Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Prodeje Windows 8 jsou prý zatím hluboko pod očekáváním

Windows 8 Surface
Po internetu kolují zvěsti o tom, jak si na trhu vede nový operační systém Windows 8. A nevypadají vůbec růžově…

Zvěsti pustil do světa Paul Thurrott, jemuž je prozradil nejmenovaný, avšak vysoce důvěryhodný zdroj z Microsoftu (prý ten nejdůvěryhodnější). Podle něj jsou prodeje Windows 8 zatím hluboko pod očekáváním a hned také dodává, kdo za to podle Microsoftu může.

Vinu prý hází Microsoft na výrobce počítačů, kteří se snad nějak neměli dostatečně k tomu, aby vyšli štěstíčku s Windows 8 patřičně naproti (takhle přesně to zpráva neuvádí, Paul se spokojil s citací výrazu „inability to deliver“ a následně situaci komentoval po svém). Pokud se sami ohlédneme za tunou zpráv v našich e-mailových schránkách, neřekli bychom, že výrobci počítačů něco „zanedbali“, toho hardwaru s Windows 8, který má „navíc“ dotykové ovládání, bylo v nedávné době uvedeno poměrně hodně. Jestli ani to nestačilo, tak už nevíme, nicméně Paul na toto téma dodává, že mu v té souvislosti dává smysl odhodlání Microsoftu pustit se do výroby hardwaru vlastní cestou. Řeč není o ničem jiném než o Surface, otázkou je, kdo koho víc naštval, jestli Microsoft výrobce počítačů se svým Surfacem, nebo výrobci Microsoft svou „inability to deliver“.

Všechno ostatní jsou domněnky, zvěsti a drby, ať už samotného Paula Thurrotta, který se jen snažil danou situaci komentovat, jak nejlépe uměl, nebo dalších novinářů, kteří se pokoušejí/pokoušeli o totéž. Například je zcela zřejmé, že vyexpedování Stevena Sinofskyho z Microsoftu nemohlo být načasováno lépe pro podpoření všelijakých konspiračních teorií, typicky té, že byl odejit právě kvůli Windows 8. Jenže ani tato, ani jiná se nezakládají na něčem, co by někdo alespoň hodně neoficiálně potvrdil.

A i Paul Thurrott nabízí řadu domněnek, proč se Windows 8 neprodávají tak, jak by si v Microsoftu přáli, od roztříštěnosti Windows 8 (je to vlastně takový kočkopes, kde se snoubí zajímavě upravené desktopové prostředí s naprosto odlišným novým dotykovým prostředím) po určitou nekonzistenci Windows 8 a Windows RT (kdy vlastně Windows RT na tabletech je jen „půlka“ Windows 8 a ještě k tomu ta méně známá), přičemž neopomíjí zmínit Intel a jeho procesory Atom, kdy na tabletech na Atomech postavených běží plnohodnotná verze Windows 8 pomaleji než Windows RT na tabletech s procesory ARM). Uživatelé tak vlastně „čekají“ a ani pořádně neví na co. Možná až co na to řekne trh (což je začarovaný kruh), možná až zahřmí, možná na Godota… Každopádně celá tato nejistota kolem Windows 8 může z tohoto operačního systému udělat „úspěšného nástupce řady Windows, která začíná Me a pokračuje Vista…“.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Prodeje Windows 8 jsou prý zatím hluboko pod očekáváním

Úterý, 20 Listopad 2012 - 17:19 | Izak | W8 se neprodavaji, protoze je nikdo nechce, lide...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 21:01 | Jirka1 | Složitější příjemným způsobem - to je dobré...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 20:37 | Adam Marcinek | Nadával jsem, nadavam ted a asi budú stejne...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 15:07 | BTJ | Ale fuj Paul Thurrott??? Prebirat nesmysly od...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 14:40 | xvasek | Pro mě je skoro každá další verze Windows...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 13:53 | Ondar | Prostě se MS snaží uživatele nasr*at a docela se...
Pondělí, 19 Listopad 2012 - 13:16 | Archvile | Konečne sa prestalo na fórach písať že W8 je to...

Zobrazit diskusi