Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Procesory Intelu jsou stejně nejlepší

Všeobecně se ví, že Intel žádné bezpečnostní záplaty nepotřebuje, protože pracuje na principu zcela bezpečného stejnosměrného proudu, a to i pro děti.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Až na fakt, že stejnosměrný proud je nebezpečnější než střídavý, protože namísto toho, aby měl tendenci rozházet rytmus srdce pomocí vlastní střídavé frekvence (amplitudy) , rozkládá červené krvinky a tím zapříčiňuje postupné ,,odkysličení" krve a následnou hypoxii. Problém nastává i u menšího napětí a proudů kdy při dlouhodobém působení nemusí člověk ani tušit, že si tím ubližuje. Takže bohužel ani tento argument nemůže brát Intel jako bezpečné řešení jejich CPU.

Samozřejmě, že chápu vtip, který si chtěl napsat a docela jsem se nasmál :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a další věc je že u střídavého proudu se dá živého vodiče pustit protože prochází 0. U ss to nejde bo ten jaksi 0 neprochází. A je to přeci velmi efektivní, když se excel otevře místo za 2s na AMD tak na Intelu za 1,98s.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - v zásuvkách máme 50 Hz, takže máme 50x za vteřinu příležitost pustit se. Ale lidi se stejně drží a drží...fakt nechápu, co víc chtějí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ve skuteknosti dokonce 100x za vteřinu! To už by se nepustil jen úplný jeliman.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já na objektivní zhodnocení článku počkám, až jak se k němu vyjádří Redmarx a Crha. Bez jejich příspěvků je článek jako vždy neobjektivní a plný polopravd a nepřesností. Zatím přeji všem klidnou noc bez "trolení".

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

na totální kravinu co mi napsal Crha do komentářů. Jsem napsal, jestli jste it guru jako jste elektro guru tak potěš koště,a chápu to negativní hodnocení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ta fotka k tomu je pecka :D mu to silenstvi uplne leze z oci

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

V štátnej správe sa už dobré 2 roky nakupujú PC zostavy s CPU od AMD. Nielenže sú výrazne lacnejšie, ale hlavne bezpečnejšie.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Kde? Států je hodně a peněz na rozhazování mají více než na důležitější věci, takže....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před pár lety jsem si nedokázal představit, že by Intel, při své velikosti a množství peněz, které má k dispozici, dokázal ztratit zřetelný náskok ve výrobních technologiích, a vlastně i v návrhu procesorů, které měl. Musí / musel mít i spoustu kvalitních inženýrů, jinak by toho náskoku těžko dosáhl. To si vzali všichni na pět let dovolenou? :-O

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem si toto myslel, pak jsem ale viděl, jak někteří pro "podivné" praktiky z této firmy odcházejí jinam, třeba i ke konkurenci, většinou k nově vzniklým firmám zabývajících se často něčím zcela odlišným a nebo dokonce zcela opustili daný segment svého zaměření a šli dělat cokoli jiného (hudba, finance, reality apod.). Nedivím se, zdá se, že Intel je aktuálně v pozici Nokie, kdy jí ujel vlak, protože spala na vavřínech slávy a úspěchů let minulých... No, zatím asi mají šanci prosadit se opět, ale kdo ví, aktuálně to vypadá tak, že si Intel libuje ve vlčí mlze a růžové brýle při příchodu do práce povinně fasuje každý zaměstnanec od uklizečky po zástupce ředitele, ředitel je ale nepotřebuje, je dostatečně šílený aby viděl Intel jako nejmocnější a nejúspěšnější firmu zcela bez konkurence i bez nich... Doufám že půjdou do sebe, zatím fandím AMD ať si udělá pro jistotu co největší náskok, může to být v letech 2020/21 ještě hodně zajímavé...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

S Nokii je to o to smutnejsi, ze ostatni teprve v poslednich letech dohani vychytavky s kterymi prisla v dobach davno minulych :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne :-D
Napriklad?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

funkčnost, glance screen, čitelnost na slunci, QI, foto a plno dalších vychytávek s kterými předběhli dnes již tratiční výrobce.. jako uživatel jejich symbianových (i WP/WM) chytrých telefonů a komunikátorů vím své ;) (ještě mám pár kousků v "šuplíku")

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tím, že vedení Intelu, které je přesvědčeno o své genialitě a nepostradatelnosti, těm inženýrům příliš do jejich práce nekecá. Už je to nějaký pátek, co jsem se někde dočetl, že za dnešním vzestupem AMD stojí fakt, že inženýři dostali nebývale volnou ruku a do práce jim nikdo nekecal. Názorným příkladem je Threadripper, o kterém vedení dlouho nemělo ani tušení. Přitom jeho návrh byl hotov. Vedení se o něm dozvědělo až tehdy, když vývojáři potřebovali svolení přetavit návrh na papíře do křemíkové podoby(tedy inženýrských vzorků).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Manažeři a inženýři

Cestuje skupina inženýrů se skupinou manažerů ve vlaku. Každý manažer má svoji jízdenku, inženýři mají dohromady jen jednu. Najednou jeden z inženýrů volá: "Jde průvodčí!" a všichni inženýři se natlačí do jednoho WC. Průvodčí zkontroluje lístky manažerů a vidí, že dveře na WC jsou zamčené. Zabouchá na dveře a zavolá: "Jízdenku, prosím!" Z WC se pode dveřmi vysune jeden lístek, průvodčí ho cvakne, prostrčí zpět, poděkuje a spokojeně odchází.

Na zpáteční cestě mají manažeři jen jeden lístek a světe, div se, inženýři nemají žádný. Jeden z manažerů uvidí průvodčího a zakřičí: "Jde průvodčí!" a všichni manažeři se utíkají schovat na WC. Inženýři trochu pomaleji odcházejí na další WC. Poslední z inženýrů, ještě než se schová, zabouchá u manažerů a zavolá: "Jízdenku, prosím ..."

Ponaučení: Manažeři často používají inženýrská řešení, aniž by jim rozuměli!

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten byl vybornej!

Cistokrevny manager je zlo, ktere nema na vedoucich pozicich technologickych firem co pohledavat. Obecne je rozdil mezi manazerem, ktery se vypracoval z pozice technika co rozumi podstate problemu, a cistokrevnym manazerem ktery umi poucky 5P, 4S, levne nakupovat a draze prodavat. Staci si vzit Jobse, manazer co prodaval sodovky jej vyhodil z Applu a prosperujici firmu privedl skoro do krachu. Jobs se vratil a nejen ze ji postavil na nohy, udelal z ni nejhodnotnejsi firmu na svete. Ale ono je jich vic, treba Larry Elison z Oraclu, Elon Musk, Bill Gates....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to chce zdravou rovnovahu.

Ano, inzenyr ktery je svazany procesy neni moc kreativni, zacne doutnat, az nakonec vyhori. Chodi do prace odmakat si sve a nebude agresivne hledat vsechny mozne zpusoby vylepseni.

Na druhou stranu inzenyri kolikrat prijdou s silenymi napady, ktere proste postradaji smysl. Byl jsem svedkem toho, kdyz inzenyri dostali jen hruby projekt a mohli se vyradit. A do "levneho kancelarskeho telefonu" zacali srat vice cipu, protoze jen co by zvladal vsechno a byl levnejsi na integraci i vlastni cenou nemel super kvalitu zvuku. A pak na nej chteli pridavat solarni panylek, aby se to mohlo nabijet a bylo bezdratove... No a nakonec po dlouhych strasti vyvoje vytvorili prototyp, ktery vedeni odmitlo, pac byl vyrazne drazsi, nez co si nechavali vyrabet. Ztratili by marzi nebo zakazniky (zvyseni ceny).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tieto procesory su pre obyčajnych zakaznikov ako Rusko, Severna Korea Čina, proste pre všetkych, ak nemusia vyvoj do predu netlačia, ale myslieť si že vyvoj sa zastavil je velky omyl, ale ten je pre špecialny americky trh. Intel nestiha vyrabať, zisky ma ako nikdy pred tym, Intel ma už davno EUV, ale ešte nik nevyraba čipi touto technologiou. To že ich 10nm proces bez EUV stoji za prd očividne im nevadi 14nm čipi su konkurencie schopne aj po 4 rokoch. Otazka je či na buduci rok Intel spusti vyrobu s EUV alebo ešte rok počka.
Hospodarske vysledky hovoria za všetko. Pre Intel keby bolo AMD problem tak ich kupi za tyždenny zisk firmi, problem su antimonopolne pokuty.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že jste úmyslně napsal (hodně ironický) vtip.Takže Intel má v šuplíku vyvinuté funkční pokročilejší výrobní procesy, ale proč by je nasazoval, když jeho výrobní linky jedou naplno a zisky jsou vysoké? Intel je určitě tak nad věcí, že ty desítky procent (retailového) trhu přenechává konkurenci zcela dobrovolně (dobročinnost je jistě bohulibá). Tím si u zákazníků nepochybně získává plusové body za "lidský přístup".

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ty pokrocile tehnologie Intel mel, tak uz je nasadil. Duvod je jednoduchy, na soucasne technologii je velikost cipu velka a tak snizuje kapacitu vyroby. Prave z duvodu velikosti chipu nema Intel kapacitu na pokryti poptavky. Kdyby mel sebemensi moznost jak vyrobit vic, tak to udela. Staci kouknout na to co Intel provadi a je jasne, ze hleda sebemensi moznosti jak kapacitu vyroby zvysit pri nerozsirovani poctu "starych". vyrobnich linek.

Jinak zde je "optimisticka" roadmap - https://www.anandtech.com/show/14312/intel-process-technology-roadmap-re...

Pokud by Intel mel pristi rok spustit 7nm EUV ve velkem musely by byt uz dnes prestavene minimalne 2 tovarny. O nicem takovem se ale nic nevi, takze v nejlepsim nejaka okrajova overovaci vyroba jako to je s 10nm.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nezobrali si na 5 rokov dovolenku, to Intel akurat poslednu dekadu robil jedno velikanske hovno, iba renovoval mosty a jazera a zatoky .... same refrese a optimalizacie a dieshrinky, to uz od roku 2009 ... no a kedze uz dekadu robia velke hovno, tak sa necudujme - zbrusu nova architektura bude bohvie kedy mozno v 2022

AMD za tu dekadu malo TRI (este raz TRI) velke architektury, samozrejme kazda mala svoje refrese a optimalizacie:

2007-2011: Star K10 (2 optimalizacie/dieshrinky 65-45 nm, nepocitam aj tretiu pre fix TLB bugu)
2011-2017: Bulldozer a dalsie stavebne stroje (5 refresov ci optimalizacii, die skrinky neboli, lebo vsetko bolo na 32/28 nm)
2017-???? Zen (iste bude minimalne dokopy aspon 5 rodin + refresov ci optimalizacii: bol tu zen, refresh/dieshrink zen+ a teraz prisla optimalizacia a vylepsenie/dieshrink zen2)

a co robil dovtedy intel-dementel? HOVNO! akurat vydal zo 10-12 refresov/optimalizacii/dieshrinkov ... prveho prevratneho servrovskeho konceptu 4-jadroveho Nehalemu z roku pana 2009 v podobe vsetkych tych mostov a jazier + zacali pridavat po dvoch jadrach lebo museli (lenze pridavat dve jadra v ramci uplne tej istej architektutry v AMD vedeli uz v 2010 ked okrem o pehnomov II x4 vysli aj x6 ... ale oni to vtedy nenazvali ze phenom III x6 alebo nejake este uple suprovo-inak) ... intel si prdne, zvysi pocet ALU z 3 na 4, prida dve jadra, nieco posteluje v scheduleroch a pritom schema cpu ostava uplne rovnaka .... proste kazdy maly prd v architekture od roku pana 2009 a hned je z toho uzasne nove jazero, nova rodina cpu, ktoru nazyvaju "generacia"

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Takže za 50% ceny navíc se mi graf v excelu vytvoří za 243ms místo 260ms s AMD? Tak to musím mít!

To jejich běžné využití nevytíží ani postarší Sandy Bridge i3 na víc než na 15%. Možná s výjimkou komprese souborů z třetího obrázku, kde intel stejně nemá šanci porazit víc jader (předpokládám, že této zátěži nedávají velkou váhu). Jejich podtrhávání produktů office napovídá, na koho míří. Na managery, kteří uvidí 1,07x u MS office, a bude si myslet, že všichni najednou vytvoří 1,07x víc dokumentů za hodinu. Taky by mě zajímalo, na kolika vláknech měřili tu "compute intensive" zátěž.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna teda excel (2010) mi dokázal v notebooku zatížit všechna 4 vlákna a že jsem se i tak načekal u tabulky s více řádky. Bohužel po upgradu na office 2016 už excel nealokuje všechna vlákna a já čekám o dost déle....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

? Vzdyt naopak 2013/6 vyrazne vylepsila podporu vicevlaknoveho zpracovani.

Nebude nejaky hacek v te vlastni tabulce? Napriklad vzorce/makra, ktere muzou za urcitych okolnosti vicevlaknove zpracovani blokovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nene, není to žádné makro. Např. mám třeba tabulku, co má jako část obsahu datumy ve zkrácené podobě 28.08.19 a vlevo nahoře zelený trojuhelník -> já je všechny označím a měním formát na 28.8.2019. Tohle v excelu 2010 vzalo všechny thready, totálně sice zabilo PC, ale udělalo se to relativně hned. Dneska v office2016 sice procák jede tak na třetinu a já u toho můžu dělat, ale pokud to potřebuju rychle, tak se nedočkám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, sice netusim co presne provadite, ale uz je jasne, ze jde o chybny pracovni postup, jinak by jste necekal jak u 2010 tak 2016 ani sekundu. Toz tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mě nepřekvapuje. Už Office 2013 (konkrétně Excel) byl při vydání silně neodladěný. Trvalo docela dlouho (i díky našemu IT, které neinstaluje výkonnostní záplaty, pakliže se uživatelé nebouří) než to vrátili tam, kde to bylo s verzí 2010. Nejvíc mi vadí rozbředlost layoutu nových ofisů, jako by u MS předpokládali, že všichni mají nejmíň 2,5K rozlišení. U některých SAPích aplikací je ale trend podobný - na monitor se toho vejde míň.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

chtel bych videt reakci toho pana po zprave, ze po zaplate je AMD dohnalo i v jejich vlastnim testu... :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak necha Robert Trollface Swan udelat novou verzi officemarku, kde se score vynasobi 2x za detekci procaku intel.. (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Koupí procesoru Intel podporujete planetu, protože se skladníci v Amazonu méně nachodí a planeta se může plynuleji otáčet. Také má pozitivní vliv na lesní víly a erekci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A erekci lesních víl.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tady někdo koukal na Lexx ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobnost s applí Antennagate je čistě náhodná. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další dávka "sebereflexe", přesně jak jsem očekával ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Chce se mne blejt velebnosti... ne jinak, kakat na Intel z vysoka!

Od teto doby Intel CPU ingnoruji, jsou to hovada:
https://www.lupa.cz/clanky/intel-dostal-od-evropske-komise-rekordni-pokutu/

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte o nějakém webu, který není červený? Děkuji

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?
+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Smím se zeptat jak to myslíte? Já na tomto webu nevidím žádnou červenou barvu? Design má modro-šedý

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On Jarda teď za svou neutuchající práci fasuje ocenění - BANány.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ano a vypadá to že si založím vlastní web kde budu sbírat ty, kterým se červená zajídá. Akorát musím pořešit legislativu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No a hlavně taky musíš nasbírat nějaké znalosti... Aby jsi věděl o čem chceš psát.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec, budu to krást, už vím jak na to.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

čo má červená s AMD?

Logo AMD je čierno-zelené
https://fontmeme.com/amd-font/
https://all-free-download.com/free-vector/vector-intel-amd.html

A to vedia aj v Inteli, len vy nie...

Thu 28 Jan 2016 22.25 GMT
Last modified on Fri 14 Jul 2017 21.07 BST

At Intel’s corporate headquarters in Santa Clara, California, the highly paid engineers and developers directly employed by the computer chip company wear blue identification badges.

Janitors, electricians, gardeners, security guards and cafeteria workers employed by various subcontractors wear green badges.

Blue badges get free coffee, soda and fruit;

Green badges have to pay.
https://www.theguardian.com/technology/2016/jan/28/silicon-valley-servic...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl byste, aby vycházely články o tom, jak AMD podplácí dodavatele, aby bralo jejich CPU na úkor Intelu? To není možné, protože to se neděje.
Chcete snad, aby někde psali o tom, že Intel nabízí ve stejných cenových relacích lepší CPU, než AMD? To ale přece není možné, když to prostě není pravda.
Nebo vám snad vadí, jak se Intel de facto sám přiznává, že na AMD momentálně nemá?
Jediné, čím můžete argumentovat je, že ve hrách má 9900K ca o 3% větší výkon.
Ale pokud vezmete většinu ostatních výsledků, nedokáže Intel za stejné peníze nabídnout lepší, nebo alespoň stejně dobré CPU, jako AMD. Co vám na tom vadí?
A nebo si myslíte, že se celý svět, všichni testeři a magazíny proti Intelu a dokonce i proti vám osobně spikli a všechno je to zfalšované?
Proboha proberte se pane a uvědomte si, že i přesto, že VÁS něco napadne, nemusí to být automaticky pravda. Nejste středem nějakého vesmíru, jehož chod určují vaše myšlenky. To že si něco vy osobně myslíte neznamená, že se podle toho změní realita.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Stacilo napsat jednim slovem, ze ma Schizofrenii... lze ji léčit v blázinci ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Schizofrenii sice lzse léčit ale pokud vím vyléčit ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krásně jste popsal jak se chovají červené weby. Jsem obrovským milovníkem svobody projevu a nic na světě mi není milejší než 17. listopad, který slavím víc než svoje narozeniny. Můžu s vámi donekonečna nesouhlasit ale vždy se budu bít o to aby jste svůj názor mohl sdělit. Toto bylo porušeno. Diit vyhrálo jednu obrovskou bitvu, kdy mě nezabanovali a gratuluji diit.cz, určitě za to bude ode mě časem, jestli to vyjde i nějaká pozitivní odměna. Teď řeším jestli tu je díra na trhu, kterou by se dalo zalepit. A vůbec jsem se nevyjadřoval, ani nijak nenarážel na AMD ani intel, to jste špatně pochopil. Sám už jsem několikrát psal, že ten Ryzen 8/16 se mi líbí jak v druhé tak třetí generaci a je to horký kandidát jakmile dojde 6600K dech.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, v tom případě jsem vás asi doopravdy špatně pochopil. Co jste tedy myslel tou červernou barvou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale dobre si ho pochopil, on je schizofrenik. Na internete je to studovany socialno-manazersky inzinier a biznismen v jednom a ked vypne pocitac, tak je to podpriemerny kutil a rozvracac susedskych vztahov pomocou sudnych zalob.

Blbe je, ze kazda z jeho osobnosti sa poznaju navzajom a obcas si aj vykaju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Máš dost jako. Jestli já jsem schyzofrenik tak ty máš IQ tykve.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Blbe je, ze kazda z jeho osobnosti sa poznaju navzajom a obcas si aj vykaju."
.. to se povedlo :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

červená AMD, modrá intel, zelená nvidia.
Myslel jsem to tak jestli tady je web kde by nedostáváli diskutující tolik prostoru k obhajobě AMD a moderátoři nešli AMD fanouškům na ruku.
Web kde by prostor mohli dostat takoví jako BTJ, Maudit, hnízdo a spol...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Misto pro takovy uz existuje. Neni to teda web.. je to psychiatricka lecebna Bohnice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. No teď jste mě vyloženě zklamal. Výše jste psal něco o svobodě slova a teď "jestli tady je web kde by nedostáváli diskutující tolik prostoru k obhajobě AMD".
2. Přece to není o tom, že někdo má rád jednu a někdo druhou značku.
Já třeba, když mi někdo ukáže, v čem je intel lepší, než AMD, tak to uznám. Nejde o to mít pravdu za každou cenu. A navíc, pravdu nelze vlastnit, pouze se k ní dobrat. Ona jaksi existuje bez naší vůle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ako on zmýšľali komunisti. Aj oni boli za demokrciu, ale s tým, že oni ako komunisti sú dobrí a Západ sú imperialisti (ako povedal nadriadený herca asi R.Piška: "na zapadních hranicích na nás číhají kapitalitičtí zrádci. Problém je, že jsou to taky lidi.") a inak to byť nemôže. Crha je fanatik, alebo len nechápe, že Intel môže byť menej výhodný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo aha crha nedokáže rozeznat barvy! A já už myslel že mu vadí že se tu scházejí indiáni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže si za demokraciu a voľnosť vyjadrovania, ale nech to bude tak, že sa bude Intel ospevovať a AMD haniť?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si dobře pamatuju tak jediná červená, kterou AMD používá na svých produktech je hlavně v Radeon divizi což není CPU divize. logo AMD k roku 2019 je černé nebo bílé, historicky je ovšem černý text se zelenýma ,,šipkama" :) Crho Crho, ty už fakt nevíš čím by si zaujmul ..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

neslovíčkař, každý víme co to znamená.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že víme. Jen pro ostatní zmatené či nově příchozí to uvedu explicitně - Crha má v hlavě nas*áno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

aha už jsem to pochopil. Nemyslel jste barvu webu. Pokud myslíte jeho uživatelé a jejich nadržování,tak nevím AMD nemá nic červeného,to měla ATI která už neexistuje. V tomto jste se spletl "jako obvykle" jako červený idiot,který má v pc intel+nvidia. Ale fandím AMD bo jaksi očekávám "marně" že intel dostane ruzum a začne hýbat s cenama. Ale u vás je to podobné. Očekávat že dostanete rozum je sci-fi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

9900K zdraželo, medzi 9900K a 3900X je jasný víťaz AMD, IPC, Core count a ten Sysmark je k smiechu, ale funboye, čo hrajú s 2080Ti na 720p to neovlivní :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že se mu obtěžujete vůbec odpovídat.

Jinak web je samořejmě modro-šedivo-bílý a komentáře vždy černé. Vadí li ti občasná červená, zkusil bych funkci "prozkoumat prvek" snad pomůže. Pokud ne, tak zkus vytáhnout takový ten dlouhý a široký kabel, který ti vede do PC. Pomůže to tobě i nám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co je to tedy červený web?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v čom je Intel najlepší, v podpore Backdoorov v RDRAND

Linus Torvalds vzkazuje: v Linuxu není NSA backdoor, vy ignoranti
12. 9. 2013
Petice za odstranění RdRand z /dev/random v linuxovém kernelu má svůj výsledek: Linus zase jednou vypěnil...

RdRand je instrukce, kterou získávají programy náhodně generované číslo z hardwarového generátoru náhodných čísel v CPU

NSA (Národní bezpečnostní agentura USA) má softwarové i hardwarové systémy amerických společností prolezlé svými backdoory. No a Intel je navíc americká společnost a jak komentoval přední kernelový vývojář Ted Ts’o (a současně tvůrce /dev/random), Intel v minulosti na něj tlačil, aby /dev/random v kernelu PLNĚ spoléhal na výstup z RdRand, což Ted odmítl.

Vznikla tak petice žádající odstranění podpory pro RdRand z příslušné části linuxového kernelu, aby tak nebyla oslabována účinnost jeho generování náhodných čísel. Dle jejích tvůrců hrozí riziko, že kernelem generované šifrování spoléhající mimo jiné na výstup RdRand bude buď oslabené a snadno prolomitelné, nebo přímo otevřené pro NSA.

RdRand je pouze jedním ze vstupů do generátoru náhodných hodnot a Linux jej používá pouze pro další vylepšení generátoru. Takže i kdyby byl RdRand skutečně v procesorech Intel i s backdoorem NSA, linuxové použití RdRand ve skutečnosti bezpečnost šifer zlepšuje bez ohledu na to.
https://diit.cz/clanek/linus-torvalds-vzkazuje-v-linuxu-neni-nsa-backdoor

16. 8. 2019
Procesory AMD Bulldozer (Family 15h) a Jaguar (Family 16h) mají již pět let známý problém s instrukcí pro náhodná čísla RDRAND. Problém se projeví po probuzení z hibernace, kdy RDRAND může v extrémním případě vracet jen –1. Předpokládá se, že na vině je špatná implementace v BIOSu. Tedy ne každý Bulldozer a Jaguar se takto chová, ale vadných BIOSů je hodně.

Nyní se AMD rozhodlo, že Bulldozer a Jaguar nebudou nově oznamovat podporu instrukce RDRAND,
https://www.root.cz/zpravicky/amd-bulldozer-a-jaguar-nebudou-jiz-podporo...

The Ryzen 3000 Boot Problem With Newer Linux Distros Might Be Due To RdRand Issue
on 8 July 2019
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Ryzen-3K-RdRand-Syst...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hádajte kdo vytvoril WebXPRT 3 na čom Intel zakladá svoje tvrdenia? Principled Technologies.. viac k tomu neni čo dodať.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tady si založit soukromou ordinaci tak jsem do měsíce milionář.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že byste spíš byl do týdne bez chrupu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, Crha by byl potom bezdomovec a ty milionář

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Super článek, jen dodám, že to co uvedl je přesně to, co můžete vidět (naučit se) ve školícím programu Intelu.

https://retailedge.intel.com/50/landing

Já proti tomu nic nemám, některé aspekty jsou zajímavé. Já proti Intelu v zásadě nic nemám (kdysi Pentium D950, Core2Duo E8400 a i5-2500K, to byl mazel) Ale..

Ten školící program je reálně na to, jak Intel (re)prezentovat, prodávat, srovnávat atd...

Co vás naučí:

Hráči, střihači a další sajbrúchylové (včetně mě) jsou jasní... Od i5 výše..
Kvalitní práce a nadstandartní výkon..i3
Konzumace internetového obsahu, sem tam mail a dostatek výkonu...Celeron, Pentium
"Srovnání" s procesory AMD a to samozřejmě tak aby, byl Intel likvidační vítěz (měření křemíkového penisu do délky, nikoliv do tloušťky)

Realita na place v elektro řetězci (samozřejmě jde hlavně o prodej notebooků):

90% lidí práce v Excellu, ve Wordu + Hry a střih.. prostě nezajímá.
Zajímá je pouze cena, i po veškerých vysvětlených užitcích, zkrátka věcí co jim to přinese za bonusy. Jedna třetina si nechá vysvětlit to(ti co si myslí, že i3-5005U s Nvidia MX130 krájí dlažební kostky), že je lepší si pořídit na hry aspoň i5-7300HQ a Nvidia GTX 1050...Ano..Jsou nasraní,ale pak spokojení. Druhá třetina lidí, ta co si to nenechá vysvětlit (neposlouchá...CENA,CENA CENA!) je spokojená...a pak nasraná...Za to pak můžu já,ale ne Intel(díky za Celeron N4000 a Atom E8000, AMD E2-9000e, fakt jsou to pacienti)..Třetí třetina(CENA!) to neřeší(ON NEKECAL!), jen se jim na to doma práší...

Zkrátka argumenty Intelu o kvalitě a výkonu, proč ho koupit.. z toho se typický Čech nepo..

Ahoj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po tomhle kroku si jiz zadny novy procesor od Intel-u nekoupim a ani ho nedoporucim svym znamym zakaznikum, to je proste proti zdravemu rozumu, tak namisto toho aby Intel svym procesorum konecne rapidne pozvedl IPC(vykon < prelomova architektura ne nejake otrepane ULV 10nm jezera), pridal jadra, opravil kompletne bezpecnost, kvalitne je pajel, pribaloval k nim pouzitelny OEM chladic, zajistil deskam se svymi cipsety alespon 4 rocni kompatibilitu a zlevnil je na uroven konkurenta(AMD) ktery mu ale ze dava zabrat, tak namisto toho osira jak AMD tak vojebava samotne lidi.

Proc bych si sakra kupoval k prikladu navic pred tydnem zdrazene Core i9 - 9900K za 578€, kdyz muzu mit a bez bezpecnostnich der Ryzen 7 3700X(65W) za 350€ se stejnym vykonem, usetrim k tomu 228€ na dobrou X570 desku podporujici navic PCI-Express 4 generace a jeste spotrebovanou energii v dennodenni praci a parbe, vzdyt to oznaceni "95W" 9900K je tak zavadejici kdyz to v skutocnosti zere 210W!, a i to hrube pajeni jader k IHS, prehriva se to jak prase, nech si se svym 9900K jdou laskave do prdele, rad bych tez vedel jestli vratili ten o 1/3 orezany zakladovy substrat coz zapocali u generaci Skylake cehoz vysledkem procesory po bocich praskali, celkove to jde u Intel-u s procesory generací ...Lake do píči a to bez prominutí, co procesor to socket a kdyz ne socket tak umele fw udelame novy cipset.

Jasne, ja si budu kupovat prodrazene, derave a nenazrane Core i9 jenom kuli Office, kalkukačce a Netflixu jak tomu sam Intel rika "COMMON DAILY USAGES", necht si sve procesory strci do kanalu kam prave patri, posledni co jsem od Intel-u akceptoval byl Sandy Bridge v pripade desktopu a Ivy Bridge v pripade notebooku, pote to byly uz jenom ULV a Atom sračky za co bych nakopl nejedneho v Intel-u do koulí, a jeste bude nekto tvrdit jak sou ty Celeron N a Pentium N skvele procesory, píču sou, sou to ukazkova hovna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj utíkej si koupit Ryzen 7 3700X, kterýmu AMD shodilo 200MHz z boostu, protože to je úplně normální a fpoho :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.