Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První test šestijádra Core i7-8700K: 2-43 % nad Kaby Lake (single-multi core)

A spotřebu si samozřejmě musíme domyslet sami. :]

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Solidní výsledky a diskuze budou výživné.

Vypínám SW:The Empire Strikes Back (BR) ... a tady visí tohle.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je tam jakýkoli rozdíl oproti tomu, co se čekalo? Nějak nevidím, nad čím by se mělo diskutovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nooo.. mohli bychom diskutovat treba o tom, ze i5 jsou ted sestijadra, a i7... taky :) jsem zvedam, jestli v ramci plneni petiletky "bordel v oznaceni" soudruzi z marketinku vydaji i 4C/8T i5ky, pripadne nejakou divocejsi kombinaci... nebo treba nastal cas pro i4 / i6 / i8... ale vsechny 10+ jadrove modely budou furt i9, musime prece setrit cislicemi :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jake solidne vysledky preboha ziveho? Pocet jadier stupol o 50% (zo 4 na 6) a kumulativny vykon o 43% .... Jake solidne vysledky preboha ziveho? Vysledky su presne take ake cakal aj najvacsi imbecil.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu se obtěžovat, rád vám vaše slova připomenu, až tu budete společně s dalšími kňučet. To je jen otázka času.

Správně ... bohužel jsou takové, jaké se čekali. Nevím, jestli si to uvědomujete, ale Ryzen právě v mainstreamu skončil. Nejen hry, ale bohužel skončil i v oborech zabývající se tvorbou obsahu, kde vládne a definuje standard Adobe. Ryzen neměl nikdy silnou pozici, ve většině případů se nedotáhl ani na úroveň i7-7700k a teď Intel vytáhne tohle ... to je na tom to nejhorší. Konec, tečka a kňučení nepomůže. Jediné co můžete je poplácat se ostatními, jak jste mi to nandal a to je asi tak všechno. Vážně jsem doufal, že to tak dobré nebude a Ryzen vydrží. Bohužel, je čas se s tím naučit žít.

P.S.: Nezkoušejte to hrát na pájení, nebo Premiere Pro u všech a na sto procent.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že bude ještě záležet na cenovce.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

https://arstechnica.co.uk/gadgets/2017/09/intel-coffee-lake-price-specs-...

"... The i7-8700K costs $359, up from the $305 launch price of the i7-7700K, while the i5-8600K costs $257, up from the $217 of the i5-7600K. Bear in mind that these are that these per chip in a 1000 unit order prices—expect retail to be higher still... "

... to jsou americke velkoobchodni ceny. Takze myslim ze s tim koncem Ryzenu to az tak zhave nebude, jak to maluje pan Step. AMD mozna mirne slevni ale moc se nezmeni.

Je docela naivni si myslet ze Intel najednou prestane ryzovat protoze AMD, dokud existuje dostatek lidi kteri koupi Intel at se deje cokoliv, tak Intel nema duvod zlevnovat. Pokud si snad myslite ze tech lidi je malo, staci se podivat na i7 7960X - vykon sotva 20% nad TR 1950X zato cena dvounasobna, a evidentne to Intel furt proda.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

První z deseti skutečných příkladů jsem dodal (viz níže). Reálné výsledky, nikoliv oblíbené teoretické cvičení, cituji: "Protoze to druhe pokud vim existuje". Ale to není podstatné, protože 5. den marně čekám na onu desku, odkud jsem si vypůjčil citaci a těším se na odpověď z reálného světa.

https://diit.cz/clanek/prvni-testy-intel-core-i9-7980xe/diskuse

Žvanit vám všem jde dobře, ale kdykoliv požádám o důkaz z praxe, tak je ticho jako v kostele. Máte příležitost, tak se chopte šance.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co jako? Že Adobe zparchantělé programy neumí využít více jader, a jedou čistě na frekvenci snad každý ví. Takže, ano, kdo má komp čistě na Photoshop, ať si koupí Intel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo neříká, že se realita musí líbit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

> kdykoliv požádám o důkaz z praxe

Dukaz ceho ? ze 8700k bude drazsi nez 7700k ? no ten dukaz bude za chvili v kazdem eshopu... jinak vubec netusim o cem tady zvanite. "realne vysledky" a "dukaz z praxe" ?
pokud mluvite o me poznamce k 7960x, tak to je snadne:

https://arstechnica.com/gadgets/2017/09/intel-core-i9-7960x-review/

Pointa meho komentare byla jednoducha: vas komentar o tom jak 8700k zabije Ryzen, zcela pomiji jisty drobny faktor - cenu. Dodal jsem citaci na cenu 8700k ktera ma byt podstatne vyssi. Jelikoz jste zcela opomenul tenhle faktor, povazuji vas komentar o mrtvem Ryzenu je kopu hnoje. Cini vam obtize to pochopit ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čili nevíte a odpovědi se nedočkám. Obligátní "já myslím", nebo "pokud vím" dostává rázem jiný rozměr. Co jsem se dozvěděl? Odpovědi s modelem desky se ne dočkám, zkrátka nevíte a obecné 2 stránkové shrnutí si nemá s "pokud vím" co vyčítat. Důkazem z praxe znamená vzít nějaký program, nebo sadu programů, typickou pro danou kategorii (např.: 3Ds Max, Maya, Nuke, Photoscan, ...) z reálného světa, nikoliv z říše snů a podrobně to rozebrat, podle typu činnosti a používaných funkcí programu. Já jsem vám poskytl první z devíti, již zmíněný Photoshop CC 2017 1.1 a výsledky jednotlivých činností. Dalších 9 mám nachystaných, stejně detailních. Co jste mi odpověděl na oplátku vy?

Snaha o rozmáznutí, hlavně se nepouštět na tenký led reality. Vykrucování vám jde a cena, budiž ... můžeme se bavit o ceně a celkových nákladech. Tedy za jak dlouho se investice do dražšího procesoru vrátí. Nota bene, u šesti jádrového Coffee Lake se očekávají ještě lepší výsledky, než které nyní podává 7700k.

Ve hrách to Ryzen 5/7 na celé čáře projede, tam není moc co řešit. V "malých" pracovních stanicích stejný scénář, protože grafické nástroje od Adobe, Corelu, Blender, nebo Gimp jsou na tom úplně stejně. Gimp je silně singlethreadový, GEGL potřebuje pro dotažení paralelizace minimálně rok a Blender s Cycles? Se stejně přehrává na grafické karty, protože jsou násobně efektivnější a zbytek nástrojů jede maximálně 2 - 4 jádra, většinou těžký single. Dále obecné modelování (Maya, Mud, .... a CADy). To stejné, zase single, výjimečně se zapojí 2 - 4 jádra konkrétní funkce (nástroje). Architektura např.: Revit ... to stejné, jen velký projekt v Ryzenu rychleji otevře, zbytek válcuje single thread a CPU tam zase není tak podstatný, stačila by i5. Zbylo Visual Studio a paralelní kompilace/testování a samozřejmě Premiere Pro. Zapomínám na animace, například oblíbené AE, které jede v některých funkcích až na 6 jader + OpenGL z grafické karty. Nějaké drobky zbudou a výrobcům se tuplem nebude chtít předělávat své programy, nebo platit licencované knihovny.

Dal jsem si tu práci a dohledal si výsledky skutečných programů tohoto světa, žádné snění, ale hnusnou krutou realitu a výsledky jsem si dohledal. První krok jsem udělal, dal jsem první příklad. Vy ostatní akorát velké teorie a sny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne Vas komentar krome pokusu o trolling (na muj vkus prilis jednoduchy) nechapu. Pokud drive benefitovali Programy typu Photoshop vetsinou z max. 4 threadu, tak co se ma jako zmenit prichodem kafe? Ma to o 5% lepsi ST, MT na tech 4 threadech bude v principu stejne. Jedina vyhoda bude v volnem potencialu jet neco dalsiho toho 6jadra. Programy, ktere umeji tech threadu vyuzit vice, stale pojedou lepe na R7. "Hraci" CPU byl stejne vzdycky 7700k, takze tady se prichodem kafe, taky nic nemeni. Co naopak nejspise zustane je, pomer vykon.cena ve prospech AMD.
Vas problem, ktery tady poustujete, je dost dobre nedohladatelny...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

když se vykašlu na ty pindy a kouknu se na ten rudej nick........vlastně to ani nečtu a nechápu, proč se ostatní tak rozčilují....s troubou se nedá polemizovat....nikdy!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že Step začal jet na kvalitních drogách. Příspěvky přestávají dávat smysl, konkrétně první a druhý v threadu je vyloženě pošušňáníčko. :)
Ale no problemo, jen si rozšíříme panoptikum:
Crha
Redmarx
Step

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Nevím, jestli si to uvědomujete, ale Ryzen právě v mainstreamu skončil. ... Konec, tečka a kňučení nepomůže."

To jsou zase komentáře na psychiatra. :) Ale u vás nic nového, že?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Proč by proboha Ryzen skončil? ANo, nebude to taková bomba, a ano, asi budou muset s cenami po skoro 3/4 roku o něco dolů, ale stále to bude dobrá alternativa.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Má 1700 pořád ještě nižší cenu, nižší spotřebu a vyšší výkon než 8700k? Pokud ano, tak o žádném končení nelze mluvit.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Step dej si tabletky na hlavu a to hned dve!, ty blazen, kde zaostava Ryzen? kde? v IPC sou si se Skylakem rovny a co se tyce Kaby Lake a hlavne tveho vyhoneneho/ohoneneho modelu 7700K, jeste kdyz tu nebyl Ryzen stal 440€, dnes jde pod 400€ a navic neni doporucene ho taktovat cili si muze pojebat to tve slavne K!, ty se uz konecne vzbuť!, to Intel skoncil v mainstreamu, za 210€ jde sehnat Ryzen 5 1600, a pajeny, a siroce AM4 kompatibilni a jeste jdou honit i takty jader a RAM, 8700K muze jit do prdele, to tu melo byt pred 3 lety a pajene!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

a před ryzenem byl kurz USD - EUR jaký a jaký je nyní? To CPU sice šlo dolů s oficiální cenou, ale nepatrně, víc dělá kurzový rozdíl..

A pájení nepájení, to je věčný argument, přitom spotřebitelůj je to více či méně u zadele, drtivá většina kupců ani netuší o čem je řeč a nijak je to neovlivňuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

každý, kdo se ohání spotřebitelem (ten překlep beru..stane se) je lůza, co se dostala k nternetu..a že jich je.....pájka je pro mě důležitá a je mi fuck, co žvaní nějaká chátra a nejsem sám

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě si i prodejci snížili marže, ten kurzový rozdíl není adekvátní tomu jak to šlo dolů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu se těšit na 5 příkladů, na oplátku odpovím 10 příklady, samo sebou s doložitelnou metodikou a výsledky. Aby se neřeklo, začnu od sebe.:

Adobe Photoshop CC 2017 1.1 (CPU)
http://leteckaposta.cz/311297577

Těším se na odpověď.

P.S.: Nejsem nějak přehnaně citlivý, ale číst se to po vás nedá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, obecně známá věc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No právě, ale Vám to stále nedochází, že? Proč otálíte a nesdělíte mi název a verzi nového standardu v oboru, ve kterém se teoretické předpoklady promítnou v praxi. Žvanit vám jde, ale ani z vás nezná náhradu. O tom to celé je. Připadáte mi jako bafuňáři FAČR, kteří se sjeli do Prahy, aby si pogratulovali, jak ten fotbal dobře dělají. Berbr v čele, Pelta v chládku.

Vám prostě nedochází rozdíl mezi teorií a praxí. K čemu je vám všem lepší procesor ve vašem oblíbeném poměru cena/výkon, když to nejste schopni přenést a potvrdit v praxi. Aby toho nebylo málo, asi vám tak úplně nedochází dopady 6 jádrového Coffee Lake ve zmíněném Mercury Graphic Engine (nebo-li Photoshopu - standardu tohoto odvětví), které sesadí z trůnu současné vládce 7700/7740k. Zase poodskočí svým výkonem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příkladů čeho? Mizerného softwaru? Těch je mraky, přidejte si k Adobe třeba většinu CADů. Tyhle dojné krávy nedonutíte výrobce zmodernizovat, i kdyby jste se na hlavu postavil. Ostatně proč? Zákazník to koupí za stejné peníze, nemá jinou možnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zmodernizovat by to slo, ale na to ziaden manazer nema trpezlivost. Dnes chcu mat vysledky velmi rychle a niesu ochotni investovat roky do takych uprav. Vzdy to nakoniec dojde k vyzsiemu manazerovi ktori sa spyta - ako nam to zlepsi predaj? Co nove zakaznik uvidi? Nic, takze sa to robit nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejen ve vědě, ale i u počítačů se ukázalo, že nejlepší způsob jak nahradit staré teorie/aplikace je totální generační obměna. (Pouze u počítačů se ještě navíc ukázalo, že za to ale platíme ignorancí té nové generace, která často znovuvynalézá kolo (leckdy i hůře, než jaké bylo to staré). To může být trvalý problém...)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

panacek vi jaky asi bude finalni produkt a jeho cenovka :) v mobilnim segmentu zase AMD nabidne velmi solidni 4c vykon + vyrazne lepsi grafickou cast v desktopu stale vitezi pomer vykon/cena a diky dobre vyteznosti si v pripade ze Intel nasadi agresivni cenovou politiku (tomu veri jen blazen) muze snizit cenu a stale dobre vydelavat a cekat na ZEN2 ktery snad pujde rozchodit na stejnych cipsetech (moc tomu neverim ze to pujde i na necem jinem nez X370 a bude to zase flame war ze AMD dela skoro to same co intel ):)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nejakej mamlas tu tvrdil, ze platforma Skylake-X je uplne k nicemu, kdyz za mesic prijde Coffee Lake se stejnym i lepsim vykonem a ted to vidite. Opet jsem mel pravdu, v tabulce mate srovnani.

Coffee Lake bude opravdu podarenej, nicmene porad me to nepresvedcuje k upgradu ze Skylake, Kaby Lake, pockam si na top model s osmi jadry pristi rok.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak cakaj, ale to tu bude Ryzen+ oznacme ho 1700+, 1700X+ a 1800X+ a za dalsi rok Ryzen II 2700, 2700X a 2800X, pricom aj dnesny najslabci 8C Ryzen 1700 (bezX) v multivlakne (pre istotu zopakujem v mutlivlakne) rozdrti aj Ci7 7700K na 5 GHz na vsetkych jadrach a 6C Kavova jazera budu konecne vyrovnani superi pre dnesne 8C Ryzeny (v multivlakne).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jediný zfetovaný mamlas jsi tu ty :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Už ho nekrmte, stejně si nikdy nic nekoupí, to už tu papouškuje rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz to budu asi 3 roky, co vlastnim Haswel-E, konkretne 5930K a kedysi po takejto dobe bolo vzdy za co vymenit a prinos bol znacny, ale stale tak nejak sam seba nedokazem racionalne presvedcit, kvoli comu a na co konkretne by som mal upgradovat. Nejak v tom nevidim prinos, tak snad si tuto otazku polozim zase o rok..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade spravím až keď mi odíde základná doska, alebo CPU. A podľa toho čo tento rok Intel stvára, pravdepodobne zmením aj výrobcu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Taky to tak vidim. K cemu desitky vzajemne nekompatibilnich procesoru a desek (hlavne ze to ma nekdy i stejny socket), me tim uplne demotivovali upgradovat. I kdyz 775 vyzadovalo nekdy upgrade desky, mel jsem rozhodne castejsi vymeny komponent - jednou procesor, jednou deska.. od doby po 775 jsem si koupil board/cpu a ty uz nemenil - nebylo tam jiz co jineho dat. Jedu na 4-th gen (i5-4430, i7-4790K)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud máš jakoukoliv novější i7 (novější = výrazně nižší spotřeba než ty staré + technologie na desce), tak nemá smysl upgradovat. Kvůli výkonu rozhodně ne. Nějaké 2 jádra navíc situaci PC nezachrání. Tu zachrání až androidizace windows (a potažmo i OSX, protože tak by se ze dne na den OSX stal majoritním systémem), kdy pro nový systém nebo požadavek na elementární bezpečnost a aktualizace, bude potřeba komplet nový stroj ... no, doufejme, že k tomu nikdy nedojde:) Ale našlápnuto, s posledníma indickýma/sabotérskýma rozhodnutíma, k tomu mají celkem slušně ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdo si s cim zahrava, ten s tim taky konci.
MS nasadil do Nokie trojskeho kone a zlikvidoval ji. Google nasadil do MS Inda a .... :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by se třeba líbilo, kdyby se vrátil do Microsoftu Bill Gates (nebo klidně Ballmer) a udělal tam pořádek, protože to je síla, co se tam děje. Rozhodnutí, nad kterýma zůstává rozum stát. Vždyť i Gates posledně prohlásil, že už nepoužívá v telefonu windows, ale lagroid, to už je fakt na pováženou. Jestli to řekl jako provokaci nebo to myslel vážně, je otázka. Ale je vidět, jak to vidí se směřováním Microsoftu sám zakladatel ... je ve správní radě, měl by IMHO zasáhnout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde vidět, jak mají lidi krátkou paměť. Hele, neblbněte, nepřivolávejte staré časy, vždyť za Gatese a Balmera to bylo tlačení technologicky nevyhovujících šmejdů (Vista) silou monopolu. Ani tak nejde o ten monopol, ale vždyť i samotní uživatelé se museli kolikrát cítit trapně, co si ještě může MS dovolit.

Mně osobně slabší pozice MS nevadí, nebo spíš vyhovuje. Když se musí trochu pohybovat v konkurenčním prostředí, nesmí být už technologický šmejd tak šmejdný a myslím, že se jim to v poslední době i trochu daří.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ballmer ne, myslim, ze jeho proti linuxova a proti open-sourcova strategie byla chybna a v mnohem zadelala na dnesni problemy. Ale je zrejme, ze clovek, ktery rekne, ze pro treti OS proste na mobilnim poli nebylo misto a proto Windows neuspely, tak ze do vedeni postizene firmy nepatri.
Ind se veze na modni vlne cloudu a vubec jakoby nechapal byznys, ktery dela firma, kterou vede. Ikdyz mohu se mylit, Nokia zacinala vyrobou holinek, MS tam mozna firmu smeruje, co ja vim. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najlepsi procesor pre domacich pouzivatelov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, na čtení gmailu je to naprosté minimum.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ano pokial mas na mysli Ryzeny 6C 1600X alebo 8C 1700 (bezX) tak ano :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen 7 1700, plnohodnotne 8 jadro, pajene, moznosti OC a krasne TDP 65W, za cenu 310€, neni o cem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V mojom prispevku o cene nic nebolo, kazdy hold uvazuje inak :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Při stejném taktu je jednojádrový výkon Coffee Lake nepatrně nižší než u Kaby Lake, což vysvětluje výše znázorněný posun v jednojádrovém výkonu, který je nižší než posun v taktech. Tytéž hardwarové prostředky jsou zkrátka rozděleny mezi šest jader namísto čtyř(patrně jde hlavně o vyšší latence v důsledku napojení šesti jader na sběrnici určenou pro čtyři) a vyšší jednojádrový boost tak jen zčásti kompenzuje danou ztrátu výkonu.

"Nejrychlejším šestijádrovým procesorem se tak Coffee Lake nestává, pokud jde o využití všech vláken kde ma přímo čelit konkurenci AMD, u Intel-u zůstává stále nejrychlejší HEDT model Core i9-7800X díky vyššímu TDP, které nelimituje takty, čtyřkanálovému řadiči a větší cache, samozřejme ale za vyšší cenu"

>Prinos 1,7%, dekuji nechci, dalsi dojebany procesor, v IPC horsi nez soucasne jadra Skylake a Kaby Lake, je videt ze Intel narychle splacal dalsi nesmysl proti velice dobre prodavanemu Ryzen-u 5 1600 ktery jde sehnat za 210€, to Coffe Lake jednoduse neprekousne, to ne, plus kdyz pridam ten bordel v kompatibilite pinove i napajeni stejneho socketu LGA 1151, kupoval by to jenom cisty blazen, navic Ryzen je poctive pajenej.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vazne zacina smrdet ze si koupim po 11 letech zase AMD . jako 1,7% at se nikdo nezlobi ale to je uplne o nicem. Cekal jsem ze to bude vic, mnohem vic. Nova deska nove CPU vse za "slusne penize" ,ale stejne jako stavajici.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> jako 1,7% at se nikdo nezlobi ale to je uplne o nicem

Jednojadrovy vykon (frekvence + IPC) stoupat nijak zasadne nebude, dokud nedojde k nejakemu radikalnimu posunu v hardwaru (moc pravdepodobne to nevidim), jako treba fototranzistory nebo cokoliv sileneho. Frekvence s novymi vyrobnimi procesy moc nestoupaji, a IPC je dnes limitovano hlavne softwarem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S vyzsim poctom jadier stupa latencia L3 cache a cip je vecsi. IPC pri naraste jadier nejde udrzat. Preto zvysili frekvencie aby to nebolo horsie nez 7700K v single thread.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huh, kdyz jsem presedal z FX8350 na 6700k, byl celkovy posun ve vykonu procesoru +100%, nekde i vice a byla spokojenost. Ted to vidim tak, ze intel narychlo splacal sestijadro na podvozku ctyrjadra a pridal takty. A okrem toho prisel akorat na to, ze to na Z270 nepojede... Nic vic. Posun nulanula nic. Kdyby alespon tech 5% a v MT +50%, ale 1,7 a 43? Navic pod pastou sedivkou? To je jak spatnej vtip.
A jsem celkem skeptickej k tomu, ze to pristi generace dt nejak vylepsi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z370 je vraj to iste ako Z270. Nic nove. Asi bola nutna mala zmena v socketu a Z390 este nieje pripraveny. Brutalne je ze na tom nepobezia stare stvorjadra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poté, co jsem dnes shlédl ceny těchto nových CPU na skladě jednoho nejmenovaného distributora v ČR, tak mám pocit, že AMD bude muset jít s cenami hodně dolů.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že distributoři mají na Ryzenech skoro dvojnásobné marže oproti CPU Intelu, tak to asi ani nebude velký problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejak nechapu proc. Rozdil proti predchozi intel generaci na jadro je minimalni (nizsi ipc, ale dohnano a lehce predehnano taktem). Ma to dve jadra navic... ale to je podle postu mistnich intel fanousku co furt argumentuji vykonem na jadro k nicemu... pac vic jader stejne jejich specificky aplikace nevyuzijou :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.