Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon Fury lze odemknout, při troše štěstí dosáhnete 3840 stream-procesorů

To je hezká novinka! Zvýšení výkonu na úroveň Fury X stojí za to - flashnout zpět originální bios lze podle mě vždy... Tedy, skoro vždy. Když nedojde k fyzickému poškození zařízení.

Zamrzlý flash DVD romky jsem jednou zažil (za 200+ flashů DVDromek, mainboardů a grafik) a šlo to navrdo posílaným flashem na dané zařízení v DOSu opravit... takže pohodka :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, já mám zrovna v rukou noťas, kde se můžeš snažit jak chceš a strejně smolík. Můžeš udělat Crisis recovery flešku, bootne to z ní, bliká, něco to dělá, ale na konci to několikrát zapípá a výsledek nic. Mám podezření, že je v háji přímo ten flash čip, jinak by to prošlo. Bylo to i v servisu Aceru, ale tam mi řekli jedině vyměnit desku (za cenu, za kterou jsem sehnal jinej lepší noťas a ještě zbylo na SSD), takže o tom, že by vůbec zjistili, co je špatně, si nedělám iluze.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ten NTB stojí za to, tak přepájet čip. Asi fakt kleknul. Flashování věcí s zapájenými flashromkami je více nebezpečné, no...

PS. jinak už jsou zkušenosti z Německa, kdy se podařilo odemknout pných 4096sp:
http://postimg.org/image/7jbvvqgtb/

Takže článek je špatně :) Při štěstí nemá člověk ani jeden defektní SP. Hoooray AMD!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Len by ma zaujimalo ako to potom testuju ci su tie bloky v poriadku.

edit: ale fakt. zapne sa nejaka hra a pozeraju ci neroby chyby, alebo nejaky soft na pocitanie cez gpu, ci ako? vazne ma to zaujima.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyžtak mám programátor, ale je nutné čip odpájet, na desce ho nenahraju.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mna skor tesi, ze hned je u AMD menej ako 45 dni...

AMD pracuje na open-source podpoře GPU Fiji, hned to ale nebude
19. 6. 2015 | David Ježek
Otevřený ovladač nové generace pro grafiky od AMD, zkráceně zvaný AMDGPU, dostane nejspíš až s kernelem 4.3 podporu karet s GPU Fiji. Tedy pokud vše půjde hladce.
http://diit.cz/clanek/amd-pracuje-na-open-source-podpore-gpu-fiji-hned-a...

AMD Publishes Open-Source Fiji GPU Support For AMDGPU
Written by Michael Larabel in AMD on 3 August 2015 at 02:18 PM EDT. 28 Comments
AMD has published the initial patches for supporting the "Fiji" GPU with HBM memory, a.k.a. the new Radeon R9 Fury graphics cards, by the open-source "AMDGPU" Linux driver stack.

"Support for Fiji is complete (GFX, SDMA, UVD, VCE, etc.) except for power management. Power management for dGPUs is still in progress an will be released in the future."

The AMD Fiji support for the AMDGPU driver should be settled in time for the Linux 4.3 kernel. There's still hope of the AMDGPU changes needed in user-space coming in time for Mesa 11.0 in September.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-Open-Source-Fiji...

Este nie je vylucena ani podpora v kerneli 4.2

Linux 4.2-rc5 Is Now Available
Written by Michael Larabel in Linux Kernel on 2 August 2015
https://phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.2-rc5-Released

Ale kazdopadne v pripade, ze by pustili Fiji do 4.2
tak nas caka rc8 (bezne byva posledny rc7 alebo rc8)
r6 -9.8
r7 -16.8
r8- 23.8
4.2 30.8.2015

4.3 je dost neskoro prakticky 1.11-15.11.2015, ale asi by tam bol aj power management

na druhu starnu konecne posilnili OSS skupinu zo styroch na sedem ludi - AMD chcelo tisic novych ludi a to este dvaja z tej trojice su byvali vyvojari Catalystov

The New AMDGPU Patches Show More AMD Developer Involvement
Written by Michael Larabel in AMD on 2 August 2015

For quite a while most AMD DRM patches came out of Alex Deucher, then Christian König and Michel Dänzer joined AMD four years ago, Tom Stellard at AMD meanwhile has been focusing on the AMD GPU LLVM back-end and OpenCL/compute, and two years ago Marek Olšák joined AMD to continue his work on Mesa/Gallium3D. That's been most of AMD's official open-source driver team for the longest time (along with John Bridgman outside of the development roles)

With the new AMDGPU scheduler patches, the bulk of the work was done by Chunming Zhou followed by Jammy Zhou and Monk Liu. Chunming Zhou
https://phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMDGPU-More-Devs-Involved

AMD Looks To Ramp Up Its Linux Engineer Count
Written by Michael Larabel in AMD on 12 March 2011

"Semiconductor maker AMD is moving forward with plans to move into cloud computing and roll out new hardware and software products. The company wants to hire more than 1,000 tech professionals worldwide, primarily design engineers, software professionals and IT specialists...Since AMD supports open-source software, it looks for software engineers skilled in Linux development,
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTIwNA

Z tisic potrebnych nasli za 4,5 roka 4 ks vyvojarov,,,,

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty odemčené CU se dají libovolně přiřazovat k Shader Enginům? Pokud ne, pak ta úspěšnost zas tak vysoká být nemusí, klidně můžu úspěšně odemknout 6 CU a nemusí mi to pomoct, pokud ty zbylé 2 "shnilé" patří jako na potvoru ke stejnému Shader Enginu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych dodal, že zatím jediná dostupná R9 Fury je od Sapphire a ta má dva přepínatelné BIOSy, takže riziko veškeré žádné, snad jen si může člověk zmrvit jeden z biosů (profilů).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.