Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Úvaha: prodá Mark Shuttleworth firmu Canonical a s ní i Ubuntu?

Ubuntu vypada strasne a je strasne, pokud nekdo ubuntu nekdy videl aspon na obrazku, tak nemuze nic prispet.
Jinak by me zajimalo, jestli jeste MS treba nevlastni pulku applu:)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Windows vypada strasne a je strasne, pokud nekdo windows nekdy videl aspon na obrazku, tak nemuze nic prispet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, zrovna nedávno jsem Ubuntu zkoušel a přišlo mi to v pohodě. Žádné zákeřnosti, nastavení a jeho logika polopatické a-la MacOS X. Nic s čím by se nedalo během pár desítek minut sžít. Za tu cenu luxus.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zakernost je v tom, ze se s dalsim vydanim meni spousta dulezitych veci vcetne API a GUI.

Proste je treba standardizovat jak API, tak GUI, nepovolit zadne zmeny a uspech se dostavi. Proto ma Windows 95% trhu, protoze je spoleh na to co umi a jak to vypada. Linuxova distribuce, kde nejde spustit pul roku stara aplikace a kazdych par mesicu se meni Xserver nema sanci na vetsi uspech. Apple je ukazka toho, jak se to ma delat (MAC OS X je druh BSD Unixu).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jeste nekoho bavi tenhle FUD porad sirit? Uspech Windows je pouze v tom, ze se lidem vylozene vnucuje, OEM je predinstalovan na drtive vetsine hardwaru, deti se na tom uci ve skolach. Vznika z toho zacarovany kruh kdy i ty nejvetsi BFU jsou uz zvykly na modrou E ikonku s internetem, takze ve vysledku jeste s radosti plati za neco, co realne nepotrebuji. Nemel jsem problem na novodobym Linuxu spustit 13let starou aplikaci (hru), coz na Windowsech byva casto problem (vsichni vime jak spousta starsich her ma i na XP uz problemy, natoz nove verze Woken).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bug cislo #1 linuxu je, ze to neni windows .... respektive, ze se snazi byt presne naopak ... treba posledni ubuntu. Graficky (ikony, totalni nekonzistence) je to stale na urovni petileteho decka, ale OK, je to zadarmo. Ale co uz ani software zadarmo neomlouva jsou zaskrtavaci tlacitka vlevo, naprosto nahodne poskladane ok, cancel v kazdem dialogu jinak .... to uz je fakt neomluvitelne. Kliknu na vsechny programy a co vidim? Hovno, pet naposled pouzitych aplikaci s tagem "vsechny aplikace":o) .... nikde zadne nastaveni cehokoliv ... proste jednim slovem TRAGEDIE. Ale to uplne, ale uplne nejhorsi je to, ze se snazi byt ala apple ... jedno menu nahore .... to si muze kuwa dovolit APPLE, ne linux proboha!!! To jako po 20ti letech linuxu pochopili, ze windows z tech 95% proste ukousnout nedokazou, tak se zamerili na tech zbyvajicich 5% jablickaru?:o))))) Budu ted velice optimisticky, kdyz reknu, ze nejakeho windowsare by mozna pretahnout dokazali, ale jsem si zcela jist, ze zadny jablickar si na svuj HW za 30k+ nenainstaluje ubuntu ..... ZADNY!
To byl vzdy ten nejvetsi problem linuxu - NAPROSTA AROGANCE. Misto aby se snazili lidem ten system trochu ulehcit, tak porad se snazi bojovat s vetrnymi mlyny a vymyslet jak tem lidem ten system znechutit ..... po hodine laborovani s novym unity jsem neprisel na zpusob jak vypnout ten nesmysl s jednim menu .... ba co, dokonce jsem nikde nenasel ani takove to settings centrum, kde byly tuny nastaveni vseho mozneho, ktere bylo v drivejsi verzi ....
Takze zadny FUD ... windows maji uspech, protoze byly proste prvni, byly revoluci na zacatku devatesatych let a pokracuje to uz 20 let a pokracovat bude dal .... je evolucne spravne, ze existuje JEDEN majoritni system ..... a take je evolucne spravne, ze existuji(e) i alternativni systemy, treba od applu ..... a tohle by mela proste zfanatizovana arogantni linuxova komunita pochopit, aby se mohl linux aspon trochu prosadit (samozrejme ne, ziskat nejaky vetsi podil) a ne vymyslet tisice nesmyslnych distribuci a kdyz se vynori nejaka vetsi distribuce jako ubuntu, tak ji totalne pohrbit, tim, ze jde proti vsemu ..... arogance cislo jedna je uzavreni ubuntu bugu cislo jedna, IMHO:)
Takze Mark ubuntu/canonical asi neproda (kdyz jej nikdo nechce ani zadarmo:o))))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jo a jediní kdo vždycky začne šít do Win nebo Applu jsou Linuxáci (úplně stejně to funguje u Androidu vs iOS).

Že úspěch Windows je "pouze" ve vnucování, OEM preinstallech nebo výuce na školách je pouze důsledek toho, že Win zkrátka konkurenci nemá (pozor, neplést s tvrzením, že je Win ten nejlepší OS protože tohle je silně individuální!). Pokud se někdo rozhodne za něco platit tak tím jasně demonstruje fakt, že má o danou věc zájem a od toho se pak odvíjí celý trh.

Když už jste nakousl hry tak třeba ty byly jednou z priorit MS - vzpomeňte si třeba na nástup Win s DirecX což vyústilo do stádia kdy se pro DX vyrábí grafické karty. Dále pak MS dokázal v tomto odvětví nasadit vlastní konzoli, s kterou je plně konkurenceschopný. A naproti tomu tu máme Linux, který vyráží do boje s OS, který i přesto že je zdarma (Ubuntu, jakožto jedna z nejrozšířenějších distribucí s oporou samotného Canonicalu) tak se uchytil na mizivém procentu desktopů/notesů. Konzole raději zmiňovat nebudu, tam to zůstalo akorát tak na papíře a nepomohl ani přehajpovaný Valve.

Pokud si myslíte, že to není pravda tak se podívejte na rozhovor Jobse s Gatesem kde i on sám řekl, že hlavním úspěchem tehdejších Windows byly hry a nikoliv kancl balík nebo servery.

PS: heslo "na Linuxu spustíte 13 let starou hru" je fakt brutální, to by chtělo dát na billboardy - zcela jistě to radikálně změní pohled na non-BFU Linux usery :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

niekto ma asi brigádu v microsofte

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S tím MacOSem souhlas - dělá se s tím hodně dobře (resp. mě sedí), písmenka jsou vyhlazená (ne humus Win, ikdyž při použití gdippu je to o level výše), gui supr (miluju exposé - a pak, že to nejde bez kliknutí :), na práci nemám větší výtky, prakticky nesrazitelné, nerušící a přitom standartizované. A to jsem odkojen na Sinclairu/DOS/Windows ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"The gdipp (codename) project is a replacement of the Windows text render, which brings to you the effect of text like Mac OS and Linux distributions." ......... zvlaste "effect of text like ..... and Linux" ... REALLY? SERIOUSLY?:o)
http://www.picamatic.com/view/9502713_005663-14.8.2013/
http://www.picamatic.com/view/9502714_005664-14.8.2013/
Tohle je nejnovejsi ubuntu .... ty fonty jsou totalne magapriserne. Ikdyz to je asi to posledni, co cloveka upouta .... treba ten prvni obrazek, co cloveka upouta na prvni pohled je skutecne "lahudka" za kterou by se nemusel stydet kdejaky dysgrafik .... ale je fakt, ze to aspon licuje s amaterskym designem zbytku systemu:)

Co se tyce fontu, tak mam pocit, ze snad na cleartype drzi patent microsoft a apple ho pouzit muze, ale v linuxu ne, proto to vypada, tak jak to vypada .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď bych prosil screen z OSX ;)

BTW zdá se mi to nebo ten screen z Win gdipp nemá zapnutej (IMHO NEMÁ)?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, co ten gdipp poradne je, ale kdyz tam pisou, ze win budou vypadat, jak linux, tak to mi staci k tomu, abych to ani nezkousel:o)))
Jinak nejake realne srovnani screenu jsem nenasel, jen tenhle test http://www.ghacks.net/2010/05/19/replace-windows-text-rendering-with-gdipp/
Ten prvni pripad mi prijde uplne stejny, akorat ten cleartype ma jasne citelnejsi menu. Spis mi to prijde jako takovy presaturovany (bold) a rozmazly cleartype (coz potvrzuji i lidi v diskuzich). Na standardne velkem pismu to asi poznat nepujde a spis bude ten roztekly gdipp horsi (viz to menu v prvnim priklade).
Cleartype si taky muzes nastavit, podle toho, jak ti to vyhovuje snad uz od XP kde byl poprve uveden. Ten projekt GDIPP umrel v dobe prichodu W7 a i tak je to nejaka cinska cosi a lidi s tim, podle diskuzi, nemaji valne pozitivni zkusenosti na stabilitu a funkcnost. Osobne bych si to teda nanainstaloval, kdyz posledni maintenance nad tim delali pred trema rokama ....
A pochybuju, ze kdyby to byla takova bomba a fakt to fungovalo, tak by to MS uz daaaavno nepouzil ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak předně jak vidno už ze screenshotů, Windows ti to fakt na Ubuntu nepřemaluje. Hnusné pleťové barvy kolem textu to sice nezbaví, ale písmenka netahají tolik za oči ;)

- Na standartně velkém písmu to poznat jde http://bit.ly/19sijFB vs http://bit.ly/15CXWNr (naopak mám zkušenost, že Cleartype písmo mázne víc než gpipp, screen kdyžtak dodám)

- ClearType si nastavit můžu, to je pravda

- Čínská "cosi" mě nevadí, pokud je to mrtvé tak je mi to taky jedno, diskutéři jsou mě ve finále taky u zádele protože narozdíl od nich mě to funguje stable x-měsíců.

- Doměnka, že má MS vše nej je IMHO zcestná ;)

Samozřejmě k mému názoru na "žlutý bordel kolem písmenek" mám svůj názor a i si ho dokážu poměrně logicky zdůvodnit. Stačí když si spustíš jakýkoliv program, který používá antialiasing - nikdy ti z černé čáry na bílém podladu nevyleze žlutý bordel kolem (http://bit.ly/13zBqFG - vlevo SketchUp, vpravo pak 3ds max), Microsoftu ano a štve od doby kdy z Vist udělaly omalovánky (Win7, ve Vistách kupodivu bordel nebyl v lištách a tlačítkách). Samozřejmě je mi úplně jasný, že mě začneš tvrdit, jak to MS dělá dobře a všichni včetně Macka (http://bit.ly/17oLkw4) to mají špatné a hnusné...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

http://bit.ly/19sijFB vs http://bit.ly/15CXWNr
Rozdil tam je, to jo ... ale porad se nejak dovedu rozhodnout, co je citelnejsi:) Ten tvuj je proste vic takovy cernejsi, bold ... rozmazanejsi. Taky meni proporce, coz se mnoha programum nemusi libit ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proporce mění i ClearType. Mimochodem to vypínání i pobaví - zaškrtávací políčko zapnout CT > Další > klikněte na ukázku textu, která se vám líbí nejvíce > pak ještě 4x > Hotovo (celé to probíhá ještě se zapnutým CT) :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obecně mám zkušenost, že na Win se písmo vyhlazuje poměrně málo, třeba japonština se "dopisové velikosti" (tak 10 a menší) nevyhlazuje vůbec a je prostě hnusně kostkaté bez vyhlazení. Na Mac OS X písmo dělá mírně máznujší dojem, ale dokonalá zahlazenost i malých fontů všetně japonských znaků to dělá vizuálně velmi příjemné.

Logika nastavení Ubuntu inspirovaná v Mac OS X nebude proto, že by chtěli tahat Mackaře na svou loď, ale proto, že to je jasná logika. Je velmi prostá a zapamatovatelná i pro lajky (ubuntu je stavěné pro méně zasvěcené uživatele především). Nemusí tam být nic komplikovaného - kdo to chce, může si hrát v Terminálu stejně jako na Mac OS X. Windows v nastavení příliš logiku nemají, je to jeden velký chaos, kde se nezasvěcený nevyzná. Zapamatovat se to dá, ale proč napodobovat chaos, že...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vyhlazení taky záleží na fontu (typicky Consolas, System, Small Fonts + "klikyháky"). Třeba Consolas je pod 8px vyhlazenější - to samé v OSX byť je nastaveno jako prahové vyhlazování pod 4px.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo to jo, to jsem si také všiml.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dyt jsem psal, ze to nove ubuntu nema ani takove to nastavovaci centrum, jak kdysi melo ..... we windows mas vsecko na jednom miste v ovladacich panelech, to je takova ta polozka vis? (ja rad poradim, kdyz vim vic:)
Logiku to ma v applu a je to pekne na pytel .... osobne mam radsi plnohodnotny multitasking, kdy, co okno, to aplikace ...... a ne aby se mi furt neco sukalo nekde v horni liste, ktera tam navic musi byt furt a jenom zabira misto ... navic je to naprosto neergonomicke, kdyz mam otevrenych pet oken na trech monitorech a ono se mi menu ukazuje kdesi uplne v prdeli .... jako na macu, proc ne? Maji to od zacatku, ale na ubuntu, ktere bylo vzdy tak nejak "windowsove", je cele unity fail #0 .... pamatuju si, kdyz v ubuntu (aspon myslim, ze to bylo ono), byly jeste zaskrtavaci krizky na spravnem miste (a sice vpravo) .... teda prvni linuxove distribuce (aby se vedelo, kdo je tady owner a kdo lama s windowzema ..... ) pred 10-15ti lety, byly natolik genitalni, ze mely tu kontextovou okenni nabidku ..... no, kde jinde asi ze? ...... vlevo dole:o)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro představu jak vypadají "ovládací panely" v OSX http://apple.blog.zive.cz/files/2009/04/image4.png no a teď to srovnej s tím obr oknem ve Win...

S multitaskingem u OSX to IMHO špatné vůbec není (maká to úplně stejně jako na Win s tím, že v OSX ti tolik nežere prostředí ikdyž je 64bit, ostatně ono je dost vidět rozdíl i v samotné velikosti OSX vs Win - pro srovnání má můj Win32 ccá 14GB, OSX 7GB a jde spustit klidně z flešky), ale je fakt, že na Workbench to nemá.

Horní lišta (menubar) je ekvivalent horní lišty, která je ve Win taktéž všudy přítomná (File, Edit, View atd.). Jestli jde skrýt netuším - ona je dost potřebná úplně stejně jako spodní lišta ve Win a samozřejmě se dá přes 3rd party software rozkopírovat kam potřebuješ http://bit.ly/141d0sy vs http://bit.ly/15HGxDk :) Co se místa týče tak jsou si ve výchozím stavu rovni (24px?).

Unity fail je, to bez debat (nejradši bych sem napsal něco o pánských přirozeních :) Jinak prostředí je zkopírované z OSX - pokud někdo používá dotykáč tak ví, že je to vzané komplet včetně velikostí mačkacích zón u ovládacích tlačítek. Ale co, je to po vzoru Samsungu "if u can't innovate, copy Apple" :D

Zaškrtávací políčka má Win taky vlevo (dává to celkem logiku)

(nejen) První distribuce byly kopií Windows - důvody myslím netřeba rozebírat. Třeba takový Deepin je kopií Win a OSX dohromady. Bohužel třeba takový dock na Linuxu nikdy nefungoval tak jako v OSX a zrovna tak ani variace Startu. Když si k tomu přičtu kolik jsem nad tím ztrávil času nastavováním tak s klidem budu tvrdit, že je to tak pro hračičky a ne lidi co s tím chtějí hned pracovat

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil velikosti prostredi bych moc nebral. Dneska je 14GB, to co 7:) Jo, vim u 64 nebo nedejboze 32GB tabletu uz to tak jedno neni. Zalezi, co si ten system nese z minula, kvuli kompatibilite a taky knihovny atd ... ja osobne toho trochu mista kvuli tomu rad ozelim ...
Ja chapu, ze ta menu lista je vpodstate to same, ale mi to treba krute nevyhovuje, protoze to neni celistve, furt musi clovek jezdit mysou kamsi dopryc. Ale to je vec nazoru, apple at si to klidne ma, ma to uz tak xx let, tak ok.
Zaskrtavacima polickama myslim ten krizek vpravo nahore v kazdem okne:)
To Unity je opravdu megasilenost ... a abych trochu paranoidne zajezkoval, tak je mozne, ze je to sabotaz linuxu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim. Těch 14GB je Win7 32bit, 7GB pak OSX 10.6 64bit - v obou je pár aplikací, ale ikdyž bych nepočítal třeba Office (Excel a Word, víc neprovozuju, ccá 2GB?) tak to stejně Win "projede". Prase opravdu nejsem, je to "zásahový" počítač (kapesní, umpc), který musí jet ať se děje co se děje a hlavně v něm bordel být nesmí (odvšivuji s tím zákaznická pc atd., "bordel" jde pak na externí disky)

14 není 7, to mě prostě nepřekecáš ani za 5 let (navíc v tom pc je 32GB disk, oni se ty 1.8" dost blbě shání, kor ty zify :)). By mě zajímalo jak by ses tvářil kdyby jsi měl dostal 14tis. a dal bych ti 7tis s tím, že bych ti začal tvrdit, že je to v dnešní době přece jedno...

Nevím co si mám představit pod pojmem celistvé. Mě to celistvé naopak přijde - je to tam odzačátku, vždy tam najdu i "low level" příkazy typu kill app, restart atd. Myší jezdit samozřejmě nemusíš, klávesové zkratky existují i na macu (navíc ty ti v té liště na mžik probliknou, takže máš trošku zpětnou kntrolu nad akcí) ovšem když pak nějakou funkci hledáš tak ji hledáš právě v tomhle menu a to úplně stejně jako ve windows takže nevím v čem je ta "krutá rozdílnost". Ve finále si můžeš některé aplikace pustit ve fullscreenu a to třeba u Win často nevidíš (vím snad jen o PhotoShopu).

"Zaškrtávací" tlačítka mě osobně netrhají žíly. Ono to víceméně probíhá tak, že si párkrát omylem zavřeš okno, skryješ, minimalizuješ, zakleješ a pak už si na to dáš bacha :D

Ježek nikdy nepřipustí, že je Unity nebo cokoliv v Linuxu špatně, stejně tak jako třeba opěvuje hru vydanou 10 let po všech ostatních platformách a považuje to za úspěch. Úplně stejným způsobem toleruje jiné neschopnosti a zbytečně hypuje kolem banalit (canonical vydal kernel, sláva! vyšla nová verze kde, sláva! vyšel ovladač pro linux, sláva! - zkrátka věci, které mě přijdou úplně normální :) vrcholem jsou pak měsíčně psané bomby typu MS vydal Office pro Linux :D)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S tim 14GB a penezma, to je trochu ulitle:) Kdybys fakt potreboval, tak se to urcite osekat da, jsou tam jeste 32bitove knihovny, kdybys je nepotreboval, urcite by se daly vyhodit atd .... samozrejme netrivialne. Jako osobne jsme radsi za 14GB na windows nez 80DVDcek linuxu, kde stejne ani po nainstalovani vseho, nic nejede na prvni pokus a musi se hledat treba starsi knihovny, ktere uz davno v repozitarich nejsou, kdyz je nejaka starsi aplikace, proste linux je takovy hodne vesely:)
Jako ty si zvykly na tu horni listu na macu, sak to ti neberu, ja bych to proste nechtel, samozrejme bych si zvykl .... me jen proste zarazi to ubuntu, ze z toho delaji mac, ktery ma taky vicemene tristni zastoupeni na trhu .... ikdyz samozrejme 50x vetsi nez ubuntu:)

Jj, kvuli tem clankum typu "peklo zamrzlo" nebo "apple prejde na android", tu vlastne jeste chodim:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ulítlé to není. Bavím se o plnohodnotném, neosekaném 32-bit (nikoliv 64-bit!) systému a naopak ten OSX je 64/32-bit. Já nehodlám trávit čas nad tříděním zbytečných souborů - tohle má dělat výrobce a ne já. Linux není na 80 DVDčkách, to je lež jak věž. Množství aplikací pro Linux netřeba rozebírat, je na tom zkrátka úplně nejhůř a kdo tvrdí opak tak lže jak Ježek s Aničkou dohromady :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když pominu pidi ikonky a překousnu x pixelů tak pak jo. V druhém případě je to napřesdržku - nic tam není vidět (kde mám třeba nastavení myši?) - tenhle způsob zobrazení nemůžu vidět už od XPček ;) Tohle je právě ukázka toho jak se to dělat nemá - i člověk, který zná nastavení nazpaměť při tomhle zobrazení nakliká pokaždé víc než při malých/velkých ikonách. Klidně si to vyzkoušej a přepočítej (vůbec nechápu proč je to jako výchozí nastavení).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nastaveni mysi je treba nahodou v hardware zalozce:)
Jinak ty kategorie taky nepouzivam, lepsi je zobrazeni ikonove a kdyz se ti nelibi pidiikony, tak si muzes dat velke .... kdyz pismo, tak si zvetsit DPI a zvetsi se ti vsechno:)
A o klikani nejde, BFU vlastne nema v nastaveni co delat ... a kdyz fakt neco potrebuje, tak se doklika celkem jednoduse, navic nastaveni delas vetsinou jednou za zivot celeho systemu, takze no big deal:)
Jako treba ja uz od dob vist, kliknu na klavesu start a zacnu psat .... myš a enter ..... zkratka naprosto genialni tohle vyhledavani ve windows:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Super, na Mackovi je to vidět rovnou takže si to nemusím za A naslepo proklikávat a za B vůbec ani pamatovat ;)

Ad DPI: ano, zvětšené DPI používám, bohužel je na tohle Windows hrozný prase (neresampluje ikony, nutno dpi zvětšovat po skocích aby byly 8px rozdíl) ikdyž teda ve srovnání s Ubuntu tam alespoň jde zvětšit dpi i bez terminálu.

BFU v nastavení naopak má co dělat - je to přece jeho komp, to že někdo udělá debilní rozhraní je jen a pouze vina OS a ne jeho majitele. Přirovnal bych to třeba k Alcatelu OT vs Nokia 5110 ;)

S tím Startem ve Vistách souhlas, ale jsou ovšem tací co jsou přesvědčeni, že jsou XP lepší a navíc přidají otřepané klišé typu "Visty jsou pomalý" :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou Ovládací panely celkem vím, ale tak já su jen hlópe júzr, rád se nechám poučit :-), Nicméně je to chaos a BFU s tím mají nepřekonatelné potíže (klikni na tuhle ikonku, klikni do seznamu v pravo, vyskočí okno, najdi kartu, klikni na tlačítko... atd atd... nekonzistentní.).

Zajímavé, že horní lišta byla velmi typická záležitost, snad jen Windows jí odjakživa ignorovaly (prošel jsem s ní od Amigy, přes Mac OS 9 a X). Neříkám co je lepší nebo horší, pro mne horní lišta logiku má, rozhodně bych ale GUI Windows nevydával za etalon. Zrovna ergonomie práce na desktopu Win je horší a chybý tam lehkost Exposé z Mac OS X. A to říkám přes to, že na Win dělám každý den a v pohodě. Jen občas člověk drká myškou do rohů, aby prohodil Wokna nebo popatřil Plochu - bez úspěchu :-).

Neříkám, že mne Unity nadchnulo na provní pohled, to ani ne, ale poslední vlastní testy ve mne vyvolaly dojem, že to je optimální GUI pro BFU. Hlavně pro svou přímočarost. Kdo chce, stáhne si distribuci s jiným grafickým rozhraním, na výběr toho je dost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Exposé se dá kompenzovat třeba Switcherem a nebo jsem teď nedávno zkusil Emcee z WinStoru ;) Switcher mě seděl víc, ale měl jednu chybku - nevracel se na desktop když jsi najel zpět do rohu (možná fixnuto v novější verzi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, Switcher jsem zkoušel a bylo to celkem v poho, ale nereagoval mi na něj Total Commander a já jsem holt těžký tolatkomandrista, takže pro mne to byla dost masařka. Ten Emcee prověřím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam altdesk na vice ploch ..... verze 1.5.1.
Mam 9 ploch a prepinam win+[num pad], zcela easy (win+tilda skryju okno s plochama). Ma sice drobnou chybku, ze kdyz se kousne nejake okno a prepne se plocha, tak tam zmizi z vyberu na desktopu vsechny a musi se rucne okna obnovit (je tam menu, ale je to takove napikacu). Zkousel jsem i jine, ale tohle mi vyhovovalo nejvic, asi je cas se po letech po necem novem poohlidnout:)
Kdyz vidim v praci lidi, jak maji na jedne defaultni plose otevreno 50 oken a jeste maji zaple takove to stupidni seskupovani, tak z toho mam nocni mury a desy:o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo od věci jít si někam odzkoušet mac, zapnout exposé, jeden roh namapovat rohy na switch desktop, switch app a show desktop - myslím, že by to tvoje tvrzení "zcela easy" dostalo vážnou trhlinu ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vubec nechapu kde tam vidis nejaky prolem... proste trololo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To vaše stupidní trololo si vyprošuju. Pořiďte si prosím non-TN monitor kde jsou barvy přesné a pak si můžem povídat na úrovni.

PS: ona ta pleťová barva tam není pro nic za nic, obzvláště pokud se kombinuje se namodralou barvou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1) neragoval jsem na tebe
2) nechapu :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) Přišel mi mail, že jste hodil něco do placu. Přiznám se, že doteď netuším jak tady funguje zasílání reakcí (někdy se rozhodí i řazení diskuze), nicméně svojí chybu nevylučuji ;)

2) TN monitor (všechny do žluta, podsvícené namodralým světlem, pleťová barva pak zaniká a protože je stále drtivá většina monitorů TN - mimochodem taky proto se fotky nedělají na TNkách - tak si toho všímá jen hrstka uživatelů + období kdy ClearType vznikal)

Fakt, že BTJ to občas s nákloností k MS přehání zdaleka neznamená, že je troll. Ne, že bych se ho mermomocí chtěl zastávat, ale jeho argumenty jsou leckdy opodstatněné. Ono je dost jednoduché napsat, že je někdo troll - tohle umí IMHO každý, ale prokázat nebo opravit už tak jednoduché není, navíc chybami se člověk přeci učí, nebo ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. To ubuntu je vo VM to znamená že o zobrazovanie a vyhladzovanie sa stará Windows pomocou ovládača.Takže ak tam je videný problém je to len v BTJ hlave nie inak
2. Tie fonty na Windows 8 vyzerajú hrozne je zapnutý cleartype?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"VM to znamená že o zobrazovanie a vyhladzovanie sa stará Windows" .... to mas ze sve hlavy?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Virtualizácia tak funguje alebo si myslíš že Ubuntu VM má priamy prístup na tvoj HW?. Si pozri akú GPU máš v Ubuntu VM

Podľa mňa si vypol antialiasing fontov vo Windows pretože si nevedel pochopiť prečo fonty na Windows aj na Ubuntu vyzerajú tak isto

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jak vám, ale mě v Parallers normálně běží hw akcelerace včetně videa. Navíc font smoothing běží i bez ovladače nebo přes -xforcevesa. Pokud jste si všiml tak v tom Ubuntu má smoothing zapnutý. Ještě bych dodal, že ty fonty nemohou vypadat ve Win a Ubuntu "takisto" protože jsou to úplně jiný fonty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kľudne môže ale stále to ide to cez hypervízor pokiaľ nepoužívaš vt-d/IOMMU.
To preto lebo pri 2D rendere cairo>Xorg a Xrender>libdrm/pixman
Tak prečo jeho Windows a Ubuntu fonty vyzerajú rovnako hnusne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože hnusnej jpeg?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ťažko podľa mojich skúseností "zníženie kvality" v JPEG-u vytvára rozmazanie nie viditeľné hrany navyše Win 8 obrázok má viac KiB ako Ubuntu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si fakt trotl ... pominu to, ze vmware ma uz nekolik let HW akceleraci GPU ....
Ale co mi opravdu nejde do hlavy, jak by ten vmware vedel, ze nejaky linux v jeho virtualnim prostredi, v tom nejaky Xserver nebo ktery das, chce zrovna vykreslit pismenko a on by to pak nejak prekladal do winapi, aby to pismenko vykreslilo za nej:o) OMG, fakt me nic nenapada:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A jéje, "za tu cenu luxus" je asi největší kámen úrazu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus vyvrátit, že cena není pro zákazníky důležitá. :-D

Jinak kámen úrazu Linuxu je, že je na něm málo her. O tom jsem bytostně přesvědčen (a to hry víceméně nehraju). Hry určovaly dějiny počítačů, vzlety a pády platforem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je relativní. Pokud vypíchnu fakt, že je Ubuntu zdarma tak je to suprlákadlo... ovšem do doby než dotyčný zjistí, že za tuhle "cenu" spustí jen určité procento aplikací na jedno kliknutí (pak nastupuje fáze, kdy už se to nelíbí ani BFU).

Samozřejmě jsou argumenty kdy (a kam) Linux ano a kdy ne. Typicky když třeba mám určitý rozpočet na notes a prostě nemám na dražší - přes to prostě nejede vlak a plně to chápu. Pokud ovšem dotyčný přijde s tím, že chce primárně serfovat a stačí mu to tak se klidně přikloním na stranu Ubuntu (všichni asi víme co newbies dokáží s Windows v poměrně malém časovém úseku, obzvláště pokud mají v hlavě zakořeněno internet = Seznam a AtlasHub a litr do bezpečnosti nedají protože jim támhle Tonda z Horní Dolní říkal že to nepotřebujou a on to přece umí kreknout zadara :)

S hrami souhlas, tam není o čem ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom žádná. V životě bych nikomu Linux (Ubuntu) netlačil silou. Pokud chce kupř. mamina komp na maily, web a nějakou nenáročnou "administrativní práci" a aby to moc nestálo, tak je to favorit. Tihle lidé jsou stejně klikači, takže se jim ukáže "internet tady, dokumenty tady" a oni to neřeší. Navíc dětičky nemají tendenci tam cpát "kreknutý bordel od kamarádů" (tedy tendenci mají, ale brzy narazí :-), takže OS vydrží dlouho v kondici. Také pokud někdo žadoní, jestli by tam ty Windousy nešly nějak jako tento, zadarmo - tak nešly, buď si je kup nebo tam bude Linux a nebo si to musíš zařídit sám.

Zdatnější uživatelé pak ať si sami rozhodnou co chtějí používat a co má pro ně jakou cenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuju, že ty jsi někdy viděl nějakou linuxovou distribuci jinde, než na obrázku.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Možná i viděl, ale na něj nemá smysl v jeho výplodech kolem linuxu reagovat, je to jenom troll -> nekrmit!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na Ubuntu Edge jsem docela zvědav - pan Ježek sliboval revoluci, ale zatím to vypadá na propadák. Stačí mrknout na http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge a spočítat si kolik lidí by najednou muselo kupovat founy ne po dvou, ale po 5-ti...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.