Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Procesory „Ontario“ a „Zacate“ (AMD „Fusion APU“) prý nedostanou žádné nové jméno

Štítek AMD Vision na notebooku

Redaktoři v Moskvě sídlícího serveru X-bit labs měli tu čest popovídat si s Godfrey Chengem z AMD (šéf oddělení přes klientské technologie) a dozvěděli se kromě spousty více či méně nezajímavých věcí také několik zajímavostí. Jedna z nich odpovídá na otázku, jak se vlastně budou jmenovat nové procesory s integrovanou grafikou známé pod současném (spíše krycím) označením „Fusion APU“ (Accelerated Processing Unit). První varianty označované krycími jmény „Ontario“ a „Zacate“ nedostanou žádné nové jméno, nebudou se dokonce jmenovat ani „Fusion“. Vypadá to, že se jim bude říkat AMD Vision, což samo o sobě není značka nová, AMD ji momentálně používá pro označení vlastních platforem. „Ontario and Zacate will come to market under the "AMD Vision Technology" brand,“ řekl doslova Cheng (myslíme si, že to není potřeba překládat).

Upřímně: čekali jsme něco inovativnějšího, údernějšího a hlavně nového, když už ne přímo Fusion (což by možná z důvodu konfliktu s mnoha dalšími jinými „Fusion“ produkty nešlo). „Fusion APU“ je novým produktem, měl by tak dostat nějaké nové jméno. Označení jako „AMD Vision C-50“ v netbookách nebo „AMD Vision E-350“ v nettopech je prostě nudné, suché, bez nápadu. Nezbývá než doufat, že alespoň svými vlastnostmi to bude něco, co naruší dominanci již hodně zažité značky Intel Atom. Vzhledem k faktu, že už ale na trhu „AMD Vision“ figuruje, to nevidíme jako rozumné řešení, spíše to bude matoucí. Začátkem příštího roku však uvidíme, jak to nakonec bude.

Zdroje: 

X-bit labs (1, 2)

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Procesory „Ontario“ a „Zacate“ (AMD „Fusion APU“) prý nedostanou žádné nové jméno

Úterý, 14 Prosinec 2010 - 17:10 | Mirda Červíček | Nevím jestli je v tomhle segmentu důležitá image...

Zobrazit diskusi