Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodeje Windows 8 jsou prý zatím hluboko pod očekáváním

Konečne sa prestalo na fórach písať že W8 je to isté ako W7 + metro čo vôbec nie je pravda. Spústa softu čo bežala pod XP a W7 je vo Windows8 nefunkčná alebo sa správa divne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prostě se MS snaží uživatele nasr*at a docela se mu to daří. A pak se diví, že se mu to podařilo :D Jestli tohle všechno je jen důsledek marného snažení o prosazení na mobilním trhu, tak se máme ještě na co těšit. Možná MS díky tomu nakonec failne i v desktopu :) Já chci eye-candy, mě nějaký divný jednobarevný dlaždice fakt netankujou. Vždyť je to hnusný, velebnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je skoro každá další verze Windows zhoršením launcheru - už od 3.1 na 95 to bylo dle mého horší - ve 3.1 člověk viděl všechny aplikace, v 95 už se muselo do stromového menu. Pak zavedli quick launch - to je plus a pak taky ve Vistě to vyhledávací pole, které je dle mého taky super, ale naopak zprznili samotné menu. V sedmičkách je to shlukování okem pod jednu ikonu mor, ale naštěstí to jde aspoň vypnout. Každopádně osmičky tomu nasazují korunu, to je prostě úplná blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale fuj Paul Thurrott??? Prebirat nesmysly od tohoto netechnickeho zaluda po vzoru hovinek a netechnetu? Od CDR ocekavam vic!
Jinak kdo zas prisel s tim, ze RT bezi na ARMu rychlej nez na x86 Atomu? Zase Paul Thurrott? Tak pak se to vysvetluje, ale PROC dale sirit jeho bludy???
Jinak letmym pohledem do meho oblibeneho eshopu zjistuju, ze nejlacinsi netbook stoji 12k a to jeste s AMD, takze zadne termo. Ultrabook od 21k .... to jsou proste ceny az prilis vysoke, kdyz ekvivalent bez dotykove obrazovky vyjde na cca pulku. Kdybych mrkl na telefony, tak by jsme byli zas uplne nekde jinde v cifrach od 10-12k nahoru.
Ono se asi ceka na Vanoce nebo nevim ..... ale netbook s AMD bych pokladal do cenove hladiny 6-8k max ..... a telefon s WP8 taky tak nejak, pak se bude o cem bavit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nadával jsem, nadavam ted a asi budú stejne nadávat na nový počin Microsoftu ... No musím uznať že pokiaľ doladia nedostatky (Podľa mňa ho poslali na trh nedokonceny) tak to má budúcnosť. Ked sa naň dívam bez predsudkov, práca s ním má baví :-) I ked sú mnohé veci zložitejšie, sú zložitejšie príjemným spôsobom a aspoň človek neupadne do stereotipu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Složitější příjemným způsobem - to je dobré zdůvodnění. Připomíná mi to Krampolův popis železnice: "Japonská přesnost ničí ducha. Český systém je svou improvizací dokonalý, nutí člověka myslet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

W8 se neprodavaji, protoze je nikdo nechce, lide chteli od M$ jediny OS a to byly 2000 a XP, vse ostatni jiz nechteli, takze M$ musi pockat, az jim zastaraji PC az jim vse nebude stacit, az jim domrvi servicepacky, ze jejich OS bude nepouzitelny, jejich HW bude nepouzitelni ... pak zajdou do obchodu a nasilim je donuti si W8 koupit, protoze nic jineho jiz koupit nepujde a kazde nove PC bude mit OEM vazanou licenci neceho, co nechteji, ale dostanou, jinak maji smolika a musi si to poskladat ....

A ma se to taky tak, ze vetsina domacnosti ma PC na internet, coz bezi v browseru, aplikace v browseru, ti co nekradou jiz maji casto LibreOffice, protoze pomer cena vykon no a casto chteji hrat i hry ... jenze juniorum kopi game stanici a sami si koupi neco, na cem vyridi emaly a poneti si .... na to jim staci de fakto cokoliv, takze treba i tablet, je zajimave, ze znova se objevuji PC s linuxem, tentokrate ne jen naoko, ale ubuntu a jeho mutace.

Ja treba nikdy zadne wokna nekoupil, mel jsem legalne OS2 a z te jsem pak presel plynule na linux a mate videt dotazy unixaka, ktery windows nezna jak tam behem 10min najde tolik divneho a nelogickeho chovani az se z toho poto ;-)))

No a jak se ukazuje, vetsina windowsaku jsou jen hlupaci, viz 1. prispevek o tom, ze w7 a w8 nemaji stejne jadro a dokazuje to chovanim userspace GUI ... WTF ? ... co ma GUI spolecneho s kernelem ? ... vezmu linux, dam na to KDE3.X pak KDE 4.0 a pak KDE 4.5 .... a budetet koukat na rozdily ;-)) pres funkcni, po nefunkcni a zpet k funkcnosti a novym efektum ....

Popravde, M$ ma jen jeden kernel a to NT krenel, chyba v krenlu na NT4 se casto objevuje i na w2003 ci dokonce w2008 ... takze to neni nvy kernel, je to stary kernel s kupou balastu, ale desgn je stejny .... v podstat jediny OS, ktery ktery meni kernely je linux, od 1.x po 2.0 (mega skok, podpora 64bit a RISC), pak 2.2, 2.4 ktera vytahla vykon a 2.6, ktera prinesla podporu tisicu bezicich procesu ve funkcnim stavu ... po 3.x ... kazdy z techto kernelu je skutecne od zakladu jiny, ma nove volani, nove jmena fci, jine chovani fci a modul nelze naroubovat pouhou prekompilaci, proste se musi prepsat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.