Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodej procesorů vzrostl, AMD se drží

Také jsem na konci loňského roku koupil po hodně dlouhé době AMD a to z toho důvodu, že 45W čtyřjádro Intel nenabízí. Není to žádnej rychlík, ale běží mi to nepřetržitě, takže spotřeba byla nejdůležitější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Smutné vidět kdysi důstojného soupeře Intelu na kolenou. V dnešní době už neexistuje důvod, proč stavět počítač na platformě AMD - ani cenový, natož výkonnostní.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ani cenový, natož výkonostní ? Ve kterém světě žijete?
Já si 3 měsíce zpátky stavěl počítač, a přišlo mi zbytečné za něj dávat více peněz, než je potřeba na bezproblémový chod OS, prohlížeče, HD videa, přehrávání hudby a nějaký to IDE. Holej hardware mě přišel ani ne na 7 500 kč (AMD II X2 240, 785G (HD 4200), 2 GB RAM a 500 GB disk a zbytek). Za ten výkon a malou spotřebu bych si musel u Intelu několik tisíc připlatit.

Jsou však lidé, kteří si kupojí i dnes PC za 20 tis. Já to nepotřebuji. Takže rozhodně existuje důvod kupit si AMD, když na té platformě dám méně peněz jak u Intelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dobou stejně nevidím nějaký výrazný rozdíl mezi procesory Intel a AMD. Když sestavuji počítač tak se prostě podívám kolik má který procesor jader, jakou má spotřebu a kolik za něj zaplatím. A podle toho koupím základní desku. V posledních třech počítačích co jsem sestavil tudíž byl procesor značky AMD, protože cenově to prostě vyjde výhodněji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LOL

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký argument by nebyl? Má mysl je otevřená a rád se nechám vyvést z omylu ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To nebyla reakce na tebe, přípono ... kromě mysli by to chtělo víc otevřít oči :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.