Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qarnot připravil topení těžící kryptoměnu Ethereum [video]

myslím že doba uvedení je tak akorát.....teď objednáte a než naskladní karty pro výrobu tak bude konec léta a topná sezóna na krku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ethereum má v horizontu roku přejít na Proof of Stake konsenzus, který eliminuje potřebu pro GPU. Takže je to úplně zbytečná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom se mluvi uz dva roky a kde nic tu nic. Krom toho je spousta dalsiho, co se da tezit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak pojede ETC bože no

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Integruje klasicky zdroj, procesor a dvě grafické karty, konkrétně Radeony RX 580. Vše je chlazeno pasivně, všechno teplo se odvádí na radiátor. Tepelný výkon je až 500 wattů."

Teda pokud to CPU neni Pentium 4, tak cim generujou tech 500W? Ty Radeony nedaj ani 300W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TDP referenčního Radeonu RX 580 je 185 wattů, dva tedy mají 370 W. K tomu 95 W na procesor, to je celkem 465 W, k tomu účinnost zdroje, deska, paměti, disk a 500 wattů je na světě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tezko. Mam 3 RX 570 (150W TDP) k tomu Celeron (51W TDP). To je TDP 501W bez pameti, desky a zdroje. Ve skutecnosti to ale pri tezbe monera s pameti, deskou a zdrojem zere pod 400W. Ethereum je lehce narocnejsi na prikon, ale ne zas tak aby to dotahli. Zvlast kdyz ten procesor stejne skoro nic nedela, takze i kdyby tam dali nesmyslne 95W CPU, tak ten CPU bude zrat tak max 20W.
Jinak kolik tak zerou karty pri tezbe je orientacne videt i na http://whattomine.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediná otázka: Chladíš to pasivně? Při pasivním chlazení jsou teploty vyšší, energetická efektivita nižší a spotřeba jde pěkně nahoru. Pokud ještě použijou přetaktované modely, pak bych opravdu neměl obavu, že to nedosáhne 500 wattů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je uplne jedno jestli je to chlazeny pasivne nebo aktivne. Vzdy zalezi na tom jak je chladic dimenzovanej. Mam tu jeden pasivne chlazenej 10 jadrovej Xeon a teplota v plny zatezi nejde pres 35 stupnu. Predpokladam, ze i ten radiator nepujde pres celkem normalnich 60, protoze vyssi teploty by krome snizeni zivotnosti hrozily i nebezpecim popaleni u takhle exponovanyho radiatoru. I i kdyby to jelo na 80 stupnu... vazne si myslis, ze se spotreba zvedne temer na dvojnasobek kvuli o dvacet stupnu vyssi teplote? Dost pochybuju vzhledem k tomu ze ty chipy jsou schopny fungovat i na 100 stupnich. A s pretaktovnim se u AMD karet pocita (i na whattomine). Mam pretaktovany jak pameti (na hranici stability) tak jadra (ty jen lehce, nemaj az takovej vliv na hash rate).
V kazdym pripade je ten radiator za ty penize blbost. Za to uz se daj koupit 2 antminery s9, ktery ten mesicni vytezek vytezej do 2 dnu a budou vytapet jak 4 ty radiatory. Jen je clovek musi dat nekam, kde je neuslysi :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mam tu jeden pasivne chlazenej 10 jadrovej Xeon a teplota v plny zatezi nejde pres 35 stupnu. Predpokladam, ze i ten radiator nepujde pres celkem normalnich 60"

Tak urcite :D Inak povedane nam tvrdis, ze zdroj tepla, ktory ma 35 stupnov, zahrieva jeho chladic na 60 stupnov. A teraz tu o karkulke.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si to precist jeste trikrat a treba pochopis, ze nejdriv mluvim o svym Xeonu a pak o radiatoru v clanku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pisal si o pasivne chladenom Xeone a hned nasledne o radiatore. Dalo sa to pochopit dvojako. ;) Kazdopadne ak by mal radiator 60 stupnov, cipy by piekly aspon na 90st. a velmi pravdepodobne by zasahoval aj teplotny limit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakou verzi ovladačů AMD mám stáhnout na těžbu? Když stáhnu ty Adrenalin tak těžím jen 17,7MH/s a nemám tam to tlačítko na přepnutí výpočetního a grafického fungování. Když si nainstaluju ten blockchain ovladač tak aplikace spadne i když zobrazuji na monitoru z integrované grafiky. Fakt nevím kde je chyba, poraďte vy AMD fanoušci.... AMD je přece super, se super ovladači tak ukažte svoje znalosti. Jo a vyhazuje to při přeinstalaci ovladačů chybu 1603, ale provedl jsem sken windows, podle návodu a napsalo to že je vše v naprostém pořádku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Používám srpnový blockchain driver, patchnutý BIOS s lepším časováním pamětí a AMD Pixel Clock Patcher na ovladač (jinak mi patchnutou kartu nevidí). A na RX480 pak těžím přes 30MH/s.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pg: Díky, vyzkoušel jsem ale výsledek jen 17,2MHs a opět bez tlačítka k přepnutí na těžbu. Našel jsem ještě nějaké doporučené neaktuální ovladače a ty mají 17,7MHs. A nebudu flashovat BIOS dokud nepříjdu na to, jak je možné že to samo z ničeho nic těžilo 25MHs až do restartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teploty jsi kontroloval? Pokud máš přes 70°C na jádře, mohlo by to začít throttlovat. Ale 17MH je fakt málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

54°C, nezapomeň že je to podvoltované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, co je to konkrétně za kartu/výrobce? Už mě asi nic nenapadá, to už bych se musel sám hrabat v nastavení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xfx rx 580 gts 4gb
windows 7 64bit čistá instalace
MSI B250 PC Mate + DDR4 4GB + Ceeron G3930

Ovladače Radeon Adrenalin 17.12.2
GPU - 1100MHz při 850mV
VRAM - 1900MHz při 900mV elpida
spotřeba -30%
DirectCompute 5.0

těžební program:
Claymore.s.Dual.Ethereum.Decred_Siacoin_Lbry_Pascal.AMD.NVIDIA.GPU.Miner.v10.0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch 850 mV se mi zdá docela málo, ale to by mělo vliv spíš na stabilitu než na výkon. RAMky jsou sice pomalejší, ale to taky nemůže být důvod takového slabého výsledku. Zkusil bych na tvém místě znovu ty blockchainové ovladače. Se standardními mám při těžbě taky potíže.
Moje RX480 (Nitro+/8GB) běží obvykle v následujícím nastavení:
GPU@1145MHz/950mV
RAM@2125MHz/1000mV (Samsung) s časováním zkopírovaným ze 1750MHz.
Na těžbu používám nicehash, protože jsem líný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík, už to běží, po dvou dnech těžby mě server vyhodil chybu, že to mám přetaktováno moc. Zvedl jsem tedy napětí o 10mV, jen tak ze srandy jako test a najednou to samo těží 25,8MHs... nechápu nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu že to nechápeš ty jeden Jardo.

Podvoltovals to pod funkční napětí, GPU házela částečně chybné výsledky (co se zřejmě zahazují), přidals voltíky, GPU šlape "bezpečně". Server pozná jen chyby, ne proč vznikají, takže nahodí předpokladatelný stav, že jsi moc přetaktovával.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TVL, chce radu zadarmo a přitom si musí do potenciálních radilů zarejpat. Rothshild v teplákách.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

oIo od prirody, ty ho este nepoznas?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radu zadarmo? Copak, pán je taková sociálka, že si musí nechat zaplatit za každej žvást? Ale za to ti do židů nadávat nebudu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Haha, no tohle mě neurazí, peníze mi fakt nechybí. Já rád poradím zadarmo, ale jsem trochu náročný na komunikační kulturu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tež si na tej tvojí 1080 je to nvidia má super bezchybné ovladače prakticky žádnou spotřebu a výkon na mining vzhledem k ceně přímo gigantický :) netrap se stím radeonem je to mrdka s gigantickou spotřebou a mizernými drivery...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1) nebudu si ničit svou gtx1080. 2) ovladače nVidie pouští na kartu maximum MH/s okamžitě. To jen ovladače AMD jsou totálně v křeči a brzdí výkon. Přefleshovávání BIOSU karty už radši vůbec nekomentuju...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.