuntu nepočítám), Windows a samozřejmě by, v pozdější fázi, muselo jít i o nějké "špeky" :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, necheme další články na toto téma, říkám jakožto uživatel Macu. Od toho jsou specializované weby (především zahr. u nás kvalita není). Stačí mi totiž vidět tady to nesmyslné flame, kde opět 90% lidí odsuzuje nebo minimálně zpochybňuje, či si musí kopnout do něčeho, co neznají ani z vlaku. Jaký je tedy důvod, aby zde takové články byly? Nějaká skupinová onanie lidí co o Mac nemají zájem nebo k němu mají odpor, či je jímá panická hrůza jak jej vidí, nebo co to přesně je? O co tady má jít? O protočení reklamy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

klasika. my apple hracky nemame radi, takze automaticky je nezname "ani z vlaku", protoze kdyby sme je znali, tak by sme je urcite meli radi. budte vic kreativni applisti. ja znam OS X i iOS, protoze s nim BOHUZEL musim nekdy delat. a PROTOZE TO ZNAM, tak to nesnasim. je to hloupy a omezeny ekosystem, kde vas vsechno vodi za rucicku a kdyz chcete neco vic, narazite. a uzivatele tohoto ekosystemu jsou, alespon dle mych osobnich zkusenosti (treba nekdy potkam nekoho, kdo mi to vyvrati), dost omezeni. zrovna pred chvili me dostal jeden znamej, kdyz sme se o tomhle clanku bavili. ze prej kdyz si dam svuj netbook s windows ve sleepu do tasky, tak se mi prehreje (tohle jsem slysel uz nekolikrat btw). a ze jeho 11" macbook air ne. LOL. jen tak ze srandy jsem to vyzkousel .. a chudak znamej utrel. jestli rikate, ze apple hateri jejich systemy/hardware neznaji, tak nemate pravdu. mezi applistama je urcite vic smyslenek a pover o woknech, nez mezi woknarema/linuxarema o applich vecech

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prostě jsi typický troll. Nikde jsem neuváděl, že máš mít něco rád a také nemám potřebu někoho o něčem přesvědčovat, jen zkrátka poznám, pokud někdo píše hromadu ptákovin a ani neví o čem mluví (viz. omezenost Mac OS). Promiň, ale z těchto diskusí jsem dávno vyrost, zkus jít oblažovat někoho jiného, já mám lepší věci na práci. Měj se a více radosti do života.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pravda boli, nojo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš mi připadá že něco bolí tebe když máš neustále tu potřebu Apple shazovat. Musí to být hodně velkej brouk v tvojí hlavě. Opravdu tě to tak straší že chce hodně lidí vědět víc o Apple? Chudáčku. Přeji ti brzké uzdravení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teroristo u tebe je docela škoda, že blbost nebolí

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jen pro info, aby si vedel, jakou spolecnost uctivas - http://www.youtube.com/watch?v=44w-RYurbN4

dovoli novinarum ptat se jen na otazky ktere apple chce, a kdyz ne, utecou a neni interview

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je na celém tom cirkusu nejzábavnější. Právě tito lidé co nesnáší Apple a mají nutkavou potřebu to neustále všem sdělovat se starají o bezvadnou reklamu pro Apple, navíc naprosto zadarmo. Určitě si to vůbec neuvědomují, že svým chováním pomáhají propagovat firmu, kterou nenávidí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

fajn, kdyz jsem rozcupoval vsechny tvoje argumenty a vyslo z toho jak je apple hloupej a omezenej ekosystem .. to je reklama :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mno, svým spůsobem má recht - negativní reklama, taky reklama. nejhorší by bylo, kdyby se o něm vůbec nemluvilo. takhle stačí "zapomenout" prototyp phounu v restauraci a jsou toho plná mainsteamová média. úplně zadarmo. stačí se mrknout na iHned do Geekosféry(tamní redaktor je také ikonvertitou), jak jim to pěkně funguje, jen díky CESu nejsou na první stránce dva články (z dvanácti) o Apple http://tech.ihned.cz/geekosfera/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to skvělá reklama, reklama není postavená na vysvětlování pravdy nebo upřímnosti. Podle vašeho nadšení odhaduji, že jste ve věku mojí prostřední dcery, tudíž asi neznáte "My zíráme, vy zíráte, Vizír". Neznám člověka co by tu reklamu nesnášel, ale prodejnost toho produktu byla skvělá. Podívejte se na počty příspěvků pod libovolnou diskuzí o Apple. Každému leze na nervy marketing a hype kolem Apple, ale přitom Apple vydává na vlastní propagaci malé peníze a má ji jednoduše zpracovanou. Vyrábí předražený, hrozný šrot, a každému uživateli utáhnou obojek kolem krku. Přesto je to nejvíce rostoucí IT firma a zisky, které jí ostatní můžou závidět. Jen blázni kupují jejich výrobky, ale jejich hrozně moc. Tudíž buďte rád, že patříte k té inteligentní části populace a užívejte si, časem vás začnou bavit i jiné věci. Jen se musíte smířit s tím, že spolu vytváříte propagaci Apple, tím jak se snažíte šířit svou vlastní pravdu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ja znam jeste reklamu s vajickem, clovece. teda jestli ti to vubec neco rika. apple veci vzdycky budou kupovat ovce. tomu tezko zabranim a neni mi jich lito. pro ty je to mozna negativni reklama, ale stale reklama. ale lidi s alespon malou rozhodovaci schopnosti, ty to mozna zastavi a donuti zamyslet se a to jsou taky ti, co me zajimaji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenže přemýšlení a samostatné rozhodování se je také práce. na některé lidi příliš moc práce

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

I já bych klidně mohl napsat, proč jsem si pořídil Mac, konkrétněji MacBook Pro 15". Byla v tom zvědavost vůči dosud nepoznanému OS a dalším důvodem bylo zajištění se proti případnému kolapsu mého 5,5 roku starého laptopu. Věcičky jako iPod, iPhone nebo iPad u mě žádný zájem nevzbudily, naopak díky Applovu patentovému trollingu si je nepořídím teprve. Počítač od Applu mě uchvátil jednoznačně tím, jak HW a operační systém jsou sladěny, jak není třeba se v něm moc vrtat. Co potřebuji, to tam jede, aspoň co do pracovních programů. Pokud jde o hry, tam jsem to vyřešil Windows 7 v dualbootu.
Kdybych měl porovnat Windows, Mac OS X 10.6.8 a Linux (Debian), řeknu tolik, že v každé platformě je něco lepší, něco horší. Není ideálního OS, každý má něco lepší, něco horší. To teď zde nebudu pitvat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem urcite pro! Jiz 15let stavim pocitace sobe a svemu okoli.. sam pouzivam aktualne win 7 / Linux.. na mobilu mam android a tablet planuji Apple :) jsem otevreny vsemu! miluju techniku at je jakakoliv a od kohokoliv!!! Zivot je kratkej na to abych se zbytecne omezoval! Na nazory zakomplexovanych hateru se muzu z vysoka vite co.. :)
a rozhodne neprestanu chodit na CD-R i kdyby jste zacali sem tam psat i o vareni.. urcite zmeny chapu a clovek precijen musi jit alespon trochu s dobou... z meho pohledu si stale udrzujete ten svuj osobity nazor, styl a pohled na svet / vec coz je to co vas odlisuje od komercniho a bulvarniho zbytku! :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

add anketa : pokud by se jednalo o kritické nahlížení na Applí platformu v duchu cdr/diit, pak bych si takové články rád přečetl, ale číst informační vatu nebo lidský příběh ikonvertity z "zapřísáhlý odpůrce všeho s logem nakousnutého jablka" na "už bylo rozhodnuto, že si nějaký ten Mac pořídím" od někoho koho musí čtenáři opravovat v základu ( mums| 28.1., 19:20 ) , ne děkuji.
ps: můj vztah k ivěcem je, že je to pěkný, ale jaksi to nedělá to co bych chtěl a jsem taková konzerva, že nebudu svoje požadavky redukovat, aby se vešli do jednoho připraveného ekosystému

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych uvítal, kdyby zde bylo více nejen o Macu ale hlavně o Linuxu. Díky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by možné udělat nějakou automatiku, pokud se v článku vyskytne jisté klíčové slovo (např. Apple), aby jistí místní trollové měli automaticky zakázáno přispívat do diskuze pod článkem? Nebo v osobním profilu možnost nastavit skrývání příspěvků od jistých přispěvovatelů?
Apple mám jedině v zahradní formě, nicméně bych si rád přečetl názory uživatelů Applů bez toho, abych se musel prokydávat dávicími výplody trollolistů. Děkuji.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to, ale už delší dobu příspěvky od terroristy prakticky nečtu - sice občas napsal něco co sedělo, ale kdo to má v té hromadě zbylého odpadu hledat :-/ A i přesto, že některé "moderní" léčebné postupy mi občas přijdou jak pro mimozemšťany, tak terrorista už by se měl několik let léčit. I když... Kdo ví odkud to píše :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja se prave kralovsky bavim nad silne histerickymi vylevy zdejsich apple hateru, to je vazne komicke :)
Pro vsechny apple hatery: tusite, proc napr. takovy Linus Torvalds pouziva pocitac znacky apple?
a) aby s nim poradne zamachroval a aby byl in
b) protoze IT vubec nerozumi a koupil si proto ten predrazeny shunt co nic neumi
c) je iOvce, tedy nesvepravny jedinec vyznavajici boha Jobse

Hlasujte prosim :D

pro normalni lidi:
D) je spravne :) protoze se jedna o velmi, velmi kvalitni HW za slusnou cenu, ktery predevsim v provedeni, materialech, designu a zpracovani proste jen tezko nachazi konkurenci. Nektere vyrobci se znazi apple napodobovat (ultrabook), ale vetsinou to je spise k placi, nebo k smichu. Pokud vsak nekdo hleda levny plastak, tak u applu nepochodi, apple totiz levne plastove hracny neprodava :) Mimochodem, nektere modely Lenova, HP ci Sony jsou odkonce drazsi nez apple, ale kvalitnejsi bych je urcite neoznacil.

A pokud nekdo nadava na MAC OS X, tedy na dobre odladene *BSD (tedy UNIX), at si tam klidne napere widle nebo linux, je to pozue na nem, apply jsou uz pomerne dlouho dobu plne kompatibilni s x86 svetem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vám něco řeknu, tři roky jsem spokojený uživatel Macu Mini jako hlavního počítače, tři roky používám iPhone a mám úplně na salámu že někteří z vás máte osypky když slyšíte Apple. Chcete Windows? Používejte Windows! Chcete Linux? Používejte Linux! Chcete OSX? Používejte OSX!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

potkal jsem pár BFU , kteří si Apple pořídili protože : 1)neřešili primárně cenu, 2)chtěli "aby to fungovalo", bez toho aby se v "tom museli vrtat", 3)byli flustrovaní z neblbovzdorných NB s Win

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V článku není vůbec vysvětleno proč autor článku přešel na Mac a jestli o uchvátila lampička a Ipad, tak to mu doporučuji, aby si koupil autíčko na setrvačník. U něj jistě najde víc důvodů, proč si ho koupil.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.