Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodeje tabletů eskalují, rozdrtily všechna očekávání a předběhly prognózy o 3 roky

Pokud chcete hrát, pořiďte si PC. Pokud chcete pracovat na cestách, pořiďte si notebook. Pokud chcete telefonovat, pořiďte si mobila. Pokud chcete hrát Angry Birds, můžete je hrát na všem předchozím a nebo si kvůli tomu koupíte tablet.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A to zase nemáš pravdu. iPad stačí na internet, čtu si na něm knížky v elektronické podobě. Spoustu věcí nemusím tisknout na papír (učení), čtu na tabletu, atd..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotíte to podobně, jako když se důchodce zeptáte jaké auto je nejlepší a co si myslí o tom, že si lidé kupují VAN, Off-Roady nebo sporťáky. Prostě každý má své potřeby, podle toho na co ten počítač potřebuje. Mladý pařmen bude mít k tabletu despekt, ale on tvoří jen velmi malou část trhu, kdežto non IT uživatelů je drtivá většina. Mě počítač živí, je to můj hlavní výrobní nástroj, a když mám čas a chuť, tak si i něco zahraji, proto mám výkonný NTB, ale také jsem zjistil, že než si kupovat drahý telefon, tak raději nějaký laciný tlačítkový a k tomu tablet. Nejen že tablet nejsou pouze jen hry (u dětí možná ano), ale tablet a pro něj specializované aplikace NTB nenahradíte, je to prostě jiný svět. Kolo vám nenahradí motorku a obráceně je to také neprohoditelné. Právě užitné vlastnosti tabletů vytlačují u laické veřejnosti NTB a vůbec se nejedná o hry, to j pouze pohled z dálky. Navíc pro programátory je to přímo dar z nebes, nové systémy, nové možnosti, více zákazníků.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na tu práci používám Galaxy Note 10.1 a je to výborná věc. Hry na něm vůbec nehraji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak překvapivé, že zboží co je levnější se prodává jak housky na krámě. Až BMW7 překovná v prodejích BMW3, tak to pak bude překvapivé a to že se nějaká společnost udělala špatnou/nepřesnou předpověď je stejně časté jako u předpovědí počasí. Otázkou zůstává, proč ji za to někdo platí...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze tablety maju svoje miesto, ale sucasne predaje a trend su trochu hype.

Notebooky prezivaju utlm, pretoze vyvoj PC preziva utlm. Mam nejake stare HPcko 3-4 roky .. funguje. Preco by som ho menil ? Kupil som ho na inzerat okolo 300eur. Matny display 1600x900, akasi i5, 6 GB RAM, atd atd

Nasledujuci rok asi nevide nic, co by ma lakalo vymenit. 2x vydrz baterie ? Lepsie rozostavenie klavesnice ? Ved novsie Elitebooky maju len horsie. Lepsi vykon CPU ? Mozno by som aj bral, obcas by sa zisiel, ale musel by byt aspon o 50%. Grafika ? Mam intel a asi by som lepsiu nevyuzil. Display ? mozno by som bral aspon 1920x1200, keby boli na to dobre pripravene windowsy. Na trhu su vsak same leskle 1366x768 16:9. To mam ovela lepsi. atd atd ... Ved dnes by som tazko lepsie kupil :) Ale bral by som lepsi touchpad, lepsie led diody (aby tolko neosvetlovali).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli je správná předpověď neustálého růstu. Mám o tom silné pochyby.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vše je v pořádku, všichni si koupí tablety. Všichni budou tvrdit, že se na tom dá pracovat a dělat spoustu užitečných věcí. Nikdo nepřizná, že je to jenom hračka a jediný co s tim lze je konzumovat obsah a pitomět.

V momentě kdy to bude výkonné jako ntb a půjde k tomu připjit klávesnice, myš a monitor se mění situace.

Do té doby je to jen předražená hračka pro všechny věkové kategorie. Nechť debilizace započne :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

dalsi mentalni duchodce...

btw ...V momentě kdy to bude výkonné jako ntb a půjde k tomu připjit klávesnice, myš a monitor se mění situace....

tohle uz je davno mozne a vykonu na "kancelarskou praci" je vice nez dost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký ten model vhodný na kancelářskou práci hodíte do placu ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vubec nechapu jak to myslite...
jakykoliv 10", 2 jadra a aspon 1GB RAM...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jasně :)
A zkoušel jste na tom někdy dělat opravdu kancelářskou práci a ne si pustit jeden excel ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě taky vždycky rozdrtí hláška "tablet na práci" a "dá se s tím dělat spousta užitečných věcí" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Žena na iPadu dělá ilustrace, vyřídí e-maily atd. Je spousta pracovních úkonů co se tím dají odbít. Ve všem počítač nenahradí, to je fakt, ale pouze hračka už to dávno není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak žena řeší nepřítomnost sklonu/tlaku? Bez stylusu za další dvojku je to docela slabota, ikdyž nepopírám že to nejde kompenzovat na úrovni aplikace (třeba ArtRage)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo drtí všechna očekávání o to bude drsnější vystřízlivění, které začíná potkávat výrobce mobilních telefonů. Prostě lidi nemaj prachy a každý rok si nekoupěj nový tablet. Těm co jej mají a vydrží dva roky, tak na něm pojedou a pokud zjistí, že se jim to válí jen v šupliku, pak další nekoupí. A imho nejvíce se prodávají ty do 4k, které nejdou ani opravit, všechno lepené (i u dražších) a nosou konstrukcí je prosím displej :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to je zasa otazne. Jasne trh sa nasyti, to len zmagoreny ekonomicky poradcovia maju predstavu o nekonecnom raste, ale stale je tu ta pekna moznost pre vyrobcov programovo kriplit vyrobu alebo narocnejsie s kazdym novym modelom prichadzat s neodolatelnov "novinkou" ktora proste prinuti zakaznikov si kupit novy model aj ked v podstate ten aktualny im vyhovuje a nic mu nechyba. A realne sa samozrejme do toho moze polozit aj Apple s IOS (uvidime ako dopadne IOS7) a Google ktory uz aktivne dodrbava Android a verzia od verzie je horsia,nenazranejsia a nestabilnejsia. Mozno pre Android 5.0 uz nebude 8jadro ako super cool featura ale nutnost aby sa to dalo ako tak pouzivat.... :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejak ma zaplavuje smutok ked tie grafy vidim, kam ten trh speje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pročetl jsme si příspěvky zastánců těchto placek a opět se nedozvěděl k čemu to je dobré a proč bych si to měl koupit. Kvůli tomu abych na tom mohl číst knihy a tupě čučet na internet si to pořizovat nebudu a jiné smysluplnější použití mi reálně nikdo neukázal, vlastně ano a byla to zatím nejlepší definice pro využití tabletu, cituji "dá se na tom na hajzlu hrát solitér" to je sice pecka, ale solitér nehraji a tak stále nemám důvod kupovat si toto placaté čudo i kdyby mě 10x vythypovaných mameluků 100x nazvalo důchodcem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono to totiz je hodne specificke zarizeni, ktere ma smysl spis jako doplnek neceho dalsiho. Osobne vidim nejvetsi smysl u profesi, kde je nutne neustale chodit a pri tom mit idealne kvanta dostupnych informaci. Takze vyuziti by nasly predevsim u doktoru, skladniku, spravcu "chytrych" budov, vedoucich pracovniku ve fabrikach s pasovou vyrobou a kupodivu i u personalu supermarketu doplnujiciho zbozi si dovedu predstavit vyuziti. Samozrejme ze existuji alternativy, ale tak je to vzdy u kazde nove technologie. Nez byl vynalezen automobil, existovaly kocary, ktere byly vyrazne lepsi nez prvni auta.

Kazdopadne osobne uvazuju nad tabletem kvuli takovym malichernostem, jako zarizeni s velkym a i na slunku celkem citelnym displayem (samozrejme mam na mysli tablety s IPS panelem), na kterym bych si mohl v terenu prohlidnout kvalitu prave nafocenych fotografii, ktere na malem a velice nekvalitnim displayi fotaku nejde zkontrolovat (coz mozna vyresi novy fotak :-D). Potazmo pri cestovani jako nahrada mapy, nastroj pro ziskani informaci o okoli (pamatky, oteviraci doby muzei, ZOO atd., nejblizsi restaurace....), skladne zarizeni na zabaveni se behem cest v autobusu nebo vlaku atp.

Kdyz to shrnu. Tablet ma imho nejvetsi smysl jako nastroj pro efektivnejsi cinnost zamestnancu v praci, nebo jako pomocnik pri cestovani. Pro vsechna vyuziti samozrejme existuji alternativy, ale tak to je u vseho. Turistickou mapu clovek taky nepotrebuje. K orientaci staci hruba predstava o vlastni pozici a schopnost orientace podle slunce, hvezd, mechu na stromech atp. (a samozrejme turistickeho znaceni :-D).

Omlouvam se za tak dlouhy prispevek, ale chtel jste priklady vyuziti. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no tak si to nekupuj. pokud si tak dokonaly, ze u PC jenom tvoris a konzumaci obsahu odmitas pro jeji nizkost a protoze to delaji jenom tupci, tak si tablet nekupuj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však já si ho nechci koupit, jen mě zajímá proč si ho kupuje někdo jiný a protože na práci ho moc lidí mít nebude nezbývá než konstatovat, většina si ho pořídila jako módní hračku a prodeje půjdu již jen dolu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, máte jen sebestředný pohled na svět a nedochází vám motivace jiných. Fakt je ten, že většina lidí měla komp nebo NTB na věci na které bohatě stačí tablet. Prohlížeč tam je, to je klíčové a nutno říct, že čtení je na tabletech neporovnatelně pohodlnější, e-mail klient také, spousta zbytečných i zajímavých a užitečných a přitom levných aplikací. A hry pochopitelně.

Já tedy tablet také zatím nemám, ale kde by se dal dobře použivat si umím představit, třeba už teď, kdy mi NTB hřeje stehna a přitom si jen čtu na webu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No šak mobil taky nepotřebuju. Pohybuju se v civilizovaných místech, kde každá hodpoda má telefon, na ulici jsou budky a čísla mám ve svém diáři, který nosím v náprsní kapse. No a když mě někdo bude chtít kontaktovat, tak snad počká ne, nejsem na roztrhání :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne tablet je nutno brat jako idealni hracka pro deti. Za 3-4 tisice se koupi tablet, ktery se da zaplnit hrami za pakatel (nebo zdarma).
Za meho detstvi bylo hitem chytani vajicek, ted doba pokrocila.
Absence datoveho spojeni u tabletu (jako hracky pro deti) velke plus, nemusite se bat spamovych telefonatu, nemusite se bat zavirovanych aplikaci..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.