Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Procesory Core 13/14 zřejmě ničí oxidace, Intel problémy bagatelizuje

Intelu zatápa, ale je mu to jedno? To je si tak istý tým, že kauza vyšumí a pôjde sa ďalej? Konečne mám odpoveď na to či sa problém týka aj nieK CPU. Články nepretaktovateľné CPU žiaľ nespomínali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

podle mě zkusili výrobu "nákladově optimalizovat" a takto to dopadlo. Nejvíc byla kritizována jedna asijská várka ale ani pozdější evidentně nebudou bez těchto optimalizací. Pokud je to uděláno jak má tak výkon je brutální (mě i7 14700K s +1 TVB dává 902 bodů v CPU-Z single). Ovšem desítky procent reklamovatelnost tu nebyla u složitého čipu od doby Radeonu RX 200 kdy to bylo kolem 40% u některých modelů.
K čemu jsem se nepřímými indiciemi dostal je že hlavní problém může být použití HT. Architekturu udělali překombinovanou, takže HT plus malá jádra dělají bordel ve firmwaru i plánovači OS. Hlavně zarážející je že po vypnutí HT je systém nejen plně stabilní ale drží vysoké frekvence bez přidávání voltáže a hlavně ten rozdíl ve výkonu kde je HT zapnutý je reálně nicotný.
A další důkaz - vypnutí HT v nových generacích. Intel to samozřejmě jen tak nepřizná, leda tak za 5 let+ až to skoro nikoho nebude zajímat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Psi štěkají, karavana jde dál.

PS: Roli otloukánka (pozornost médií a hněv lidu) dočasně převzal CrowdStrike.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už se těšil, že máme vyjádření technického oddělení intelu. A že omluva od marketingu bude následovat.
Ale článek je založen na info dvou kecálků, co jsou živí ze sledovanosti jejich YT stoky.
No ale jistý pokrok v kauze tu je.
Pomalu se ta sněhová koule mění v lavinu. V lavinu hoven, která se řítí na intel.

Se závěrem také nesouhlasím.
AMD má sice kapacity nasmlouvane dopředu. Ale zákony trhu platí i pro tento oligopol. Jestli že poptávka předčí nabídku, tak cena poletí nahoru.
Opačně intel bude muset s cenou dolů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.