Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První mikroserver HP Moonshot nenese procesory ARM, ale Atomy od Intelu

doporucujem zmenit oznacenie "mikroserver" kedze HP ma realne taky produkt:
http://goo.gl/M24mB

sposobite zbytocny zmatok...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

domnívám se, že náš čtenář dokáže rozlišit
mikroserver ≠ MicroServer series :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, kazdopadne stejne se domnivam, ze pokud to bude uspesne a budou i pokracovatele, tak se uchyti jina prezdivka, protoze co se tyce fyzickych rozmeru, je to celkem macek...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no, rozhodne zajimave, avsak skoda, ze se zatim nevi nic vic (ani jsem nevygooglil) - jak priblizne cenove hladiny, VT-x slibuji, s VT-d si nejsem jisty a hlavne - co to tam je za diry? Vypada to jako SFP/SFP+, takze 40GBit v LACP z jednoho modulu? Hned bych se s tim pomazlil v serverovne :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten obrázek porovnávající výkon ARM Calxeda EnergyCore ECX-1000 s Intel Xeon je zavádějící a bývá špatně intertpretován. Čísla na obrázku neporovnávají výkon CPU, ale výkon celého serveru, v tomto případě limitovaného saturovanou 1Gbps Ethernet linkou.

Správna interpretace je "Přestože ECX-1000 má VÝRAZNĚ nižší výpočetní výkon než Xeon, v mnoha případech jej dokáže v serveru nahradit, a to s 5-10x nižší spotřebou"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to srovnání je i tak dost kreténské, když budu vědět, že výkon mých systémů je omezený propustností 1GBit ethernetu, tak tam přece dám 10GBit, vyjde mě to tak podstatně levněji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.