Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ruská CPU Baikal končí, nadřazený podnik T-Platforms je v krachu, patenty prodá

Tak nebo onak, dobrá zpráva to není.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Další rusácká pýcha leží mrtvá v blátě. Kde je problém?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak nebo onak, dobrá zpráva to je.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

WOW, to jsem nečekal ... Rusku v žádném ohledu nefandím, ale fandím vývoji a pokroku, takže pokud projekt končí je to škoda i kdy to bylo v Iránu nebo v Severní Koreji.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jakej vývoj a pokrok? Licencovaná jádra pečená na Taiwanu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když je to takový "zázrak", tak si to přece může koupit ruský stát. Nebo že by i on tušil, že je to k ničemu, že znova vyvinuli kolo?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Presne, bairaktar mal vykon 70% Buldozeru v 2023 :) Žiadna možnosť dostať sa k lepšim vyrobnym procesom ako 28nm. Vojenske využitie čipov je tiež k ničomu, lebo dnes už každy ma rušičky a mikrovlne pušky čo zničia kremikovy čip. Tak že vo vojenskej technike si idu Rusi svoje (elektronky).
Ked chcu Rusi polovodiče tak Čina ma už 7nm vyrobne linky aj kvalitnejšie čipi a ked zaplatia dvojnasobnu cenu USA tak to im rado preda 3-4nm čipi :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tragicky.. příspěvek.. jeste by to chtělo Aštara..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem za to, že v sovětském svazu už dávno nechtějí polovodiče, ale používajím už jenom celovodiče, narozdíl od zbytku světa.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A ty mikrovlne pusky znici 28nm cip, ale 7nm a 3-4nm ne? :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

3-4nm sejme už pulz při zapnutí nabíjení... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rusáci sou nepoučitelný, jediný co dokážou udělat dobrýho je vodka. Ve státě kde soustavně vyvražďovali inteligenci se není čemu divit. Genetika v tomhle funguje. Tak ať se soustředí na to co jim jde, třeba by pak tímhle dali i Finsko. Ale od státu kde vynalezli jen bídu a nouzi, kde těží jen z toho že sou velký a lidský život nemá žádnou cenu a premisa je v tom že mrtvolu nemusíš platit a lidí je jak sraček, co bys čekal. Upřímně je mi jich líto. Ti lidé co tam žijí jsou podle mě na tom hůř než ty ostřelovaný Ukrajinci.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

S úvodem příspěvku se souhlasit dá, se závěrem vůbec. Lidé v Rusku jsou totiž na svůj stát hrdí a pyšní, co všechno dokázali. To, že to ostatní nevidí, považují za jejich problém.
Prostě když to srovnám s námi, tak tady jsme si zvolili do vlády úplně stejné kretény jako si zvolili v Rusku, rozdílů moc není, ale Češi to po dvou-tří letech uvidí nebo někdy, když je politik dobrý manipulátor to pochopí až po dvouch volebních období, a jdou si zvolit jiné kretény. Lidé tu nemají mentálně na to si zvolit víc než kretény. V Rusku oproti tomu jsou podobně mentálně zaostalí, ale volí neustále jednoho a toho samého kreténa a ještě na něj jsou hrdí.
Výsledky jsou podobné, nejen moderní čipy nevyrobí ani jedna z těch zemí.
Jako litovat lid v obou zemích můžeme, na druhou stranu je jejich problém, že jsou tak blbí.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Dávat rovnítko mezi českou a russkou vládu může jenom naprosto zmatený jedinec neschopný vnímat realitu a chápat souvislosti. Nebo troll, který má relativizaci všeho jako jednu ze základních instrukcí.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To rozhodně. Ta česká je horší.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Měl by ses odbrzdit... Už máme skoro 2 roky novou vládu. :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je ta co krade duchodcum duchody.. a elektriku vyrobenou levne v Temine Vam zajistila nejdrazsi v Evrope?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Hrajeme si na hlupaky? Ukradená valorizace je kde? A agent Pavek ma na stole další úpravu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Je to absurdní.
Lidi tleskaj tomu, jak stát obírá důchodce(inflace vs zrušená valorizace) a nedochází jim, že příště vyjebe s nima. Už jen tím, že se z většiny nakonec ti důchodci stanou taky.
Druhá věc je, že tím demotivuje mladé tady pracovat a tím ještě zhoršují situaci s důchodovým schodkem.

A ne, 20% pracujících ukrajinců nás nezachrání.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro Vás i pro VCR, poměr důchodu k průměrné mzdě byl vždy kolem 40-41%, nyní, jak si račte všimnout, je to skoro 46%. Jaképak okradení důchodců? Mají se nejlépe oproti pracujícím v historii ČR.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jako kazda statistika, chce to jeji rozpad, jinak je silne zavadejici, potazmo je pouzivana k dezinformacim (v tomto pripade vladnim).
Prumerna vyse duchodu je u nas dana hlavne tzv "mimoradne vysokymi duchody", kterych je cca 400k a jsou v rozmezi 40-70k mesicne. Pokud by se tyto vyskrtly, tak ta cisla vyjdou jinak.

Jinak staci se jit obcas podivat do Alberta v dobe, kdy tam je vic duchodcu a podivat se na potraviny, ktere kupuji..opravdu si neziji "na pomery".

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Část naštvaných čtenářů a komentátorů argumentuje tím, že průměrný důchod neodpovídá realitě a tuto částku většina lidí nepobírá, podobně jako je tomu v případě průměrné mzdy. Snaží se tedy říct, že realita vůbec neodpovídá statistikám. V této souvislosti si myslím, že si někteří lidé neuvědomují, že hodnota průměrného důchodu se nijak dramaticky neliší od mediánu, tedy hodnoty, která ukazuje, kolik důchodů je nad touto hranicí a kolik pod ní.

Poslední kompletní důchodové statistiky České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) jsou zatím dostupné pouze za rok 2021. Průměrný důchod k prosinci 2021 činil 15 425 korun a medián činil 15 299 korun. Jde tedy o rozdíl pouhých 126 korun.

Aktuální čísla o průměru a mediánu tedy budou velmi podobná. Momentálně po červnové mimořádné valorizaci činí průměrný důchod 20 216 korun. Můžeme tedy očekávat, že hodnota mediánu se bude pohybovat někde kolem hranice 20 000 korun. A to tedy bude zcela odpovídat i tvrzení Mariana Jurečky o tom, že zhruba polovina starobních důchodců pobírá důchod nad touto hranicí (20 000 korun).

https://medium.seznam.cz/clanek/david-budai-pres-20-000-korun-pobira-pol....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Průměrný důchod k prosinci 2021 činil 15 425"
.. uz jsi zkousel vyzit z 15k a k tomu si zaplatit byt treba v Praze?
Myslim, ze zadny dalsi komentar neni potreba.
ps: i pokud budou 2 a mit 30k dohromady. 2+1 v praze podnajem je okolo 20k, takze jim zbyde 'krasnych' 10k pro 2 osoby na mesic. To je podle mne na hranici chudoby.

Muzes zkusit jeste jednu uvahu, pokud ji jses schopny.. proc si myslis ze nechteli udelat valorizaci duchodu? Premyslej hlavicko a urcite to nema nic spolecneho s teme nadstandartnimi duchodu, ze jo...:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud důdchodce žil a pracoval v Praze, pak bude nejspíš mít vyšší než průměrný důchod, vzhledem k tomu, že v Praze je vyšší úroveň mezd. A tedy bude na tom lépe, než jak popisujete ve vašem příspěvku.

A jinak proč by měl průměrný důchodce mít na bydlení v hlavním městě, kde jsou ceny vyšší než ve zbytku ČR? To je jako myslet si, že je nespravedlnost, že uklízečka si nemůže dovolit mít vilu jako Babiš.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Matematická regrese nic neříká?. Cim vuc vydelas v Praze tim vic ti seberou. Důchody se dlouhodobe nivelizuji.. takže.. karma je zdarma.Vase duchody Vam preju.. Jo mimochodem.. vyvoj dluhu za posledni 2 roky? Za te uzasne vlady.. ? Omlouvam se za ta cizi sprosta slova.-:)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A koľko má osoba pilierov dôchodku?

1. pilier je solidárny a ten sa nivelizuje
2. a 3. pilier je čisto zásluhový.

Ak je niekto starodôchodca - t.j. z čias, kde nebol 2. ani 3. pilier, tak ten je na tom objektívne zle

A ad 2.
A Praha
https://www.denik.cz/cesi-v-cislech/seniori-prace-duchodci-zamestnani-kr...
na tom bude podobne ako Bratislava

Aj dôchodcovia pracujú. V Bratislave je ekonomicky aktívnych 22 percent starobných penzistov

8.6.2023 14:00
V okrese Bratislava V je zamestnaných 25 percent starobných dôchodcov, v prvom bratislavskom okrese dokonca 28 percent. K 20 percentám sa podiel pracujúcich penzistov blíži aj v okresoch Banská Bystrica (ktorý má celkovo nadpriemerne starú populáciu), Senec, Košice I, Košice III a Tvrdošín.

V ostrom kontraste k nim sú potom odľahlé vidiecke okresy na východe Slovenska, ako je Vranov nad Topľou, Snina, Sobrance, Sabinov, Gelnica, či okres Poltár. Zamestnaní seniori sú tam vzácnosťou, ich podiel na celkovom počte obyvateľov starších ako 65 rokov sa pohybuje len okolo ôsmich percent.
https://www.trend.sk/trend-archiv/aj-dochodcovia-pracuju-bratislave-je-e...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"A jinak proč by měl průměrný důchodce mít na bydlení v hlavním městě"
.. protoze treba tady cely zivot zije?
"A tedy bude na tom lépe, než jak popisujete ve vašem příspěvku."
.. nejaka data by nebyla? mNe se libi, jak si kazdy mysli, ze kdyz nekdo zije v Praze tak vydelava miliardy. Tohle je typicka fama lidi, kteri v Praze neziji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, že do každého příspěvku musíte hodit nějakou osobní invektivu.

Jak důchodce vyžije s mediánovým důchodem jsem napsal v komentáři níže.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Bez s tim medianem opet nekam. Ja jsem se te ptal, proc nevalorizovali duchody a jestli pak to tu tvoji hlavicku vubec napadne?
A pak mi tady dej data, jak by vypadali duchody a jejich valorizace, pokud by neexistovalo 400k "nadprumernych duchodu". Umis vzit tuzku a papir a spocitat si, jak maji tyhle duchody vliv na statni rozpocet?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Důchod se valorizoval a to docela zásadně, viz poměr důchod / výdělky pracujících a odkaz na cssz.

Ten zbytek o 400k "nadprumernych duchodu" je co? Nadprůměrný důchod je cokoliv nad průměrem a protože se průměrný důchod až tak moc neliší od mediánu, tak je zřejmé, že výstřelky to můžou být velké a ne u mnoha lidí. Viz můj odkaz na srovnání mediánu a průměru.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"ten zbytek o 400k "nadprumernych duchodu" je co? Nadprůměrný důchod je cokoliv nad průměrem a protože se průměrný důchod až tak moc neliší od mediánu, tak je zřejmé, že výstřelky to můžou být velké a ne u mnoha lidí. Viz můj odkaz na srovnání mediánu a průměru."
.. ty vubec netusis, ktera bije, co? To jsou duchody v kategorii 40-70k. zadny "nadprumerny duchod"
Ale tak ty netusis obecne, ktera bije..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No ono by stačilo, kdybyste si nevymýšlel

https://www.cssz.cz/duchodova-statistika#section_0
Vyberte si xlsx/pdf v části
Starobní důchody v ČR dle rozšířených pásem výše důchodu v časové řadě
A tam máte sloupec k 31. 12. 2022
A máte tam po kategoriiích kdo bere jaký důchod
v kategorii 40-70k měsíčně tam bere důchod cca 31 000 lidí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Jinak staci se jit obcas podivat do Alberta v dobe, kdy tam je vic duchodcu a podivat se na potraviny, ktere kupuji..opravdu si neziji "na pomery"."

Důchodci jsou zvyklí žít skromně. Pak umírají a na učtech mají statisíce (pozor, generalizace!). Ale jinak je vidět, že o statistice víte prd, ať už jde o steam hw survey, JRP nebo důchody.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Bez s tema kidama fakt nekam Majklos. Chci videt tebe jak budes s tim medianem fungovat..
Dej mi tady cisla, ktera jsou bez tech 400k duchodu. A opet, pouzij aspon jednou selsky rozum a rekni mi, jak vyzijes z 15K? Nechces si to napred aspon zkusit, nez vyplodis dalsi uzasnou myslenku?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Netušíte, co je medián, že?

No ted je to 20k. Pokud nemá na bydlení, tak ho zachytí ještě navíc příspěvek na bydlení a vdovský důchod. Zbytek jsou tombominoviny.

PS: Všimněte si, přidal jsem invektivy. Snad to zkvalitní diskuzi :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud nemá na bydlení, tak ho zachytí ještě navíc příspěvek na bydlení a vdovský důchod."
.. a znas vubec podminky, za ktereych na prispevek na bydleni a vdovsky duvod dosahnete a nebo si tady Majklos standardne zase jen tak pindas?
ps: to ze nemas nebo neumis pouzivat selsky rozum je celkem zjevne, ale mohl by jsi pindat aspon trosku mene. Zkvalitnilo by to podstatne diskusi od teoretaka Majklose k nekomu, kdo je schopen i veci chapat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A víte tedy co je medián a jak se v něm projeví pár důchodců s obřími důchody?

Jsem teoretik, ano, neberu žádné (*) dávky. Bohudík, bohužel. Mám se za to stydět?

(*) sleva na poplatníka, sleva na dítě

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"A víte tedy co je medián a jak se v něm projeví pár důchodců s obřími důchody?"
.. 400k duchodu je "par duchodu"?
Majklos, kdyz by jsi si vzal misto toho teoretizovani tuzku, udelal si velmi jednoduchy priklad typu 1,5mil duchodcu*15k a 400k duchodcu*55k (ano je to nepresne, ale pro nazornost to staci), tak tuhle diskusi vubec nevedem. A je jedno, jetli to bude 50:50% nebo 60:40% nebo 65:35%...
Ale ty budes radeji pindat a pindat..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro jistotu Vám to nakopíruji ještě sem

https://www.cssz.cz/duchodova-statistika#section_0
Vyberte si xlsx/pdf v části
Starobní důchody v ČR dle rozšířených pásem výše důchodu v časové řadě
A tam máte sloupec k 31. 12. 2022
A máte tam po kategoriiích kdo bere jaký důchod
v kategorii 40-70k měsíčně tam bere důchod cca 31 000 lidí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Uzasne Majklos, konecne jsem prohledl...jak jsem mohl tak dlouho tapat..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mně neděkujte, to jen google a 2 minuty času. Zkuste to někdy, neztrapníte se potom na diskuzích.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Mně neděkujte, to jen google a 2 minuty času. Zkuste to někdy, neztrapníte se potom na diskuzích."
.. ano, spletl jsem se. Takze se kaju. Nicmene byl to zdroj, ktery se mylil. Nevim, nebo to mozna nebylo vztazeno ke starobnim duchodum ciste.

Uz jste zkusil vyzit z 15k?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně by to bylo z 20k. Kdybych si odečetl od svých výdajů výdaje za děti, přítelkyni na rodičovské a hypotéku, tak bych vyžil. Fixní náklady na energie a věci kolem bydlení jsou kolem 7k měsíčně. 12 by mi zbylo na jídlo, drogerii, oblečení. Spoření na důchod v důchodu asi mít nebudu, totéž nákupy akcii. To by mělo vyjít bohatě. Takže nějaké to šetření na mrtvou pračku, myčku, notebook. Pokud bychom na to byli dva, bylo by i na tu dovolenou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem se vas ptal na 15K?
A ne neptal jsem se na preziti. Rovnez jsem se Vas neptal na dalsi pridavky.

Udelam Vam jednoducho kalkulaci v Praze. Mam 15k, pokud budu mit pidi 20m2 v pronajmu, tak zaplatim cca 8k. Takze na zivotni naklady nesmi prekrocit 7k.
Uz jst nekdy zkousel zit za 7k? Myslim ted zit, nemyslim prezivat. Zkuste vzit rovnez v potaz, takove detaily, jakoz e ti lidi jsou casto nejak nemocni, potrebuji si kupovat /doplace na leky, maji jine specialni potreby, ktere nastavaji se starim, ktery vy nemate.
Takze znovu, vyzijete z 15k?

Jen pro info, ja mam vlastni bydleni a nedostanu se s poplatky za bydleni niz jak 5k mesicne. A to v zime nejsem 'topici' typ. Pokud bych bral minuly rok, platil jsem cca 7k, ale to nejsem v byte sam. A tyhle ceny jsou bez ceny za pronajem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To jsou spekulativní otázky, kde si navíc stále dáváte těch 15k a zakazujete si jakékoliv další přídavky nebo brigády nebo partnera (/vdovský důchod).
Za 2kk v Brně jsem i s energiemi a teplem platil nájem 9500Kč + internet. Za jídlo se do 5k jeden člověk vejde, když si vaří. Ale dáváte takový příklad že chcete, aby to nevyšlo i kdyby to vyjít muselo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aha.. takze kdyz Vam clovek popise realitu, tak dava priklady, ktere se Vam nelibi, tim padem, dava priklady, aby to nevyslo.. Vyborne Majklosi, jen tak na ne.. proste Vam to kazi :D
Vy opet nechapete, co jsem Vam psal. I kdyby jste se s vlastnim varenim vlezl do 5k za mesic, kde mate ostatni veci? Kde mate obleceni? Kde mate finance navic za doktory, za leky? Muze si podle Vas duchodce koupit aspon 1 knizku za mesic nebo kupovat noviny? Kde mate veci denni potreby, atd.?

"Za 2kk v Brně jsem i s energiemi a teplem platil nájem 9500Kč + internet"
.. tak se prestehuj do Prahy :D
https://realitymix.cz/statistika-nemovitosti/byty-pronajem-prumerna-cena...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Takze to ze duchody davno nejsou 15k reflektovat nebudeme, davky taky ne,najednou jsem se ale musel zjevit v praze bez partnera a brigady :-) vy jste take letadelko

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty co se chlubí demokracii.. bylo to nezakonne a retroaktivni.. protiustavni.. Cesky zlodejna.. Kdyz pravni stat tak se maji zákony dodrzovat a ne jak se komu hodi.. Jediné xo mne těší, ze ti mladší dostanou misto duchodu uplny kulovy.. Jak si kdo ustele..sejdete se u popelnice.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Spoléhat se na důchod na stát. Nooo .. ne.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No to jo. Protoze za Rakouska uhehesrsk se spolehali.. Na cechovni fondy. Pak valka
Za 1 republiky na zivnostenske fondy. Pak valka svetova krize a korunu tomu dala měna.. Kazdych 20 -30 let krize co lidi o peníze přijdou.. Byl by Jediný priklad jak se ve stredni evrope pracujici důchodce zabezpecil, aby o penize neprisel? Za posledních 150 let? Xha xha zadny neni.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nemecko po 2. svetovej vojne a zmeny fondov podľa odhadu vývoja. V čase začínajúcej recesie do konzervatívnych fondov, v čase začiatku rastu presun do rizikovejších fondov.

Bez znalostí signálov z finančných trhov to nejde, ale dá sa to. Tak isto viacero fondov a sledovať vývoj v nich,

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V zemích, kde nebyl komunismus tak plynule ano v důchodových fondech. V zemích, kde byl komunismus tak smolík 40 let díra.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, právě nás důchodce protiústavně oškubali o tisícovku měsíčně, takže máme pořád nadbytek.

Jen otázka: Chtěl bys ty žít ze 46% svých současných příjmů?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

S tím bych neměl problém, protože bych měl zaplacenou hypošku.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nechtěl, ale vyžil bych + bych šel na víkendy na brigádu, což může většina důchodců taky a taky to tak dělají - extrém byl že v jednom nejmenovaném 5* hotelu v centru Prahy dělal ještě loni pán, co se narodil v roce 1928, říkal, že to s manželkou doma nevydrží, chodil na jednu směnu za týden

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

On koncept duchodu je uplne spatne. Je to socialistickej vymysl 20. stoleti, kterej nema sanci fungovat. Stejne tak jako novinka ve forme zaruceneho prijmu. Oboje je socialistickej experiment, kterej se proste jednoho dne zhrouti.
46% z dnesniho hrubeho prijmu je jen o par % min nez je cista mzda, takze za me je to naprosto ok.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to nástroj pro zachování sociálního smíru. Pokud se dodrží pravidla přispívání do tohoto "fondu sociálního smíru", pak je udržitelný. Nevím, nemyslím si, že by byl udržitelný s naší demografickou křivkou tak jak je nastavený v současné výši. Pokud akceptujeme myšlenku sociálního smíru pro zabezpečení nízké kriminality, pak je důchod pilířem tohoto sociálního smíru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nastroj socialni smiru nevim, to jako ze by lidi v duchodovym veku zacali terorizovat ty v produktivnim? Predtim to byla ciste rodinna/kmenova vec, kdy to byla odpovednost deti se postarat o stare rodice a +/- to fungovalo. Pak se do toho zacal zapojovat stat a vysledek vidime dnes. Rekl bych ze duchody jsou pilirem socialniho statu. Stat zpretrhal socialni vazby a ted se tvari ze by to bez nej neslo, ale ono to pujde akorat to bude dlouho trvat a bude to dost bolet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že mnoho děti by se na svoje rodiče vykašlalo. Odstěhovaly by se daleko a na rodiče by hodily bobek. Kdysi žily rodiny pospolu i v stáru. To dnes už neplatí. Nikdo nechce chodit kolem hromady bezdomovců v neproduktivním věku, protože jejich děti jsou často lidé, kteří se neumí postarat ani o sebe a své děti, natož o své rodiče. A bohužel ani mnoho lidí nemá peníze na to, aby si spořili na svůj důchod. Stačí číst názory tady některých, kteří mají finanční gramotnost mrtvého šimpanze.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Důchody poprvé zavedl Otto von Bismarck 1889, kdyby něco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš? Důchodci se mají jako prasata v žitě.Mimo státních zaměstnanců jsou jediná skupina která má zaručené zvedání důchodů skoro každý rok.Otázka jestli si to může stát dovolit když zde léta vládl jeden slovenský blekota,agent STB a dotační podvodník který v době kdy se ekonomice dařilo dokázal spolu s tlustou Dluženou nasekat jeden debakl za druhým. Mimo jiné má na svědomí tisíce mrtvých na čínský virus.
A co se týče Ruska.Čekal snad někdo něco jiného? Mimo surovin neumí ta směšná zaostalá zemička s jedním trpaslík zalezlém v bunkru v plenách vůbec ale vůbec nic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna duchodovou reformu bych mu asi nezazlival (jedna z mala veci), tam je to porad stejny, ale jinak souhlas.
Jinak Rusko ma relativne schopnou bojovou techniku. Napr SU-57, Ka-52 nebo Armata jsou velmi konkurence schopne stroje. Nastesti jich maj jenom par.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaká reforma prosím? Zdroj?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze zadna, ostatne jako vzdycky. Myslim, ze za Necase tu byli nejaky pokusy, ktery hned po policejnim prevratu socani stejne zrusili.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ad "A co se týče Ruska.Čekal snad někdo něco jiného? Mimo surovin neumí ta směšná zaostalá zemička s jedním trpaslík zalezlém v bunkru v plenách vůbec ale vůbec"

Očividně nesledujete americké zprávy. Tohle byl americký narativ v roce 2022. Na začátku roku 2023 se ten narativ změnil změnil na "Rusko je pro Ukrainu hrozivý protivník" (např. zde: https://www.cnbc.com/2023/05/19/russias-military-has-adapted-is-now-a-fo...). Nyní se ten narativ začíná měnit na "Rusko je pro NATO hrozivý protivník". Média hlavního proudu na něj ještě nepřešla, ale nevládní američtí vojenští analytici o tom již otevřeně na YouTube hovoří. Podcenění nepřítele je jedna z nejhorších chyb, kterou lze udělat. Propagandu přenechme médiím hlavního proudu. Tam na to mají specialisty a státní podporu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, a za dva roku si můžeš zvolit jinou a lepší... Takovou, co tu konečně rozjede hyperinflaci. Takže elektřina bude pro držitele slevové karty do Alberta zadarmo a důchodci dostanou přidáno 2x za den. Už se těším... :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, vláda si sedla a řekla si: Co uděláme dneska? Hmm, zdržíme rohlíky a elektriku. Tak to určitě funguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Může ceny nepřímo ovlivnit pumpováním peněz do ekonomiky na dluh. Tím způsobí tlak na inflaci a v důsledku nepřímo i na cenu růstu ceny rohlíku. Koneckonců to vidíme po pumpování peněz do ekonomiky během covidu, což se podepisuje (z části, kterou neumím spočítat) i nyní.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jaký pumpování peněz do ekonomiky za covidu? Lol. Ekonomika se celá zabrzdila, a hlavní tahouni státu, ti nejvíce zdanění drobní živnostníci přišli na buben a spoustu jich to nerozdejchalo. Jestli myslíš pumpování peněz do agrofertu z dotacema atd, tak to tedy je zdárný příklad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl to jen agrofert, ale i kasino ...

Ne teď vážně, odškodné dostávaly restaurace, firmy kde zaměstnanci seděli doma na zadku protože nemohli do práce apod. Mj. důchodci dostali 5000Kč protože kompenzace za stres nebo co. Kolik a jak dostávali živnostníci si nedovolím soudit, ale protože do ekonomiky na podporu šly ze státního rozpočtu řádově stovky miliard během dvou let, tak to nějaká částka asi byla. A to byly peníze na dluh, které by tam normálně nebyly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou, ty peníze nešli do ekonomiky, šli důchodcům a velkejm firmám, který to ani nepotřebovali. Ti co v našem systému jsou nejvíc zdaněný, tak za měsíc přišli o kšefty, viz firma kde sem dělal, třeba za dva míče a pak se mohli přihlásit o podporu 20 litrů. Takže tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tím že jdou důchodcům, tak jdou do ekonomiky. Tím že jdou firmám, tak jdou do ekonomiky.

Jestli to bylo správné nebo nedejbože spravedlivé, o tom bych se s dovolením nehádal, protože na to ani názor nějaký pevný nemám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Máš to v hlavě nějak pomatené. To jako chceš srovnávat naší vládu s válečným zločincem, co kvůli větší slávě impéria a svému egu napadl jinou zemi. To jsi fakt hodně mimo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já tady vidím jen jednoho kreténa... Takového, co není schopen rozeznat rozdíl mezi naší normálně fungující parlamentní demokracií a tuhou ruskou diktaturou se stále silnějším příklonem k totalitě. Nelituj lid, lituj sama sebe.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"normálně fungující parlamentní demokracií"

Tzn. dejte nám hlas a my si pak budeme 3,5 roku dělat co chceme bez ohledu na naše sliby.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Střídání vlád je základním principem demokracie. Pro kontrolu vlády a její činnosti v průběhu mandátu tu máme opozici a občanskou společnost.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ta opozice je ovšem na nic, když se spojí 5 "malých" stran, které mají dohromady většinu. Pak se může opozice stavět třeba na hlavu a udělá velké kulové

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se po volbách spojí jedna velká strana (říkejme ji třeba ANO) a k tomu jedna malá strana (říkejme ji třeba ČSSD, SPD, KSČM, Přísaha, PRO) a budou mít většinu, pak i ta současná dnešní vláda 5 stran udělá totéž co nyní dělá první skupina. Může veřejně poukazovat na chyby vlády. Říká se tomu opozice a prostor v médiich. To jsou věci co? Ona ani ta 5 koalice v plné sestavě nebude příští volební období ve vládě a pokud ano, tak přespřístí období už určitě ne.

Oni se střídají už 30 let a někdo se tomu stále diví.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nediví, jen jsem si myslel, že to chce připomenout. Ale dík

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opozice hlavně jen pláče že to všichni dělají špatně, ale když se jí někdo zeptá jak by to udělali líp, tak řeknou že by svrhli vládu a motýle se bude mít fajn.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nechci ti brat tve hezke iluze, ale jestli parlamentni demokracii myslis to, ze kazda z vladnich stran je prolezla korupci tak, ze se ti o tom ani nesni..
Bohuzel u nas je to semeniste ruznych oligarchnich skupin, ktere skrze vladni strany vladnou, nez parlamentni demokracie. Jakmile dovolis spojeni bussinesu a politiky, je veskera parlamentni demokracie v coudu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Chodíte k volbám?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Co ty vlastne krome ruzovych teorii a oblacku vis o politice a bussinesu?
..vubec nic
Vypadas na naprosteho naivku, ktery si snad mysli, ze politici delaji neco pro toho, kdo je zvolil :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, no na otázku jste neodpověděl, proč asi ...

Jinak dělám v bussinesu, domlouvám zakázky a dohlížím na jejich dokončení.
A politicky jsem angažovaný, ale jen na obecní úrovni.

Takže co já vím? No vím víc než vy, zjevně. CHodíte aspon k těm volbám, nebo jen u piva nadáváte? Zkusil jste někdy něco změnit?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Hehe, no na otázku jste neodpověděl, proč asi ..."
.. to mne zajima Majklos, co jsi si odpovedel..rekl bych ze to bude opet vedle
"akže co já vím? No vím víc než vy, zjevně. CHodíte aspon k těm volbám, nebo jen u piva nadáváte? Zkusil jste někdy něco změnit?"
.. vis uplny kulovy. Prtava obecni politika je uplne neoc jineho nez velky bussines. Ja jsem se nekolik let dostaval do kontaktu s lidma, kteri byli rekneme ruzne zaintegrovani na magistrat v Praze. V dobach fungovani treba Bema jsem znal ktere gangy tenkrat magistrat ovladali. Vsechno zakulisni infa, ktere obcas kouskem nekde protece, ale jinak je to naprosta "seda ekonomika" o ktere se nemluvi.
Ale tak teoretici jako ty chodi k volbam aby neco ovlivnili :D
Dal Majklos uz nemam silu bavit se s nekym, kdo netusi ktera bije, na to je mi skoda casu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak doufám že jste to hlásil na policii, když všechno víte, všechno znáte a s Janouškem a Kolibříkem jezdíte na jachtu ;-)

A nebo že by někdo měl jen silácké kecy a jinak nic ... že, pane Tombomino?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Tak doufám že jste to hlásil na policii, když všechno víte, všechno znáte a s Janouškem a Kolibříkem jezdíte na jachtu ;-)"
.. tak ten komentar by odpovidal nekomu s tvym "rozhledem", ktery ani naznakem netusi, jak funguje realita.
..ale doufam, ze chodis k volbam Majklos. Nezapomen, ze tvuj hlas zmeni vse :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže další co nechodí k volbám a jen nadává od piva. Jste nositelem toho, co fakt nemám rád. Netěšilo mě a zase někdy napočtenou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Takže další co nechodí k volbám a jen nadává od piva. Jste nositelem toho, co fakt nemám rád. Netěšilo mě a zase někdy napočtenou."
.. Majklos ty snad nemuzes byt ani vic vedle, s tvyma fabulacema, ktere si vymyslis, protoze nedokazes prijmout, ze by realita mohla fungovat jinak, nez tvoje teorie.
Ale pokud jsi se dal na politiku, byt jen obecni, tak by to vysvetlovalo mnohe :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A chodite k volbam?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano byl jsem u vsech voleb, vyjma poslednich, pokud jsem v te dobe byl v CR.
Staci tahle odpoved Majklosi? :))
Uz jsem ten 'spravny' obcan? Do hospody v principu nechodim. Nejak ti to nestimuje co? :)
Co tam mas Majklos dal?
A vyzijes z 15K Majklos?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pár citací:

"Vypadas na naprosteho naivku, ktery si snad mysli, ze politici delaji neco pro toho, kdo je zvolil :)"

"Nechci ti brat tve hezke iluze, ale jestli parlamentni demokracii myslis to, ze kazda z vladnich stran je prolezla korupci tak, ze se ti o tom ani nesni..
Bohuzel u nas je to semeniste ruznych oligarchnich skupin, ktere skrze vladni strany vladnou, nez parlamentni demokracie. Jakmile dovolis spojeni bussinesu a politiky, je veskera parlamentni demokracie v coudu."

""..ale doufam, ze chodis k volbam Majklos. Nezapomen, ze tvuj hlas zmeni vse :D""

"Ale tak teoretici jako ty chodi k volbam aby neco ovlivnili :D"

Takže jste taky teoretik jako já, když chodíte k volbám. No vidíte to. A dokonce volíte strany prolezlé korupcí o které se mi ani nesní. A pak že nemáme nic společného. A ani to nebolelo, že?

PS: Ano vyžiji, výpočet je výše.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Takže jste taky teoretik jako já, když chodíte k volbám. No vidíte to."
.. takze z Vaseho "Pivniho zahorkleho nadavajici obcana" se stal teoretik, ktery chodi k volbam.. vyborne Majklos, lepsi argumentacni kotrmelec bych asi nevymyslel. Myslim, ze karieru v politice mate otevrenou :D
"A pak že nemáme nic společného. A ani to nebolelo, že?"
.. ne nemame temer nic spolecnoho Majklos. To ze nekdo prijde k volbam z nej neudela Majklose..nastesti :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdybyste se tak dlouho nemrskal a přiznal, že chodíte k volbám volit ty "zkorumpovaný strany", zkrátili bychom tu diskuzi každý o 3 příspěvky. Ono dostat od Vás jakoukoliv normální odpověď je vždy na dlouho, viz nyní triviální otázka, zda chodíte k volbám nebo minule, jaké máte vzdělání. Kdybyste nemyslel jako ženská a nehledal v otázkách meziřádkové sdělení, bylo by to vůbec celé snazší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Kdybyste se tak dlouho nemrskal a přiznal, že chodíte k volbám volit ty "zkorumpovaný strany","
.. uz jsem Vam nekolikrat rikal, ze si nemate do mne projektovat vase nesmysly. Abych Vam odpovedel a ukazal, jaky jste trouba. Ani jedna ze stran, ktere jsem volil v poslednich nekolika volbach, se nedostala do parlamentu. Uz chapeme, jak si projektujete a vymyslite jak na bezicim pasu?
Pokud patrite ke priznivcum at uz duhove katastrofy a nebo kosteleckych parku, tak blahopreji. Pokud ne, prekvapujeme, jak mate omezene nazory.
ps: rovnez je hezke, ze pouzivate argumentcni fauly/kotrmelce a ani vas nenapadne se za ne omluvit. Ale to je klasika lidi, co jeci, kdyz jim nekdo napise, ze jsou troubove.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jakmile vstoupí do parlamentu, takže přeci dle Vaší logiky budou zkorumpovanou stranou, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

z toho plyne jasný závěr, že všichni jsme kreténi! :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale jenom ja jsem letadlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

podle tombomina jsem letadlo já, tak prosím každé ke svému hangáru

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi nechápeš jak je Rusko velký. Většina obyvatel na venkově ani neví že nějaká válka je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych skončil u toho "neví": většina obyvatel Ruska neví. Jako v každém správném totalitním státě existuje v Rusku informační izolace, běžní obyvatelé jsou pod každodenní masírkou propagandy, takže to co "vědí" je dost vzdálené realitě. A ti, kteří realitu zmíní, putují do lochu.
Taky jsme to tu měli, "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak", "Sovětský svaz - zastánce míru mezi národy" apod. Stačí si pustit pár dílů československého filmového týdeníku.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky to "neví" se dá uplatnit na "celý svět". U nás víme jenom to, co řekne západ, protože to, co řekne východ je desinformace. A na východě zase vědí to, co se řekne u nich, protože to, co řekne západ, je desinformace. Takže skutečnou pravdu vlastně neví nikdo :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale taky tu máme internet a pokud chceme vědět, čím krmí rusy, stačí jít třeba na topwar.ru

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Ale taky tu máme internet a pokud chceme vědět, čím krmí rusy, stačí jít třeba na topwar.ru"
.. ja bych mel vetsi obavy z toho, cim mne krmi treba takove novinky a seznam.cz, potazmo korporatni media, nez by se zabyval Putinovo-Oligarchnim Ruskem, od ktereho jakoz to prikladu "totalitniho" systemu ocekavam minimum.
Ale tak nejlepe je fantazirovat o tom, jak ta nase skvela demokracie v teoriii funguje, co Majklos, vzdyt preci chodis k volbam.. :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak velkou musí mít člověk mentální retardaci, aby nechápal, že se tady nezakazuje a nestřílí opozice, že si může přečíst v desítách různých médií plejádu RŮZNÝCH názorů na všechny politikcké subjekty a předkládané informace si ověrit z libovolného zdroje na světě, protože nám tady nikdo neblokuje internet a ani nemáme dráty na hranicích, a nejsou žádné indicie, že by se falšovaly volby... a dokola mlel bludy o tom, že tady nefunguje demokracie? Výstupy demokracie jsou jenom tak kvalitní, jak kvalitní je elektorát. Znevažování práva volit považuji za tupou výmluvu a neschopnost převzít podíl odpovědnost za stav této společnosti. Ale chápu, kognitivní disonance při tak omezeném intelektu nedovolí jinak.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"jak velkou musí mít člověk mentální retardaci,"
..aby nechapal smysl komentare.
O jeje..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Máme i nezávislá média sponzorovaná jen lidmi, kteří na ně přispívají (na jejich provoz). Např. DVTV, forum24 nebo různí podcasteři.

Naše demokracie funguje. A teď se podržte, mám kvůli tomu i rád senát. To je ale hrozné, že?

Pokud bych měl být stejně jedovatý jako vy, tak řeknu "utopte se ve své zahořklosti". Ale v roce 1918 jsme tu měli masové hnutí na založení vlastního státu, který si budeme řídit po svém. Kdyby všichni mysleli jako vy, už jsme v područí toho či onoho jiného státu, protože demokracie, a tedy stát, u nás stejně nefunguje. Tak si hlavně si nezapomeňte zanadávat na internetu a pak v hospodě u piva. My ostatní se mezitím budeme snažit pracovat pro sebe a pro společnost, ve které žijeme.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Majklos, az jednou uvidite realitu, takova jaka je a ne tyhle teorie, tak Vam z toho regulerne slehne. Se Vam rozbori hodnotovy svet a uz ho nedate dohromady..
A zkuste si neprojektovat do mne, veci, jako zahrkly svet, a podobne. To jsou vsechno Vase projekce teoretika, ktery netusi, co je realita.
"My ostatní se mezitím budeme snažit pracovat pro sebe a pro společnost, ve které žijeme."
.. to urcite delej, ono ti totiz nic jineho nezbyva :))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vaše "realita" obsahuje 400 000 důchodců s důchodem 40-79 000 měsíčně, zmanipulované statistiky, všechny veřejně činné osoby zkorumpované a média uplacená bůhvíkým. A i kdybych Vám jednu věc za druhou vymluvil, tak stejně budete žít raději ve své smutné "realitě".

To raději budu "teoretik", který své okolí, komunitu a svou rodinu pozitivně ovlivňuje, nebo alespoň přikládá ruku k dílu, než být takový zahořklý .. i když teda jedna ruka s Kolibříkem ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pravda hlavně neexistuje. Tu si jen mocní vymysleli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Další relativizujicí filcka podle návodu z Petrohradu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On návod nemá, někteří to dělají jen z nedostatku ... doplňte sám, abych ho neurazil.

Edit: diskuze nemá jasnou strukturu, tak doufám, že se bavíme o Tombo..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tolko hoaxov v jednom prispevku sa len tak nevidi

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Rusáci sou nepoučitelný, jediný co dokážou udělat dobrýho je vodka."

To ich hrubo podceňujete, kolego. Rusi majú predsa okrem vodky tiež fantastické pornohviezdy ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zase snůška. Procesory se nevyrábí od 27.2.2022 protože Taiwan. A absence licence ARM. Aktuální dění je už finální fáze..porcovani mrsiny. To že nejmenované zdroje označují patenty za zastaralé je jasná snaha mediálně pokrýt fakt, že je někdo chce za babku.. Proto jsou zdroje nejmenovane. Podle stejných zdroju chybi ti odbornici co rozumí těm procesorům v pračkach. Někdy stačí zdravý rozum dezolata.

Kdyz uz jsme u tech pracek. Kdyby aspon propaganda napsala ze Skodovka nemela z ceho vyrabet protoze zli Rusaci a Číňané ty cipy z aut pouzili do raket.. V autech je totiz čipu dost a na rozdil od pracek skutecne umi ridit neco uzitecneho a maji aspon zakladni odolnost. Ale to by tu propagandu nesmeli řídit absolventi modernich humanitnich studii.. vysledek je jak pro mentály.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No a výsledek propagandy pro mentály je přesně to pravé, protože jí stejně nikdo s mozkem neuvěří.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Že by to byla pověstná Česká ŠVEJKOVINA? Od nich?.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zato ty věříš propagandě ruské, o VCR33 ani nemluvím, ten se Ruskem chlubí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak ty můžeš vědět, čemu já věřím - když to ani dost dobře nevím sám? Já jen vím, čemu nevěřím. A to je VEŠKERÁ propaganda.

Mimochodem, tupí rusofobové, kteří při slově Rusko vyletí jak šílenci a začnou po tunách blít nesmysly do diskusí, jsou mi jen k smíchu, pokud se tedy člověk může zasmát něčí debilitě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To vime naprosto presne. Od te doby co ses v duchodu tak vyuzijes kazdou prilezitost, aby si dokazal jak moc uspesne te v mladi zpracovala propaganda rizena z Moskvy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak všichni vidíme, jaké kraviny sem píšeš. Ale jestli to píšeš a nevěříš tomu, tak tomu se říká schizofrenie :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě máme naději, že to koupí ruský stát prostřednictvím nějaké firmy třeba. Pak do toho nasype další miliardy rublů aby zjistili, že to je fakt naprd a umí leda vodku. To je tak, když si státy myslí, že musí být ve všem nezávislé, ale nemají na to příslušnou velikost / počet obyvatel / úroveň vzdělání / mírové a finanční zázemí.

Jak řekl klasik, Rusko je Nigérie se sněhem.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Doufam ze to neukoupi vláda. Stejne to byl jenom tunel.. Pro darebaky kteří davno utekli do Izraele. Čubajs..

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To já právě doufám, že to koupí vláda a bude to tunel. Peníze, které půjdou na mrtvé projekty (reálně ale na luxusní jachty) a ne na zabíjení lidí.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Proti tunelu Olympiáda v Soči bude tohle pořád jen tunýlek :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tunýlek k tunýlku ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Máš to nějak pomotané, nedávno se tím tvým tunelem Rusáci chlubili :-) Abys brzo neskončil ve stejné smyčce, jako ten chudák, co měl komentovat stažení z Chersonu - obě varianty odpovědi byly na 15 let basy :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že zoufalost idiotů co se konečně začínají alespoň podvědomě cítit jako idioti, začíná stoupat do nekonečných výšin. A tak je to správně, tak to má být. Věřili jste idiotské ukrajinské propagandě, tak idioté jste.

Např.:
"Rusku docházejí rakety, dvě třetiny už použilo, tvrdí Ukrajina" datum 1.3. 2022
Věřili jste pohádkám o malých ukrajinských počtech obětí a velkých počtech ruských, o velké jarní ukrajinské ofenzívě a ruské neschopnosti ji odrazit, o západních Wunderwaffe co už tolikrát měly přinést zvrat, o velké motivaci ukrajinců bojovat a malé motivaci rusů. Ach jo, kdo tohle ještě dneska nevidí a neumí si přiznat, tak je případ pro psychiatra a nemá smysl s ním diskutovat. Vy už vlastně musíte filtrovat i ty nepříjemné zprávy přímo z ukrajinských zdrojů a být tak na ještě idiotštější úrovni než je samotná ukropropaganda. LOL.

Už ani nemám motivaci vám ty kraviny co tady zase píšete vyvracet. Schválně si projděte starší diskuze ať vidíte jakým kravinám jste věřili, co jste veřejně tvrdili a jaký jste předpokládali vývoj situace. Dopadli jste jako Cemper s manipulátorama.cz - retardovaný a škodolibý buzny mimo realitu, kterým zbývá jen utužovat svoje odtržení od reality, protože nemají odvahu ani schopnost si přiznat chybu.

Rusové umějí jenom vodku? Teď když vaši pošahaní vůdci na západě pomalu přiznávají, že bez jaderek to nepůjde, tak budete mít šanci si rozšířit obzory o něco jiného než vodku, ale obávám se, že s vaší schopností chápat/analyzovat čísla a informace, stejně zůstanete jen u té vodky:). I úplné základy nutné pro pochopení situace v jaderné energetice jsou nad vaše schopnosti. Po vodce přichází kocovina, tak se na ni připravte:).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, všichni jsou idioti když věří ukrajinsko-západní propagandě, zatímco vy máte tu jedinou správnou pravdu (aka ruskou propagandu) :-). Slušnej případ.
Všichni Rusové jsou totálně nažhavení na spravedlivý boj osvobozující Ukrajinu z područí nacistů, hlavně ty desítky tisíc mladých mužů, kteří před mobilizací uprchli do sousedních zemí.
Speciální operace s cílem do 3 dní dobýt Kyjev je kolosální úspěch rudé armády!

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To co jsi napsal v druhém odstavci, jsem nikdy netvrdil, zatímco ty tvrdíš, že ano, takže s tebou těžko můžu nějak diskutovat.

Z Ukrajiny nikdo neuprchl? Vy jste opravdu banda idiotů bez i té minimální lidské schopnosti pracovat s informacemi.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Některé prameny uvádí, že Rusko opustilo během loňského roku až 1,4 mil. lidí. To už je slušnej exodus.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, dejme tomu, že těm zdrojům budu věřit. Pokud tohle číslo označuješ za "slušnej exodus", tak si najdi čísla spojená s Ukrajinou a poté si uvědom souvislosti. Budeš si muset upravit slovník. To je neuvěřitelná slepota, hloupost a ignorantství. Jaký smysl má šermovat čísly bez kontextu? Rusové ztratili 2000 tanků - wow, Ukrajina to má v kapse?

Snad musím znát kolik tanků celkově mají, kolik jich dokážou vyrobit, jak je na tom protivník. Ne, tahle úvaha už dnes není průměrná, to dnes v době neskutečně intenzivní stupidní propagandy musí mít člověk IQ nad 120 aby se takto kriticky analyticky zamýšlel. Možná i šimpanz co se připravuje na boj s cizí tlupou má větší IQ než hajčus.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No podle oryxe a otevřených zdrojů už by Ukrajina MOHLA mít více tanků než Rusko, právě díky podpoře ze západních zemí.

https://www.businessinsider.com/ukraine-could-have-more-battle-tanks-rus....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zase zdiskreditovaný Bloomberg (viz supermicro spy chips). IMHO by ta ukrajinská ofenzíva vypadala úplně jinak, kdyby měli víc tanků než Rusko. Oni by MOHLI mít i víc letadel, vrtulníků, vojáků, dronů, prostě všeho, ale...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na Ukrajině je válka, Ukrajina byla vojensky napadena Ruskem. Rusko plošně ostřeluje ukrajinská města raketami. Často používá velmi nepřesné rakety, které dopadají náhodně kdekoliv v centru ukrajinských měst. Je tedy logické, že exodus z Ukrajiny, zejména žen s dětma, bude podstatně větší než je exodus z Ruska odkud lidi prchají pouze proto, že se bojí aby nebyli posláni bojovat.

A k těm tankům - jen Američanům se ve skladech válí přibližně 5000 zakonzervovaných Abramsů. Ukrajincům slíbili poslat 31 kusů, které zatím Ukrajinci ani nedostali. Ukrajina se dosud převážně spoléhala na svou vlastní bojovou techniku. Pokud tedy Rusové dosud doloženě přišli minimálně o 2200 tanků, 100 letadel a vrtulníků a přibližně 10 tisíc kusů další bojové techniky, tak je to od ukrajinských obránců obrovský úspěch.

https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equip...

Je dobré si také uvědomit, že Ukrajina je celkově přibližně 4x menší než Rusko (nejen plochou, ale také i počtem obyvatel). Takže podstatně silnější zem napadla svého menšího a slabšího souseda. Navíc v době podepsání Budapešťského memoranda v roce 1994, kdy se Rusko zavázalo respektovat nedotknutelnost hranic Ukrajiny, tak se Ukrajina nejen vzdala svých jaderných zbraní, ale také i velké části své konvenční techniky. Rusko za podpis Budapešťského memoranda obdrželo nejen ukrajinské jaderné zbraně, ale také i velké množství ukrajinské konvenční bojové techniky. O to větší hrdinství ukrajinští obránci ukazují tím, že dokázali zastavit postup ruských okupantů pouhých 100km od hranic Ruska.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přednáška o IQ od někoho, kdo nemá šanci pochopit rozdíl mezi bombardující a bombardovanou zemí v daném konfliktu... :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejen to.Ono je to v Rusku mnohem ale mnohem horší než sami veřejně přiznávají.To že kdo může z Ruska utekl je jenom třešnička na dortu.

https://ekonomickydenik.cz/tajna-zprava-z-kremlu-protivalecne-sankce-pot...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jó agentura bloomberg. Ta je schopná napsat o čínských špionských čipech na deskách supermicro a nedodat jediný důkaz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

I ty jeden Kecko.
No v první řadě sledujeme totální debakl RUSKÝCH zázračných zbraní:)
Počínaje jejich super duper tanky kterým uletí věž po zásahu a posádka pologramotných Ivánků se poprvé a naposled v životě proletí.Co na tom že ne v letadle:)
Aktuálně krásných - 4400 ruských plechovek.To je krásný výsledek během třídenní speciální operace která trvá rok a půl.A proti tomu CELÝCH 5 zničených LEOPARDU...
O totálním neschopnosti ruského námořnictva a letectva nemá smysl ani psát.Ale i přesto že v těch rezavých šrotech raději nad Ukrajinu ani nelétají,nějak poslední dobou řídnou jejich počty:)))
PRORUSKÝ ODPAD tvého kalibru nás měsíce ujišťuje že sankce vůbec nefungují a přesto má směšné Rusko reálnou inflaci 50% a Rubbbl nemá cenu ani toho potištěného papírku.:) Na podzim dojde Rusku finanční rezerva a potom může Vajgl zhasnout v Kremlu a vyhlásit další KRACH Ruska.Kolikátý za posledních 40 let? Prostě ,,VELMOC,, :)))
A co se týče paliva do elektráren.Možná to bude šokující informace,ale na 90% nám je dodají USA za lepší cenu než z teroristického ruského Žebrákostánu. :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Protestuji, v tancích není wunderwaffe t-72 ani t-90 ale T-14 Armata. A ta na frontu ještě nedojela, protože obvykle nedojede ani kolečko kolem kremlu na přehlídce :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Případný globální šok by tuzemské hospodářství nejspíš těžce zasáhl. Česká republika patří podle studie Amundi Institute mezi rozvíjející se země, jejichž ekonomika patří mezi nejzranitelnější. Z dvaceti zemí jí patří sedmá nejhorší pozice. Česko je na tom hůře než Rusko, Indie nebo například Thajsko. Zdroj ihned.cz.. proste bananova republika. Okradaji důchodce a ještě to vedou k bankrotu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj ihned.cz, sto zabil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je na tom ta tresnicka na dortu. Provladni euroliberalni noviny. No necituj to.. Nekomu teče do bot.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty až sem jednou dáš příspěvek, který tě nezařadí do skupiny ekonomických negramotů, tak si dám na oslavu skleničku. Ty bys dle kurzu rublu byl schopen předpovídat počet erupcí na Slunci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Chápu že pro Kremrole a jiný proruský odpad je smutný pohled jak ruský ,,Zlatý Rubl ,, padá a padá:)
A to ani nevíš jak Ivani třeba na 4pda brečí že koupí Dolar na ,,černém trhu,, za 130 bezcenných Rublíku a Euro za 180:)))
Prostě ,,Velmoc,,suchých záchod :). To bezesporu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mohl byste sem dát konkrétní link? Já na ihned.cz nic takového nenašel. Věřím, že jsem jen špatně hledal a nikoliv, že vy lžete. Hledal jsem zprávy ne starší než jeden rok.
Předem Vám děkuji za zveřejnění konkrétního linku.
-------------------------------------------------
Dodatečná poznámka.
Aha, tak už jsem to našel. On je tam ale názor a protinázor.

Jinak ale, co můžeme dělat? My jsme si napadení Ukrajiny nevymysleli ani nechtěli. Jen se potýkáme s důsledky tohoto Putinova kroku. Holt musíme se maximálně snažit abychom pomohli vyhnání ruských okupantů. Jsem přesvědčen, že pak EU zažije ekonomický rozkvět, protože Ukrajina má suroviny i chuť dělat s námi business. Užitek z toho budou mít všechny zúčastněné strany.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pátrej a vzdělávej se dál, seš zatím v jaderné energetice na úrovni idiota (v tom ostatním pod úrovní).

"U.S. reliance on Russian nuclear fuel is substantial,.."
zdroj Washington post - Asi to bude jako s ruským plynem. Budem si ho kupovat od prostředníka, který ho demokraticky očistí od ruského původu, on vydělá, my proděláme. A to se vyplatí!

Ty další věci jsou pod úrovní idiota, takže fakt ne trolíku, vyvracet bludy a zjevné iracionality nebudu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Neříkal to už někdo o plynu a ropě?

Já jen že jsem minulou zimu měl umrznout ..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mozna si "neumrznul" proto, ze tady ten rusky plyn stale tece.. to ti nerikali na skoleni?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s ruským plynem jsem už napsal a o umrznutí ses bál jen ty, já ne. V našich zeměpisných šířkách a úrovni technologií se při boji proti umrznutí bez ruského plynu obejdeme. Jenže jak možná tušíš (ó já optimista), tak to není jen o umrznutí. Jestli dnes ještě někdo pochybuje o ztrátách EU kvůli idiotskému odmítání plynu/ropy, tak už nevím. Vždyť i ti retardovaní politici, kterým si věřil, to pomaličku přiznávají, že to nebude taková sranda.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-sankce-proti-rusku-nefunguji-po...
https://www.fintag.cz/2023/07/28/nemecka-ekonomika-zastavila-propad-ale-...

To je jen úvod, první metry na cestě do háje. Popíráním a lhaním to nezměníš.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Sankce nezastaví válku a nikdy žádnou válku nezastavily. Co ale způsobí je zhoršení schopností válku vést, třeba proto, že se prudce omezí finance.

Příklad 1, zisk gazpromu prudce klesl
https://www.reuters.com/business/energy/russias-gazprom-neft-q2-net-prof...
Příklad 2, státní rozpočet vyčerpává všechny uspory z minulých let, přičemž již nyní nejsou naschvál zveřejňována aktuální čísla (proč asi). Téměř třetinu rozpočtu požere financování války na UA. V jiných zemích by lidi nadávali, proč se utrácí za válku místo za třeba stavbu silnic a nemocnic. Rusům je to jedno, proto se nikdy nevzdají, pokud si nevezmou ukrajinci zpátky Krym (a to nevím, nakolik je reálné a v jakém čase).
https://tradingeconomics.com/russia/government-budget

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K prvnímu odstavci. Souhlasím, v tuhle chvíli si nevybavuji žádnou vyjímku, i když možná existuje. Ovšem to nic nemění na tom, že sankce, které víc poškozují tvůrce sankcí než sankcionovaného, může obhajovat jen idiot. O to v téhle diskuzi jde. Schopnost vést válku Rusko ztrácí? Vždyť má lepší výsledky než na začátku! Vždyť tenhle fakt nepopírají ani na Západě, tak co zbývá? Fanatické ignorování skutečnosti jako němci ke konci v bunkru? OMG...

https://www.reuters.com/business/energy/exclusive-russia-forecasts-expor...

Uzavírám to - asi stačí mít nahrabáno z minulosti a nemít podstatné a dlouhotrvající poklesy. Tanky vyrábějí ve velkém a výrobu navyšují, Ukrajina jen čeká na ránu z milosti - obrovské ztráty neodpovídající ziskům (to je informace ze západu).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"sankce, které víc poškozují tvůrce sankcí než sankcionovaného"
1, nemyslím si, že bychom trpěli obchodně více než Rusko a nejsou k tomu nějaké podklady, že bychom trpěli na nedostatek -něčeho- co mají jen v Rusku. Obchodní společnosti se z ruska některé stáhly, některé tam zůstaly. Ale nevšiml jsem si, že by od nás zmizely nějaké ruské firmy, protože jsou to obvykle lázně a nikoliv výroba čehokoliv zajímavého. To třeba Čína je v jiné pozici a útok na Thaiwan by byl teprve průšvih.

U rusů je jediný problém a totiž že jsou zvyklí každých 20 let na ztrátu úspor, život v bídě (mimo moskvy a petrohradu), hlavně že "rusko je světovou velmocí" i když je to natřená bída s populací Nigerie ale HDP itálie.

"Schopnost vést válku Rusko ztrácí? Vždyť má lepší výsledky než na začátku!"
2, to jak jsou rusové úspěšní je vidět, kdy od druhé poloviny minulého roku ztrácí území na ukrajině a museli předvést několik "gest dobré vůle" což na tzv. druhou armádu světa nicmoc. I dle podle fotodokumentace např. na oryxu ztrácí více tanků, než kolik jich jsou schopní vyrobit a repasovat, natož prvovýroba. Je to mj. proto, že nemají přístup k západním technologiim jako optika a mikročipy, kterými jsou tanky prošpikované. Teda můžou a nemusí, protože jich mnogo. Proto mi to na vítězství ruska moc nepřijde. Všichni čekali vítězství za 3 dny a oni jsou tam rok a půl a nedokáží se hnout ze zákopové války.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Před rokem jste za jedno euro dostal 60 ruských rublů.
Dnes za to stejné jedno euro dostanete 105 rublů.

Tohle je to ruské neztrácení?

Jinak, matematika kolem té války je vcelku jednoduchá. Čím víc budou Rusové vyrábět tanků, tím méně budou vyrábět chleba (pochopitelně to myslím obrazně, mám na mysli civilní zboží obecně). Čím víc peněz budou muset dávat za pašování součástek určených pro své válečné zbraně, tím méně budou mít peněz třeba na zdravotnictví a školství. Ono to nějak půjde, ale žít v takové zemi bude horor - podobně jako je horor žít třeba v Severní Korei.

Já už jsem starší ročník. Zažil jsem dokonce Brežněva. Někdy v roce 1982 jsem byl v tehdejším Sovětském svazu v tehdejším Leningradu (dnes Petrohrad). Ta země byla ekonomicky totálně na dně, naprosto na kolenou. Bída a nedostatek tam byly tak velké, že to ohromilo i nás návštěvníky ze socialistického Československa. Po návratu domů do socialistického Československa jsme si prvních pár dní připadali doslova jakobychom snad přijeli někam do Švýcarska, takhle znatelně jsme měli vyšší životní úroveň ve srovnání s tím co měli v SSSR. Takže ano. Ono jim to nějak půjde - budou produkovat tanky, které budou rychle ztrácet na frontě. Bude to na úkor jiného mírového zboží pro občany. Chytří lidi jim budou utíkat do ciziny a život v Rusku bude stát za houby.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To přesně odpovídá tomu co píšeš. Zamrzlý v roce 1982.
Zmodernizuj si informační zdroje, začni třeba tímhle.
https://www.youtube.com/@jakubzieba_ruscz/videos

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mě ale nezajímá propaganda nějakého hlupáka.
Fakta jsou jednoznačná a neokecatelná.
Dodnes miliony těch nejchytřejších Rusů odešly zejména do USA a také do Izraele. Oni i jejich potomci už mají občanství USA, Izraele, Británie, atd... a s Ruskem se už nijak neidentifikují. Tento životní příběh mají třeba také i zakladatelé Google.
Množství sovětských vědců také bylo původem z Ukrajiny a z pobaltských zemí. Všichni tihle lidé jsou pro Rusko už ztraceni. Budou pracovat naopak proti Rusku.

Namátkou pár snadno doložitelných statistik:
přibližně 2% veškeré ruské populace je HIV pozitivní. 2,5 milionu HIV pozitivních - Dokážete si vůbec představit tuhle katastrofu?
Pokud Rusko budeme považovat za evropskou zemi. - V tuberkuloze je Rusko nejzasaženější evropskou zemí.
Průměrný věk vědců ruské akademie věd je přes 70 let. - obecně je vyšší než je průměrný věk dožití ruských mužů, který je nižší než v řadě afrických rozvojových státech.
Ruský venkov běžně nemá kanalizaci a asfaltové cesty,.... ale je fakt, že stavba potěmkinových vesnic jim vždycky šla bravurně.

Link za link. Tady je pro změnu jeden link ode mě (tohle není propaganda, ale holá realita):
https://www.youtube.com/@1420channel

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Propaganda nějakého hlupáka? Co konkrétně z jeho videí je lež? Proč je hlupák? Pobaltské země po rozpadu SSSR jen chátrají, byl jsem tam před čtvrt rokem na projížďce a jestli mně nevěříš, tak zkus kombinaci statistika + hledání infa od jiných lidí. Máš směšné argumenty.

Odkazovaná holá realita je slabota. Pána boha, můžu ti naházet linky z USA, které jsou 100x horší. Jsi zaseklý v minulosti, nemá to smysl.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že sovětské dědictví nejen v pobaltí a na Ukrajině, ale ve všech postsovětských státech je děsivé a těm zemím potrvá minimálně ještě jednu další generaci se s tím vyrovnat. Ale jsem optimista. Věřím, že to s pomocí západu dají. A také i pro západ to bude znamenat řadu ekonomických impulsů pro další rozvoj.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S jakou pomocí západu? Západ je jen zneužívá stejně jako nás. Sleduj tok peněz jakékoliv zahraniční firmy působící v ČR. Ty si jako důchodce asi nikdy neviděl do účetnictví takové firmy-pobočky, ale já ano, a je to jen čisté ojebávání blbejch Čechů, Litevců, Slováků atd. Ojebali by tak i Čínu, ale tam měli chytré politiky, takže tok peněz nebyl a není tak jednoznačný.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Áno, s pomocí západu.
Jedině rozvinuté liberální demokratické země mají ekonomickou sílu pomoct postsovětským zemím ekonomicky i morálně se vzpamatovat.
To je prostě holý fakt. :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Slovo morálka bych v kontextu se západem a dnešním stavem demokracie raději vůbec nepoužíval. Pořád ignoruješ neokolonialistické praktiky, tak si je ignoruj dál, ale dané země to západu dají (a už dávají) sežrat. Ty tvoje libodemo země ze západu jen postsovětské země vysávají jak finančně, tak lidsky, takže jim pomáhají jen prohlubovat úpadek. To jsou statistická fakta, zatímco ten tvůj "fakt" je jen domněnka.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Země rozvinutého liberálního západu (kam také mimo jiné patří i Japonsko, Jižní Korea, Tchaj-wan - tedy geografický východ :) ) nejsou bez chyb, ale jsou v současnosti jediné, které mají aspoň nějaké právo používat výraz "morálka".

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jinak, ty statistiky týkající se Ruska, které jsem v předešlém příspěvku nastínil, jsou zcela pravdivé.
Co na ně říkáte?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

O HIV jsem se naposledy zajímal, když jsem byl v Oděse...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je vaše odpověď na fakt, že přibližně 2% veškeré ruské populace je HIV pozitivní?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Mně je to úplně jedno. Ani netuším kolik ajtsáků a tuberáků je na Ukrajině a je mně to taky jedno. Já od Ruska chtěl odebírat levný plyn a všechno ostatní co prodávají za výhodnou cenu, aby naše hospodářství prosperovalo. Levné ruské suroviny kompenzovaly debilitu EU, ale co budeme mít bez nich?

Jen debilitu EU a vazalské nakupování americké techniky, přičemž EU zbrojaři chcípnou. Nejdřív vyhodili Nord Stream do vzduchu Rusové, potom Američané a nakonec pohádka o ukrajincích se superschopnostmi. Je tohle normální? Snažíš se očernit Rusko, ale nechápeš, že je mnohem potřebnější pragmaticky řešit naše problémy a pragmaticky náš prospěch. To naše vláda ani Brusel nedělá.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A pak, že se na ničem neshodnem. Vám je to jedno a mě taky je celkem fuk kolik tuberáků a aidsáků v Rusku živoří a jak utěšeně se jim to tam množí. :).
Levný plyn jsem od Ruska chtěl odebírat taky, ale Putin nejen nám oběma do toho hodil vidle.
Jestlipak víte, že Putin začal dělat skrčky vedoucí k rapidnímu zdražování plynu už v roce 2021, ještě dávno před napadením Ukrajiny a před vyhlášením sankcí proti Rusku? Takže na levný ruský plyn zapomeňte a můžete za to poděkovat pouze Putinovi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Jestlipak víte, že Putin začal dělat skrčky vedoucí k rapidnímu zdražování plynu už v roce 2021,"

Opět domněnka ála jedna paní povídala a ještě při tom věštila z křišťálové koule. Ta agrese Ruska není bezdůvodná. Ukrajinci šikanovali rusky mluvící (a že jich na východě ukradiny je) pomocí nových jazykových zákonů. USA jasně šikanovali Německo a vyhrožovaly zničením nord streamu - to jsou fakta, co mají větší váhu než domněnky. "FUCK THE EU" Nulandová atd.

Věříš pohádkám a domněnkám. Putin nemůže za extrémní nenažranost a sobeckost američanů, že veřejně poškozují svoje spojence. I když...."Je nebezpečné být nepřítelem Ameriky, ale být jejím přítelem je smrtící." + „Amerika nemá trvalé přátele nebo nepřátele, jen zájmy" To neřekl Rus nebo někdo kdo nenávidí USA.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Žádné doměnky. Jen vaše neznalost, nebo neochota vidět věci jak skutečně jsou. Tady jsem pro vaše osvěžení paměti rychle našel jeden dobový článek (všiměte si, je z 01.11.2021):

https://e-zatecko.cz/zpravy/1324-rusko-prestalo-evrope-dodavat-plyn-cena...

A tady je článek datovaný 14.8.2021

https://plus.rozhlas.cz/libor-dvorak-co-je-za-snizenim-dodavek-ruskeho-p...

Co se týče agrese Ruska. Není to bezdůvodné - s tím souhlasím. Důvodem je, že dědek Putin se chce cítit jako velký dobyvatel a obnovitel velkého imperiálního Ruska. Což se mu ale nepovede. :DD

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Odkazy nedokazují tvoje tvrzení a opět jsou plné domněnek - sice ne tvých, ale stále to jsou domněnky. Kromě toho, za drahé energie celkově může v EU green deal apod. kraviny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale blbost, green deal nemá s náhlým výrazným růstem cen zemního plynu v roce 2021 nic společného.
A ty články obsahují holá fakta.

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
Jára Cimrman
Sbohem. Už mi připadáte nudnej. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ceny energií jsou propojené, z odkazů nikdo nemohl odhadnout budoucí vývoj cen atd. Zaseknutá deska co si myslí, jak je vtipná kvůli citování cimrmana, druhému říká, že je nudný. Zato ty nejsi, ty seš tak vtipnej! Nechceš to zkusit Na stojáka? Jo, sbohem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle klucina je na internetu znamy jako dobry terc vtipku. On jede jen blbou propagandu a je vtipne ze vy,hlavni odpurce propagandy,na to leti.

Pokud se chci podivat,jak to v rusku vypada,tak staci vzit streetview... a nepotrebuji na to kovaneho mladeho komunistu ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Terčem vtípků je kde kdo. Říká se tomu dehonestace. Jsem odpůrce příliš blbé propagandy, protože kdybych byl odpůrce každé propagandy, tak už bych se musel odstěhovat na pustý ostrov. Mně prostě přijde ukrajinská propaganda blbější než ta ruská. Úplně nejhorší je EU propaganda.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A mně přijde nejhorší propaganda ta z chudobince, kde lidé žijí ve vesnicích bez asfaltových silnic, stát nemá žádné technologicky zajímavé produkty, je řízen diktátorsky a Evropě vyhrožuje útokem jaderných raket (zdravíme Medvěděva). Ale tak hej, každý jsme nějaký, že.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Celkem důvodně věříme tomu, že Rusové se dokázali dlouhodobě udržet pouze v pásu širokém přibližně 100km od ruských hranic. Je fakt, že ukrajinská armáda je zatím nedokáže odtamtud vypudit, ale na druhé straně Rusové tam denně ztrácí obrovské množství techniky a také lidí, takže Rusko se neustále efektivně denacifikuje.

Když odhlédneme od propagandy valící se na nás ze všech stran a zjistíme si kolik zbraní západ na Ukrajinu skutečně reálně dosud dodal, tak nutně zjistíme, že zatímco Rusko ztrácí většinu své armádní síly, státy NATO ztratily zatím jen drobné jednotky procent své techniky.

Ono to má také logiku, protože HDP součtu všech států, které vojensky podporují bránící se Ukrajinu je 25-30x větší než je HDP Ruska. Navíc ukrajinské obránce podporují vyspělé země, které si high-tech součástky umí samy vyrobit na rozdíl od Ruska, které je závislé na tom co se mu podaří propašovat.

Takže závěr - dejte tomu čas. Je třeba ještě rok, dva v podpoře Ukrajiny vydržet a teprve pak uvidíme výsledky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dávám bolševikovi rok,maximálně dva.
-- Pelíšky

Jen aby to nedopadlo jako "Dočasná" přítomnost sovětských vojsk ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec se ale ten východní socialistický blok zhroutil, rozpadl a zanikl.
Tak úplně stejně musíme vytrvat v tlaku na Rusko.
Sovětský svaz byl mnohem silnější než je dnešní Rusko a přesto ten tehdejší tlak nedokázal vydržet.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On taky SSSR čelil dost jinému Západu, než je ten dnešní. Miluju diskuze s lidma, co si pořád myslí, jak jsou USA na špici všeho, pak jim ukážu statistiky z průmyslu a ani buď držší hubu nebo začnou útočit. Jsou akorát na špici úpadku a pokud nevěříš, tak si najdi info od těch, co tam dlouhodobě pracují a žijí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No, ale USA stále jsou na špici všeho. Tak to prostě je.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme udělat... Jára Cimrman. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenom mají problém zásobovat obyčejnou dělostřeleckou municí Ukrajinu, jaderky staví jak nějací začátečníci, prezident je dementní, školství jak ve třetím světě a armáda už dobrá akorát na kradení ropy syřanům apod. kratochvíle. Zkus americké zdroje informací, abys zjistil co všechno američany trápí a co řeší. Budeš překvapen.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče školství.
Můj mladší syn právě studuje rok na střední na Floridě na Miami. A občas vejletí do Tampy, do Orlanda, do Jacksonville, Miami beach, atd.... takže o té tématice trošku něco náhodou vím, i když specialista nejsem. :) Rozdíly mezi školami jsou tam veliké - záleží zejména na lokalitě a také na tom zda je střední škola soukromá, nebo státní, zda je nějak specializovaná, atd....
Tohle by bylo na dlouhé povídání. Obecně - mají tam jak špatné střední školy, kde polovina třídy vyučování prochrápe, tak i špičkové školy, které snesou srovnání s tím nejlepším co je ve světě k dispozici. U nás v Česku zdaleka nejsou takové extrémy - všechno je víc nivelizované. A to samé platí také o školách vysokých - jejich nejlepší vysoké školy patří ke špičce v rámci celého světa a snaží se tam dostat nadaní studenti z celého světa - např. i nadaní Číňani. O Rusku nic takového říct nelze.

Jaderky mají Amíci přinejmenším stejně dobré jako Rusové. Uznávám, že v odvětvích, která vycházejí ze zbrojení bývali Rusové celkem na úrovni. Zda je tomu tak ještě i dnes, to fakt nemám tušení.

Prezident - OK. Ten fakt není v nejlepší kondici. Uznávám, že by to chtělo někoho mladšího. Na druhé straně ale, má k dispozici celý kabinet, který je složený z mladších a velmi inteligentních lidí. Americký prezident není diktátor jako je Putin.

Ad. zdroje - anglicky hovořím zcela plynně, nepotřebuji translátor a protože tam teď mám syna, tak jsem docela involved, abych se vyjádřil pěkně česky :DD Takže zdrojů z první ruky mám kolik potřebuji. USA má řadu problémů. To má ale neustále, celé své dějiny. Pochopit USA je poněkud náročné. Určitě ta země nebude vyhovovat každému. Říká se, že USA buď nenávidíš, nebo miluješ, ale nikdy nic mezi tím. Asi to tak nějak bude. Ovšem, není to jen náhoda, že ty největší a nejprogresivnější firmy, firmy s největším drajvem sídlí zrovna v USA a ne někde jinde. Není to jen náhodou, že Google, Facebook, nVidia, IBM, AMD, Cisco, atd...atd.... všechno tohle sídlí v USA a ne někde v Rusku. Není to jen náhodou, že například jihoafričan Musk své podnikání rozjel v USA a ne někde jinde, třeba v Rusku.
Něco až magického na té zemi být asi fakt musí. Můj syn tam původně jel na pár týdnů zlepšit se v angličtině a hned hlásil, že tam chce zůstat aspoň rok a že si tam stihne udělat jak americkou maturitu, tak se vrátí do Česka udělat si i tu českou. :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nebo Sergei Brin ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně!
Těch příkladů by se našla celá řada.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

USA není žádný zázrak, který by se nedal zdůvodnit. Profitovali z druhé světové a pak z neokolonialismu. Rusové, Čína, Indie, ty měly historickou smůlu, ale začínají se probouzet. Ona ta setrvačnost nebude moc dlouhá, protože to už USA neutáhnou. Co takhle uznat, že Rusko hodně poškodil miláček západu Jelcin?

Jinak já znám Američany i osobně a musím striktně oddělovat jejich vládu od nich samotných, protože jejich vlády mají rády války a chaos v jiných zemích, ale oni samotní ne. Jenže není koho volit, ani Trump neporazil vojensko-průmyslový komplex na který upozorňoval už ten generál co se stal prezidentem. Po generace si američané přejí mír (většina) a jejich vlády války - to není demokracie.
Tady to je.
https://en.wikipedia.org/wiki/Military%E2%80%93industrial_complex

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Čína a Indie snad možná. To se uvidí až za pár let v budoucnu.
Ale vymírající Rusko, které žije převážně z exportu nerostných surovin a ze kterého chytří lidi houfně prchají, má před sebou pouze zjevně velmi pochmurné vyhlídky.
Mimochodem, marně si vzpomínám jaký ruský výrobek jsem v posledních přibližně dvaceti letech koupil a používal. Kalacha nemám, no tak to asi nic. Zemní plyn, ale to jsme zase u těch surovin. :)
Jinak, svádět svou blbou situaci na všechny okolo, to je známkou jen hlouposti, slabosti, neupřímnosti. Rusové to nikdy nedávali a nedávají prostě proto, že jejich ekonomický systém byl a je pitomýý, jsou utopeni v korupci, v nekompetenci, celkové neschopnosti, v tom, že staletí si vybíjejí svou elitu.
Kdybyste v USA aspoň měsíc - dva žil, zjistil byste, že tam všechno funguje podle pravidel, bez korupce, že to prostě není žádná náhoda, že tam například vzniká tak velké množství startupů, vznikají tam stále nové technologické firmy, že tam prostě všude doslova pučí život. Sám si to srovnejte s reáliemi v Rusku. Ale je faktem, že ruská věrchuška má víc luxusních jacht a superpaláců než mají všichni američtí boháči dohromady. To zase jó. To se musí uznat. :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Elektřinu z ruských reaktorů. Já si třeba nevzpomínám na žádný výrobek ze Saudské Arábie a mnoha dalších zemí, ale narozdíl od tebe chápu jak svět funguje a nedělám z toho mylné závěry. V USA je korupce politiků zlegalizovaná např. skrze zaplacené přednášky, poradní činnost atd. Videa o tom jsem viděl a byla od Američanů, takže o tom vědí a vědí, že nic nezmůžou.

A znovu - řeš problémy ČR nebo EU a ne ty ruské. Demografie je po roce 1989 tak nějak nakřáplá i u nás a když to nedokážeš vyřešit u nás, tak jakou šanci máš s Ruskem? Jižní Korea je úplně v prdeli a co jako? Mám dělat závěry jak budou za desítky let pod vládou Severní Koreje? Proč bych to dělal?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Elektřinu si vyrábíme sami. Saudská Arábie přinejmenším dokázala zdroje ze svého nerostného bohatství přetavit ve vysokou životní úroveň svých obyvatel, zatímco Rusové stále žijou na hnojníku. Ale zase vyrábí hodně tanků a dělostřeleckých granátů. To zase jó! :DD
Ad. Rusko - Je faktem, že nejraději bych ten ruský hnojník nechal svému osudu. Problém je, že oni nechtějí nechat nás na pokoji - tím nejprimitivnějším možným způsobem - vyhrožováním zbraněma. Sám si zjistěte jak nám vyhrožuje např. Medveděv a nebo pravidelně na hlavním ruském televizním kanálu "Rossia 1"

Mimochodem, doporučuji ke shlédnutí:
Švéd v žigulíku
https://www.csfd.cz/film/553287-sved-v-ziguliku/prehled/

Provinční městečko E
https://www.csfd.cz/film/782630-provincni-mestecko-e/prehled/

Oba ty filmy jsou parádní sondou do poměrů panujících v současné Rusku. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To tvoje srovnání Ruska a Saudské Arábie krásně vystihuje, jak moc nechápeš ani základy. Zůstaň na úrovni Švéda v Žigulíku. Odkazy na "krásy" společnosti v USA by se sem nevešly a jak jsem už napsal, bylo by to 100x horší než trapné prkotiny, které neustále vytahuješ ty.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"No, ale USA stále jsou na špici všeho. Tak to prostě je."
..Myslis treba v drogach, vykradani obchodu?
https://www.youtube.com/watch?v=-fKjS_ojYRc
https://twitter.com/narrative_hole/status/1697337266295689431

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No spíše bych se zaměřil na to jak vypadá smradlavé Rusko:)))
https://www.youtube.com/watch?v=ixaR_IyVLfU
https://www.youtube.com/watch?v=TWoJ9-EyNQQ&list=PLH-YYUsdgDdA3EXpVk3eLN...
Co by běžný Rus dal za to být stejně bohatý jako běžný Američan co?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty nemas v hlave nic jineho nez to Rusko co? :))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv.Jenom je k smích zoufalec který ten zaostalý izolovaný agresivní Chudobinec vydává za ,,Velmoc,,
A srovnávat chudobu v USA a v Rusku může jenom naprostý trouba.Ono v USA i jinde existují poměrně chudé oblasti a státy a naproti tomu velmi bohaté.Ale v Rusku mimo pár mafiánů a Junty kolem Vajgla jsou drbani vlastně všichni.Stačí se podívat na plat a důchod.A takový Chudobinec hraje ,,Velmoc,,
A přitom stačilo tak málo a o ten Chudobinec se nikdo nezajímal.Možná kdyby ten TRPASLÍK v Kremlu pochopil že Rusko je jenom zkrachovalá benzínka a nestrkal svoje pracky (nejen) na Ukrajinu bylo by to pro všechny včetně Ruska mnohem lepší...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze ja s tebou na tema ruska vubec nekomunikuji mily fanatiku. Mne je tvuj tridni boj uplne ukradeny, stejne jako je mi ukradeny, ze jsi pomatenec.
Akorat odepisujes v neustalem konfliktu s kazdym, ktery nesplnuje nejake tve pomatene videni reality.
To ze ve mne vidis zoufalce, ktery obhajuje Rusko, jsou pouze a jenom tve nemocne bludne projekce.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

,,Drobný problém,, je ten že ty tvoje zoufalé bezobsažné výkřiky nemají ani hlavu ani patu :)
Bludné představu jsi předvedl ty když je řeč o SMRADLAVÉM RUSKU a ty dáváš odkaz a naprosoto nesmyslný o USA.Jenom pro tvoji nemocnou duši.:) Florida má větší HDP než celé směšné Rusko.A v HDP na hlavu je Rusko na rovní Afriky:) ,,Velmoc,,

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenom potvrzujes co jsem psal. Moje reakce byla na to, kdyz pan tvrdil, ze US je ve vsem nejlepsi. Tak jsem mu tam ukazal, ze kazda mince ma 2 stranky. O Rusku se vubbec nebavim.To ze ty jsi nemocny a udelas si z toho Putinovou propagandu jen ukazuje, ze nejsi normalni. V mem prispevku neni nikde zadna obhajoba niceho. Bez se lecit, jinak se ti bude ten bludny stav akorat prohlubovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě naopak.Oslíku.TY začal plácat o USA.Přitom řeč byla o směšném krachujícím RUSKU.Já tě chápu.Ono se blbě vyvrací prostý fakt že Rusko je ekonomický,průmyslový a dnes i vojenský TRPASLÍK....Takže zbývá jediný argument.Rusko je sice v pédeli,ale v USA bijou černochy.:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to marné, pomýleným nevysvětlíš. Nepomohou ani "západní-demogratůrická" média, která nedávno přiznala poměr ztrát 1:8, nepomohou analytici z vysokých armádních postů v Pentagonu. Pomýlení věří, že naše média servírují tu jedinou pravdu a že naše vláda rozumí ekonomice a vojenské taktice, také tomu, že diplomacie znamená, že lze slíbit cokoliv, pak si udělat svoje a ten obelhaný musí opět přistoupit na další takovou "diplomacii".
Fyzika je pro ně sprosté slovo, koneckonců ono "To nejde, to je fyzikální zákon - tak jej změníme.." přišlo z Evropské komise.
Makroekonomii řeší dle kurzu České koruny a rádi se zbaví energie když jim bude teplo, jen tak trochu zapomínají, že tu energii potřebuje veškerý průmysl.
Obzor těchto pomýlených končí u i_nes,cz a se_nam.cz, případně na kanálech veřejnoprávních médií. Ti "světoběžníci" ještě přidají eur_pa.eu.
Míra "zaseknutí" hodné závisí na tom, jak v předchozích 30 letech vnímali masírku, kterou se propaganda snažila změnit vnímání světa, ti co si to uvědomovali, ti jsou ochotni diskutovat s argumenty, ti, co si toho nevšimli diskuzi řeší nálepkou (o které si dle mainstreamu myslí, že je nejlepší a jedný správný argument) .

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je-li myšlen poměr ztrát 1:8 v neprospěch ruských okupantů, tak to zní celkem uvěřitelně.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byl poměr ztrát 1:8 v neprospěch Ruska, tak už jsou ukrajinské tanky u Moskvy. Zkus aspoň někdy použít mozek. Uvěřitelné je to jen v hlavě nemocného člověka.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A kdyby naopak, tak už jsou Rusáci na Slovenské hranici...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nebreč.Jsi trapný proruský šváb.
https://www.minusrus.com/en
Při těch blamážích co smradlavé Rusko předvedlo při svých ofenzívách je poměr ztrát 8:1 zcela reálných.Celé ,,elitní,, ruské tankové divize jsou ve stavu zániku.To samé platí u Paragánů.Prostě jenom proto že jeden dementní trpaslík v Kremlu myslel že je Kateřina Veliká odsoudilo Rusko k totálnímu a nejen vojenskému úpadku.:)
https://www.armyweb.cz/clanek/debakl-ruske-armady-skupiny-sil-stred-behe...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je hodně důvěryhodný web:))). Rusko je v zániku od té chvíle, co začala jarní ofenzíva a ukroši dobyli Krym. Jejda, to jsem se moc vcítil do tvého mozečku, ale teď od Američanů čtu, že tedy ofenzíva nic moc a asi si dají repete na jaře 2024. Tedy jestli v té době seženou dost mentálně a fyzických postižených, co ještě nestihli násilně odvést. Třeba ten příkaz bezrukému už byl IMHO přes čáru.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-mobilizace-odvody-branci...
"Ukrajinská armáda nahání bojeschopné muže na ulici, povolala i bezrukého"

Kurvy z idnesu šíří proruskou propagandu. Zablokovat servery!!!!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, zmrd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo.Všechny servery které nesdělují ,,pravdu,, o tom jak ruská neporazitelná armáda postupuje od vítězství k vítězství jsou v režii proradného západu.
Ono je naprosto logické že mnohem menší Ukrajina má problém s lidskými zdroji při OBRANĚ PŘED RUSKOU ZVĚŘÍ. Ale přesto není Ukrajina ten kdo ,,mobilizuje,, vězně a vrahy jako slavné Rusko:) A není ta země kde jedna soukromá armáda táhla na hlavní město že? :)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Ono je naprosto logické že mnohem menší Ukrajina má problém s lidskými zdroji"
.. problem Ukrajiy je, ze spousta muzu se nenechala odvest a zdrhli do zapadni Evropy, pokud ji chybi lidske zdroje. To ze se o tom u nas moc nemluvi, je jen dalsi ukazka toho, ze to co neni politicky vitano, tak se prilis nikdo nenamaha to z hlavnich medii publikovat.
https://echo24.cz/a/HvS8F/zpravy-svet-korupce-uplatkarstvi-cynismus-dals...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"To ze se o tom u nas moc nemluvi, je jen dalsi ukazka toho, ze to co neni politicky vitano, tak se prilis nikdo nenamaha to z hlavnich medii publikovat."

Pak za to hodíte odkaz na echo24 :-)

A abyste neargumentoval, že echo24 je nic tak tady máte třeba ČT

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3611488-korupce-oslabuje-snahu-ukraji...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Majklos, opet si neprkvapil ae svou briskni iuvahou.
Ten problem je tam 1,5 roku. Korupce na Ukrajine je doslova ukaz. A k nam ae to doneslo az ted. Tvuj clanek je dokonce dtovam 'vcera'. To jsi mel docela stesti, ze to tam CT narychlo dalo :). pritom stacilo jit v Praze po chodniku.
Ale tak co chtit od trouby z Brna :))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty clanky chodi stale napr i na seznamzpravy. Ale vam se clovek nezavdeci..hodim link na mainstream medium a vy si stejne zase jedete nejaky kraviny

Ps: nejsem z Brna, par let jsem tam bydlel. Ale tak co chtit od !@#$% co si nedokaze najit ani zakladni statistiky cssz a nadavky hraje podle toho,kde kdo bydli

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A kdyby to bylo naopak v neprospěch Ukrajiny, tak ruští okupanti nezůstávají staticky zamrzlí 100km od ruských hranic, ale už jsou minimálně v Polsku.
Zkus aspoň někdy použít mozek. Uvěřitelné je to jen v hlavě nemocného člověka. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je možné, jenže já nikde nenapsal, že jsou takové ztráty. On ani ten co to napsal, tak to nepsal o setrvalé situaci po celé frontě, ale jen někde a občas. Já sám bych ten poměr za celou dobu viděl na max. 1:3, ale moc bych na to nevsadil. Vsadil bych jen na to, že ukrajinci určitě mají větší ztráty, ale o kolik, to bych se sázel nerad.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz budes sledovat trochu jak se ta fronta vyviji, je jasne, ze je to vicemene neustala remiza. Oslavne clank na to, ze at jedna nebo druha strana dobila nekde vesnici a postopili radove jednotky kilometru jsou usmevne. Pokud znas hitorii druhe svetove valky a jak probihala vychodni fronta, tak dnesni situace pripomina nejvic prvni svetovou a jeji statickou valku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono ještě někoho v Rusku zajímá nějaké patentování (resp. někdy zajímalo)? Tam si myslím, že to mají všeobecně na háku. Za vzor si určitě berou kamarády z Číny. Takže krach nekrach, pokud budou chtít, tak tam ty procesory bude nějaká firma dělat dál i bez koupeného patentu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže je nemá na čem dělat. A pro výrobu jinde ve světě ty patenty potřebuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže asi tolik k tomu, jak si Rusáci budou vyrábět vlastní procesory a sankcím se budou smát.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Budou se soustředit na vytváření neuronových sítí vybudovaných z paralelně pracujících sčotů.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Komentáře... :-)
Je tady vidět, stejně jako jinde ve společnosti, že je určitá část našich spoluobčanů přesvědčena, že jim někdo (vláda, EU, USA, ČT, Ilumináti....) tají skutečný stav světa, takže informace mají pouze z Kremelských smrdutých kanálů a těm bezmezně věří, a to natolik, že jsou ochotni přijít o svobodu a vládu práva, které jsou sice nedokonalé, ale je to u nás ráj proti násilné, fašistické diktatuře, která je v jejich vzoru Rusku.
Také je vidět, že se jim v životě něco nepovedlo, nebo se nedaří nadále a potřebují najít někoho kdo za to může, samozřejmě přitom vědí, že oni sami vše udělali naprosto správně.

Takže pro vás všechny dotčené, přeji vám, aby se vám už začalo dařit a měli jste se lépe a nemuseli přitom lynčovat a věšet ostatní, o kterých si myslíte, že za váš současný bídný život mohou.

Klid a mír ve vašich srdcích.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nazývat to nedokonalostí je eufemismus.
https://uloz.to/file/2BTHxPWxeOmx/hitler-s-shadow-pdf#
A abys zhruba pochopil, proč mají v Africe raději Rusko-SSSR než celý ten skvělý západ.
https://mamazafriky.cz/togo/proc-je-treba-aby-se-byvale-francouzske-kolo...

Jinak ten tvůj povýšenecký přístup, kdy ten co s tebou nesouhlasí má údajně zničený život je typická ukázka arogance Západu, ale ty nejseš Západ, seš součástí celku, který je západem vysáván, podobně jako ta Afrika, tak si nehraj na zápaďáka ani trapným jménem ani názory. My se za kolonialismus a jeho modernější podoby stydět nemusíme.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Život uteče jako voda a stojí to za to, protože opravdu nevíte dne ani hodiny, kdy odejdete, je škoda trávit čas zlobou a nenávistí, přeji Vám radost a jen to nejlepší pane Červíčku.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pletete si zlobu a ukazování pravdy. Zloba a nenávist je převážně na straně západu a dějiny to ukazují v celé nahotě. Strkat před tím hlavu do písku není nic pozitivního.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Zloba a nenávist je převážně na straně západu a dějiny to ukazují v celé nahotě."

Rusové vyhrožují vyhlazením lidstva, když je nebudeme poslouchat, každou chvíli se někdo od nich ozve, že nás smetou z povrchu země, nebo jim budeme sloužit.
Ukrajince chtějí vyhladit, protože podle rusů nemají právo na existenci a tleskají když jsou na Ukrajině vražděny děti a znásilňovány ženy.
Naši příznivci Ruska nezůstávají pozadu a slibují, že až se dostanou k moci, budou nás ostatní mučit a věšet.
Kde je ta zloba na straně západu? :-(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V Africe nemají raději Rusko, ale prostě tam pro některé skupiny je výhodné se spojit s ruskými žoldáky.
Resp. pokud třeba EU mohla svému spřátelenému náčelníkovi nabídnout prachy a Rusko prapor vyzbrojených Wagnerovců, tak kdo z nich se asi dostal k moci?
Podobně ostatně další proruské státy, jako Sýrie nebo Bělorusko, tam taky přátelství s Ruskem stojí na tom, že vůdce potřebuje ruské vojáky aby ho drželi u moci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jo, seš vtipálek. Zkus si najít prohlášení různých afrických politiků - v českých zprávách o tom není skoro nic, ale anglicky psané weby o Africe jsou jednoznačné. Oni vědí moc dobře co západ nabízí a jak falešný západ je. Čína to také ví, díky opiovým válkám, Jižní Amerika také z mnoha jiných důvodů. Mají plné zuby arogantní Francie a ještě arogantnějších USA. To jen lidi jako ty mají krátkou paměť a notnou dávku ignorantství způsobenou všudypřítomnou (od zpráv po kinematografii) propagandou.

Sýrie, Libye, Írák - zkus se tam někdy proamericky zeptat na skvělý přínos NATO-Američanů pro jejich zemi. Budeš pak muset navštívit zubaře (v tom lepším případě).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jako že ti co je Rusáci drží u moci vydávají prohlášení jak spolupráce s Rusáky je fajn?
To nijak nezpochybňuju a nic jiného ani nečekám.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Rusko v Africe provozovalo kolonialismus nebo neokolonialismus? Ne, to bude asi ten podstatný rozdíl, protože všechno ostatní jsou jen domněnky.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Rusko ho provozovalo v Evropě a Asii. A doteď je pro ně dekolonizace nepřekonatelným problémem, což právě Putin svou agresí jednoznačně ukazuje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Opět plácáš nesmysl.Pár křiklounů placených Moskvou není celá Afrika,že? :) Ovšem je pravda že zaostalé směšné smradlavé Rusko má mnohem blíže Africe než Evropě.
A ECOWAS udělá rychlý konec tvým bláhovým představám o proruským zmrdech v Africe.
A mimochodem.MY JSEM SOUČÁSTI ZÁPADU:Tedy mimo tragických 40 let okupace negramotným Ivanem.Ale s tou smradlavou Hordou nemáme naštěstí nic společného.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ECOWAS měl operaci dávno začít (datum byl stanoven), ale z nějakého důvodu nesplnil co sliboval. Sni dál, retarde.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tady je dneska ale solidně nablito. Běžte si tu vaší protivládní a případně ruskou propagandu šířit jinam. Tohle je web o HW.

Nevím co by jste pořád chtěli. Věční oportunisti, kteří nebudou spokojeni nikdy s ničím.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ať žije pětikoalice a nejpopulárnější premiér v historii naší země!

Chtěl bych:
- ceny energií, vody a potravin odpovídající kupní síle a přiměřenému zisku (žádné zneužívání monopolu)
- českou vládu, která hájí zájmy Čechů a ne Němců, Ukrajinců či Američanů
- dobrovolnost poplatků za mediální žumpy typu ČT
- bohatí nemají okrádat chudé (obráceně to taky není ideál, ale je to méně špatné)

určitě jsem na nějaký další normální požadavek zapomněl

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kam ti můžu přispět na lístek do Moskvy? Za ty prachy by mi to stálo....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jdeme na polovic... :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže přeloženo do češtiny.
Chtěl bych :
-ceny energii které bude kontrolovat na 100 stát a pokračování socialismu (chlapče,to asi budeš muset odejít do Severní Koreje:)
- českou vládou která je loutková a za provázky tahá Moskva ( ta krásná doba kdy se tady promenádovala ta ruská negramotná stepní zvěř)
-Sputnik a ruské televize jako hlavní sdělovací program.( důkaz jak proruská tupá propaganda nese své následky)
- opět v praxi krásný socialismus (co na tom že všude naprosto zkrachoval a většina opravdu nechce stát jako je Severní Korea nebo velmi se jí blížící smradlavé zaostalé RUSKO)

Za tvé problémy nemůže stát,ani to že jsem KONEČNĚ pevnou součástí EU A NATO,ale pouze ty.Nikdo jiný.
A co ti brání odejít do Moskvy.Ovšem,moc tam nekřič o tom že chceš MÍR. Za to se v Rusku posílá na tři roky do kriminálu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1. Určování cen zboží vládou celkem spolehlivě nefunguje (naposledy se o tom přesvědčil Orbán).
2. Podle mě současná vláda pro aktuální hlavní český zájem, zabránit obsazení Ukrajiny Ruskem, dělá docela hodně.
3. Hm, OK.
4. V tom případě by šlo říct, že odstavení Babiše od moci tomuhle docela pomohlo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Určování cen zboží vládou celkem spolehlivě nefunguje (naposledy se o tom přesvědčil Orbán)."
.. nejde apriori o urcovani cen zbozi. Jde pouze o strategicke suroviny. Coz by melo byt normalni. Stat, pokud plni funkci statu, by mel mit pravo kontrolovat ceny energii, plynu, dalsich komponent, pokud by doslo k nejakym velmi divnym vykyvum smerem nahoru. Stejne jako musi resit inflaci, apod.
"V tom případě by šlo říct, že odstavení Babiše od moci tomuhle docela pomohlo."
.. nebud naivni, nic se nezmenilo. Pouze toho jednoho Oligarchu nevidis v primem prenosu, jak to bylo doposud. Ostatni nevidis stejne, protoze do politiky mluvi "pres sve kone", rozumej politiky, kteri pro ne pracuji. Nejzajimavejsi lekce z Babise byla prave ta, ze on se prestal schovavat za ty kone a sel to delat naprimo. Myslet si, ze tim,z e Babise, Kretinskeho, Kellnera (podle toho kdo to po nem prevzal) a dalsi nevidis, neznamena, ze politiku neovlivnuji.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

I strategické suroviny jsou zboží, ale první problém je, které zboží je „strategické“. Tak určitě elektřina, plyn, voda, ale možná ještě podstatnější je bydlení, takže domy a byty, rozhodně léky a celkově lékařská péče, potraviny, k produkci potravin je nutná půda, takže pozemky, všeobecně nerostné suroviny a věci jako ocel, dřevo apod., v posledních letech jsme se poučili, jak strategické jsou počítačové čipy, paliva, doprava a dopravní prostředky obecně, hygienické potřeby, potřeby pro děti, …
Možná raději obráceně: Které zboží lze jednoznačně prohlásit za „nestrategické“ a stát by jeho cenu nemohl určovat?

Jinak vzhledem k tomu, že určení ceny státem obvykle vede k tomu, že to zboží je ve výsledku dražší a hůř dostupné, bych spíš řekl, by to zejména u strategických položek stát dělat neměl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takze fajn, az Babis odkoupi veskere zemedelstvi a cena za rohlik v Albertu vyskoci na 20kc..tak si na to vzpomen :)
..ale liberalove budou radeji bez energie, plynu, jidla, obydli a vody, nez aby nechali padnout "volny" trh, ktery davno uz neexistuje ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rusko nestojí o to obsadit Ukrajinu. Potřebuje mezi sebou a NATO neutrální nárazníkový stát, nejlépe demilitarizovaný. Obsazením Ukrajiny by jej nezískalo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kreml to podává asi tak, že chtějí sféru vlivu na území někdejšího Východního bloku, z toho minimum je bývalý SSSR a o tom zbytku se dá mluvit. Resp. vzhledem k neexistenci NDR by Západu milostivě přenechali celé Německo.
Zároveň tak nějak v duchu Brežněvovy doktríny omezené suverenity do toho ty dotčené země nebudou mluvit, ruská představa byla zhruba uzavření dohody s USA (resp. NATO) o rozdělení sfér vlivu (s tím, že ruská představa je východní hranice Německa a Rakouska).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

...A povedlo se jim vytvořit souseda který je bude na smrt nenávidět Moskvu na dlouhé desetiletí.A dlužno říci oprávněně.A při první příležitosti Ukrajina vstoupí do NATO a EU.Ten Vajgl to je panečku myslitel.:) Nemluvě o Finsku a Švédsku :)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Polsko za 2. války taky obsadilo, aby se "izolovalo" od Hitlera. Máš to nějak pomotané, Rusko totiž stojí o to kdykoliv obsadit cokoliv.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

podla informacii ma T-Platform, ktora krachuje 1% akcii.
Reakcia baikalu na krach https://www.baikalelectronics.ru/about/press-center/news/4757/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ta diskuse se opět nějak zvrhla. Problém v tom nevidím, Baikal je nekonkurenceschopný a ruský stát má jiné řešení - Elbrus. Takže toto po kapitalisticku nechají zlikvidovat když to evidentně byla akorát černá díra na peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Elbrus je snad efektivní?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.